Groot aanbod aan Vakanties bij Tui
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris. Heeft u langer vakantie? 
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusief!

              Klik hier voor een overzicht van alle reizen ook voor wintersportreizen


Boodschappen doen in ....

 

Vindt u het ook vervelend om elke zaterdag weer uw boodschappen te doen in uw plaatst bij dezelfde winkel? Maak er een leuke dag van en ga eens boodschappen doen in een andere plaatst! Twee vliegen in een klap en nooit geen vervelende zaterdagen meer. 

Boodschappen doen in .....Medemblik

Zoals veel plaatsen aan het IJsselmeer is ook Medemblik een watersportgemeente. Er zijn moderne jachthavenvoorzieningen, en een buitengaats gelegen zeilwedstrijdcentrum, maar ook ligplaatsen in de oude havens naast de bruine vloot of de oude visafslag. Medemblik geldt als nationaal centrum voor (internationale) zeilwedstrijden en ook de Olympische ploeg traint hier.

 

Bereikbaarheid en Parkeren

U bereikt het centrum van Medemblik door de borden P- centrum te volgen. Parkeren kunt u op de Oude Haven (voorbij het Gemeentehuis en in de Nieuwstraat, hier is een blauwe zone van toepassing (parkeerschijf). In Medemblik is geen betaald parkeren. Mocht u met het openbaar vervoer komen dan kunt u de bus nemen vanaf station Hoorn.


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in.........Vaals

 Vaals ✅ beschreven en bezongen als "buitenland in eigen land" is Europa ten voeten uit. 

 

Vaals en omgeving wordt door velen ook wel het wandel- en fietsparadijs genoemd. Terecht overigens! 

 

Rond het Drielandenpunt kan men eindeloos wandelen door de uitgestrekte Duitse, Belgische en Nederlandse bossen. Men treft hier Europa's grootste doolhof aan, het Drielandenlabyrint. 

 

Steden als Aken, Luik en Maastricht liggen naast de deur.


meer lezen 0 Berichten

Een dagje naar een sfeervolle stad, Breda

Breda is een sfeervolle en bruisende stad ✅ in het zuiden van ons land. In het gemoedelijke Brabant heeft Breda alles wat een stad nodig heeft voor een dagtrip of gezellig weekendje weg.

 

Credits afbeelding: Wikipedia


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in ......Brunssum

Brunssum is een verrassende gemeente. Veel groen, een prachtig vijverpark en een modern winkelcentrum met passage geven Brunssum een heel eigentijdse uitstraling. De aanwezigheid van de achttien-holes golfbaan en de Brunssummerheide zorgen ervoor dat Brunssum een sportief karakter heeft. Ooit bevond zich in Brunssum, aan de Heerbaan, een Keltische nederzetting. Interessant bleek de florerende aardewerkindustrie in de jaren 1050 tot 1400.

Er werd namelijk veel aardewerk verhandeld tot aan Deventer toe. Brunssum bezit een markant gebouw: het Bestuurscentrum met daarop een carillon.


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in ..............Den Haag

Den Haag betekent theater en cultuur, shoppen in de binnenstad of lekker uitwaaien op Scheveningen of Kijkduin. Na een hapje en drankje bij een van de vele eetgelegenheden op het strand of in de binnenstad kunt u genieten van een van de leuke evenementen in Den Haag of lekker een café in duiken!


meer lezen 0 Berichten

Dagje uit in Breda

Breda, stad van verleden, heden en toekomst

 

Breda is een bruisende stad. Of u nu komt voor de rijke historie, de bijzondere hedendaagse architectuur, de heerlijke winkelstraten of een museum of tentoonstelling. In Breda vindt u het allemaal. En wilt u even weg van de drukte? Prachtige bossen omringen Breda en in het schitterende dal van de rivier de Mark is het heerlijk wandelen en fietsen.

 

Breda is een historische stad waar verleden, heden en toekomst hand in hand gaan. Naast pronkstukken als de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk (volgens de deskundigen een van de mooiste monumenten van Nederland!), het Kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof kent Breda ook prachtige hedendaagse architectuur


meer lezen 0 Berichten

Een dagje naar Den Haag

In ons eigen land is hartstikke veel te ontdekken. We hebben veel leuke steden waar je prima een dagje kunt doorbrengen. Bijvoorbeeld in Den Haag. Hier speelt de Koninklijke familie en de politiek een grote rol, maar er is meer te vinden!

 

Credits


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in .....Sittard

Sittard, een stad om lief te hebben, vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek. 

 

Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten en is daarmee een van de oudere steden van Nederland. 

 

Sittard is rijk aan monumenten en musea. 

In 2000 is Sittard verkozen tot Groenste Stad van Nederland.

 

Het gezellige centrum, de cafeetjes en verwarmde terrasjes zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. In de avonduren bruist Sittard. 

 


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in.........Valkenburg

Sinds 1833 is Valkenburg ✅ als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte veel reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. 

Hier werd ook de eerste VVV van Nederland opgericht.

 

Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warmgele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken.


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in ....Landgraaf

De jonge gemeente Landgraaf ✅ dankt zijn naam aan een mysterieuze prehistorische gracht (graaf) die midden door de regio loopt.

 

Momenteel verbindt de droge gracht ‘de Landgraaf' het bewoonde gedeelte met een schitterend heidegebied.

 

Landgraaf is een muzikale gemeente. Jaarlijks verzorgen honderden muzikanten, muziekkorpsen, harmonieën, fanfares en drumbands en het Landgraafse Symphonieorkest optredens in onder andere het multifunctioneel zalencomplex 'de Brandpoort'. Landgraaf is daarnaast bij velen bekend vanwege het Pinkpop festival dat ieder jaar weer met Pinksteren wordt georganiseerd, in en rond Megaland, aan de voet van de Wilhelminaberg.


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in.........Egmond

Shoppen aan de kust ✅

 

De Noordhollandse Noordzeekust heeft een keur aan dorpen en dorpjes. Verschillende plaatsen richten zich vooral op de toeristische bezoeker, wat ook duidelijk blijkt uit het aantal en soort winkels dat er is gevestigd.

Maar er zijn ook dorpen die zich langzamerhand hebben ontwikkeld tot koopcentra met specifieke kwaliteiten, zoals het soort winkels maar ook de openingstijden.

In het toeristenseizoen zijn het niet alleen de winkels die trekken, maar ook de markten en (avond)braderieën. En het lekkere van het winkelen aan de kust is dat een combinatie met een uitstapje op het strand of in de duinen eenvoudig is te maken...


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in.........Kerkrade

Klankstad Kerkrade ✅ klinkt bij de kenners als muziek in de oren. Het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden. 

De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade. 


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in ..............Heerlen

Heerlen groenste stad van Nederland.

Heerlen kan zich tegenwoordig ‘groenste stad van Nederland' noemen.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Wageningse bureau Alterra. Van de 30 grootste steden in Nederland (de G-30) heeft Heerlen het hoogste aantal vierkante meters groen binnen de bebouwde kom.

Heerlen is het hart van Parkstad Limburg. Dit is het gebied in Oostelijk Zuid-Limburg, op de grens van het Heuvelland en de uitlopers van de Eifel, waar eigentijdse stedelijke voorzieningen en de groene omgeving bij elkaar komen.

Een stad vol vertier


meer lezen 0 Berichten

Een bezoekje aan de stad Meppel een gezellige stad

Een dagje uit naar de gezellige stad Meppel ✅ is zeker de moeite waard.

Het kleine stadje, gelegen in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel heeft veel te bieden. Als uitgangspunt voor een vakantie, maar ook voor een dagje uit valt Meppel op door de grote variatie van het omliggende landschap. Vroeger werd vanuit hier de turf uit Drenthe verscheept, vooral met het westen van Nederland ontstonden zo handelsbetrekkingen. In huidige straatnamen als Keizersgracht, Heerengracht, Prinsengracht komt dit nog tot uiting.


meer lezen 0 Berichten

Delft: Daar zit muziek in!

Persbericht, juli 2012

De komende maand barst in Delft een muzikale maand ✅ los. Met het Varend Corso, Delft Chamber Music Festival, Grachtenconcerten, Jazzfestival, Westerpop en Taptoe Delft is niet alleen ieder weekend wat te beleven, maar is er ook voor ieder wat wils!

Ga mee op reis tijdens het zestiende Delft Chamber Music Festival.


meer lezen 0 Berichten

Dagje uit naar vestingstad Steenwijk

De oude vestingstad Steenwijk ✅ is een belangrijk economisch en sociaal-cultureel centrum van Noordwest-Overijssel.

 

Bovendien ligt Steenwijk in een aantrekkelijk landschap met o.a. drie landgoederen, die een aaneengesloten gebied vormen van 1.200 ha. Prachtige fiets- en wandelroutes doorkruisen deze regio, waarin een oude Germaanse rechtplaats voorkomt, die door twee grote zwerfstenen (in de volksmond 'koe' en 'kalf') gemarkeerd wordt.

 

De binnenstad is aantrekkelijk met een groot plein, veel terrasjes, historische panden en een afwisselend winkelbestand....


meer lezen 0 Berichten

Boodschappen doen in ...........Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede zijn twee unieke wandelingen uitgezet: een poëzieroute, met dichtregels van bekende en minder bekende auteurs, in beeldhouwwerken en gevelstenen verwerkt.

 

Sinds 2000 is er ook de beeldenroute, ter gelegenheid van het feit dat de stad 700 jaar geleden stadsrechten heeft verworven. Er is toen een aantal projecten ontwikkeld, waaronder het plaatsen van een aantal kunstwerken ter nagedachtenis aan verdwenen poorten en torens die de stad vroeger rijk was. Beide routes staan beschreven in de VVV-uitgave "Monument in de Schijnwerpers". Van de beeldenroute is ook een aparte beschrijving verkrijgbaar.      

 

Ook is het mogelijk om onder leiding van een gids een dergelijke themawandeling te maken.

 


meer lezen 0 Berichten

Dit mag u niet missen, de West-Friese (folklore) markten te Schagen.

Deze week eens geen zaterdag om boodschappen te doen, maar we trekken er op een donderdag ✅ tussen uit. Indien u van folklore houdt, moet u beslist eens op een donderdag gaan kijken in Schagen.

De West-Friese markten worden de laatste jaren jaarlijks tussen juni en begin september op tien donderdagen gehouden. De markten werden opgezet om in te spelen op het toenemende toerisme, in een tijd waarin het belang van de veemarkten terug liep. De markten trekken al vele jaren per seizoen zo'n 150.000 tot 200.000 bezoekers van buiten Schagen.


meer lezen 0 Berichten

Dagje uit naar Valkenburg

Een dagje naar Valkenburg is altijd weer een belefenis.

Al heel lang is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte veel reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. Hier werd ook de eerste VVV van Nederland opgericht. Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warmgele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken.


meer lezen 0 Berichten