Boodschappen doen in ..............Heerlen

Heerlen groenste stad van Nederland.

Heerlen kan zich tegenwoordig ‘groenste stad van Nederland' noemen.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van het Wageningse bureau Alterra. Van de 30 grootste steden in Nederland (de G-30) heeft Heerlen het hoogste aantal vierkante meters groen binnen de bebouwde kom.

Heerlen is het hart van Parkstad Limburg. Dit is het gebied in Oostelijk Zuid-Limburg, op de grens van het Heuvelland en de uitlopers van de Eifel, waar eigentijdse stedelijke voorzieningen en de groene omgeving bij elkaar komen.

Een stad vol vertierWinkelend publiek

 

Heerlen is een populaire winkelstad met een breed en gevarieerd winkelaanbod. Naast de gezellige winkelstraten zijn er diverse grotere winkelcentra, zoals bijvoorbeeld het Corio Center en Het Loon. Daarnaast kan men terecht op de uitgebreidere woonboulevard, die jaarlijks miljoenen bezoekers van heinde en verre trekt. Men kan tevens op een ontspannen wijze een hapje eten, een filmpje pikken of genieten op één van de vele terrasjes die Heerlen rijk is.

Heerlen is echter meer dan een winkelstad alleen.


Bankjes promenade

 

Ook op andere terreinen heeft de stad veel te bieden. Zo kunnen liefhebbers van kunst en cultuur terecht in het Parkstad Limburg Theater.

Daarnaast kunt u diverse musea, als het Thermenmuseum, de Stadsgalerij of Kasteel Hoensbroek bezoeken.

Glaspaleis

 

Bovendien worden jaarlijks vele aantrekkelijke evenementen georganiseerd. Denk aan de Taptoe, de Profronde, de Telematicaloop en het festival Cultura Nova die alle Heerlense straten vullen met vele dansende en feestvierende mensen.

 

Voor meer info zie VVV Zuidlimburg

 

Voor meer leuke steden om boodschappen te doen, kijk hier!!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Boodschappen doen in ..............Heerlen

Reactie schrijven

Commentaren: 0