Een dagje naar Den Haag

In ons eigen land is hartstikke veel te ontdekken. We hebben veel leuke steden waar je prima een dagje kunt doorbrengen. Bijvoorbeeld in Den Haag. Hier speelt de Koninklijke familie en de politiek een grote rol, maar er is meer te vinden!

 

Credits


Het Binnenhof

 

Een van de bekendste plekken in onze politieke hoofdstad is het Binnenhof. Als je hier rondloopt, dan kan het maar zo zijn dat je een politicus tegen het lijf loopt. Als je een bezoekje wilt brengen aan het Binnenhof, check dan wel even of er die dag geen grote politieke gebeurtenissen op de agenda staan, want dan kan het erg druk zijn.

 

Credits


Paleis Noordeinde

 

Credits

 

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en is midden in de stad te vinden. Veel buitenlandse toeristen staan langs de hekken om een foto te maken. Het paleis is helaas niet opengesteld voor publiek, omdat de Koninklijke familie hier zelf regelmatig tijd doorbrengt. Je kunt wel een deel van de tuin bekijken.

 

Sint-Jacobskerk

De Sint-Jacobskerk wordt ook wel de grote kerk in Den Haag genoemd. Deze kerk is onderdeel van het Binnenhof. In deze kerk worden verschillende tentoonstellingen georganiseerd. Ook kun je hier regelmatig terecht voor een klassiek concert. Als je een weekendje in een hotel in Den Haag doorbrengt, dan is een bezoek aan deze kerk, zeker de moeite waard.


Escher in Het Paleis

 

Credits

De kunst van Maurits Cornelis Escher kent iedereen eigenlijk wel. Misschien ken je zijn naam niet, maar zijn werk heeft iedereen wel een keertje gezien. In Escher in Het Paleis is een groot deel van zijn werk verzameld. In dit pand leer je over het leven van deze Nederlandse graficus en kun je zijn werk bewonderen.

 


Credits

Den Haag ligt vlak bij Scheveningen en wat is er nu fijner dan na een dag in de stad, even uitwaaien op het strand? Je kunt er nog een culturele activiteit aan koppelen door een kijkje te gaan nemen in Museum Beelden Aan Zee. Dit museum staat vol met beeldhouwkunst.

Kortom, in Den Haag is er genoeg te zien en te doen voor een heerlijk dagje of weekendje weg. 


En natuurlijk niet vergeten Maduradam, altijd leuk om te bezoeken voor groot en klein!!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

 

 

Een dagje naar Den Haag

Reactie schrijven

Commentaren: 0