Delft: Daar zit muziek in!

Persbericht, juli 2012

De komende maand barst in Delft een muzikale maand ✅ los. Met het Varend Corso, Delft Chamber Music Festival, Grachtenconcerten, Jazzfestival, Westerpop en Taptoe Delft is niet alleen ieder weekend wat te beleven, maar is er ook voor ieder wat wils!

Ga mee op reis tijdens het zestiende Delft Chamber Music Festival.


Op een unieke locatie, de Van der Mandelezaal met glazen dak in Museum het Prinsenhof, brengen grootheden uit de klassieke muziek zeventien concerten ten gehore. Onder leiding van artistiek leider Lisa Ferschtman spelen o.a. pianovirtuoos Enrico Pace, Zanger Robert Holl, pianist/organist Rudolf Jansen, zangeres Christianne Stotijn en fluitiste Marieke Schneemann muziekstukken rondom het thema ‘op reis'. Mede-winnaar van de Nederlandse muziekprijs Bram van Sambeek zal een unieke wereldpremière ten gehore brengen. Cabaretier Micha Wertheim gaat aan de slag met een bijna-opera van Johannes Brahms. Voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar worden vier ‘vertel' kinderconcerten georganiseerd. Het openingsconcert is live te zien op een groot scherm op het St. Agathaplein.Meesterlijk mooie corsostoet doet Delft aan

 

Op zondagmiddag 5 augustus komt het Varende Corso Westland naar Delft. U kunt een vrolijke stoet van zo'n zestig versierde boten, zeilende Westlanders, sloepen en vletten verwachten. De boten zijn versierd met prachtige arrangementen van kleurige bloemen, schitterende planten en gezonde groenten. Uiteraard met muziekantenbegeleiding en fraai uitgedoste figuranten die het schouwspel compleet maken. Het corso zal vanaf 14.00 uur via het Rijn-Schiekanaal Delft binnenvaren tot aan de Passantenhaven de Kolk aan de Hooikade. Vanaf 15.15 uur zal het corso na een vlootschouw weer omkeren en terugvaren richting het Westland.

Delft is tijdens het corso goed bereikbaar. Vanuit de Parkeergarages "Zuidpoort" en "Koepoort" loopt u in enkele minuten naar de waterkant. Vanaf station Delft centrum bent u in drie minuten bij de Hooikade waar de vlootschouw plaatsvindt.

Op de corsodag zijn winkels in de Delftse binnenstad geopend. Combineer dus het corso met winkelen en u hebt een heerlijk zomers dagje uit!


Grachtenconcert

Op vrijdagavond 10 augustus klinken prachtige klanken over de gracht van het Vrouwjuttenland. Tussen 19.30 en 21.00 kan iedereen gratis genieten van muziek van The Swinging Oldtimers. Combineer het grachtenconcert met een avondje shoppen; op vrijdagavond is er koopavond in de binnenstad.


Geniet van jazz op alle pleinen, straten en cafés

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus wordt acte de présence gegeven door jazz in de breedste zin van het woord. Uiteraard is er traditionele en moderne jazz maar vooral ook de aanverwante stijlen die zorgen voor een vermakelijk weekend. Op het programma van de 28e editie staan: Lils Mackintosh, Tuur Moens & Syndicate, het Mischa van der Wekken Quintet, The Soul Snatchers, Lefties Soul Connection, Kris Berry en Maria Mendes. Bijzonder is de Sax Battle waarbij Boris van der Lek, Naomi Adriaansz, Wouter Kiers en Maria Mendes het tegen elkaar opnemen. De Paardenmarkt is decor van de Jazzity Stage, met een aanbod gericht op jongeren. Ook buiten de binnenstad is Jazz. Op zaterdag is de Jazz'n'Picnic in het Poptapark.26e Westerpop groeit ook dit jaar

Het podium van het vrij toegankelijke popfestival Westerpop (24 en 25 augustus) wordt ook dit jaar bezet door nationale en internationale topacts. Op vrijdagavond wordt gestreden om de Peter Tetteroo-bokaal door Blaaskaak, MC Hank en Flying Flapjacks. Daarnaast treden Yori Swart, Vanderbuyst, Kraantje Pappie en Nobody Beats The Drumm 333 op. Op zaterdag zijn naast straattheater en de Europese talenten die Stage Europe Netwerk betreden, optredens van Sir James, Roosbeef, de Heideroosjes (een van de laatste optredens), het Zwitserse Hell's Kitchen, de Britse electro-formatie The Computers, Jungle by Night, de Franse formatie Inspector Cluzo & FB's Horns en als afsluiter The Qemists uit Groot-Brittannië.


Maritiem spektakel tijdens Taptoe Delft

Een mix van muziek, show en spektakel van het allerhoogste niveau, dat is wat bezoekers op 7 en 8 september 2012 kunnen verwachten op de Markt in Delft. Stichting Taptoe Delft presenteert een sfeervolle en kwalitatief hoogstaande 8e editie met een deelnemersveld dat bestaat uit de absolute top van de Nederlandse showorkesten. Gedurende twee avonden wordt op de Markt, de huiskamer van Delft, een programma opgevoerd dat zal uitmonden in vuurwerk. Na een sfeervolle opwarmer zal een adembenemende opening volgen. Het ‘Maritiem spektakel' - een eigen productie van Stichting Taptoe Delft - neemt bezoekers mee op een reis over diverse wereldzeeën aan de hand van een zeemansrepertoire en nautische liederen. In de grande finale zullen alle deelnemende ca. 300 muzikanten, een kinderkoor, solozanger en violist samenwerken aan een speciale uitvoering van "You Raise Me Up". Als afsluiter zal vuurwerk het spektakel compleet maken. Kaarten voor de voorstellingen zijn nu al te koop vanaf €17,50 (vrijdagavond) of €22,50 (zaterdagavond).


Streetparade

Op zaterdagmiddag 8 september worden bezoekers aan de Delftse binnenstad verrast door een parade van ca. 15 muziekkorpsen en -orkesten. De route door het historische winkelgebied start om 13.00 uur en is gratis te bezoeken.

Meer info over evenementen in Delft is te vinden op www.delft.nl

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Delft: Daar zit muziek in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0