Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Ruim de helft van de consumenten is bereid om 'eerlijke' jeans te kopen (vr, 13 dec 2019)
Bijna 51 procent van de consumenten is na de nodige informatie bereid om een spijkerbroek te kopen die eerlijk en milieuvriendelijk is gemaakt. Wel vindt 77 procent dat de broek betaalbaar moet blijven. Dat concludeert ABN AMRO vrijdag in het rapport Kruistocht voor een schone en eerlijke spijkerbroek.
>> meer lezen

VS en China bereiken beperkt handelsakkoord, melden Amerikaanse media (Fri, 13 Dec 2019)
De Amerikaanse regering heeft een eerste deel van een voorlopig handelsakkoord bereikt met de Chinese overheid, melden verschillende Amerikaanse media vrijdag op basis van anonieme bronnen. Hiermee lijkt de geplande verhoging van invoertarieven op 15 december van de baan.
>> meer lezen

Overheden verwachten 6,1 miljard euro aan wegenbelasting te innen in 2020 (Thu, 12 Dec 2019)
Het Rijk en lokale overheden verwachten voor volgend jaar 6,1 miljard euro aan motorrijtuigenbelasting te innen. Dat is 147 miljoen euro meer dan dit jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
>> meer lezen

Verkiezingsoverwinning Johnson doet Britse pond stijgen (Fri, 13 Dec 2019)
Vlak nadat de Britse stembussen zijn gesloten en de eerste exitpoll bekend is gemaakt, is de koers van het Britse pond gestegen naar het hoogste niveau in negentien maanden tijd.
>> meer lezen

Consument blijft uitgeven in oktober, winkels verdienen 3,9 procent meer (Fri, 13 Dec 2019)
Van een dip in de uitgaven van consumenten is nog geen sprake. De detailhandel heeft in oktober 3,9 procent meer omgezet vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.
>> meer lezen

'Boeing 737 MAX-toestellen mogen pas in februari weer de lucht in' (Thu, 12 Dec 2019)
Boeing 737 MAX-toestellen komen dit jaar definitief niet meer van de grond. Boeing schrijft in een statement dat er voor het einde van dit jaar geen goedkeuring komt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. The Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat februari de nieuwe deadline is.
>> meer lezen

ABN AMRO verlegt focus Ajax-sponsorcontract naar vrouwenteams (Thu, 12 Dec 2019)
ABN AMRO heeft een nieuw sponsorcontract getekend met Ajax en gaat zich vooral focussen op de vrouwenteams, meldt de bank donderdag. Het nieuwe contract loopt in ieder geval tot medio 2023.
>> meer lezen

Aandeel vrouwelijke hoogleraren licht gegroeid naar bijna een kwart (Thu, 12 Dec 2019)
Met 23,1 procent is bijna een kwart van de Nederlandse hoogleraren een vrouw, blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019. Dit komt neer op een toename van 2,2 procentpunt ten opzichte van 2018, meldt het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren donderdag.
>> meer lezen

Trump zegt vlak voor tariefinvoering weer dat deal China 'heel dichtbij' is (Thu, 12 Dec 2019)
Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag getweet dat een deal van de Verenigde Staten en China "heel dichtbij" is. Zijn bericht komt vlak voor de datum waarop nieuwe invoertarieven op Chinese producten in zouden gaan; deze staan voor zondag 15 december op de planning.
>> meer lezen

ECB ziet economie van de eurozone stabiliseren (Thu, 12 Dec 2019)
ECB-president Christine Lagarde ziet tekenen van stabilisatie voor de economie van de eurozone. De risico's blijven bestaan, maar zijn minder groot, vertelde de nieuwe president in haar eerste persconferentie.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0