Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Isabel dos Santos: hardwerkende zakenvrouw of corrupte presidentsdochter? (zo, 26 jan 2020)
De 'rijkste vrouw van Afrika' is aangeklaagd voor witwassen, verduistering en fraude met overheidsgeld. Via Nederlandse brievenbusmaatschappijen zou ze honderden miljoenen euro's hebben weggesluisd uit Angola. Een profiel van Isabel dos Santos.
>> meer lezen

Intensivecareverpleegkundigen slepen LUMC-bestuur voor de rechter (Sat, 25 Jan 2020)
Zes intensivecareverpleegkundigen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) slepen het ziekenhuisbestuur voor de rechter. Ze gaan in beroep tegen het besluit om hun steeds zwaardere functie niet beter te belonen, bevestigen ze aan NU.nl na berichtgeving van het Leidsch Dagblad.
>> meer lezen

'Vasteklantboete' op energie en telecom voor miljoenen niet-overstappers (Sat, 25 Jan 2020)
Een op de vijf mensen stapt nooit over van zorgverzekeraar, energieleverancier of telecomprovider en betaalt hierdoor hogere prijzen dan nodig. Dit kan oplopen tot wel 1.000 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssites Pricewise en Independer, op verzoek van het AD.
>> meer lezen

Webwinkelwedloop door Amazon: 'De taart is nog niet op' (Sat, 25 Jan 2020)
Duizenden leveranciers hebben zich afgelopen dagen gemeld bij de Nederlandse tak van webgigant Amazon, die binnenkort zijn digitale deuren opent voor meer dan alleen boeken. Kan een Nederlandse webwinkel of winkelier om de hoek nog opboksen tegen zo'n gigantische speler?
>> meer lezen

Dit bedrijf is de grootste kledingmarktplaats van Nederland (Sat, 25 Jan 2020)
United Wardrobe wil de grootste online kledingmarktplaats ter wereld worden. Wat begon als start-up is inmiddels uitgegroeid tot een platform met meer dan drie miljoen gebruikers. NU.nl gaat langs op het kantoor in Utrecht voor een kijkje achter de schermen. Oprichter Thijs Verheul legt uit waar het allemaal is begonnen en hoe het bedrijf zich klaarstoomt voor de toekomst.
>> meer lezen

Boeing moet testvlucht nieuw vliegtuig afblazen door slecht weer (Sat, 25 Jan 2020)
Boeing heeft de eerste vlucht van het nieuwste toestel vrijdag af moeten blazen vanwege slecht weer. Eerder deze week moest de Amerikaanse vliegtuigbouwer al bekendmaken dat de 737 MAX voorlopig nog niet zal vliegen.
>> meer lezen

EU en China zetten VS buitenspel bij handelsconflicten (Fri, 24 Jan 2020)
De EU-lidstaten, China en nog vijftien landen hebben de Verenigde Staten buitenspel gezet bij de vorming van een ad-hocgeschillencommissie. Dat schrijven de ministers in een gezamenlijk statement in Davos.
>> meer lezen

Cognacproducent Rémy Cointreau vreest coronaviruseffect (Fri, 24 Jan 2020)
De Franse cognac- en likeurmaker Rémy Cointreau zag vrijdag bijna een half miljard dollar (ruim 450 miljoen euro) aan beurswaarde verdampen na publicatie van de verkoopcijfers. In een toelichting op die cijfers waarschuwde het concern voor de mogelijke impact van de uitbraak van het coronavirus in China op de vraag naar cognac.
>> meer lezen

Aantal valse eurobiljetten sinds 2002 niet zo laag geweest (Fri, 24 Jan 2020)
De verhouding tussen het aantal ontdekte valse eurobiljetten en het aantal echte biljetten is sinds 2002 niet meer zo laag geweest als nu. Dat meldt de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag.
>> meer lezen

Goldman Sachs weigert beursgang van bedrijven zonder divers bestuur (Fri, 24 Jan 2020)
De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs weigert voortaan beursgangen te organiseren voor bedrijven met alleen witte heteromannen in het bestuur. Dit zei topman David Solomon donderdag op het Wereld Economisch Forum in Davos, meldt CNBC.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0