Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Jongeren blijven vaak langer thuiswonen dan zij eigenlijk willen (wo, 19 jun 2024)
Het lukt thuiswonende jongeren die graag het huis uit willen vaak niet om te verhuizen. In de afgelopen drie jaar verhuisde slechts 45 procent van de jongeren die graag op zichzelf wilden gaan wonen.
>> meer lezen

Vriend in paniek bleek toch een ander: overheid waarschuwt voor stemklonen (Wed, 19 Jun 2024)
We horen het verschil al bijna niet meer tussen een echte en een nagemaakte stem. Criminelen gaan met stemklonen aan de haal om slachtoffers te misleiden. In het buitenland ging het al een paar keer mis.
>> meer lezen

Europa wil over je schouders meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt (Wed, 19 Jun 2024)
Gaat Europa in de strijd tegen online kindermisbruik meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt via bijvoorbeeld WhatsApp? Onderhandelingen over een Europese wet tegen online kindermisbruik zitten muurvast. Maar daar komt mogelijk in de komende dagen verandering in.
>> meer lezen

Nieuwe huurwet lijkt ook meerderheid in Eerste Kamer te halen (Wed, 19 Jun 2024)
Het lijkt erop dat de nieuwe huurwet van demissionair woonminister Hugo de Jonge ook in de Eerste Kamer voldoende steun krijgt. De wet moet een limiet stellen aan woekerhuren in de vrije sector.
>> meer lezen

Chipmaker NVIDIA lost Microsoft af als waardevolste bedrijf ter wereld (Tue, 18 Jun 2024)
NVIDIA heeft voor het eerst een hogere beursnotering dan Microsoft en Apple. Daarmee is de Amerikaanse chipfabrikant het waardevolste bedrijf ter wereld. De waarde van NVIDIA steeg dit jaar al met ruim 160 procent.
>> meer lezen

Bijna 40.000 nieuwe woningen worden te dicht bij drukke wegen gebouwd (Tue, 18 Jun 2024)
Bijna 40.000 nieuwbouwwoningen komen dichter bij drukke wegen te staan dan de GGD adviseert. De lucht zou te vervuild zijn en daardoor gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Toekomstige bewoners van huurhuizen lijken vooral de klos.
>> meer lezen

Extra informatie over houdbaarheid moet voedselverspilling tegengaan (Tue, 18 Jun 2024)
Voedselproducenten en supermarktketens zetten binnenkort extra informatie over de houdbaarheidsdatum op verpakkingen om verspilling tegen te gaan. Bedrijven als Albert Heijn, Unilever, Jumbo, Dirk en FrieslandCampina hopen dat consumenten hierdoor minder vaak voedsel weggooien.
>> meer lezen

NU+ | Maakt een vierdaagse werkweek je productiever? 'Focus op weekindeling' (Tue, 18 Jun 2024)
Werknemers van softwarebedrijf AFAS hebben vanaf volgend jaar een vierdaagse werkweek, terwijl de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Het softwarebedrijf hoopt dat medewerkers zich daardoor ontwikkelen en dat hun productiviteit toeneemt. NU.nl-lezers zijn kritisch: zorgt een 32-urige werkweek wel voor meer productiviteit?
>> meer lezen

IJssalons rekenen op een mooie tweede helft van het jaar (Tue, 18 Jun 2024)
Niemand wordt momenteel vrolijk van het weer in Nederland en dat geldt zeker ook voor de ambachtelijke ijsbereiders. Zij zien nu ongeveer een kwart van het klantenaantal dat normaal is voor deze tijd van het jaar
>> meer lezen

In steeds meer cao’s stijgen lonen automatisch mee met de inflatie (Tue, 18 Jun 2024)
In tientallen cao's zijn afgelopen maanden afspraken gemaakt over inflatiecorrectie. Dit betekent dat lonen automatisch stijgen als prijzen van bijvoorbeeld boodschappen en energie oplopen. Dat was onder meer het geval bij budgetvlieger easyJet, meldt vakbond FNV.
>> meer lezen

Duitsland is na negen jaar weer koning van de hopteelt (Tue, 18 Jun 2024)
Duitsland is na negen jaar weer 's werelds grootste producent van hop, een van de belangrijkste ingrediënten voor de bereiding van bier. Dat heeft de Duitse branchevereniging van hoptelers dinsdag bekendgemaakt.
>> meer lezen

Zeeland wil hoofdkantoor Roompot in Zeeland houden (Tue, 18 Jun 2024)
De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel en prijzen Zeeland aan als toplocatie.
>> meer lezen

Boeing-topman wordt gehoord over incidenten en meldingen (Tue, 18 Jun 2024)
Boeing-CEO Dave Calhoun wacht dinsdag een pittige ondervraging bij een onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat over de veiligheidscultuur bij de vliegtuigbouwer. Ook komen nieuwe beschuldigingen van klokkenluiders aan de orde.
>> meer lezen

Praat Mee | Liever een supermarktmaaltijd of eten thuis laten bezorgen? (Tue, 18 Jun 2024)
Mensen gaan de komende jaren steeds vaker op zoek naar kant-en-klaarmaaltijden, meldt foodinstituut FSIN. Vroeger plukten vooral friettenten en maaltijdbezorgers hier de vruchten van. Maar tegenwoordig halen steeds meer mensen hun avondeten kant-en-klaar uit de supermarkt. Heb jij liever een supermarktmaaltijd of je avondeten thuis bezorgd? Waarom? En bereid jij überhaupt nog regelmatig een maaltijd?
>> meer lezen

Coronasteun kwam op tijd, maar duurde volgens planbureau CPB te lang (Tue, 18 Jun 2024)
De overheid is bedrijven tijdens de coronapandemie op tijd gaan steunen, maar is er te lang mee doorgegaan. Dat concludeert planbureau CPB dinsdag op basis van nieuw onderzoek.
>> meer lezen

Prijs vakantiehuisje stijgt tot recordhoogte van 228.000 euro (Tue, 18 Jun 2024)
Vorig jaar zijn een derde minder recreatiewoningen verkocht dan in het jaar ervoor. In totaal wisselden er iets meer dan 3.700 van eigenaar. Dat het aantal transacties fors kleiner is, komt volgens de NVM door de verkoophausse in de coronajaren. De prijs is wel verder opgelopen.
>> meer lezen

Duitse daken zijn verzadigd met zonnepanelen (Tue, 18 Jun 2024)
In Duitsland zijn in de eerste maanden van dit jaar 35 procent meer installaties geplaatst om zonne-energie op te wekken vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De groei kwam hoofdzakelijk doordat meer panelen werden geplaatst op gebouwen en in de open ruimte.
>> meer lezen

Steeds meer werknemers bouwen pensioen op via hun werkgever (Tue, 18 Jun 2024)
Het aantal werknemers dat geen pensioen opbouwt is in drie jaar met bijna 20 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
>> meer lezen

Supermarkt snoept snackbar en maaltijdbezorger steeds meer klanten af (Tue, 18 Jun 2024)
Traditionele zaken als friettenten en Chinese restaurants krijgen steeds vaker concurrentie van supermarkten. Die storten zich de laatste jaren ook op klanten die op zoek zijn naar gemak en winnen marktaandeel. Dat meldt foodinstituut FSIN.
>> meer lezen

NU+ | Supermarktpersoneel over agressie van klanten: 'Ben meer op mijn hoede' (Mon, 17 Jun 2024)
Albert Heijn neemt maatregelen vanwege toenemende agressie, geweld en overlast door klanten. Wij spraken drie lezers die als medewerker in verschillende Nederlandse supermarkten ervaring hebben met agressie en korte lontjes. "Hij trok een groot mes."
>> meer lezen

Andere grote winkel- en supermarktketens zien ook wel agressie bij klanten (Mon, 17 Jun 2024)
Grote winkelketens nemen de veiligheidsmaatregelen van Albert Heijn voorlopig nog niet over. De supermarktketen maakte maandag bekend dat medewerkers onder meer geen naamplaatjes meer hoeven te dragen en dat de regels in hun supermarkten zijn aangescherpt.
>> meer lezen

Jetten trekt toch geen subsidie uit voor omgebouwde kolencentrales op biomassa (Mon, 17 Jun 2024)
Demissionair klimaatminister Rob Jetten gaat toch geen subsidie verstrekken aan omgebouwde kolencentrales die biomassa verbranden. Hij wil nog wel financiële steun bieden aan biomassacentrales die hun CO2-uitstoot afvangen en ondergronds opslaan, maar alleen op kleinere schaal.
>> meer lezen

Haagse veiling van Russische wodkamerken goed voor 1,6 miljoen euro (Mon, 17 Jun 2024)
Een veiling van de Benelux-rechten van achttien Russische wodkamerken, waaronder Stolichnaya en Moskovskaya, heeft 1,6 miljoen euro opgeleverd. De veiling vond plaats in Den Haag omdat het bedrijf dat beslag liet leggen op de merkrechten in de Benelux, in Den Haag gevestigd was.
>> meer lezen

Nu is het nat, maar straks is het waarschijnlijk weer te droog (Mon, 17 Jun 2024)
Het is op dit moment moeilijk voor te stellen, maar droogte is een sluimerend probleem in Nederland. Door klimaatverandering neemt dat verder toe. Experts denken dat het land deze zomer weer deels kan verdrogen. "We zijn niet voldoende voorbereid op extremen."
>> meer lezen

Oranjeshirt Weghorst tijdelijk niet verkrijgbaar door enorme vraag (Mon, 17 Jun 2024)
Het Oranjeshirt van Wout Weghorst is sinds maandagochtend tijdelijk niet meer beschikbaar in de webshop van de KNVB. Er is een "enorme aanvraag" sinds de EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen zondag, meldt de officiële partner van de voetbalbond.
>> meer lezen

Maastricht Airport faciliteert eerste internationale e-vlucht binnen Europa (Mon, 17 Jun 2024)
Wie ervan droomt de grens over te vliegen in een elektrisch aangedreven vliegtuig, kan deze zomer zijn kans grijpen op Maastricht Aachen Airport. Vanaf die luchthaven zijn vluchten te boeken met de Pipistrel Velis Electro, een gecertificeerd elektrisch toestel.
>> meer lezen

Meer huizen verkocht met NHG doordat belegger minder interesse heeft (Mon, 17 Jun 2024)
Beleggers hebben de afgelopen jaren veel minder woningen gekocht om te verhuren. Daardoor is het aantal huizen dat met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is gekocht, hard gestegen. Dat blijkt uit cijfers die maandag naar buiten zijn gebracht.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0