Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Aantal vergunde nieuwbouwwoningen daalt met 24 procent (do, 21 nov 2019)
Voor 13.100 nieuwbouwwoningen zijn in het derde kwartaal vergunningen verleend, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Dit is een daling van 24 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.
>> meer lezen

General Motors klaagt Fiat Chrysler aan vanwege omkoping vakbond (Wed, 20 Nov 2019)
General Motors (GM) klaagt Fiat Chrysler (FCA) aan, omdat het bedrijf jarenlang vakbond United Automobile Workers (UAW) zou hebben omgekocht. Daardoor zou de rivaal van GM onder meer loonvoordelen hebben afgedwongen en daarmee zichzelf hebben bevoordeeld ten koste van GM.
>> meer lezen

Klein aantal Amerikaanse bedrijven mag weer handeldrijven met Huawei (Wed, 20 Nov 2019)
Sommige Amerikaanse bedrijven krijgen van de Amerikaanse overheid groen licht om weer goederen te verkopen aan Huawei. De beslissing volgt op maandenlange onzekerheid rond de toekomst van het bedrijf in de Verenigde Staten.
>> meer lezen

Elon Musk moet toch naar de rechter vanwege 'pedo guy'-uitlatingen (Wed, 20 Nov 2019)
Het verweer van Elon Musk in de lasterzaak die tegen hem werd aangespannen omdat hij een Britse duiker op Twitter "pedo guy" noemde, is door de rechter afgewezen. Hij moet daarom op 3 december alsnog voor de rechter verschijnen.
>> meer lezen

DNB-president: Belastingstelsel is te ingewikkeld en 'onevenwichtig' (Wed, 20 Nov 2019)
Volgens president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is het Nederlandse belastingstelsel te ingewikkeld en "onevenwichtig", onder meer doordat woningbezit en pensioensparen worden "gesubsidieerd". Dat zei hij woensdag in een toespraak tijdens de accountantsdag die jaarlijks wordt georganiseerd.
>> meer lezen

Vijftal aangehouden voor hulp bij WW-fraude Poolse arbeidsmigranten (Wed, 20 Nov 2019)
De Inspectie SZW (Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met WW-uitkeringen vijf personen aangehouden en drie kantoorpanden doorzocht, meldt de inspectie woensdag. De personen worden verdacht van het fungeren als tussenpersonen om Poolse arbeidsmigranten te helpen met het verkrijgen en behouden van WW-uitkeringen. Het vijftal wordt verdacht van valsheid in geschrifte.
>> meer lezen

Mijlpaal: architectuur eerste beroepsgroep met minimumtarief voor zzp'ers (Wed, 20 Nov 2019)
Architecten zijn per woensdag de eerste beroepsgroep met een cao waarin een minimumtarief voor zelfstandigen is vastgelegd. Zelfstandige architecten die voor een architectenbureau werken krijgen met de nieuwe cao minstens 150 procent van het (bruto)loon dat vaste werknemers krijgen.
>> meer lezen

EU waarschuwt Frankrijk en Italië voor schending begrotingsregels (Wed, 20 Nov 2019)
De voorlopige begrotingen van Frankrijk en Italië voor 2020 zijn mogelijk in strijd met begrotingsregels van de Europese Unie. Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie woensdag. Ook België, Spanje, Portugal, Finland, Slovenië en Slowakije lopen risico.
>> meer lezen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn laat premie in 2020 gelijk (Wed, 20 Nov 2019)
Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) laat de pensioenpremie in 2020 hetzelfde, waarmee die dus net als in 2019 23,5 procent bedraagt. Hiervoor heeft het bestuur woensdag gekozen na advies van de pensioenraad.
>> meer lezen

EIB: Kabinet haalt belofte over bouw van aantal woningen bij lange na niet (Wed, 20 Nov 2019)
Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) verwacht dat het kabinet de belofte van 75.000 gebouwde nieuwbouwwoningen in 2020 bij lange na niet haalt. Het instituut verwacht dat er in 2020 'slechts' 60.000 woningen bijgebouwd zullen worden, 20 procent minder dan het beoogde aantal. In 2021 zal de bouwproductie zelfs nog lager uitkomen, voorspelt het EIB woensdag in de Volkskrant.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0