Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Advies: 90 procent minder uitstoot in 2040 is nét haalbaar en rechtvaardig (ma, 18 mrt 2024)
Het is voor Nederland (net) haalbaar om de uitstoot van broeikasgassen met 90 procent terug te dringen in 2040. Internationaal gezien is zo'n doel ook (min of meer) rechtvaardig, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving dinsdag.
>> meer lezen

Akkoord over lonen cabinepersoneel Brussels Airlines na eerdere staking (Mon, 18 Mar 2024)
De Belgische vakbond BBTK en de directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben een akkoord bereikt over betere lonen voor cabinepersoneel. Eerder dit jaar legde het cabinepersoneel van Brussels Airlines nog het werk neer vanwege het uitblijven van een akkoord.
>> meer lezen

Fruittelers mogen dit seizoen toch werken met verboden bestrijdingsmiddelen (Mon, 18 Mar 2024)
Fruittelers mogen de appelbloesemkevers en schurft toch te lijf gaan met bestrijdingsmiddelen die eigenlijk verboden zijn in hun branche. Demissionair landbouwminister Piet Adema vindt de tijd rijp worden voor andere methoden.
>> meer lezen

NU + | Kinderopvang via werkgever: oplossing voor wachtlijsten of een misser? (Mon, 18 Mar 2024)
Kinderopvang is een schaars goed in Nederland, net als personeel. Dus biedt opvangorganisatie Kindergarden werkgevers voorrang op de wachtlijst voor een plekje. Goed nieuws voor de arbeidsmarkt of slecht nieuws voor alle wachtende ouders zonder rijke werkgever?
>> meer lezen

Aantal arbeidsmigranten neemt toe: 'Riskant als we ze niet meer willen' (Mon, 18 Mar 2024)
Het aantal arbeidsmigranten in ons land neemt toe. De verwachting is dat er in 2030 zo'n 1,2 miljoen buitenlandse werknemers actief zijn op de arbeidsmarkt. Vooral de detachering van de zogenoemde derdelanders is een zorg.
>> meer lezen

Geen internet in delen van Afrika: oorzaak ligt op bodem van de oceaan (Mon, 18 Mar 2024)
Verschillende landen in West- en Centraal-Afrika zitten door schade aan onderzeese kabels sinds eind vorige week zonder internet. Miljoenen mensen kunnen daardoor niet online. De oplossing laat nog weken op zich wachten.
>> meer lezen

Eigenaar Fremantle Highway in de clinch met inspectie die schip als afval ziet (Mon, 18 Mar 2024)
De eigenaar van het door brand beschadigde transportschip Fremantle Highway wil het schip in China verkopen, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is het daarmee oneens en ziet het schip als afval. De eigenaar heeft een kort geding aangespannen.
>> meer lezen

Shell wil wereldwijd veel tankstations verkopen (Mon, 18 Mar 2024)
De komende jaren wil Shell wereldwijd duizend benzinestations van de hand doen. Daarvoor in de plaats moeten meer laadpalen voor elektrische auto's komen. Dat meldt het bedrijf in een strategie-update.
>> meer lezen

Odido moet 175.000 euro boete betalen voor datamisbruik van miljoenen klanten (Mon, 18 Mar 2024)
Telecomprovider Odido krijgt een boete van 175.000 euro. Het bedrijf, dat toen nog T-Mobile heette, verwerkte in 2018 en 2019 privégegevens van miljoenen klanten voor een bevolkingsonderzoek.
>> meer lezen

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer blijft een hardnekkig probleem (Mon, 18 Mar 2024)
Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer is nog altijd een groot probleem. Ruim vier op de tien Nederlanders (43 procent) zeggen zelf weleens seksueel grensoverschrijdend gedrag te hebben te ervaren. Meer dan de helft heeft gehoord of gezien dat anderen het hebben meegemaakt.
>> meer lezen

Aantal winkels dat cash accepteert neemt niet af: klantvriendelijkheid staat voorop (Mon, 18 Mar 2024)
Het aantal winkeliers en dienstverleners dat contant geld accepteert, is vorig jaar onveranderd gebleven. Maar bij parkeergelegenheden, bioscopen en apotheken kun je minder vaak met cash betalen.
>> meer lezen

Wereldhandel nam vorig jaar overal af, behalve in China (Mon, 18 Mar 2024)
In 2023 is de handel in bijna alle delen van de wereld afgenomen. Alleen in China nam de in- en uitvoer van goederen toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau (CPB).
>> meer lezen

Energienoodfonds blijft tóch een paar dagen langer open (Mon, 18 Mar 2024)
Het Tijdelijk Noodfonds Energie blijft een paar dagen langer open. Het fonds is bedoeld om huishoudens te helpen met het betalen van de energierekening. Wie er nog gebruik van wil maken, heeft nu tot woensdag de tijd.
>> meer lezen

Oekraïense economie is in eerste twee maanden van 2024 gegroeid (Mon, 18 Mar 2024)
De economie van Oekraïne is in januari en februari met 3,6 procent gegroeid. Volgens minister van Economische Zaken Joelia Svyrydenko is de groei te danken aan de export van graan en andere landbouwproducten via een corridor over de Zwarte Zee.
>> meer lezen

NU+ | Telefoonscherm komt tussen ouder en kind: 'Krijgen ze later last van' (Mon, 18 Mar 2024)
Kleine kinderen weghouden bij iPads en telefoonschermpjes: het is lastig voor jonge ouders die zelf verknocht zijn aan hun smartphone. Als de ouders hun telefoon niet kunnen wegleggen, moeten de alarmbellen afgaan. Verander dat gedrag, zeggen experts.
>> meer lezen

NU+ | Financieel advies van influencers: waar moet je op letten? (Sun, 17 Mar 2024)
Filmpjes van influencers op YouTube en TikTok worden vaak door jongeren gebruikt bij het maken van financiële keuzes. Waar moet je op letten als je advies wil volgen van een 'expert' op sociale media?
>> meer lezen

Verkoopsucces op Marktplaats is niet meer te verzwijgen bij belastingaangifte (Sun, 17 Mar 2024)
Weet je meubels, kleding of schoenen handig te verkopen op Marktplaats of Vinted, dan moet je goed opletten bij de belastingaangifte. Want de Belastingdienst krijgt sinds dit jaar gegevens door van de verkoopplatforms over jouw handelsbalans.
>> meer lezen

Tesla koopt jarenlange rechtszaak om racisme op werkvloer af (Sun, 17 Mar 2024)
Tesla heeft een jarenlange rechtszaak over racisme op de werkvloer afgekocht. Een zwarte oud-werknemer van de autofabrikant, Owen Diaz, klaagde Tesla in 2017 aan. Hij zou tijdens zijn dienstverband slachtoffer zijn geweest van ernstig racisme.
>> meer lezen

SpaceX van Elon Musk bouwt satellietnetwerk voor inlichtingendienst VS (Sat, 16 Mar 2024)
SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair Elon Musk, bouwt een netwerk van honderden spionagesatellieten voor een Amerikaanse inlichtingendienst.
>> meer lezen

Deadline nadert: politie worstelt met verbetering C2000-netwerk (Sat, 16 Mar 2024)
Het is de vraag of de problemen met het C2000-netwerk voor de deadline van 8 juni zijn verholpen. Op slechts 11 van de 31 plekken zijn de dekkingsproblemen opgelost, schrijft justitieminister Dilan Yesilgöz in een brief aan de Tweede Kamer.
>> meer lezen

Duitse vakbond en treinmachinisten mikken op akkoord na grote treinstakingen (Sat, 16 Mar 2024)
Het Duitse staatsspoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) en de vakbond GDL hopen volgende week overeenstemming te bereiken over een nieuwe CAO. Er zou daarmee een einde komen aan een maandenlang conflict met meerdere grote treinstakingen, waar ook Nederlandse reizigers last van hadden.
>> meer lezen

Amerikaanse rechtszaak over stalking door Apple AirTag mag toch doorgaan (Sat, 16 Mar 2024)
Apple moet in de Verenigde Staten voor de rechter verschijnen, omdat zijn AirTag-tracker stalkers zou hebben geholpen hun slachtoffers te vinden. Het techconcern probeerde de rechtszaak te voorkomen, maar de rechter oordeelt dat die mag doorgaan.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0