Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Goudprijs gedaald naar laagste niveau in zeven maanden (ma, 02 okt 2023)
De goudprijs is maandag gedaald naar het laagste niveau in zeven maanden, gedrukt door de sterkere dollar en de stijgende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Daardoor wordt goud minder aantrekkelijk als belegging.
>> meer lezen

Sandalenmerk Birckenstock levert op de beurs tot 1,6 miljard dollar op (Mon, 02 Oct 2023)
Het sandalenmerk Birkenstock gaat de beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.
>> meer lezen

Playmobil-fabrikant ontslaat meer dan een zesde van het personeel (Mon, 02 Oct 2023)
De fabrikant van het populaire speelgoed Playmobil schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen. Volgens het Duitse bedrijf, Horst Brandstätter Group, is de ontslagronde nodig omdat consumenten minder geld uitgeven.
>> meer lezen

Je kunt voortaan ook videobellen met de Belastingdienst (Mon, 02 Oct 2023)
Naast bellen met de belastingtelefoon of fysiek afspreken op een belastingkantoor kun je voortaan ook videobellen met een belastingmedewerker. Sinds maandag kunnen afspraken voor videogesprekken gemaakt worden via de belastingtelefoon en de website van de fiscus.
>> meer lezen

Autoverkoop ook in september flink gestegen (Mon, 02 Oct 2023)
De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland is ook in september fors gestegen. Het gaat om een toename van bijna 17 procent ten opzichte van een jaar eerder.
>> meer lezen

Hypotheekrentes stijgen naar hoogste punt van het jaar (Mon, 02 Oct 2023)
Veel banken en andere geldverstrekkers hebben hun hypotheekrentes afgelopen week opgeschroefd. Daardoor staan veel rentes op het tot nu toe hoogste punt van het jaar.
>> meer lezen

Aantal bedrijven dat energiesteun aanvroeg schoot laatste week omhoog (Mon, 02 Oct 2023)
De Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) kan vandaag voor het laatst worden aangevraagd. Veel ondernemingen die grote hoeveelheden gas en elektriciteit verbruiken, vragen nog snel een tegemoetkoming aan. Vorige week kwamen er acht keer meer aanvragen binnen dan in eerdere weken.
>> meer lezen

Ajax verliest ook op de beurs na onrustig weekend (Mon, 02 Oct 2023)
Het aandeel Ajax verloor maandag 0,5 procent bij de opening van de beurs. Beleggers verwerken de jaarcijfers van de voetbalclub die vlak voor het weekend zijn gepubliceerd.
>> meer lezen

Autofabrikanten willen 'groen staal', maar dat is bijna niet te krijgen (Mon, 02 Oct 2023)
Autofabrikanten staan in de rij voor 'groen staal'. Het probleem is dat het meeste staal nog steeds wordt gesmeed met behulp van fossiele brandstoffen.
>> meer lezen

Dubbel zoveel Amerikaans gas gelost in Nederlandse havens na inval Oekraïne (Tue, 03 Oct 2023)
Nederlandse zeehavens losten twee keer zoveel gas uit de Verenigde Staten in 2022 dan een jaar eerder. De aanvoer van aardolie en aardolieproducten uit Rusland nam juist af.
>> meer lezen

Een derde minder blikjes bij zwerfafval dan voor invoering statiegeld (Mon, 02 Oct 2023)
Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze sinds 1 april kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Een eerste meting laat een daling van een derde zien.
>> meer lezen

Ook ondernemers met sjoemeldiesels eisen schadevergoeding (Mon, 02 Oct 2023)
Bedrijven die jarenlang in bestelbusjes met sjoemelsoftware hebben rondgereden, eisen nu een schadevergoeding van autofabrikanten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) gaat de ondernemingen daarbij helpen.
>> meer lezen

Verzekering wordt steeds duurder voor jonge automobilisten (Mon, 02 Oct 2023)
De premie voor de autoverzekering is de afgelopen twee jaar veel harder gestegen bij jongeren tussen 18 en 24 jaar dan bij andere automobilisten. Jongeren waren al duurder uit, maar het prijsverschil tussen hen en 25-plussers loopt verder op.
>> meer lezen

Industrie stond er in de laatste drie jaar niet zo slecht voor als nu (Mon, 02 Oct 2023)
De Nederlandse industrie zit in de problemen. Het aantal orders loopt al geruime tijd terug, zowel in eigen land als vanuit het buitenland. Sommige bedrijven zetten daarom het mes in het personeelsbestand.
>> meer lezen

Bedrijven krijgen straks ook korting op inzameling van minder duurzaam plastic (Mon, 02 Oct 2023)
Bedrijven die hun producten nog niet helemaal duurzaam verpakken, krijgen vanaf volgend jaar toch korting op de inzameling en recycling van niet volledig duurzaam plastic.
>> meer lezen

Meer illegale streams en downloads: 'Een abonnement op álles is onbetaalbaar' (Sun, 01 Oct 2023)
Europeanen hebben in 2022 ruim 3 procent meer illegaal gedownload en gestreamd dan in 2021. De afgelopen jaren nam digitale piraterij juist af, maar vorig jaar sloeg de trend om. Hoge abonnementsprijzen en versplintering van de streamingdiensten zijn daar mogelijk de oorzaak van.
>> meer lezen

Nieuwste iPhone kan 'te heet om aan te raken' worden door softwareprobleem (Sun, 01 Oct 2023)
De nieuwste iPhone 15 Pro kan in de eerste dagen na aanschaf heel warm worden door een fout in de software. Apple werkt aan een oplossing na klachten van gebruikers dat de smartphone te heet werd om aan te raken.
>> meer lezen

NU+ | Zestig jaar Gronings gas: van winst en welvaart naar boosheid en frustratie (Sun, 01 Oct 2023)
Aan een van de grootste winstmachines van de Nederlandse economie komt na ruim zestig jaar een einde. De gaswinning in Groningen leverde miljarden op, maar ook veel boosheid en frustratie. Zondagochtend gingen de gasputten definitief dicht. Nou ja, bijna.
>> meer lezen

Apple stapt naar de rechter om onder Nederlandse miljoenenboete uit te komen (Mon, 02 Oct 2023)
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het bezwaar van Apple tegen een boete van 50 miljoen euro afgewezen. De iPhone-fabrikant stapt nu naar de rechter in een poging om alsnog onder de straf uit te komen.
>> meer lezen

Jongeren kopen laatste jaren massaal caravans en campers (Mon, 02 Oct 2023)
Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent.
>> meer lezen

Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in de houthandel (Sun, 01 Oct 2023)
Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om de komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten.
>> meer lezen

Eerste kwartaalverlies van het jaar voor de koers van de Bitcoin (Sun, 01 Oct 2023)
De bitcoin had van juli tot en met september het eerste kwartaalverlies van het jaar. De bekendste cryptomunt van de wereld, die nu wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde.
>> meer lezen

Amerikaans Huis neemt voorstel aan, dreigende shutdown van de baan (Sun, 01 Oct 2023)
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een shutdown van de overheid voorlopig voorkomen. Het onheil werd afgewend door een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor noodfinanciering aan te nemen.
>> meer lezen

Makelaars melden 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag (Sun, 01 Oct 2023)
Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten.
>> meer lezen

Maandenlange staking truckers bij Duitse snelweg voorbij met Nederlandse hulp (Sat, 30 Sep 2023)
Een maandenlange staking van vrachtwagenchauffeurs op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. Voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan startten de staking ruim twee maanden geleden, omdat hun Poolse werkgever ze niet betaalde. Dankzij Nederlandse bemiddeling is dat nu opgelost.
>> meer lezen

Nog een topbestuurder vertrekt bij oliebedrijf BP (Sat, 30 Sep 2023)
Na het onverwachte vertrek van topman Bernard Looney eerder deze maand, verlaat nu ook David Lawler het grote Britse olie- en gasconcern BP. Het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf vertrekt binnen enkele weken.
>> meer lezen

NU+ | Review iPhone 15 (Pro): Elke 2 jaar een nieuwe iPhone hoeft niet meer (Sat, 30 Sep 2023)
Het grootste nieuws bij aankondiging van de iPhone 15-serie was dat de telefoons opladen met een USB-C-kabel. Vernieuwingen op de smartphonemarkt zijn niet meer zo spannend meer als vroeger. Ook nu weer: de iPhone 15 (Pro) is een toptelefoon, maar als update is hij wat saai.
>> meer lezen

Turkse minister ook naar Europa in zoektocht naar buitenlandse investeerders (Sat, 30 Sep 2023)
De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije.
>> meer lezen

Hoge rente en energiekosten doen Italiaanse economie krimpen (Sat, 30 Sep 2023)
De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.
>> meer lezen

Uitbreiding van al wekenlange autostaking wekt woede bij Ford en General Motors (Sat, 30 Sep 2023)
De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers het werk neerleggen. De staking is de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0