Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

Davos: wie betaalt dat, ontmoet Greta Trump en hoeveel privéjets landen er? (za, 18 jan 2020)
De elite van de wereld reist dit weekend af naar Davos, Zwitserland voor de vijftigste editie van het World Economic Forum (Wereld Economisch Forum). Wereldleiders, CEO's, academici en internationale politici komen jaarlijks samen in het skidorp om wereldzaken te bespreken. Het thema dit jaar: klimaatproblematiek. Vijf vragen over de jaarlijkse ontmoeting tussen de groten der aarde.
>> meer lezen

Ali Niknam (bunq) over dansjes wagen en zelf een bank beginnen (Sat, 18 Jan 2020)
In Andermans Zaken steken Thomas Moerman en Lisa Peters hun neus in de zaken van bekende ondernemers. Met deze week: Ali Niknam (1981). Hij is de oprichter van bunq, een challenger bank die hij midden in de financiële crisis oprichtte en waarmee hij (naar eigen zeggen) de voorloper van de Tikkie bedacht.
>> meer lezen

Olie-uitvoer van Libië meer dan gehalveerd na bevel van generaal Haftar (Sat, 18 Jan 2020)
De olie-export van Libië is meer dan gehalveerd na een bevel van de Libische generaal Khalifa Haftar om enkele belangrijke havens af te sluiten. Hierdoor kan Libië 800.000 vaten olie per dag minder uitvoeren dan normaal, schrijft het staatsoliebedrijf National Oil Corp (NOC) zaterdag. Dat is meer dan de helft van wat het land normaal uitvoert.
>> meer lezen

'Wijkwinkelcentra blijven goed presteren ondanks opkomst online shoppen' (Sat, 18 Jan 2020)
Ondanks de opkomst van online winkelen gaat het goed met wijkwinkelcentra, schrijft vastgoedadviseur Colliers zaterdag in een analyse over wijkwinkelcentra tussen 2004 en 2019. Meer dan 80 procent van de onderzochte centra trekt voldoende klandizie. Bij slechts 34 winkelcentra staan veel winkels langdurig leeg.
>> meer lezen

Justin van Dongen (17): 'Had op mijn dertiende eerste bedrijf' (Sat, 18 Jan 2020)
Nederland telt in 2020 meer dan twee miljoen ondernemingen. Nog nooit was dit aantal zo hoog. Ook het aantal jonge ondernemers stijgt gestaag. NU.nl gaat daarom langs bij veelbelovende jongeren met een eigen bedrijf. Deze week: Justin van Dongen (17) ontwikkelt websites en webshops.
>> meer lezen

IMF-hoofd: Wereldeconomie loopt risico op jarendertigcrisis (Sat, 18 Jan 2020)
De huidige wereldeconomie loopt het risico om terug te vallen in de 'Great Depression' van de jaren dertig, de grootste economische depressie van de jaren dertig. Dat heeft het hoofd van het internationaal monetair fonds (IMF), Kristalina Georgieva, vrijdag gezegd op een bijeenkomst bij het Peterson Institute of International Economics (PIIE) in de Amerikaanse hoofdstad Washington.
>> meer lezen

Britse minister waarschuwt bedrijven voor andere regels na vertrek uit EU (Sat, 18 Jan 2020)
De Britse minister van Financiën Sajid Javid heeft het Britse bedrijfsleven gewaarschuwd dat de regelgeving binnen het Verenigd Koninkrijk na de Brexit zal afwijken van die van de Europese Unie. Dat deed hij zaterdag in een interview in de Financial Times. Hij benadrukte daarbij dat Britse bedrijven zich zullen moeten aanpassen na het Britse uittreden uit de EU.
>> meer lezen

Toezichthouder onderzoekt klachten over plots versnellende Tesla's (Sat, 18 Jan 2020)
Toezichthouders van The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Transport, onderzoeken klachten over auto's van de elektrische automaker Tesla. Sommige modellen zouden zo nu en dan plotseling versnellen, wat tot ongevallen heeft geleid, schrijven Tesla-eigenaren in een petitie.
>> meer lezen

'Boeing ontdekt nieuw softwareprobleem in 737 MAX-toestellen' (Sat, 18 Jan 2020)
Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw een probleem gevonden in de software van de 737 MAX, meldt persbureau Bloomberg. Doordat het nieuwe probleem eerst moet worden verholpen, kan het nog langer duren voordat het model weer mag vliegen. De 737 MAX staat sinds maart aan de grond, na twee dodelijke ongevallen met het toestel.
>> meer lezen

Nooit eerder waren de cao-loonstijgingen zo groot (Fri, 17 Jan 2020)
De in december in cao's afgesproken loonstijgingen kwamen gemiddeld uit op 3,1 procent. Volgens werkgeversvereniging AWVN is dat de grootste afgesproken loonstijging ooit.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0