Economie

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Economie

De bouwvak bestaat al decennia niet meer, maar is nog springlevend (za, 27 jul 2024)
In het grootste deel van het land is het nu zover, en de rest volgt snel: de bouwvak. Een bijzonder fenomeen, want het bestaat officieel sinds 1981 niet meer. Toch doet zo'n 80 procent van de bouwbedrijven er nog aan mee.
>> meer lezen

Boeteregen voor flitsbezorgers vanwege personeel zonder vergunning (Fri, 26 Jul 2024)
Flitsbezorgers Getir en Flink hebben boetes gekregen omdat ze personeel lieten werken zonder dat de bedrijven daarvoor de juiste vergunning hadden. Ook een platformbedrijf dat de bezorgers gebruikten om werknemers te vinden, wordt bestraft, meldt de Arbeidsinspectie.
>> meer lezen

Nederlandse tak van kledingketen Esprit failliet, geen zicht op doorstart (Fri, 26 Jul 2024)
De Nederlandse tak van modeconcern Esprit is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. Daardoor verliezen ruim tweehonderd mensen hun baan. Volgens curator Erik Schuurs is er momenteel geen zicht op een doorstart.
>> meer lezen

Brussel keurt subsidie voor bouw van kerncentrale in Petten goed (Fri, 26 Jul 2024)
De subsidie voor de bouw van een kernreactor in Petten van 2 miljard euro is goedgekeurd door de Europese Commissie.
>> meer lezen

Eurostar vraagt reizigers rit uit te stellen wegens treinchaos in Frankrijk (Fri, 26 Jul 2024)
Eurostar vraagt reizigers om hun treinrit naar Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk uit te stellen. Het bedrijf doet de oproep vanwege de problemen op het Franse spoor die vannacht na sabotage zijn ontstaan.
>> meer lezen

Praat mee | Waar zie jij graag inleverpunten voor flesjes en blikjes? (Fri, 26 Jul 2024)
Verkopers van blikjes en flesjes drinken moeten meer hun best doen om die ook weer in te zamelen, vindt toezichthouder ILT. Nu hebben bijvoorbeeld supermarkten inleverpunten, maar bioscopen en bouwmarkten niet. Waar zou jij je lege flesjes of blikjes willen inleveren?
>> meer lezen

Schiphol brengt piloot en steward met zelfrijdende bus van en naar vliegtuig (Fri, 26 Jul 2024)
Schiphol gaat de vliegtuigcrew van KLM Cityhopper met zelfrijdende bussen van het vliegtuig naar de terminal brengen. Het is de tweede test richting het doel van de luchthaven om in 2050 alle voertuigen op Schiphol autonoom te laten rijden.
>> meer lezen

Fitnessketen Basic-Fit breidt uit en profiteert via uitgebreider abonnement (Fri, 26 Jul 2024)
Basic-Fit heeft in de eerste helft van 2024 het aantal abonnees en sportclubs flink zien groeien. Daarmee nam ook de omzet toe. Verder profiteert de fitnessketen van interesse in een uitgebreid en iets duurder sportabonnement.
>> meer lezen

Ziggo loopt verder leeg: ruim 150.000 klanten stappen over naar andere provider (Fri, 26 Jul 2024)
Telecomprovider VodafoneZiggo heeft naar eigen zeggen een "robuust kwartaal" achter de rug. Het bedrijf boekte dankzij prijsverhogingen meer omzet en winst. Maar de provider heeft in een jaar tijd meer dan 150.000 klanten zien vertrekken.
>> meer lezen

Tankstations, bioscopen en bouwmarkten vrezen inzamelplicht blikjes en flesjes (Fri, 26 Jul 2024)
Tankstations, bioscopen en bouwmarkten willen niet dat ze worden verplicht om verkochte flesjes en blikjes weer in te nemen. Ook de NS en winkels als HEMA en Action staan niet te springen, blijkt uit een rondgang van de NOS.
>> meer lezen

Kinderopvang heel vaak duurder dan landelijk vastgelegde maximumprijs (Fri, 26 Jul 2024)
Kinderopvang kost in veel gevallen meer dan de maximumuurprijs die landelijk is vastgesteld. Drie kwart van de ouders betaalde vorig jaar voor zeker één kind een hoger tarief. Dat berekende statistiekbureau CBS op basis van cijfers van de Belastingdienst.
>> meer lezen

Groningers en Rotterdammers hebben meeste moeite met energierekening (Thu, 25 Jul 2024)
Inwoners van Rotterdam-Zuid en de provincie Groningen hebben de meeste aanvragen ingediend bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Ook vanuit onder andere Emmen, Almelo en Heerlen zijn relatief veel aanvragen binnengekomen.
>> meer lezen

Platenlabel Universal Music krijgt een flinke klap op Amsterdamse beurs (Thu, 25 Jul 2024)
Het platenlabel van grote popartiesten als Taylor Swift, Billie Eilish en Drake is ruim een kwart van zijn beurswaarde verloren. Universal Music Group verloor op de Amsterdamse beurs ruim 16 miljard dollar (ruim 14,7 miljard euro) dankzij tegenvallende inkomsten.
>> meer lezen

ING discrimineerde klanten wegens afkomst via antiterrorismewet (Thu, 25 Jul 2024)
ING heeft twee klanten gediscrimineerd door ze vanwege hun niet-westerse naam extra te controleren op mogelijk witwassen en financieren van terrorisme. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens donderdag. NU.nl heeft de twee oordelen ingezien.
>> meer lezen

Explainer | Van 24 tot 980 euro: dit kosten tickets voor de Olympische Spelen (Thu, 25 Jul 2024)

>> meer lezen

Deutsche Bahn schrapt komende jaren 30.000 banen (Thu, 25 Jul 2024)
Het Duitse spoorwegbedrijf Deutsche Bahn (DB) schrapt in de komende vijf jaar ongeveer 30.000 banen. Dat is ruim een tiende van het totale personeelsbestand.
>> meer lezen

Shell bouwt grote waterstoffabriek in Duitsland (Thu, 25 Jul 2024)
Shell gaat een grote waterstoffabriek in Duitsland bouwen, maakt het bedrijf donderdag bekend. De zogeheten elektrolyser van 100 megawatt moet verrijzen in Keulen. De fabriek krijgt de naam REFHYNE II en is naar verwachting in 2027 klaar voor gebruik.
>> meer lezen

Fors minder retouren bij Wehkamp doordat klanten ervoor moeten betalen (Thu, 25 Jul 2024)
Klanten sturen veel minder pakketjes terug naar Wehkamp sinds dat niet meer gratis kan. De webwinkel voerde de maatregel vorig jaar in en zag de retourzendingen met 14 procent dalen.
>> meer lezen

Computerstoring kost Air France-KLM 10 miljoen euro door annuleren vluchten (Thu, 25 Jul 2024)
Air France-KLM schat dat de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag het bedrijf ongeveer 10 miljoen euro heeft gekost. Het luchtvaartconcern heeft inkomsten gemist doordat het vluchten moest annuleren. Ook heeft het kosten gemaakt om reizigers onder te brengen in hotels.
>> meer lezen

NU+ | Heeft je puber z'n fatbike opgevoerd? Dat weet je pas door erop te rijden (Thu, 25 Jul 2024)
Opgevoerde fatbikes zijn volgens velen een gevaar op de weg, maar wat kun je daar zelf mee? Kun je controleren of je puber een opgevoerde fiets heeft en is het dan veilig? Of moet je de fatbike helemaal links laten liggen?
>> meer lezen

Vattenfall moet stoppen met misleidende claim over 'fossielvrij leven' (Thu, 25 Jul 2024)
Vattenfall stopt met de slogan "Fossielvrij leven binnen één generatie" in reclameuitingen. Dit besluit komt na kritiek van toezichthouder ACM, die de duurzaamheidsclaim misleidend vindt voor consumenten. Het energiebedrijf moet klimaatambities concreter maken.
>> meer lezen

Nieuwe staatssecretaris Digitalisering zit in tegenstelling tot voorganger wél op X (Thu, 25 Jul 2024)
Zsolt Szabó, de nieuwe staatssecretaris voor Digitalisering en Koninkrijksrelaties, heeft een officieel account op X. Dat is opvallend, want zijn voorganger Alexandra van Huffelen maakte er een punt van om het sociale netwerk van Elon Musk vanwege wanbeleid te verlaten.
>> meer lezen

Air France-KLM loopt door Olympische Spelen ongeveer 200 miljoen euro mis (Thu, 25 Jul 2024)
Air France-KLM verwacht dat de Olympische Spelen in Parijs de luchtvaartmaatschappij weinig goed doen. Doordat toeristen Parijs mijden en Fransen hun vakantie uitstellen, vervoert vooral Air France minder reizigers deze zomer. Dat kost het concern ongeveer 200 miljoen euro.
>> meer lezen

Luchthaven Frankfurt schrapte ook vandaag vluchten om klimaatdemonstraties (Thu, 25 Jul 2024)
De luchthaven van Frankfurt heeft donderdagochtend ongeveer 140 vluchten geschrapt vanwege onveilige demonstraties van klimaatactivisten rond de landingsbanen. Om die reden werden ook woensdag al enkele vluchten geschrapt.
>> meer lezen

Wachtrijen stroomnet blijven lang, ondanks dat meer bedrijven de spits mijden (Thu, 25 Jul 2024)
Netbeheerder Stedin weet steeds meer bedrijven zover te krijgen om de spits op het stroomnet te mijden. 56 megawatt aan stroomverbruik wordt verplaatst naar een gunstiger moment van de dag, evenveel als het verbruik van een stad als Dordrecht. Desondanks is het stroomnet nog overvol.
>> meer lezen

Winkeldiefstal in Engeland en Wales stijgt in één jaar explosief naar recordhoogte (Wed, 24 Jul 2024)
Diefstal in winkels is in Engeland en Wales naar ongekende hoogte gestegen. Tussen maart 2023 en maart 2024 zijn er maar liefst 444.000 gevallen van winkeldiefstal geregistreerd. Dat is 30 procent meer dan het jaar ervoor.
>> meer lezen

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0