Dagje uit in Breda

Breda, stad van verleden, heden en toekomst

 

Breda is een bruisende stad. Of u nu komt voor de rijke historie, de bijzondere hedendaagse architectuur, de heerlijke winkelstraten of een museum of tentoonstelling. In Breda vindt u het allemaal. En wilt u even weg van de drukte? Prachtige bossen omringen Breda en in het schitterende dal van de rivier de Mark is het heerlijk wandelen en fietsen.

 

Breda is een historische stad waar verleden, heden en toekomst hand in hand gaan. Naast pronkstukken als de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk (volgens de deskundigen een van de mooiste monumenten van Nederland!), het Kasteel van Breda en het rustieke Begijnhof kent Breda ook prachtige hedendaagse architectuur


Het prestigieuze Chassé Theater (ontworpen door Herman Hertzberger), het opzienbarende gebouw van Poppodium Mezz (in de volksmond ook wel ‘de pinda’ genoemd) en de nieuwe binnenstadswijk Chassépark zijn uw bezoek meer dan waard.

 

Heerlijke winkelstad

 

Havermarkt

 

Historische en eigentijdse architectuur gaan in Breda vaak naadloos in elkaar over. Dat geldt zeker ook voor de binnenstad waar moderne en trendy winkelcentra als De Barones en ’t Sas liggen ingebed tussen monumentale historische panden. Met een mooi gevarieerd winkelaanbod is Breda ook bij uitstek een stad om te komen winkelen.


Grote Kerk

 

Met de ‘Shops & Funroute’ van de VVV Breda in de hand, vindt u moeiteloos de meeste bijzondere zaken. Het loont trouwens sowieso de moeite even bij de VVV binnen te lopen. Zowel in de vestiging aan de Willemstraat (tegenover het centraal station) als op de Grote Markt kunt u terecht voor informatie over Breda, stadswandelingen en heel veel Breda-souvenirs. Kijkt u eens op de site van de VVV Breda om een idee te krijgen van het assortiment.

 

Als u in Breda komt winkelen, vergeet dan niet af en toe omhoog en om u heen te kijken! Het zou immers zonde zijn als de prachtige gevels in de binnenstad en de architectuur van moderne winkelcentra als de Barones en ´t Sas u zouden ontgaan.


Begijnhof

 

Toekomst

 

Breda vooruit’ zingt de Bredanaar in zijn volkslied. Dat bewijzen ook de grote projecten waarmee de stad zijn blik op de toekomst heeft gericht. Met de terugkeer van de in de zestiger jaren gedempte haven krijgt Breda er een nieuwe sfeermaker bij, de Nieuwe Mark. Eind juni 2007 wordt het eerste gedeelte daarvan feestelijk geopend.

 

Breda wordt aangesloten op de Hoge Snelheidslijn Zuid en krijgt daardoor snelle verbindingen met Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs. Onder de noemer Via Breda krijgt het hele stationsgebied een grondige facelift.

 

Toeristisch gezien krijgt Breda in 2008 nog een (inter)nationale trekker met de opening van het Grafisch Museum in het gebouw van de Beyerd, voorheen centrum voor hedendaagse kunst.

 

Proef de gemoedelijke Bourgondische sfeer die kenmerkend is voor alle oudere, zuidelijke steden waar men de ‘kunst van het genieten’ verstaat. Want met een knipoog naar dichteres Harriët Laurey durven we gerust te zeggen: “Op weg naar Breda wordt de wereld warmer.”

 

Tot ziens in Breda

 

Voor meer info zie VVV Breda

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              


Dagje uit in Breda

Reactie schrijven

Commentaren: 0