Groot aanbod aan Vakanties bij Tui
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris. Heeft u langer vakantie? 
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

              Klik hier voor een overzicht van alle reizen ook voor wintersportreizen

Dagtrips


Nieuwe data Plantendag met Kunstenaarsmarkt op Pinkstermaandag

Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

Plantendag met Kunstenaarsmarkt op Pinkstermaandag ✅

Op Pinkstermaandag 20 mei 2024 staat Provinciaal Recreatiedomein De Schorre opnieuw in volle bloei tijdens de Plantendag met Kunstenaarsmarkt. 186 standhouders zullen je dit jaar verwelkomen op de evenementenweide. Dit zorgt voor een warm welkom met maar liefst 930 lopende meter prachtige planten en kunst in alle vormen. Daarnaast kan je genieten van een hapje en drankje maar ook van een ruim aanbod aan animatie. 


meer lezen 0 Berichten

Nieuwe data gezellige Dahliadagen op De Boschhoeve

Op 28 en 29 juni en op 5 en 6 juli kunnen liefhebbers van dahlia’s en andere kleurrijke zomerbloemen hun hart ophalen tijdens de Dahliadagen van Kwekerij en Tuin De Boschhoeve in Wolfheze.  

 

Al jaren is de dahlia enorm populair en dat komt vooral omdat er ontzettend veel verschillende zijn.  Van kleine pomponnetjes tot bloemen op schotelformaat. En van simpel wit tot de meest spectaculaire kleuren. Bovendien kun je er de hele zomer naar hartenlust van blijven plukken. We laten tijdens de Dahliadagen graag voorbeelden zien van boeketten waarin dahlia’s de hoofdrol spelen. 

 


meer lezen 0 Berichten

Maand van de markt van Antwerpen, start feestelijk in Lier

Marktbezoekers beleven Maand van de markt in 48 steden en gemeenten in provincie Antwerpen.

 

Vandaag lanceert de provincie Antwerpen tijdens de zaterdagmarkt in Lier de Maand van de markt. Op 70 markten in 48 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen genieten marktbezoekers volop van acties, beleving en wedstrijdaanbod. Uit recente cijfers van de provincie Antwerpen blijkt dat 93% van de bezoekers op kleine markten uit eigen gemeente komt. Tijdens de feestmaand analyseert de provincie extra gegevens over het bestedingspatroon van bezoekers op de markt en in omliggende handelszaken. Nieuw dit jaar zijn ook de reizende promostand, de inspiratiegids voor een aantrekkelijke markt en bezoekersinzichten per gemeente.


meer lezen 0 Berichten

Gezellige fair, Doornenburgse Kasteelfair 4 en 5 mei 2024

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024

 

Op 4 en 5 mei a.s. ben je van harte welkom op Doornenburgse Kasteelfair op de Voorburcht van Kasteel Doornenburg.

Met het historische Kasteel op de achtergrond krijgt de fair een sfeer die het op zijn zachtst gezegd wel heel bijzonder maakt.

Tal van standhouders zullen u verrassen met de mooiste schatten en vondsten uit vroegere tijden.

Op het gemoedelijke terras van De Herberg is het goed toeven. U kunt genieten van heerlijke lunchgerechten, een smaakvol (speciaal) biertje/wijntje met lekkere hapjes en/of vers gezette koffie of thee met wat lekkers.


meer lezen 0 Berichten

Data 2024 Tour de Brocante op 7 en 8 juni in Wolfheze

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Het begint al een leuke jaarlijkse traditie ✅ te worden, de Tour de Brocante op De Boschhoeve in Wolfheze. En eerlijk is eerlijk, de tuinen vormen de perfecte achtergrond voor allerlei moois wat je niet écht nodig hebt maar waar je zomaar voor kunt vallen! 

De kramen staan op tal van plekken in de tuinen en op het erf. Vaak met een gesorteerde verzameling brocante, soms met van alles en nog wat. Liefhebbers van oude spulletjes met een geschiedenis kunnen hun hart ophalen. Er zijn kannen en vazen, linnengoed en kant, spiegels en vogelkooitjes, serviezen en glaswerk, oude boeken, schilderijtjes en prenten, keukenspullen, stoere bakken en kisten, tuinornamenten, kleding en sieraden. 


meer lezen 0 Berichten

Extra feestelijke Meimarkt van de Boschhoeve in Wolfheze

De ijsheiligen hebben het nakijken op De Boschhoeve in Wolfheze

 

Op zaterdag 25 mei houdt De Boschhoeve in Wolfheze een extra feestelijke Meimarkt. Want Dineke Jurrius-Logtenberg is inmiddels 35 jaar bezig om sterke tuinplanten te kweken op de door haarzelf gestarte kwekerij. De voorbeeldtuinen en de mooie moestuin zorgen voor volop tuininspiratie voor vaste en nieuwe bezoekers. Zaterdag 25 mei staat het team van De Boschhoeve stil bij dit jubileum.


meer lezen 0 Berichten

Bijzonder uitje, High Tea in de trein in het spoorwegmuseum

De tentoonstelling bijzondere restauratierijtuigen in Spoorwegmuseum wordt verlengd

Tafelen ✅ in antiek restauratierijtuig tijdens Paasweekend

In het Paasweekend opent het Spoorwegmuseum de deuren van rijtuig 'De Blauwe Roemeen' voor een bijzondere ervaring. Van 29 maart t/m 1 april serveert het museum, in samenwerking met huiscateraar Vermaat, een uitgebreide High Tea in dit historische restauratierijtuig van Wagons-Lits. De High Tea kost €18,95 per persoon, reserveren is noodzakelijk.

 


meer lezen 0 Berichten

Familietips voor de paasvakantie Lente & bloesems in Arboretum Kalmthout

Data Sneeuwklokjesdagen 2021 in Arboretum Kalmthout

maart & april 2024 ✅ Beleef de lente voluit in provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout, een 13,5 hectare botanisch paradijs.

Op dit moment -vroeger dan verwacht- tonen de Japanse kerselaars hun bloesems. Niet veel later zullen ook de magnolia’s hun opvallende en elegante bloemen openen.

Elke dag van de paasvakantie kunnen kinderen en hun familie komen meespelen met de paasspeurtocht. Daarna is het tijd voor de Plantendag, waarop plantenliefhebbers midden in de arboretumtuin kunnen shoppen bij gespecialiseerde kwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland.


meer lezen 0 Berichten

Nieuwe recordpoging in het Spoorwegmuseum ‘Langste robot trein’

Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum ✅ gaat samen met Stichting Leaphy een wereldrecordpoging doen. Op woensdag 28 februari gaan circa 300 leerlingen van scholen uit Veenendaal, Nijkerk, Amersfoort en Utrecht proberen ’s werelds langste robottrein te laten rijden. De recordpoging vindt plaats in de museumhal tussen de prachtige oude treinen van het museum. Het doel is om een trein van meer dan 215 robots te laten rijden en daarmee een Belgisch record uit 2016 te breken.


meer lezen 0 Berichten

Data Sneeuwklokjesmarkt 2024 in Arboretum Kalmthout

Data Sneeuwklokjesdagen 2021 in Arboretum Kalmthout

Sneeuwklokjesliefde in Arboretum Kalmthout 

wandelroute 10>29 feb, verkoop & lezing 10 feb 2024, Kalmthout

 

Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in Arboretum Kalmthout. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken. Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken de grote verscheidenheid van sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en tijdens de verzamelaarsdag op zaterdag 10 februari 2024.


meer lezen 0 Berichten

Spoorwegmuseum viert 150 jaar Maliebaanstation met tentoonstelling

Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Het Maliebaanstation ✅ is één van de iconische gebouwen van de stad Utrecht en tevens entreegebouw van het Spoorwegmuseum. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij het station opende. Het Spoorwegmuseum viert dit jubileum met een uitgebreide tentoonstelling waarbij wordt teruggeblikt op de bouw, de ontwikkeling van het station door de jaren heen en de mensen die er woonden en werkten.

 

Maliebaanstation 150 jaar

25 april t/m 1 november 2024

www.spoorwegmuseum.nl


meer lezen 0 Berichten

Lentemarkt 2024 op De Boschhoeve in Wolfheze

Een vroege start van het nieuwe tuinseizoen

De lentemarkt op De Boschhoeve in Wolfheze op 20 april is bij veel tuinliefhebbers geliefd. Het is nog best vroeg in het seizoen maar er zijn al veel bloemen en planten die voor het lentegevoel zorgen.

Een gevoel waar we na een lange winter erg naar verlangen. Zo zorgen bloeiende bollen al voor heel veel kleur en ook de keuze uit schaduwplanten is groot omdat die profiteren van het feit dat er nog (bijna) geen blad aan de bomen zit. Daarnaast zijn er volop kruiden, eenjarigen en dahliaknollen in zak. Traditiegetrouw zijn er gasttelers en -kwekers met (historische) bollen en knollen, primula’s, heem- en rotsplanten.


meer lezen 0 Berichten

Tuinliefhebbers opgelet, Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

Data Hamamelisfeesten in de Arboretum Kalmthout

Wereldberoemde toverhazelaars ✅in bloei tot eind februari, 10-17 uur, Kalmthout

 

De winterbloeiende toverhazelaars, Hamamelis, zijn het paradepaardje van provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. In de arboretumtuin vind je de grootste en de oudste collectie op het Europese vasteland. Bezoekers kunnen er elke dag de betoverende wintersfeer opsnuiven en om 14 uur deelnemen aan een rondleiding.

 


meer lezen 0 Berichten

Brocante fair in de Abdij Ulingsheide

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024

 

Abdij Ulingsheide is een voormalig kloostercomplex van de trappisten in het Limburgse dorp Tegelen, vlak bij de grens met Duitsland.

Op 16 en 17 maart ben je van harte welkom op de Brocante Fair die zich afspeelt in o.a. de kapel en bijbehorende kloostergangen.

Kom de mooiste schatten en vondsten ontdekken in dit 18e eeuws klooster.

Genieten van verse koffie en diverse lekkernijen kun je in het naastgelegen en sfeervolle "De Refter"

 

Voel je welkom 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Brocante en Vintage markt in de Laurenskerk in Rotterdam

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Zaterdag 24 februari 2024

 

Op 24 februari staat de Rotterdamse Laurenskerk vol met de mooiste schatten en vondsten uit lang vervlogen tijden.

Prachtige oude stukken,vol verhalen en poëzie met sporen van het leven.

Van stoer tot sober, van industrieel tot romantisch. Brocante shoppen op een prachtige locatie, waarbij een liefdevolle presentatie op de voorgrond staat.

Voel je welkom.

 

 

 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Brocante d'Hiver op Kasteel Geldrop

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Zaterdag 20 januari en zondag 21 januari 2024

 

Welkom op Landgoed en kasteelhoeve Geldrop op 20 en 21 januari 2024, het decor voor de fair “Brocante d’Hiver”.

Ca.25 brocanteurs tonen hun mooiste schatten en vondsten uit o.a. Frankrijk, België en Engeland in de vertrekken van het 17e eeuws Kasteel, zoals in de Blauwe kamer, de Baron z’n kamer, de trouwzaal enz.

Ook ben je welkom in de Kasteelhoeve, waar de Pronckzaal is omgetoverd in een prachtige Brocante wereld.

 

 

 


meer lezen 0 Berichten

Sneeuwklokjesfeest 2024 op De Boschhoeve in Wolfheze

Sneeuwklokjes! We krijgen er nooit genoeg van!  

  

 

Tijdens het jaarlijkse Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve voel je dat de lente eraan komt.  Zelfs als het koud is, zelfs als er nog sneeuw ligt. Want geen enkele lentebode is zo mooi en zo lief als het sneeuwklokje.   

 

Op donderdag  8, vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 staat de grote schuur er vol mee. De echte liefhebbers gaan op zoek naar bijzondere soorten terwijl beginnende tuiniers voorzichtig hun keus maken uit het grote aanbod. 

Want wie goed kijkt ziet de verschillen in grootte, vorm, kleur en tekening.  Kleine tulpjes, krokussen, narcissen en prachtige pioenrozen completeren het aanbod.


meer lezen 0 Berichten

“De Oranjerie” in kerstsfeer met ruim 5000 lichtjes De Mooiste kerstwinkel van het Noorden.

“De Oranjerie” in kerstsfeer met ruim 5000 lichtjes  ✅

 

De Oranjerie in Zeijen brengt vanaf dinsdag 7 november t/m 23 december de kerst zoals de kerst moet zijn. We hebben de winkel helemaal opnieuw ingericht met weelderig opgetuigde bomen met ieder een andere kleur, ruim 5000 lichtjes en alles in de landelijke en shabby chique sfeer.  

 

Het huis gezellig aankleden met mooie decoraties en ultieme sfeermakers. De Oranjerie gaat u hierbij helpen.

 


meer lezen 0 Berichten

Leuke fair, Christmas and Vintage fair op kasteel Daelenbroeck

CHRISTMAS AND VINTAGE OP KASTEEL DAELENBROECK

Beleef de kerst op een werkelijk prachtige locatie ✅met zijn 14e eeuwse gewelven: Kasteel Daelenbroeck.

De vuurkorven branden, en de Glühwein zal je verwarmen.

 

Op 18 en 19 november 2023 organiseert Heerenlanden Events de 6e editie van 'Christmas and Vintage' in de Hoofdburcht op Landgoed Kasteel Daelenbroeck.

Inmiddels is deze fair een begrip in de regio.

 

Vele top brocanteurs komen met hun mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk, Belgie en Engeland deze locatie omtoveren tot een sprookjesachtige kersfair, en zullen je verrassen met kramen vol oude kerstballen, oude meubeltjes, stoer, industrieel, en romantisch brocante.

 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Engelse Brocante meets Vintage in De Oranjerie

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

17 september t/m zaterdag 7 oktober

 

Zondag 17 september taxatie dag. 

“Kunst of Kitsch”

met  Antiquair Henk Sprik.

 

Wees welkom en struin heerlijk rond tussen alledaagse gebruiksvoorwerpen; van antiek tot vintage. Snuffel naar serviesgoed,  glaswerk, silverplate, kroonluchters, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, prenten en nog veel meer. Gedreven door passie en liefde voor oude dingen hebben we weer heel veel bij elkaar verzameld in het geliefde Engeland.  Decoreren is voor ons een passie en  hebben we ons zowel binnen als buiten weer helemaal uitgeleefd.

 

 


meer lezen 0 Berichten

Groot aanbod unieke collectie oud, antiek en hedendaags serviesgoed van ‘De Engelse serre’

Tableware & Flowers ✅ op De Boschhoeve in Wolfheze op 6 en 7 oktober 2023

Waar de voorliefde voor serviesgoed en bloemen samen komt .

Al een aantal jaren wordt de unieke collectie oud, antiek en hedendaags serviesgoed van ‘De Engelse serre’ uit Bennekom in de grote schuur van De Boschhoeve gepresenteerd. Tijdens de Tableware & Flowerdagen op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 doen we daar nog een flinke schep bovenop. Vrijwel de hele schuur is dan gevuld met fraai gedekte tafels met allerlei serviezen en alles wat daarbij hoort. Denk aan tafelkleden, servetten, glaswerk, bestek en kandelaars. De fraaie boeketten en kransen van de tuinvrouwen van De Boschhoeve zorgen voor de kers op de taart.  

 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Tuindagen Kasteel Heihuyzen

Derde editie van Tuindagen Heihuyzen!✅

 

Na een jaartje wachten is het weer zo ver: de tuindagen in het park van het sfeervolle Kasteel Heihuyzen. Wie het vorig jaar meemaakte, heeft deze nieuwe editie al met stip in de agenda genoteerd. Dit park heeft het allemaal: een mooie wandeling met telkens andere gezichtsassen, een heerlijk parcours langs zo'n 80 exposanten die je het leukste en nieuwste presenteren op het vlak van tuin, interieur, heerlijke voeding en alles om nog meer te genieten van het leven...


meer lezen 0 Berichten

Grootste tuinbeurs tijdens het hemelvaartweekend Hof & Huis!

Hof & Huis: al 30 jaar een feest!✅

 

30 Jaar Hof & Huis... Weet je dat we daar best wel fier op zijn? Toen we er 30 jaar terug aan begonnen hadden we nooit durven dromen dat we op vandaag de grootste tuinbeurs van de ruime regio zouden zijn. Dat lukte alleen omdat we de lat altijd hoog legden, omdat we weten dat voor jullie alleen maar het beste goed genoeg is! En daar zullen we de komende jaren blijven over waken!


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Dahliadagen op De Boschhoeve

Op 30 juni en 1 juli en het weekend daarna kunnen liefhebbers van Dahlia’s en andere kleurrijke zomerbloeiers hun hart ophalen tijdens de Dahliadagen van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze.  

 

Dahlia’s zijn praktisch onmisbaar in een bloemenborder. Ze groeien en bloeien eindeloos door en je kunt er tot de eerste nachtvorst van plukken. Zoals elk jaar heeft De Boschhoeve een ruim aanbod van bekende én nieuwe variëteiten. De toepassing van dahlia’s in de borders, de pluktuin en de mooie moestuin van De Boschhoeve kan dienen als inspiratie. 

 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige grote Kuipplantenveiling in Waalwijk

Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

Zondag 7 mei van 13.30u tot 16.30u vindt weer de jaarlijkse kuipplantenveiling ✅ plaats. Dit keer op

een nieuwe locatie, t.w. “De Paardenvriend” Drunenseweg 23 in Waalwijk. Hier bieden leden van

Oranjerievereniging “De Kuipplant” zo’n 150 tot 200 planten aan. Met een grote variëteit in soorten,

kleuren en afmetingen.

 

 


meer lezen 0 Berichten

Gezellige Tour de Brocante op 9 en 10 juni in Wolfheze

Gezellige snuffelen op een markt naar Brocante uit Engeland

Tijdens de Tour de Brocante ✅vormen tuinen en hebbedingen een perfect duo. Want op vrijdag 9 en

zaterdag 10 juni bieden de Boschhoeve en De Engelse Serre, in samenwerking met een aantal enthousiaste brocanteurs, een veelzijdig aanbod aan brocante, serviezen, antiek en curiosa.

 

Verspreid door de tuinen van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve staan kramen en kraampjes. Al wandelend en genietend van de prachtige vergezichten kunnen brocante-liefhebbers hun hart ophalen aan allerlei leuks en moois.

 

Voor data 2024 kijk hier!


meer lezen 0 Berichten

Start nieuw tuinseizoen, de Meimarkt van De Boschhoeve, tuinmaand

Meimaand, tuinmaand!

Op zaterdag 27 mei kunnen tuinliefhebbers hun slag slaan voor een spannend nieuw tuinseizoen

tijdens de Meimarkt van Kwekerij/Tuin De Boschhoeve in Wolfheze,

 

De kou is nu namelijk definitief uit de grond en het gevaar van nachtvorst is geweken. Het is een

goed moment om gaten in de bestaande beplanting op te vullen, veranderingen in de border door te voeren of zelfs een heel nieuwe tuin aan te leggen. De meimarkt biedt daarvoor volop inspiratie, planten en zaden en allerlei andere handige, fraaie en praktische tuinartikelen.

 


meer lezen 0 Berichten

Recordpoging in het Spoorwegmuseum ‘Langste robot trein’

Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Stichting Leaphy ✅gaat samen met het Spoorwegmuseum een recordpoging ‘Langste robottrein’ ondernemen. De recordpoging wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Spoorwegmuseum, Stichting Leaphy, verschillende onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Samen proberen zij in de hal van het Spoorwegmuseum op woensdag 15 februari het Nederlands record 'Langste robottrein' te vestigen.


meer lezen 0 Berichten

De mooiste modelspoorbanen ter wereld te zien tijdens On traXS

De trein in het klein bij het Spoorwegmuseum 

 

De mooiste modelspoorbanen ter wereld te zien tijdens On traXS

Het modelspoorevenement ‘On traXS’ is niet alleen een begrip in Nederland, in heel Europa staat de show hoog aangeschreven. Voor de editie van 2023 is het weer gelukt om de beste modelbouwers naar Nederland te halen. Een dertigtal modelbanen krijgt drie dagen lang een plek tussen de historische treinen van het museum.


meer lezen 0 Berichten

De Midsummerfair 2023 rondom De Oranjerie in Zeijen

De Midsummerfair 2021 rondom De Oranjerie in Zeijen

Op Zaterdag en Zondag 1 en 2 juli 2023✅ is de Midsummerfair 2023

 

Proef, snuif en voel de zomer tijdens dit sfeervolle hippe tuinfeest.

 

Wij zijn blij dat we weer De Midsummerfair mogen organiseren op een prachtige locatie in en rondom De Oranjerie in Zeijen.

 

De ruim 45 standhouders zijn met zorg geselecteerd zodat we een gevarieerde fair van goede kwaliteit  bieden. Door live muziek, gezellige terrassen en een uitstekende catering, zorgen we voor de sfeer die kenmerkend is voor een sfeervol en hip tuinfeest. Het terrein zal door ons op bijzondere manier worden aangekleed en is ruim opgezet.    


meer lezen 0 Berichten