Boodschappen doen in ......Brunssum

Brunssum is een verrassende gemeente. Veel groen, een prachtig vijverpark en een modern winkelcentrum met passage geven Brunssum een heel eigentijdse uitstraling. De aanwezigheid van de achttien-holes golfbaan en de Brunssummerheide zorgen ervoor dat Brunssum een sportief karakter heeft. Ooit bevond zich in Brunssum, aan de Heerbaan, een Keltische nederzetting. Interessant bleek de florerende aardewerkindustrie in de jaren 1050 tot 1400.

Er werd namelijk veel aardewerk verhandeld tot aan Deventer toe. Brunssum bezit een markant gebouw: het Bestuurscentrum met daarop een carillon.


Winkelcentrum de Parel

 

Het overdekte winkelcentrum in Brunssum waar jong en oud uitgebreid kan shoppen voor mode, woning, cadeaus, etenswaren en hobby en vrije tijd. Tijdens of na het shoppen kunt u in één van de horecagelegenheden gezellig genieten van een lekker kopje koffie en heerlijke versnaperingen en gerechten.

 

Winkelcentrum de Parel is eenvoudig te bereiken en u kunt hier gratis parkeren!

Markt

 

In Brunssum wordt iedere zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur een weekmarkt georganiseerd.

 

Deze vindt plaats op de Kerstraat, in het centrum van Brunssum.

 

Rondom de markt zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

 

Wat is er te vinden op de markt

De diverse exploitanten bieden het volgende aan:

 

Eieren, champignons en kruiden

Wenskaarten

Vis

Olijven

Gegrilde hanen

AGF

Dames en heren bovenkleding

Boter, kaas en eieren

Snijbloemen en bloemstukken

Groenteplanten en zaden

Stoffen en fournituren

Hobby artikelen


Golfclub Brunssummerheide

45 holes

 

Moeilijkheid: Eenvoudig

Baanlengte: -

Openingstijden: -

De eerste 18 holes championscourse van Limburg heeft er in de ruim twintigjarige bestaansgeschiedenis inmiddels 27 holes bij gekregen en is daarmee een van de grootste golfcomplexen van Nederland.

De golfbaan heeft de beschikking over een 27 holes championscourse, een 9 holes compactcourse en een 9 holes par 3 oefenbaan met diverse oefenfaciliteiten. Het landschap dat in vroegere jaren ontsierd werd, heeft door het realiseren van de golfbaan een ingrijpende gedaanteverwisseling ondergaan.

Wat men aan de Rimburgerweg aantreft, is een van de ultieme golfuitdagingen van Nederland. Een zeer gevarieerd terrein met voor Nederland ongekende hoogteverschillen en een fiks aantal waterpartijen, deels ook gerealiseerd in bestaand bos- en heidegebied.


Boodschappen doen in ......Brunssum

Reactie schrijven

Commentaren: 0