Boodschappen doen in.........Kerkrade

Klankstad Kerkrade ✅ klinkt bij de kenners als muziek in de oren. Het is een muziekstad ten voeten uit. Zo wordt er eens in de vier jaar het terugkerend Wereld Muziekconcours georganiseerd en ieder jaar wordt er het Orlando festival gehouden. 

De gemeente Kerkrade grenst aan Duitsland en ligt tussen Landgraaf en Heerlen in. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn (de lijn heet zo omdat ze bij de aanleg destijds twaalf miljoen gulden heeft gekost) brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade. 


Kerkrade stadhuis 

 

Tegenover het stationnetje ligt het alom bekende Industrion, een museum voor industrie en samenleving. Maak een reis door het verleden en beleef op een gepaste manier de tijd van toen en nu. Heerlijk shoppen of een aansluitende wandeling door het flora- en faunarijke Stadspark Gravenrode, de Botanische Tuin, een bezoek aan de ambachtelijke kunstsmederij of de schacht Nulland maken uw uitstapje bijzonder. 

 

U kunt een kijkje gaan nemen in het voetbalstadion van de eredivisieclub Roda JC genaamd Parkstad Limburg Stadion. 

Kerkrade Rolduc 

 

In april 2005 heeft Gaiapark Kerkrade zijn deuren geopend. GaiaPark Kerkrade is het eerste dierenpark dat in de 21e eeuw wordt ontworpen en gebouwd. Daarom is voor dit park een concept bedacht dat helemaal draait rond één centraal thema: de Gaia-gedachte. Gaia is de Griekse godin van de aarde, het "moeder aarde symbool" uit de oudheid. 

Beekje bij kasteel Erenstein 

 

Voor meer info zie VVV Zuidlimburg


 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

Boodschappen doen in.........Vaals

Reactie schrijven

Commentaren: 0