Boodschappen doen in .....Medemblik

Zoals veel plaatsen aan het IJsselmeer is ook Medemblik een watersportgemeente. Er zijn moderne jachthavenvoorzieningen, en een buitengaats gelegen zeilwedstrijdcentrum, maar ook ligplaatsen in de oude havens naast de bruine vloot of de oude visafslag. Medemblik geldt als nationaal centrum voor (internationale) zeilwedstrijden en ook de Olympische ploeg traint hier.

 

Bereikbaarheid en Parkeren

U bereikt het centrum van Medemblik door de borden P- centrum te volgen. Parkeren kunt u op de Oude Haven (voorbij het Gemeentehuis en in de Nieuwstraat, hier is een blauwe zone van toepassing (parkeerschijf). In Medemblik is geen betaald parkeren. Mocht u met het openbaar vervoer komen dan kunt u de bus nemen vanaf station Hoorn.


Holland Regatta

 

De Holland Regatta (voorheen Spa Regatta) is een van de belangrijkste evenementen voor Olympische zeilers en wordt jaarlijks gehouden aan het einde van mei. Op verschillende banen wordt op het IJsselmeer gevaren door de verschillende open boten, catamarans en surfplanken. Deelnemers zijn afkomstig uit de gehele wereld. Centrum van het evenement is het Regatta Center, maar overal in Medemblik is de Holland Regatta merkbaar.


Het Nederlands Stoommachine Museum

 

Een aantal dagen per jaar is de grote, originele ketel van het gemaal in gebruik. Dan werken er, de hele dag door, extra veel machines. Dit unieke schouwspel wordt aangevuld door demonstraties met de vier grotere machines uit de collectie. De kinderen mogen de stoker een handje helpen. Op onze zogenaamde ‘grote draaidagen’ ziet u veel van de in het museum opgestelde machines in werking.

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zondag open van 10 uur tot 17 uur. Kijk op de evenementenkalender voor de evenementen en extra activiteiten.

Tijdens de schoolvakanties is het museum zeven dagen per week open én onder stoom.

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen.

Tijdens 'Stoomdemonstratie-dagen' wordt één van de stoomketels van het museum onder stoom gebracht. Op aangekondigde tijden wordt een rondleiding gegeven.

Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u getuige zijn van alle voorbereidingen. Vanaf 12.00 uur wordt de werking van de stoommachine(s) gedemonstreerd. U heeft de keuze om de rondleiding te volgen, maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig het museum bezichtigen.

 

Voor meer info zie VVV Medemblik


Boodschappen doen in .....Medemblik

Reactie schrijven

Commentaren: 0