Gezondheid

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Gezondheid

NU+ | NU.nl-lezers met endometriose: 'Mijn kinderwens ging door het putje' (vr, 01 mrt 2024)
Deze maand start een onderzoek naar het effect van het geneesmiddel esketamine op vrouwen die veel pijn hebben door endometriose. We vroegen jullie om mee te praten over jullie ervaringen met deze chronische aandoening. Een greep uit de opvallendste reacties.
>> meer lezen

Pijn door endometriose wellicht verminderd door medicijn esketamine (Fri, 01 Mar 2024)
In Delft en Leiden start deze maand een onderzoek naar het effect van esketamine op de pijn van vrouwen die endometriose hebben. 56 vrouwen met die aandoening doen mee aan het onderzoek.
>> meer lezen

NU+ | Gezond lunchen in de bedrijfskantine? Zo doe je dat (Thu, 29 Feb 2024)
Een broodje in de bedrijfskantine halen: lekker makkelijk. Maar veel van die broodjes zijn vaak gevuld met ongezonde snacks. Hoe kies je tussen al dat lekkers de gezonde variant?
>> meer lezen

Vrouwen hebben op lange termijn meer profijt van sporten dan mannen (Wed, 28 Feb 2024)
Vrouwen die sporten ervaren daar op de lange termijn meer gezondheidsvoordelen van dan mannen. Zo verkleint de kans op overlijden aan bepaalde oorzaken voor vrouwen met 24 procent, terwijl die bij actieve mannen met slechts 15 procent daalt.
>> meer lezen

Minister roept producenten antibiotica op zich te melden vanwege groot tekort (Tue, 27 Feb 2024)
Demissionair zorgminister Pia Dijkstra roept Nederlandse antibioticaproducenten op zich te melden bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Er is namelijk een groot tekort aan antibiotica, vooral voor baby's en kinderen. Toegang tot nieuwe antibiotica kan de nood verlichten.
>> meer lezen

Biden vertelt Witte Huis-personeel dat goede seks geheim van goed huwelijk is (Mon, 26 Feb 2024)
De sleutel tot het lange huwelijk tussen Joe en Jill Biden is "goede seks". Dat zou de Amerikaanse president tegen medewerkers van het Witte Huis hebben gezegd. De uitspraak staat in een nieuw boek over de first lady.
>> meer lezen

NU+ | Wat zijn de bijwerkingen? Vijf vragen over het vaccin tegen RS-virus (Sun, 25 Feb 2024)
De Gezondheidsraad kwam woensdag met het advies om alle baby's met een vaccinatie te beschermen tegen het RS-virus. Wat is het voor virus? Hoe werkt de vaccinatie en wat zijn de bijwerkingen?
>> meer lezen

Geen plakelektroden maar 'Bambi Belt' bij premature baby's: minder pijn en stress (Thu, 22 Feb 2024)
Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven test een nieuwe methode om te vroeg geboren baby's te monitoren. De kinderen krijgen een draadloze band om hun middel ter vervanging van elektroden die op hun lichaam werden geplakt.
>> meer lezen

Uniek screeningssysteem moet Nederland behoeden voor schimmeluitbraak (Tue, 20 Feb 2024)
Nederland krijgt een wereldwijd uniek screeningssysteem voor schimmelinfecties. Er wordt voornamelijk gevreesd voor een uitbraak van de zogenoemde Candida auris. Door het systeem kan snel worden gereageerd als schimmels zich verspreiden.
>> meer lezen

In 100 woorden | Kunnen volwassenen ook het RS-virus oplopen? (Fri, 16 Feb 2024)
De Gezondheidsraad adviseert het kabinet alle baby's te laten vaccineren tegen het RS-virus. Daarmee kan een ernstig ziekteverloop bij kleintjes voorkomen worden. NU.nl-lezers vroegen zich af of volwassenen ook last kunnen krijgen van het virus. Dat zit zo.
>> meer lezen

NU+ | Ons immuunsysteem is tijdens corona andere virussen 'vergeten' (Sat, 10 Feb 2024)
Meer longontstekingen, een griepepidemie, meer kinkhoest en buikgriep: we snotteren en hoesten erop los. Omdat het de tijd van het jaar is of ook door corona, vroegen lezers op ons reactieplatform NUjij. Ons immuunsysteem blijkt weer kennis te moeten maken met virussen.
>> meer lezen

NU+ | Maakt het voor je gezondheid uit of je kiest voor tafelzout of Keltisch zout? (Sat, 10 Feb 2024)
In de supermarkt kun je kiezen uit verschillende soorten zout. Maar te veel zout is niet goed voor je. Wanneer krijg je er te veel van binnen en welke gevolgen heeft dat voor je gezondheid?
>> meer lezen

NU+ | Zo slecht is aangebrand eten voor je gezondheid (Mon, 05 Feb 2024)
Een aangebrande hamburger of net iets te donker gebakken aardappeltjes? Het smaakt minder lekker, maar het is ook nog eens slecht voor je gezondheid.
>> meer lezen

NU+ | Niet met een kater aan het ontbijt? Zo doe je dat (Sat, 03 Feb 2024)
Hou jij van een glas wijn of bier bij je diner? Zo voorkom je dat je de volgende ochtend met een bonkend hoofd aan het ontbijt verschijnt.
>> meer lezen

NU+ | Postcovidklachten na coronavaccin: waarom nader onderzoek nodig is (Thu, 25 Jan 2024)
Bijwerkingencentrum Lareb adviseert verder onderzoek naar een verband tussen coronavaccins en gezondheidsklachten die lijken op het postcovidsyndroom. Wat weten we over de klachten? En waarom is verder onderzoek nodig? Zes vragen over het mogelijke verband tussen coronavaccins en deze medische klachten.
>> meer lezen

Er is weer officieel sprake van een griepepidemie, coronacijfers dalen juist (Wed, 24 Jan 2024)
De jaarlijkse griepepidemie is begonnen. Dat concluderen het onderzoeksinstituut Nivel, het Erasmus MC en het RIVM op basis van de laatste cijfers. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen met het coronavirus af.
>> meer lezen

Het tekort aan medicijnen was nog nooit zo groot als vorig jaar (Tue, 23 Jan 2024)
Apothekers hadden in 2023 te maken met een tekort aan medicijnen dat volgens apothekersorganisatie KNMP Farmanco nog nooit zo groot was. Het had invloed op vijf miljoen medicijngebruikers. Door het tekort moeten apothekers op zoek naar alternatieven.
>> meer lezen

Plannen in strijd tegen overgewicht, roken en drankmisbruik werken onvoldoende (Wed, 17 Jan 2024)
De kabinetsplannen om overgewicht, roken en overmatig gebruik van alcohol tegen te gaan werken niet goed genoeg. Dat concludeert het RIVM na een uitgebreide berekening.
>> meer lezen

Wereldwijd roken we minder, tot 2030 stoppen nog eens 50 miljoen rokers (Tue, 16 Jan 2024)
Wereldwijd roken mensen minder sigaretten. Binnen één generatie is het aantal rokers afgenomen van een op de drie tot een op de vijf mensen, meldt de gezondheidsorganisatie WHO dinsdag in een rapport.
>> meer lezen

NU+ | Niet uitglijden op een gladde weg? 'Lopen als een pinguïn kan helpen' (Tue, 16 Jan 2024)
Het heeft gesneeuwd en dus is de kans groot dat fietspaden en stoepen in ijsbanen veranderen. Hoe ga je naar buiten zonder een uitglijder te maken? "Het gaat om balans."
>> meer lezen

Zonnebrand werkt minder goed in de praktijk dan in het laboratorium (Tue, 16 Jan 2024)
Zonnebrandcrèmes beschermen in de praktijk veel minder dan op de verpakking staat, concludeert het RIVM. Als de zogenoemde Sun Protection Factor (SPF) wordt getest in een lab, wordt een veel dikkere laag zonnebrand getest dan consumenten smeren.
>> meer lezen

Veel ouderen overlijden na heupoperatie: 'Besef dat dit levensbedreigend is' (Tue, 09 Jan 2024)
Voor veel kwetsbare ouderen betekent een gebroken heup het begin van het einde. Maar het besef dat deze botbreuk een levensbedreigende situatie is, ontbreekt nog bij veel mensen. Ook bij de naaste familie. Dat zegt traumachirurg Detlef van der Velde tegen NU.nl.
>> meer lezen

Een lever kan veel langer voor transplantatie bewaard worden dan gedacht (Tue, 09 Jan 2024)
Donorlevers kunnen veel langer zonder nadelige gevolgen in een perfusiemachine worden bewaard dan gedacht. Dat is goed nieuws voor patiënten die een lever nodig hebben.
>> meer lezen

NU+ | Jullie goede voornemens: 'Ik wil gelukkig blijven met mijn gezin' (Sat, 30 Dec 2023)
Meer bewegen of stoppen met roken: 1 januari is een mooi moment om het roer om te gooien. Wij vroegen lezers of zij goede voornemens hebben voor 2024.
>> meer lezen

Loop jij al te niezen? Nieuw hooikoortsseizoen is alweer begonnen (Thu, 28 Dec 2023)
Het nieuwe hooikoortsseizoen is nu al begonnen, meldt Weeronline. Door het zachte weer dat we sinds begin december hebben, zijn de eerste elzen tijdens Kerst al tot bloei gekomen. Die bomen kunnen voor klachten zorgen.
>> meer lezen

NU+ | Veilig gourmetten doe je zo: pas op met rauw vlees (Tue, 26 Dec 2023)
Ga je gourmetten met Kerst? Dan ben je niet de enige. Ieder jaar vullen miljoenen mensen tijdens de feestdagen hun gourmetpannetje, blijkt uit cijfers. Maar wat kan nou goed bij elkaar in een pannetje? En wat juist niet?
>> meer lezen

NU+ | Lezers over ziek melden door de overgang: 'Moest van baas doorbijten' (Fri, 22 Dec 2023)
Bij veel vrouwen ging het laatste verzuim gepaard met de overgang. Wij vroegen onze lezeressen welke overgangsklachten zij hebben en of ze zich daardoor weleens ziek melden. Lees hieronder een greep van de reacties van NUjij'ers.
>> meer lezen

Gezondheidsraad adviseert vaccinatieprogramma apenpokken voor risicogroep (Tue, 19 Dec 2023)
Nederland zou een structureel vaccinatieprogramma tegen het apenpokkenvirus moeten krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Het programma moet zich alleen richten op mannen die seks hebben met mannen, omdat zij het grootste risico op besmetting lopen.
>> meer lezen

Video | Wat er gebeurt bij een paracetemolvergiftiging (Tue, 19 Dec 2023)

>> meer lezen

Coronadashboard overheid wordt in april na bijna vier jaar uit de lucht gehaald (Mon, 18 Dec 2023)
Het coronadashboard voegt volgens demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) weinig meer toe. Daarom wordt de site in april uit de lucht gehaald, schrijft Kuipers maandag in een brief aan de Tweede Kamer.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0