Gezondheid

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Gezondheid

NU+ | Steeds meer mensen met kanker: 'Zien nu effect van roken en zonnen' (ma, 02 okt 2023)
Opvallend veel vrouwen krijgen longkanker, ziet het Integraal Kankercentrum Nederland. In de nabije toekomst zal het aantal mensen met kanker alleen maar toenemen. Hoe is die verwachte stijging te verklaren? En is daar iets tegen te doen?
>> meer lezen

Relatief veel Nederlandse vrouwen krijgen longkanker (Mon, 02 Oct 2023)
Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen opvallend veel vrouwen longkanker. Het aantal ziektegevallen binnen die groep is hier groter dan in de meeste andere Europese landen, signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).
>> meer lezen

Steeds meer mensen komen om door val: verdubbeling in ruim tien jaar tijd (Mon, 02 Oct 2023)
Steeds meer mensen komen om het leven door een val. In 2022 zijn twee keer zoveel personen door een val overleden als ruim tien jaar geleden.
>> meer lezen

Met name mensen met overgewicht zijn overleden aan corona (Fri, 29 Sep 2023)
In de eerste twee coronajaren zijn er 30.000 mensen meer overleden dan op basis van historische sterftecijfers werd verwacht. De oversterfte is een direct gevolg van corona. En overgewicht lijkt daar een grote rol in te spelen.
>> meer lezen

Ongeveer de helft van de Nederlanders krijgt de diagnose kanker (Thu, 28 Sep 2023)
Ongeveer de helft van de Nederlanders krijgt minstens één keer de diagnose kanker in zijn of haar leven. Dat zijn er flink meer dan pakweg dertig jaar geleden, toen het nog om een op de drie mensen ging.
>> meer lezen

NU+ | De vriezer is je beste vriend: jullie tips om gezond én goedkoop te eten (Thu, 28 Sep 2023)
"Gezond eten hoeft niet duur te zijn." Dat wordt vaak gezegd, maar hoe moet je dat dan doen? Twee deskundigen legden dat maandag uit op NU.nl, maar NUjij'ers hadden zelf ook veel adviezen. Dit zijn jullie beste tips.
>> meer lezen

Hiv-preventiepil vanaf volgend jaar voor grotere groep mensen beschikbaar (Mon, 25 Sep 2023)
Vanaf volgend jaar augustus kunnen meer mensen gebruikmaken van de hiv-preventiepil PrEP. Volgens demissionair minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid laat de huidige proef met PrEP zien dat het middel "een belangrijke bijdrage levert aan het tegengaan van hiv".
>> meer lezen

In 100 woorden | Waarom opstaan in hartje zomer makkelijker gaat dan nu (Mon, 25 Sep 2023)
De dagen worden korter en donkerder. En dat heeft invloed op ons: zo gaat opstaan in de ochtend bij veel mensen minder soepel dan in hartje zomer. Hoe komt dat?
>> meer lezen

NU+ | Naast condoom ook een pil om hiv te voorkomen: vijf vragen over PrEP (Tue, 26 Sep 2023)
Het aantal nieuwe hiv-patiënten in Amsterdam is sinds 2010 met zeker 79 procent gedaald. Die afname is onder andere te danken aan preventiepil PrEP. Maar wat is dat eigenlijk? En komen we ooit helemaal van het hiv-virus af? Vijf vragen over PrEP.
>> meer lezen

NU+ | Niet veel geld te besteden maar toch gezond eten? Dat doe je zo (Mon, 25 Sep 2023)
Wil je gezond eten, maar heb je moeite met rondkomen? Experts delen hoe je dat doet en de maand doorkomt met een goed gevulde vriezer en slim boodschappen doen.
>> meer lezen

Aantal hiv-diagnoses in Amsterdam flink gedaald, mede door preventiepil (Mon, 25 Sep 2023)
Het aantal nieuwe mensen met een positieve hiv-test in Amsterdam is sinds 2010 met zeker 79 procent gedaald. De afname is onder meer te danken aan preventiepil PrEP. "We zaten hier echt op te wachten."
>> meer lezen

NU+ | Zo vaak moeten de handdoeken in de was en vervang je de tandenborstel (Sat, 23 Sep 2023)
Hoelang blijft een matras goed en wanneer wordt het tijd dat douchematje weg te gooien? Het is goed om af en toe kritisch te kijken naar de producten die je gebruikt. NU.nl zocht uit wanneer ze echt moeten worden vervangen.
>> meer lezen

Britse premier wil verkoop sigaretten aan jongeren in toekomst verbieden (Sat, 23 Sep 2023)
De Britse premier Rishi Sunak overweegt maatregelen in te voeren die het op termijn onmogelijk moeten maken om nog legaal sigaretten te kopen. Dat meldt The Guardian op basis van overheidsbronnen.
>> meer lezen

NU+ | Zo maak je nieuwe vrienden als je dat lastig vindt (Thu, 14 Sep 2023)
Naar aanleiding van de start van het nieuwe studiejaar stonden we al stil bij het belang van vriendschappen. Maar hoe maak je eigenlijk nieuwe vrienden als je op een leeftijd komt dat je niet meer automatisch met gelijkgestemden of leeftijdsgenoten in aanraking komt?
>> meer lezen

NU+ | Waarom vrienden maken (in een nieuwe omgeving) belangrijk is (Wed, 13 Sep 2023)
Het nieuwe school- en studiejaar is begonnen. Dat betekent dat je weer een hoop nieuwe mensen ontmoet en misschien ook vriendschappen sluit. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk om vrienden te hebben?
>> meer lezen

NU+ | Vermoed je dat iemand aan zelfdoding denkt? Vraag er dan naar (Sat, 09 Sep 2023)
Het is deze week Wereld Suïcide Preventie Week. Als je merkt dat het niet goed gaat met iemand in je omgeving, is dit wat je kunt doen en waar je op kunt letten.
>> meer lezen

NU+ | Zo herken én voorkom je symptomen die wijzen op een burn-out (Wed, 13 Sep 2023)
Steeds meer jonge mensen hebben last van burn-outklachten. NU.nl vroeg experts hoe je deze klachten kunt herkennen, en belangrijker: voorkomen. "Het valt en staat met eerlijk zijn over je zwakkere kanten."
>> meer lezen

NU+ | Pijnloos alternatief voor bevolkingsonderzoek borstkanker blijft lastig (Thu, 07 Sep 2023)
Tienduizenden vrouwen zien er elke twee jaar weer tegenop: het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Dat onderzoek wordt door veel deelnemers als pijnlijk ervaren. Is er geen manier waarop het minder onprettig kan? Donderdag luistert de Tweede Kamer naar een voorstel over alternatieve methoden.
>> meer lezen

Aantal kankergevallen wereldwijd sinds 1990 met bijna 80 procent toegenomen (Wed, 06 Sep 2023)
Het aantal gevallen van beginnende kanker bij mensen van onder de vijftig jaar is in de afgelopen drie decennia wereldwijd met bijna 80 procent toegenomen. Dat schrijven wetenschappers woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift BMJ Oncology.
>> meer lezen

Wat zijn jouw tips tegen stress op de werkvloer? (Tue, 05 Sep 2023)
NU.nl kiest elke dag een actueel onderwerp waarover jij uitgebreid met medelezers van gedachten kunt wisselen. Vandaag gaat het over werkstress. Het aantal jonge werkenden met burn-outklachten neemt toe. Oorzaken hiervan zijn onder andere druk van buitenaf, stress op het werk en zorgen over de toekomst. Hoe ga jij om met stress op het werk? Deel je tips met andere lezers!
>> meer lezen

Burn-out onder jongeren steeds groter probleem, vooral bij vrouwen (Tue, 05 Sep 2023)
Steeds meer jonge werkenden hebben last van burn-outklachten. Bij jonge mannen heeft bijna een kwart (23 procent) te maken met dit soort klachten, bij vrouwen is dat zelfs bijna een op de drie (29 procent). Dat blijkt uit cijfers van kennisinstituut TNO en statistiekbureau CBS.
>> meer lezen

Seksuele geaardheid speelt in Duitsland geen rol meer als je bloed wil geven (Mon, 04 Sep 2023)
Duitsland versoepelt vanaf vandaag de regels voor bloeddonaties door homoseksuele en biseksuele mannen. Seksuele oriëntatie en geslachtsidentiteit worden niet meer meewogen als iemand bloed wil geven.
>> meer lezen

NU+ | Zit je niet lekker in je vel? Dit kun je doen om weerbaarder worden (Thu, 31 Aug 2023)
Meer dan de helft van de jongeren zegt mentale klachten te hebben. Professionele hulp inschakelen wordt steeds meer geaccepteerd, maar de wachtlijsten zijn lang. Wat kun je zelf doen om weerbaarder te worden? "Je hebt iemand nodig om kwetsbaarheden mee te delen."
>> meer lezen

Wachtlijst voor donorhart is gestabiliseerd door nieuwe donatiemethode (Mon, 28 Aug 2023)
De wachtlijst voor een donorhart is gestabiliseerd door een nieuwe techniek voor hartdonatie. Twee jaar geleden is voor het eerst in Nederland een hart van een overleden persoon getransplanteerd met deze techniek
>> meer lezen

NU+ | Het aantal soa's neemt toe: zo bescherm je jezelf het beste (Sun, 27 Aug 2023)
Het aantal jongeren met een soa neemt toe. Hoe komt dat? En hoe bescherm je jezelf het beste? NU.nl zet op een rijtje welke soa's er ook alweer zijn en waar je op moet letten.
>> meer lezen

Na EMA keurt ook Europese Commissie nieuw vaccin tegen RS-virus goed (Fri, 25 Aug 2023)
Europese artsen mogen een nieuw vaccin tegen het RS-virus gebruiken. Na het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) geeft ook de Europese Commissie groen licht. Het nieuwe vaccin kan pasgeboren baby's veel leed besparen.
>> meer lezen

NU+ | Waarom je niet naar diabetesmedicijnen moet grijpen om af te vallen (Thu, 24 Aug 2023)
Bepaalde diabetesmedicijnen worden op aanraden van influencers gretig gebruikt om af te vallen. Omdat verkeerd gebruik daarvan slecht voor je gezondheid is, vroeg NU.nl aan experts wat je wel kunt doen om je weer lekker in je lijf te voelen.
>> meer lezen

Verlamde vrouw kan weer 'praten': computer vertaalt haar hersensignalen (Thu, 24 Aug 2023)
Een vrijwel geheel verlamde vrouw kan weer praten door een medische doorbraak. Artsen hebben een manier gevonden om haar hersensignalen op te vangen en door te sturen naar een computer, die de signalen 'vertaalt'.
>> meer lezen

NU+ | Zo grill je het lekkerste vlees en ben je je buren niet tot last (Wed, 23 Aug 2023)
Nu de zon zich weer laat zien, kan het lekker zijn om de barbecue uit de schuur te halen. NU.nl vroeg experts hoe je het beste een stukje vlees of een paprika kunt grillen zonder je buren tot last te zijn.
>> meer lezen

NU+ | Net terug van vakantie en nu al gaar? Zo blijf je iets langer in de stemming (Tue, 29 Aug 2023)
Van de een op de andere dag zit je niet meer op een strandbedje, maar achter je bureau. Wil je niet meteen terugvallen in de sleur van alledag, dan is dit wat je kunt doen om het vakantiegevoel iets langer vast te houden.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0