Gezondheid

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Gezondheid

Aambeien: wat zijn het en wat kun je er tegen doen? (do, 16 jan 2020)
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat een voor veel mensen gênant onderwerp: wat zijn aambeien en kan je er iets tegen doen?
>> meer lezen

Overlevingskans kankerpatiënt stijgt, twee derde na vijf jaar nog in leven (Mon, 20 Jan 2020)
Twee derde van de patiënten die in 2013 gediagnosticeerd werden met kanker, was vijf jaar later nog in leven. Dat meldt de Nederlandse Kankerregistratie maandag. De laatste vijf jaar steeg de overlevingskans van mensen die kanker krijgen ieder jaar met ongeveer 1 procentpunt.
>> meer lezen

NUcheckt: Waarom dagelijks theedrinken waarschijnlijk gezond is (Sat, 18 Jan 2020)
Volgens meerdere nieuwsberichten leven theedrinkers langer én gezonder. NUcheckt bekeek waarom thee zulke heilzame werkingen krijgt toegedicht.
>> meer lezen

Wetenschappers: Bloedvergiftiging is wereldwijd doodsoorzaak nummer één (Thu, 16 Jan 2020)
Bloedvergiftiging blijkt veel vaker voor te komen dan gedacht. Volgens onderzoekers aan de University of Washington is sepsis wereldwijd zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.
>> meer lezen

'Meer bewegen en gezonder eten is makkelijker dan je denkt' (Fri, 17 Jan 2020)
Op 17 januari is het Dump Je Goede Voornemens Dag, een ludieke dag die in het leven is geroepen omdat de meeste goede voornemens binnen drie weken sneuvelen. Wil je in 2020 meer bewegen en gezonder eten? Zo hou je het wél vol.
>> meer lezen

NUcheckt: Hoesten vergroot overlevingskans bij hartaanval niet (Thu, 16 Jan 2020)
NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Als je alleen bent en een hartaanval krijgt, kan hoesten je overlevingskansen vergroten."
>> meer lezen

Is de inslikbare maagballon een oplossing voor overgewicht? (Thu, 16 Jan 2020)
Sinds vorig jaar kan iemand met obesitas bij een specialist een tijdelijke maagballon inslikken en via die manier afvallen. Na zestien weken verlaat de ballon het lijf weer. Hoe werkt dit en wat gebeurt er na die zestien weken?
>> meer lezen

Wanneer moeten mannen hun PSA-waarde laten controleren bij de huisarts? (Thu, 09 Jan 2020)
Sinds de aflevering van het televisieprogramma Pauw waarin een uroloog het verband tussen een verhoogde PSA-waarde en prostaatkanker benadrukte, krijgt huisarts Edwin de Vaal uit Nijmegen vaak mannen op zijn spreekuur die hun PSA willen laten controleren. Dat is volgens hem niet per se goed of noodzakelijk. Hij legt uit waarom.
>> meer lezen

Hoogleraar: 'We kunnen veel doen om de hersenen fit te houden' (Fri, 10 Jan 2020)
Naarmate we ouder worden, gaan de hersenen er alleen maar op achteruit, is de gedachte. Dat is niet per se waar, zegt hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Ze schreef het boek Het 50+ brein, waarin ze afrekent met hardnekkige mythes over aftakelende hersenen. Acht vragen aan Sitskoorn.
>> meer lezen

Waarom meditatie niet voor iedereen een goed idee is (Thu, 09 Jan 2020)
Mediteren biedt een hoop voordelen. Toch is urenlang in stilte op een kussen zitten niet voor iedereen de oplossing. Integendeel. Zonder goede begeleiding kan het bij psychisch kwetsbare mensen juist riskant zijn.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0