Gezondheid

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Gezondheid

Arts: Overgewicht en diabetes geen kwestie van eigen schuld, dikke bult (wo, 20 nov 2019)
Huisarts Jacqui van Kemenade zag haar patiënten worstelen met overgewicht en diabetes en verdiepte zich in de wetenschappelijke literatuur. Ze kwam erachter dat het niet alleen maar gaat om meer bewegen en minder eten. Vorige maand verscheen haar boek Leefstijl op recept. We stelden negen vragen aan Van Kemenade.
>> meer lezen

'Zelfs roddelen heeft meer effect op de hersenen dan geheugentraining' (Wed, 20 Nov 2019)
Er zijn online ontelbaar veel geheugentrainers verkrijgbaar. Maar werken ze ook echt? Hoogleraar Jaap Murre legt uit of je je geheugen überhaupt kunt trainen.
>> meer lezen

Roos is een vervelende kwaal: hoe kom je ervanaf? (Wed, 20 Nov 2019)
Roos is op zich onschuldig, maar kan heel vervelend zijn. Helemaal in de winter, wanneer we donkere kleding dragen. "Hoe kom je ervanaf?", vroeg een NU.nl-lezer zich af. Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
>> meer lezen

Feit of fabel: Vaak je handen wassen is slecht voor je weerstand (Tue, 19 Nov 2019)
Handen wassen: de een doet het meerdere keren per dag, de ander doet het amper. De een wast met zeep en de ander alleen met water. Wat als je juist heel erg vaak en heel goed je handen wast? Is dat slecht voor je weerstand?
>> meer lezen

Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben (Thu, 14 Nov 2019)
Kleine kwaaltjes kun je vaak prima thuis behandelen. Maar welke medicijnen en hulpmiddelen zijn handig om in huis te hebben? NU.nl vraagt apotheker Chuck van de Cappelle advies over de thuisapotheek.
>> meer lezen

Honderdduizenden proefdieren minder nodig door aangepaste richtlijn (Mon, 18 Nov 2019)
De richtlijnen voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap worden wereldwijd aangepast. Dit betekent concreet dat er voortaan honderdduizenden proefdieren per jaar minder worden gebruikt.
>> meer lezen

Waarom we steeds meer risico lopen op een jodiumtekort (Thu, 14 Nov 2019)
Nu we steeds minder brood eten en het zoutgehalte in brood is verlaagd, lopen we meer risico op een jodiumtekort. Reumatoloog Richard Verheesen houdt zich bezig met voeding en leefstijl, en legt uit hoe het zit.
>> meer lezen

Wat moet je doen als je verkouden bent? (Thu, 14 Nov 2019)
De winter komt eraan. En dat betekent: snotteren en verstopte neuzen. Wat te doen bij verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal geeft antwoord.
>> meer lezen

Wereld Diabetes Dag: Zo kan diëtist een rol spelen bij diabetes type 2 (Wed, 13 Nov 2019)
Goede voeding staat de laatste tijd enorm in de belangstelling als interventie bij verschillende aandoeningen, zoals bij het terugdringen van diabetes type 2. Welke rol kan een diëtist daarbij spelen? We vragen het op Wereld Diabetes Dag (14 november) aan Connie Hoek, diëtist en betrokken bij Keerdiabetesom.nl.
>> meer lezen

Kabinet komt met plan om zorg jongere anorexiapatiënten te verbeteren (Tue, 12 Nov 2019)
Kinderen en jongeren met eetstoornissen moeten betere zorg krijgen. Dat staat in het advies dat stuurgroep landelijke ketenaanpak eetstoornissen (K-EET) heeft opgesteld in opdracht van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0