Een dagje naar een sfeervolle stad, Breda

Breda is een sfeervolle en bruisende stad ✅ in het zuiden van ons land. In het gemoedelijke Brabant heeft Breda alles wat een stad nodig heeft voor een dagtrip of gezellig weekendje weg.

 

Credits afbeelding: Wikipedia


Credits afbeelding: Wikipedia
Credits afbeelding: Wikipedia

Grote Markt

Het hart van de stad wordt gevormd door de Grote Markt. Aan dit plein zijn veel terrasjes, cafés en restaurants die zich hebben gevestigd in een aantal oude monumentale panden. Ook het stadhuis en de Onze-Lieve Vrouwekerk liggen aan dit plein. Er staat ook een oorlogsmonument met de aparte naam 'Judith met het hoofd van Holofernes'.

Het plein is het decor van evenementen zoals de Harley-dag en het Breda Jazz Festival in mei. Iedere dinsdagochtend en vrijdagochtend is er een weekmarkt. Op woensdagmiddag kunnen liefhebbers terecht voor een boeken- en antiekmarkt.

 

Credits afbeelding: Wikipedia


Credits afbeelding: Wikipedia

 

Breda heeft ook een haven in het mooie historische centrum. De haven werd in 2007 weer feestelijk heropend. Vanaf deze plek varen verschillende rondvaartboten door de singel van de stad. Ook zijn er veel restaurants en terrasjes te vinden


Credits afbeelding: Flickr

 

Met een gids is het kasteel van Breda te bezichtigen. Tegenwoordig is de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in het kasteel gevestigd. Het gebouw behoort tot de top 100 van de Nederlandse UNESCO monumenten.   


Credits afbeelding: Wikipedia

 

Omgeving Breda

 

Ook in de omgeving van Breda is er genoeg te zien en te doen. De stad is daardoor een ideale uitvalsbasis voor een gezellig weekendje weg. Boek een hotel in het centrum van Breda om de sfeer van de stad mee te maken en met de trein, fiets of auto snel de omgeving te verkennen.

Zo is het in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Ga bijvoorbeeld naar de Biesbosch voor een fietstocht of een rondvaart door de prachtige natuur. In de Efteling vermaakt jong en oud zich snel in alle attracties. Het pretpark ligt niet ver van Breda af.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

 

 


Een dagje naar het sfeervolle stad, Breda

Reactie schrijven

Commentaren: 0