Dagje uit naar Valkenburg

Een dagje naar Valkenburg is altijd weer een belefenis.

Al heel lang is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte veel reizigers tot uitstappen. Ze ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruïne met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Daarom is Valkenburg ook terecht de oudste toeristenplaats van Nederland. Hier werd ook de eerste VVV van Nederland opgericht. Valkenburg wordt ook wel "Bad" Valkenburg of "Mergelstad" genoemd. De warmgele kleur komt u zowel ondergronds als bovengronds in het stadje en haar directe omgeving tegen. Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken.


Landelijke faam genieten Thermae 2OOO, het kuurpark en het Holland Casino boven op de Cauberg. Groepen kunnen hier onder- en bovengronds mountainbiken, tokkelen en abseilen.

 

Gezellige winkels, restaurants, terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Vanaf de rand van het centrum kunt u mooie wandel- en fietstochten maken door het Heuvelland.

 

Voor meer info zie VVV ZuidLimburg

 

Vindt u het ook vervelend om elke zaterdag weer uw boodschappen te doen in uw plaatst bij dezelfde winkel? Maak er een leuke dag van en ga eens boodschappen doen in een andere plaatst! Twee vliegen in een klap en nooit geen vervelende zaterdagen meer.

 

Voor meer leuke steden om uw boodschappen te doen kijk hier!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Dagje uit naar Valkenburg

Reactie schrijven

Commentaren: 0