Sport Nieuws

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Sport

Van Aert relaxed voor nieuw duel met Van der Poel: 'Wereldtitel voegt niet veel toe' (vr, 03 feb 2023)
Wout van Aert leeft relaxed toe naar het titanengevecht met Mathieu van der Poel op het WK veldrijden in Hoogerheide. Voor de Belg van Jumbo-Visma staat er zondag naar eigen zeggen niet zo veel op het spel.
>> meer lezen

Rijpma-de Jong prolongeert NK-titel op 1.500 meter, Leerdam mag ook naar WK (Fri, 03 Feb 2023)
Antoinette Rijpma-de Jong heeft vrijdag haar titel geprolongeerd op de NK afstanden. Marijke Groenewoud (zilver) en Jutta Leerdam (brons) eindigden nipt achter de topfavoriet, maar veroverden wel een startbewijs voor de WK afstanden van volgende maand.
>> meer lezen

Oppermachtige Roest schaatst naar vierde nationale titel op 5 kilometer (Fri, 03 Feb 2023)
Patrick Roest is vrijdag voor de vierde keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de 5 kilometer geworden. Marcel Bosker (zilver) en titelverdediger Jorrit Bergsma (brons) volgden op gepaste afstand, maar kwalificeerden zich wel voor de WK afstanden van volgende maand.
>> meer lezen

Overmars en Ajax werken mee aan onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag (Fri, 03 Feb 2023)
Marc Overmars verleent zijn medewerking aan het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) rond het grensoverschrijdende gedrag binnen Ajax. Dat bevestigt een woordvoerder van de oud-voetbaldirecteur van Ajax tegen de NOS.
>> meer lezen

Sparta-keeper Olij houdt Pavlidis achter zich bij verkiezing Speler van de Maand (Fri, 03 Feb 2023)
Nick Olij is vrijdag verkozen tot Eredivisie-speler van de maand. De keeper van Sparta Rotterdam hield onder anderen AZ-spits Vangelis Pavlidis achter zich.
>> meer lezen

Ronaldo helpt Al Nassr met eerste doelpunt op de valreep aan gelijkspel (Fri, 03 Feb 2023)
Cristiano Ronaldo heeft vrijdag zijn eerste doelpunt gemaakt voor het Saoedische Al Nassr. De 37-jarige aanvaller voorkwam tegen middenmoter Al Fateh puntenverlies door in blessuretijd een penalty te benutten: 2-2.
>> meer lezen

Tweevoudig olympiër Bart Deurloo (31) zwaait af als turner en wordt coach (Fri, 03 Feb 2023)
Bart Deurloo stopt met turnen. De 31-jarige Ridderkerker meldt vrijdag dat hij zich richt op een toekomst als coach binnen de Nederlandse mannenselectie.
>> meer lezen

Supertalent De Lie opnieuw klasse apart, Groenewegen geklopt in Saoedi-Arabië (Fri, 03 Feb 2023)
Arnaud De Lie heeft vrijdag de derde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. Het Belgische toptalent boekte zijn tweede ritzege in de Franse wielerkoers. In de slotetappe van de Ronde van Saoedi-Arabië werd Dylan Groenewegen geklopt in de massasprint.
>> meer lezen

Bayern-coach Nagelsmann gelooft PSG niet: 'Verwacht Mbappé er gewoon bij' (Fri, 03 Feb 2023)
Bayern München-trainer Julian Nagelsmann zet zijn vraagtekens bij het statement van Paris Saint-Germain over de blessure van Kylian Mbappé. De sterspeler zou de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League missen, maar Nagelsmann denkt dat PSG alleen maar zand in de ogen probeert te strooien.
>> meer lezen

Slot bevestigt basisplaats Timber bij Feyenoord in topper tegen PSV (Fri, 03 Feb 2023)
Quinten Timber zal zondag starten voor Feyenoord in de Eredivisie-kraker tegen PSV. Trainer Arne Slot bevestigt vrijdag op de persconferentie dat de middenvelder de geblesseerde Sebastian Szymanski zal vervangen.
>> meer lezen

Mazraoui na hartklachten met applaus verwelkomd op trainingsveld Bayern (Fri, 03 Feb 2023)
Noussair Mazraoui is vrijdag begonnen aan zijn revalidatie bij Bayern München, meldt de club op de site. De verdediger stond de afgelopen maanden aan de kant vanwege een ontstoken hartzakje. Hij kreeg een warm welkom bij zijn rentree op het trainingsveld.
>> meer lezen

Klopp ergert zich aan koopwoede Chelsea en heeft positief nieuws over Van Dijk (Fri, 03 Feb 2023)
Jürgen Klopp heeft vrijdag zijn verbazing uitgesproken over de strapatsen van Chelsea op de transfermarkt. De Liverpool-trainer begrijpt niet waar de Londense club al het geld vandaan haalt. Daarnaast had hij positief nieuws over de blessure van Virgil van Dijk.
>> meer lezen

Red Bull en Verstappen gaan vanaf 2026 definitief met Ford-motor rijden (Fri, 03 Feb 2023)
Na aanhoudende geruchten heeft Ford het vandaag officieel aangekondigd: per 2026 keren ze terug als motorleverancier in de Formule 1. De Amerikaanse autogigant deed dat vlak voor de presentatie van Red Bull in New York. Het team van Max Verstappen wordt de belangrijkste partner van de fabrikant. Ook AlphaTauri zal gebruik gaan maken van de Ford-motoren.
>> meer lezen

Kersverse PSV'ers Van Aanholt en Hazard kunnen spelen tegen Feyenoord (Fri, 03 Feb 2023)
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft zondag in de topper tegen Feyenoord de beschikking over Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard. Beide nieuwelingen zijn fit, al kunnen ze nog geen hele wedstrijd spelen.
>> meer lezen

Van Rijthoven vervangt geblesseerde Van de Zandschulp op eerste dag Davis Cup (Fri, 03 Feb 2023)
Botic van de Zandschulp is niet fit genoeg om zaterdag in actie te komen op de openingsdag van de Davis Cup Qualifier tegen Slowakije. De Veenendaler heeft nog te veel last van een gescheurd spiertje in zijn bovenbeen en wordt in het Martiniplaza in Groningen vervangen door Tim van Rijthoven.
>> meer lezen

Red Bull-auto Verstappen houdt komend seizoen vertrouwde kleuren (Fri, 03 Feb 2023)
Red Bull Racing rijdt ook in 2023 in de vertrouwde kleuren op de auto van Max Verstappen en Sergio Pérez. Het team presenteerde vrijdag in New York de kleurstelling van de RB19, maar de daadwerkelijke auto waarmee het team gaat rijden bleef nog buiten beeld.
>> meer lezen

NU+ | 'Echte' nieuwe Red Bull verschilt volgens Verstappen wél van voorganger (Fri, 03 Feb 2023)
De echte nieuwe RB19 vertoont uiterlijk veel meer verschillen dan het model dat Red Bull Racing vrijdag in New York presenteerde. "Dit ging slechts om de kleurstelling", vertelde Max Verstappen na afloop.
>> meer lezen

Chelsea schrijft van PSV gekochte Madueke niet in voor Champions League (Fri, 03 Feb 2023)
Chelsea heeft aankoop Noni Madueke niet ingeschreven voor de Champions League. De van PSV overgekomen aanvaller kan daardoor niet voor de Engelse club uitkomen in het miljoenenbal.
>> meer lezen

Zwetsloot overtuigend door op WK skateboarden, exit Jacobs en Oldenbeuving (Fri, 03 Feb 2023)
Skateboardster Roos Zwetsloot heeft zich vrijdag bij de WK in de Verenigde Arabische Emiraten als eerste geplaatst voor de halve finales. De Utrechtse zette in de kwartfinales met 82,58 punten de beste score neer. Candy Jacobs en Keet Oldenbeuving verzekerden zich in Sharjah niet van een plek bij de laatste zestien.
>> meer lezen

Franse renner hing aan brugleuning na massale val: 'Raakte een beetje in paniek' (Fri, 03 Feb 2023)
De beelden van de massale valpartij in de wielerkoers Ster van Bessèges gingen donderdag de wereld over. Met name de benarde situatie van de Franse renner Valentin Ferron - hangend aan een brugleuning - sprak tot de verbeelding. "Ik raakte een beetje in paniek."
>> meer lezen

WK-favoriet Van Empel leidt Nederlandse veldrijders naar goud op teamaflossing (Fri, 03 Feb 2023)
Fem van Empel heeft vrijdag in Hoogerheide een goede start van de WK veldrijden beleefd. De twintigjarige favoriet voor individueel goud hielp de Nederlandse ploeg op de teamaflossing aan de eerste officiële wereldtitel.
>> meer lezen

Handbalster Abbingh vier maanden na bevalling weer opgeroepen voor Oranje (Fri, 03 Feb 2023)
Lois Abbingh is terug in de selectie van de Nederlandse handbalsters. Bondscoach Per Johansson heeft de dertigjarige sterspeelster opgeroepen voor de wedstrijden van komende maand in de Golden League tegen Tsjechië, Noorwegen en Denemarken.
>> meer lezen

Patriots willen Brady voor één dag vastleggen zodat hij carrière er kan afsluiten (Fri, 03 Feb 2023)
Tom Brady kan toch nog een contractvoorstel tegemoetzien, ook al maakte de NFL-legende woensdag bekend dat hij stopt met American football. New England Patriots wil de 45-jarige Amerikaan voor één dag vastleggen zodat hij zijn imposante carrière bij zijn oude club kan afsluiten.
>> meer lezen

Hekkensluiter FC Groningen ontslaat bekritiseerde technisch directeur Fledderus (Fri, 03 Feb 2023)
FC Groningen heeft vrijdag afscheid genomen van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De hekkensluiter van de Eredivisie ziet geen perspectief meer om door te gaan met de flink bekritiseerde oud-middenvelder.
>> meer lezen

Messi zet deur voor deelname aan WK van 2026 toch op een kier (Fri, 03 Feb 2023)
Lionel Messi sluit niet langer uit dat hij toch meedoet aan het WK van 2026. De wereldkampioen zei de afgelopen maanden telkens dat het WK in Qatar zijn laatste wereldkampioenschap zou zijn, maar zet de deur voor de volgende editie nu toch op een kier.
>> meer lezen

Kyrgios door rechter vrijgesproken van mishandeling van zijn ex-vriendin (Fri, 03 Feb 2023)
Nick Kyrgios is vrijdag bij een rechtszitting in de Australische hoofdstad Canberra vrijgesproken van mishandeling van zijn ex-vriendin. De 27-jarige tennisser hing een celstraf van maximaal twee jaar boven het hoofd.
>> meer lezen

Ook als prof doet revelatie In 't Hof bijna alles anders dan andere schaatsers (Fri, 03 Feb 2023)
Sanne in 't Hof brak vorig seizoen door als de amateurschaatsster die uit het niets de Olympische Spelen van Peking haalde. Door dat succes is de 25-jarige stayer nu fulltime prof, maar ze kiest nog steeds nadrukkelijk haar eigen, atypische weg. "Wat niet zou moeten werken, werkt bij mij goed. Dat is altijd zo geweest."
>> meer lezen

Candy Jacobs klom uit diep dal na drama in Tokio: 'Skateboarden redt me altijd' (Fri, 03 Feb 2023)
Skateboardster Candy Jacobs (32) ging door een diep dal nadat ze door een coronabesmetting haar olympische droom in Tokio moest opgeven. Dankzij therapie en een confronterende documentaire is ze weer helemaal terug en denkt ze alweer aan de Spelen in Parijs. "Ik dacht dat ik er nooit meer overheen zou komen."
>> meer lezen

Video | Waarom je alweer niet dé nieuwe auto gaat zien bij Red Bull-presentatie (Fri, 03 Feb 2023)
Red Bull Racing gaat vrijdag in New York een Formule 1-auto presenteren. Dat model wordt niet dé auto waar Max Verstappen dit seizoen mee gaat racen, want het team houdt rondom de presentatie altijd de kaarten voor de borst. NU.nl-verslaggever Patrick Moeke legt uit waarom Red Bull dat doet.
>> meer lezen

NU+ | Van Empel ging voor Bayern München, maar is nu ster bij WK veldrijden (Fri, 03 Feb 2023)
Het was de grote droom van Fem van Empel om ooit als voetballer voor Bayern München te spelen. Drie jaar na het opgeven van haar voetbalcarrière is de Brabantse een ster in het veldrijden. Een profiel van een maniakaal natuurtalent dat zaterdag in Hoogerheide als favoriete aan het WK begint.
>> meer lezen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0