Sport Nieuws

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Sport

Turnsters in recordscore naar Spelen en WK-finale, Wevers mist eindstrijd op balk (ma, 02 okt 2023)
De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Antwerpen net als hun mannelijke collega's verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs. Met een recordscore haalden ze ook de WK-finale. Sanne Wevers greep naast een finaleplaats op de balk.
>> meer lezen

Australian Open begint dag eerder in de hoop nachtpartijen te voorkomen (Mon, 02 Oct 2023)
De Australian Open begint in 2024 op zondag in plaats van maandag en duurt zodoende voor het eerst vijftien dagen. De organisatie van het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar hoopt met de wijziging nachtpartijen te vermijden.
>> meer lezen

Chelsea wint mede dankzij langverwachte goal Mudryk eindelijk weer eens (Mon, 02 Oct 2023)
Chelsea heeft maandag een broodnodige overwinning geboekt in de Premier League. De geplaagde ploeg van manager Mauricio Pochettino won dankzij zeldzame goals van Mykhaylo Mudryk en Armando Broja met 0-2 van Fulham.
>> meer lezen

Van Barneveld, Noppert én Van Duijvenbode direct onderuit op World Grand Prix (Mon, 02 Oct 2023)
Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn maandag in de eerste ronde van de World Grand Prix in Leicester uitgeschakeld. Ze gingen direct onderuit op het toernooi waarbij met een dubbel moet worden begonnen.
>> meer lezen

NAC blijft bij debuut trainer Van Gastel steken op gelijkspel bij Jong FC Utrecht (Mon, 02 Oct 2023)
NAC Breda heeft maandag ook onder de nieuwe trainer Jean-Paul van Gastel niet kunnen winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De kwakkelende 'Parel van het Zuiden' kwam op bezoek bij Jong FC Utrecht niet verder dan 1-1.
>> meer lezen

Voormalig topsprinter Bouhanni (33) zet punt achter wielerloopbaan (Mon, 02 Oct 2023)
Voormalig topsprinter Nacer Bouhanni heeft maandag een punt achter zijn wielerloopbaan gezet. Het lukt de 33-jarige Fransman na een zware val van vorig jaar niet meer om zijn niveau te halen.
>> meer lezen

Sevilla-coach onder de indruk van PSV: 'Ze hebben veel individuele kwaliteit' (Mon, 02 Oct 2023)
Sevilla-trainer José Luis Mendilibar geeft hoog op van PSV. De ervaren Spanjaard vindt dat zijn collega Peter Bosz een goede ploeg heeft, al denkt hij dat een uitzege er dinsdag ondanks de vormdip van zijn eigen elftal zeker in zit.
>> meer lezen

Alaphilippe zou fusie Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma 'verdrietig' vinden (Mon, 02 Oct 2023)
Julian Alaphilippe vindt het jammer dat zijn ploeg Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma in gesprek zijn over een fusie. Een samenvoeging hoeft niet zo van de 31-jarige Fransman, die al jaren een van de blikvangers is bij Quick-Step.
>> meer lezen

Team Andretti nog één stap verwijderd van Formule 1-entree in 2026 (Mon, 02 Oct 2023)
Het Amerikaanse raceteam van de familie Andretti is een stap dichter bij toetreding tot de Formule 1 in 2026. Autosportbond FIA heeft de aanvraag van de familie van Mario Andretti, de wereldkampioen van 1978, goedgekeurd.
>> meer lezen

PSV onderschat kwakkelend Sevilla niet: 'Ze zitten nog steeds op voetbal' (Mon, 02 Oct 2023)
Bij PSV is geen sprake van onderschatting van Sevilla, dat dinsdag de tegenstander is in de Champions League. De Spanjaarden beleven met zeven punten uit zeven wedstrijden een slechte start van het nieuwe La Liga-seizoen.
>> meer lezen

FC Twente-speler Brenet in 2021 veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin (Mon, 02 Oct 2023)
Joshua Brenet heeft eind 2021 een taakstraf gekregen voor het mishandelen van zijn vriendin. Daarnaast wordt de 29-jarige FC Twente-speler ervan verdacht begin dit jaar tweemaal zonder rijbewijs te hebben gereden.
>> meer lezen

Tijdschema GP Qatar: zo kan Verstappen wereldkampioen worden (Mon, 02 Oct 2023)
Voor Max Verstappen staat er een belangrijk GP-weekend voor de deur. De Nederlander kan zaterdag in Qatar al in de sprintrace wereldkampioen worden. Bekijk hier wanneer Verstappen en zijn concurrenten in actie komen.
>> meer lezen

Van Aert boekt na seizoen vol tweede plaatsen zege in Coppa Bernocchi (Mon, 02 Oct 2023)
Wout van Aert heeft maandag in zijn laatste koersweek op de weg de Coppa Bernocchi op zijn naam geschreven. In de sprint rekende de Belg van Jumbo-Visma af met onder anderen Marc Hirschi.
>> meer lezen

Ten Hag overweegt rentree van veelbesproken Antony in CL-duel met Galatasaray (Mon, 02 Oct 2023)
Erik ten Hag overweegt Antony dinsdag in actie te laten komen voor Manchester United in het Champions League-duel met Galatasaray. De Engelse club heeft de Braziliaanse aanvaller opgenomen in de selectie ondanks beschuldigingen van huiselijk geweld.
>> meer lezen

De schaatskalender van 2023/2024: de belangrijkste wedstrijden op een rij (Mon, 02 Oct 2023)
De winter komt eraan en het schaatsseizoen staat voor de deur. Een overzicht van de belangrijkste wedstrijden bij het langebaanschaatsen, shorttrack en kunstrijden.
>> meer lezen

Marianne Vos slaat veldritseizoen over na operatie: 'Ik ben blij met de progressie' (Mon, 02 Oct 2023)
Marianne Vos zal komende winter geen veldritten rijden. De achtvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat.
>> meer lezen

Kroes ziet situatie Ajax met lede ogen aan: 'Als ik morgen mag beginnen, graag' (Mon, 02 Oct 2023)
Alex Kroes ziet de situatie van Ajax met lede ogen aan. Het voormalig directielid van AZ wil zo snel mogelijk beginnen als nieuwe algemeen directeur van de Amsterdamse club, maar door een concurrentiebeding moet hij wachten tot 15 maart.
>> meer lezen

Puck Pieterse glundert na historische titel bij mountainbiken: 'Dit is waanzinnig' (Mon, 02 Oct 2023)
Puck Pieterse is dolblij met de winst van de wereldbeker in het mountainbiken. De Nederlandse heeft zondag de eindzege veiliggesteld dankzij haar zesde plaats bij de wedstrijd in het Amerikaanse Snowshoe.
>> meer lezen

RKC-keeper Vaessen reageert voor het eerst op ernstige botsing: 'Nu rust nemen' (Mon, 02 Oct 2023)
Etienne Vaessen heeft maandag voor het eerst gereageerd op zijn heftige botsing in de Eredivisie-wedstrijd tegen Ajax. De keeper van RKC Waalwijk laat weten dat hij voorlopig rust moet nemen, maar dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.
>> meer lezen

NU+ | RKC-keeper Vaessen preventief gereanimeerd: waarom dat gebeurt (Mon, 02 Oct 2023)
Zaterdag werd RKC-keeper Etienne Vaessen na een botsing met Brian Brobbey uit voorzorg gereanimeerd. Op ons reactieplatform NUjij schreven lezers dat zij uit voorzorg reanimeren verwarrend vinden: te vroeg reanimeren zou ook tot schade kunnen leiden, bijvoorbeeld aan je ribben. Wat wordt er met uit voorzorg reanimeren bedoeld? En kan dat echt kwaad?
>> meer lezen

Tennissers klagen massaal over wisselende ballen: 'Wat wordt het deze week?' (Mon, 02 Oct 2023)
Tennissers klagen massaal over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Meerdere spelers zeggen dat door de vele wisselingen de kans op blessures toeneemt. Ook Carlos Alcaraz is ontevreden over de huidige gang van zaken.
>> meer lezen

RKC-keeper Vaessen mag ziekenhuis verlaten na ernstige botsing tegen Ajax (Mon, 02 Oct 2023)
RKC-doelman Etienne Vaessen heeft het ziekenhuis zondag verlaten, nadat hij een dag eerder in het thuisduel met Ajax bewusteloos was geraakt en zelfs werd gereanimeerd. Dat vertelde ploeggenoot Michiel Kramer zondag in Studio Voetbal.
>> meer lezen

PSG-kwartet biedt excuses aan voor kwetsende liederen over Marseille (Sun, 01 Oct 2023)
Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa en Achraf Hakimi van Paris Saint-Germain hebben zondag hun excuses aangeboden voor het zingen van kwetsende liederen over Olympique Marseille. Dat gebeurde een week geleden na de gewonnen topper.
>> meer lezen

Liverpool snapt niets van VAR-blunder: 'Onbevredigend dat er niet is ingegrepen' (Sun, 01 Oct 2023)
Liverpool heeft gereageerd op de zaterdag door videoscheidsrechters Darren England en Dan Cook onterecht afgekeurde treffer tegen Tottenham Hotspur (2-1-verlies). De Engelse topclub vindt dat de "sportieve integriteit" door de fout is ondermijnd.
>> meer lezen

Balotelli helpt ploeg van Patrick Kluivert aan zege met eerste goals na terugkeer (Sun, 01 Oct 2023)
Mario Balotelli heeft zich zondag op positieve wijze laten gelden voor het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert. De 33-jarige Italiaan scoorde twee keer in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Alanyaspor.
>> meer lezen

Puck Pieterse verovert als eerste Nederlandse ooit wereldbeker mountainbike (Sun, 01 Oct 2023)
Puck Pieterse heeft zondag als eerste Nederlandse vrouw ooit de wereldbeker in het mountainbiken veroverd. De Europees kampioene stelde de eindzege veilig dankzij de zesde plaats bij de wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Snowshoe.
>> meer lezen

Topturnster Simone Biles landt 'onmogelijke' sprong bij WK-rentree: de Biles II (Mon, 02 Oct 2023)
Simone Biles heeft zondag bij haar terugkeer op het hoogste turnpodium meteen iets unieks gedaan. De negentienvoudig wereldkampioene landde bij de WK in Antwerpen een sprong die tot een paar jaar geleden als te risicovol werd gezien voor vrouwen.
>> meer lezen

Van Halst keert na periode als interim-directeur niet meer terug in rvc Ajax (Mon, 02 Oct 2023)
Jan van Halst keert na zijn periode als interim-directeur niet meer terug in de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Hij vindt dat niet zuiver om te doen. Verder is Michael van Praag officieel voorgedragen als voorzitter van de rvc.
>> meer lezen

Atlético kent zonder Memphis moeizame generale voor CL-duel met Feyenoord (Mon, 02 Oct 2023)
Atlético Madrid heeft zondag in La Liga een moeizame generale beleefd voor het Champions League-duel met Feyenoord. De Madrilenen bogen een 0-2-achterstand om tegen Cádiz: 3-2. In Italië bleef Atalanta op 0-0 steken tegen Juventus.
>> meer lezen

AZ verslaat Fortuna mede dankzij bijzondere treffer Pavlidis en houdt PSV in zicht (Sun, 01 Oct 2023)
AZ heeft zondag een zakelijke overwinning geboekt op Fortuna Sittard: 4-0. Vangelis Pavlidis toonde opnieuw zijn klasse door voor de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij te scoren.
>> meer lezen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0