Sport Nieuws

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Sport

Jonker wil experimenteren bij Oranje: 'Maar ben niet de broer van Sinterklaas' (di, 22 okt 2024)
De Oranjevrouwen spelen deze week voor het eerst in ruim een jaar tijd weer eens een oefenwedstrijd. Omdat er niks op het spel staat, kan bondscoach Andries Jonker tot zijn vreugde gaan experimenteren met zijn elftal.
>> meer lezen

NU+ | Dartster Van Leuven liet traan na plaatsing voor WK: 'Mensen klapten zelfs' (Tue, 22 Oct 2024)
Noa-Lynn van Leuven kreeg applaus toen ze zich afgelopen weekend als eerste Nederlandse vrouw ooit voor het WK darts in Londen plaatste. De Beverwijkse is trots op haar prestatie, die volgt na bewogen maanden. "Dit had ik een jaar geleden écht niet gedacht."
>> meer lezen

Wanneer komt Verstappen in actie in Mexico? Bekijk hier het tijdschema (Tue, 22 Oct 2024)
Na een enerverende race in het Amerikaanse Austin strijkt het Formule 1-circus komend weekend neer in Mexico. Bekijk hier wanneer Max Verstappen en de andere coureurs in actie komen op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez.
>> meer lezen

Van Basten wilde Brobbey helpen bij Ajax: 'Maar denk dat hij er geen trek in had' (Mon, 21 Oct 2024)
Marco van Basten heeft zich vorig seizoen vergeefs bij Ajax aangeboden om Brian Brobbey te helpen. De voormalige topspits zag het wel zitten om de aanvaller van de Amsterdammers van adviezen te voorzien, maar dat is er niet van gekomen.
>> meer lezen

Ook Helmond Sport scoort van eigen helft, eerste zege Cambuur in nieuw stadion (Mon, 21 Oct 2024)
Helmond Sport heeft maandag mede dankzij een wereldgoal van Lennerd Daneels een 2-1-zege op Roda JC geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Belg vuurde vanaf eigen helft raak. Cambuur won eindelijk voor het eerst in eigen stadion.
>> meer lezen

Van der Poel en Vos na sterk seizoen verkozen tot Wielrenners van het Jaar (Mon, 21 Oct 2024)
Mathieu van der Poel en Marianne Vos zijn maandag uitgeroepen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar. Dat gebeurde in het Beatrix Theater in Utrecht op het jaarlijkse Wielergala.
>> meer lezen

In beeld | Voetbalwereld herdenkt overleden Neeskens bij KNVB in Zeist (Mon, 21 Oct 2024)
Vrienden, kennissen en genodigden uit de voetbalwereld hebben maandagavond op de KNVB Campus in Zeist stilgestaan bij het overlijden van Johan Neeskens. De oud-international overleed twee weken geleden op 73-jarige leeftijd in Algerije.
>> meer lezen

Neymar maakt na ruim een jaar afwezigheid rentree voor Al Hilal in spektakelstuk (Mon, 21 Oct 2024)
Neymar heeft maandag na ruim een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt. De 32-jarige Braziliaan deed een klein kwartier mee in de doelpuntrijke wedstrijd van zijn club Al Hilal op bezoek bij Al Ain (4-5-zege) in de Aziatische Champions League.
>> meer lezen

Na 12 jaar weer Nederlandse spelers in de NBA: Post en Edwards krijgen kans (Mon, 21 Oct 2024)
Quinten Post (Golden State Warriors) en Jesse Edwards (Minnesota Timberwolves) beginnen het NBA-seizoen dinsdag in de hoofdmacht van hun club. Ze hopen de eerste Nederlanders sinds 2012 te worden met speeltijd in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.
>> meer lezen

Coach Bosz baalt van ontbreken PSV-fans in CL-duel met PSG: 'Belachelijk' (Mon, 21 Oct 2024)
Peter Bosz baalt er flink van dat er dinsdagavond geen PSV-supporters aanwezig zijn bij het uitduel met Paris Saint-Germain in de Champions League. Volgens de trainer van de Eindhovenaren had dat anders gemoeten.
>> meer lezen

KNVB en Jonker willen brief van speelsters aan FIFA niet openlijk steunen (Mon, 21 Oct 2024)
De KNVB en bondscoach Andries Jonker hebben zich op de vlakte gehouden over de brief van een groep speelsters aan de FIFA. De ondertekenaars bekritiseren de sponsordeal van de mondiale voetbalbond met Saoedische oliegigant Saudi Aramco.
>> meer lezen

Club van Oranjehandbalsters Abbingh, Freriks en Nusser gered van faillissement (Mon, 21 Oct 2024)
Oranjehandbalsters Lois Abbingh, Merel Freriks en Larissa Nusser hoeven tóch niet op zoek naar een nieuwe club. Hun Noorse club Vipers Kristiansand werd maandag failliet verklaard, maar bleek later alsnog gered te zijn.
>> meer lezen

PSG-coach Luis Enrique ziet 'topteam' PSV volgens Hollandse school voetballen (Mon, 21 Oct 2024)
PSG-trainer Luis Enrique heeft veel lof voor de aanvallende speelstijl van PSV. In de aanloop naar de Champions League-wedstrijd van dinsdag ziet hij de Eindhovenaren in de geest van de Hollandse school spelen.
>> meer lezen

NU+ | Terugblik met Ho-Pin Tung: 'Norris liet zich tot een straf verleiden' (Mon, 21 Oct 2024)
Volgens coureur Ho-Pin Tung was Max Verstappen zondag in Austin vooral gewiekster dan titelconcurrent Lando Norris, wat de McLaren-coureur een straf opleverde. Een analyse van de Grand Prix van de Verenigde Staten.
>> meer lezen

PSV mist ook gehavende Karsdorp in Champions League-wedstrijd tegen PSG (Mon, 21 Oct 2024)
Rick Karsdorp moet de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain dinsdag aan zich voorbij laten gaan. De verdediger van PSV is net als Jerdy Schouten niet volledig fit.
>> meer lezen

Niet fitte Miedema mist Oranjewedstrijden, Spitse krijgt na duel met Indonesië vrij (Mon, 21 Oct 2024)
Vivianne Miedema mist de interlands van het Nederlands elftal tegen Indonesië en Denemarken. De spits is volgens de KNVB niet fit. Sherida Spitse zal de selectie na de wedstrijd tegen Indonesië verlaten.
>> meer lezen

Ontroerde Gavi maakt na 349 dagen rentree bij Barça: 'Heb hiervan gedroomd' (Mon, 21 Oct 2024)
Gavi is dolblij met zijn rentree bij FC Barcelona na elf maanden blessureleed. Het toptalent kreeg zondag bij zijn invalbeurt tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sevilla (5-1) een staande ovatie van het thuispubliek.
>> meer lezen

Miedema en 105 profs boos om Saoedische sponsordeal: 'Middelvinger van FIFA' (Mon, 21 Oct 2024)
Vivianne Miedema en meer dan honderd andere vrouwelijke profvoetballers roepen de FIFA maandag in een brief op zijn lucratieve sponsordeal met Saudi Aramco te beëindigen. De overeenkomst tussen de wereldvoetbalbond en de oliegigant uit Saoedi-Arabië werd in april aangekondigd.
>> meer lezen

Suzan Lamens wil 'nieuwe Bertens' worden na droomjaar: 'Kiki gaf ook nooit op' (Mon, 21 Oct 2024)
Suzan Lamens heeft zondag haar droomjaar bekroond met een WTA-titel én een plek in de top honderd. De Zuid-Hollandse beleeft dit jaar haar internationale doorbraak en hoopt de nieuwe Kiki Bertens te worden.
>> meer lezen

NU+ | Ajax Vrouwen-coach De Reus baalt van media: 'Mijn jeugd niet zo relevant' (Mon, 21 Oct 2024)
Hesterine de Reus kent door verschillende uitspraken een bewogen start als coach van Ajax Vrouwen. Ze is vooral teleurgesteld in de aanpak van de media. "Waarom zou ik er schimmig over doen dat ik vroeger naar De Kuip ging?"
>> meer lezen

NU+ | Verstappen zet na clash met Norris in Austin reuzenstap naar titel (Mon, 21 Oct 2024)
Max Verstappen is zondag door een tijdstraf van Lando Norris als derde geëindigd bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hoewel de hele paddock het na afloop over een incident tussen Verstappen en Norris had, was dat niet het echte verhaal.
>> meer lezen

McLaren woest over tijdstraf Norris in Austin: 'Ongepast hoe stewards ingrepen' (Mon, 21 Oct 2024)
McLaren-teambaas Andrea Stella was zondag witheet, omdat Lando Norris in Austin door een tijdstraf zijn derde plek aan Max Verstappen had verloren. Volgens Stella hadden de stewards niet mogen ingrijpen.
>> meer lezen

Podcast De Boordradio | 'De titelstrijd is voorbij' (Mon, 21 Oct 2024)
Lando Norris moet flink op Max Verstappen inlopen om nog kans te maken op de wereldtitel. Maar in de Grand Prix van de Verenigde Staten lukte dat niet. Daarom zijn NU.nl-verslaggevers Joost Nederpelt en Patrick Moeke het met elkaar eens: de titelstrijd is voorbij.
>> meer lezen

Ferrari zet vol in op constructeurstitel na 'geweldige race' in Austin (Mon, 21 Oct 2024)
Ferrari heeft het vizier gericht op de constructeurstitel na het één-tweetje in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Charles Leclerc won in Austin soeverein, met teamgenoot Carlos Sainz achter hem op de tweede plaats.
>> meer lezen

Verstappen vond dat hij niets fout deed tegen Norris: 'McLaren klaagt erg veel' (Sun, 20 Oct 2024)
Max Verstappen wilde het Lando Norris zondag tijdens hun duel in de Amerikaanse Grand Prix niet makkelijk maken. Uiteindelijk was de WK-leider blij met zijn derde plaats, al beseft hij dat er voor Red Bull nog veel werk aan de winkel is.
>> meer lezen

Odukoya debuteert voor Tennessee Titans en is vijfde Nederlander in NFL (Sun, 20 Oct 2024)
Thomas Odukoya heeft zondag zijn officiële debuut gemaakt in de NFL, de Amerikaanse topcompetitie in het American football. De 27-jarige speler uit Almere is de vijfde Nederlander in de NFL en de eerste in 24 jaar.
>> meer lezen

Frenkie de Jong blijft op de bank bij ruime zege Barça en mijlpaal Lewandowski (Sun, 20 Oct 2024)
Frenkie de Jong is zondag de hele wedstrijd op de bank gebleven bij FC Barcelona. De middenvelder zag dat zijn ploeg voor eigen publiek met 5-1 van Sevilla won. Daarbij maakte Robert Lewandowski een bijzondere goal.
>> meer lezen

Invallers De Vrij en Dumfries boeken nipte zege met Inter op bezoek bij AS Roma (Sun, 20 Oct 2024)
Internazionale heeft zondag het lastige uitduel op bezoek bij AS Roma gewonnen: 0-1. Stefan de Vrij moest als invaller al vroeg aan de bak en zag vervolgens Lautaro Martínez het verschil maken.
>> meer lezen

Verstappen pakt podium in Austin na tijdstraf titelconcurrent Norris, Leclerc wint (Sun, 20 Oct 2024)
Max Verstappen is zondag als derde geëindigd in een spannende Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij kwam als vierde over de finish, maar werd door een tijdstraf van Lando Norris alsnog als derde geklasseerd. Charles Leclerc won de race.
>> meer lezen

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Champions League (Thu, 03 Oct 2024)
De derde speelronde van de Champions League volgt deze week. Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in het miljardenbal.
>> meer lezen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0