Een bezoekje aan de stad Meppel een gezellige stad

Een dagje uit naar de gezellige stad Meppel ✅ is zeker de moeite waard.

Het kleine stadje, gelegen in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel heeft veel te bieden. Als uitgangspunt voor een vakantie, maar ook voor een dagje uit valt Meppel op door de grote variatie van het omliggende landschap. Vroeger werd vanuit hier de turf uit Drenthe verscheept, vooral met het westen van Nederland ontstonden zo handelsbetrekkingen. In huidige straatnamen als Keizersgracht, Heerengracht, Prinsengracht komt dit nog tot uiting.Leuke gezellige terrasjes

 

We vinden in het centrum een groot winkelbestand: kleinere aparte boetieks maar ook de grote ketens, zoals de HEMA en C&A ontbreken niet.

 

Meppel heeft zelfs nog een gracht, waar het mogelijk is om met de boot aan te leggen in het centrum. Het stadje is in de zomer het startpunt van de Drentse Fietsvierdaagse. Verder zijn de Donderdag-Meppeldagen een grote trekpleister, dit evenement trekt jaarlijks duizenden mensen. Maar ook de moderne schouwburg, het Drukkerij Museum, jachthavens en de activiteiten, die op velerlei gebieden ontwikkeld worden, laten zien dat Meppel een stad is die leeft.


Ook een jachthaven in Meppel

 

Wilt u Meppel goed leren kennen, dan kunt met de stadsgidsen van de VVV een rondleiding meemaken.


Ook een jachthaven in Meppel

Wilt u Meppel goed leren kennen, dan kunt met de stadsgidsen van de VVV een rondleiding meemaken.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Een bezoekje aan de stad Meppel een gezellige stad

Reactie schrijven

Commentaren: 0