Boodschappen doen in.........Egmond

Shoppen aan de kust ✅

 

De Noordhollandse Noordzeekust heeft een keur aan dorpen en dorpjes. Verschillende plaatsen richten zich vooral op de toeristische bezoeker, wat ook duidelijk blijkt uit het aantal en soort winkels dat er is gevestigd.

Maar er zijn ook dorpen die zich langzamerhand hebben ontwikkeld tot koopcentra met specifieke kwaliteiten, zoals het soort winkels maar ook de openingstijden.

In het toeristenseizoen zijn het niet alleen de winkels die trekken, maar ook de markten en (avond)braderieën. En het lekkere van het winkelen aan de kust is dat een combinatie met een uitstapje op het strand of in de duinen eenvoudig is te maken...


Het winkelbestand van Egmond aan Zee is kenmerkend is voor een badplaats.

In de Belangijkste winkelstraat die bijna tot op het strand doorloopt, staat een aaneenschakeling van vooral kleinschalige shops die variëren van de gangbare winkels tot aan aanbieders met een kustgericht aanbod. Afhankelijk van de tijd van het jaar is het een gezellige drukte en de koopzondagen zorgen het gehele jaar voor een toestroom aan bezoekers.

In Egmond aan Zee zijn gedurende het gehele jaar de meeste winkels in het centrum geopend op de zondagmiddag. U vindt bij in Egmond alles voor een gezellige avond uit. Van een snackbar tot een luxe restaurant, waar u ook voor kiest, vakmanschap en gastvrijheid staan hier hoog in het vaandel. In de regio zijn er diverse uitgaansgelegenheden.


Museum

Prins Hendrik de Zeevaarder

Het Museum is gevestigd in de Prins Hendrik Stichting, een tehuis voor oud-zeelieden, gesticht in 1875. De collectie omvat zo'n tachtig scheepsmodellen die in de loop der jaren door de bewoners werden vervaardigd. Daarnaast bezit het museum schilderijen, aquarellen, oude zeekaarten, prenten en voorwerpen die niet alleen een beeld geven van de geschiedenis van de zee- en binnenvaart, maar ook van de Prins Hendrik Stichting en de Egmonden.

 

Collectie:

Cartografie

Scheepvaart/scheepsbouw

Schilderkunst (na 1850)

Stads-/streekhistorie

Visserij

 

Braderie Egmond aan Zee

De Zomer braderie van Egmond aan Zee start de eerste woensdag in Juni en loopt t/m de laatste woensdag in Augustus.

 

Elke woensdagavond van 17.00 - 22.00 uur in de maanden juni, juli en augustus.

De braderie wordt gehouden in de Voorstraat, Burg. Eymaplein, Smidstraat, Noorderstraat, Pompplein en de Zuiderstraat.

 

Braderieën

Iedere woensdag in juni, juli en augustus vindt de gezellige avondbraderie van Egmond aan Zee plaats. De braderie wordt gehouden in het centrum: in de Voorstraat, Burgemeester Eymaplein, Smidstraat, Noorderstraat, Pompplein en de Zuiderstraat. Contactpersoon voor de braderie is Jurgen van Amstel: 06-27618236.

 

Adres:

Centrum

Voorstraat

Egmond aan zee

 

Voor meer info zie VVV Egmond aan Zee

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

 

 

Boodschappen doen in.........Egmond

Reactie schrijven

Commentaren: 0