Opmerkelijk

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Opmerkelijk

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden koopt duizend jaar oude Vikingring (do, 02 apr 2020)
De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is uitgebreid met een Vikingring. Het gaat om een zilveren ring uit de tiende eeuw. Het kleinood werd in december met een metaaldetector ontdekt in een maisveld bij Hoogwoud, een plaats in de kop van Noord-Holland.
>> meer lezen

Dolfijn zwemt sinds maandagmiddag in haven van Harlingen (Tue, 24 Mar 2020)
Een gewone dolfijn zwemt sinds maandagmiddag in de haven van Harlingen. Deze diersoort leeft doorgaans in groepen en wordt slechts zelden in Nederlandse wateren waargenomen, meldt SOS Dolfijn dinsdag.
>> meer lezen

Aantal lepelaars in Nederland neemt toe, zelfs in de Randstad (Thu, 02 Apr 2020)
Het gaat erg goed met de lepelaars in Nederland. Sinds de jaren zeventig werden er niet zoveel vogels gesignaleerd als in 2019. Zelfs langs de bebouwing van de Randstad zijn kolonies te zien, meldt Sovon Vogelonderzoek Nederland woensdag.
>> meer lezen

Laagste temperatuur in ruim een jaar tijd gemeten in Nederland (Tue, 24 Mar 2020)
Woensdrecht heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer opmerkelijk record op zijn naam gezet. Voor het eerst in ruim een jaar tijd werd in Nederland een temperatuur van -6,1 graden gemeten. Zo koud is het de hele afgelopen winter niet geweest, meldt Weerplaza dinsdag.
>> meer lezen

Goed nieuws: Pinguïns verkennen aquariumpark en extra Wie is de Mol? (Sat, 21 Mar 2020)
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws.
>> meer lezen

Chinese vrouw liet zich 1.200 jaar terug begraven met haar geliefde ezels (Tue, 17 Mar 2020)
Een Chinese vrouw uit de Tang-dynastie was zo gek op het spelen van polo op ezels dat zij zich na haar overlijden heeft laten begraven met de dieren. Volgens haar geloof zou zij op deze manier in het hiernamaals het spel met de dieren kunnen blijven spelen.
>> meer lezen

Vrouw die zich vermomde als zoon medicijnman opgepakt voor oplichting (Sun, 08 Mar 2020)
Een vrouw in Suriname die zich vermomde als de zoon van een medicijnman, is deze week door de politie van Paramaribo aangehouden voor betrokkenheid bij oplichting. Samen met een handlanger zou Xaviera V. een vrouw met huiselijke problemen voor duizenden euro's hebben opgelicht, meldt Waterkant zondag.
>> meer lezen

YouTuber koopt opvouwbare Escobar-telefoon, krijgt Samsung met sticker (Thu, 12 Mar 2020)
Een bestelling van een opvouwbare smartphone bij het bedrijf van de broer van drugsbaron Pablo Escobar is uitgedraaid op de levering van een Samsung Galaxy Fold met een sticker. Marques Brownlee, bekend onder zijn YouTube-naam MKBHD, vermoedt dat hij het product als YouTuber geleverd kreeg om er media-aandacht voor te genereren, maar dat andere bestellingen nooit opgestuurd worden.
>> meer lezen

Drie jaar cel voor vliegtuigmonteur na saboteren navigatiesysteem (Thu, 05 Mar 2020)
Een monteur van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel, nadat hij het navigatiesysteem van een vliegtuig saboteerde, melden lokale media. De man lijmde onder meer schuimrubber vast in het navigatiesysteem.
>> meer lezen

Goed nieuws: Nieuw malariamedicijn en Zonderland naar Olympische Spelen (Sat, 14 Mar 2020)
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we een overzicht van positief nieuws.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0