Opmerkelijk

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Opmerkelijk

Voor het eerst muizenpups voortgekomen uit cellen van twee mannetjes (do, 16 mrt 2023)
Voor het eerst hebben wetenschappers babymuizen gemaakt uit de cellen van twee mannetjesmuizen. Hoewel het niet zeker is of de methode ook voor mensen werkt, is het volgens experts een belangrijke stap in de biologie, schrijft AP News.
>> meer lezen

In Brabants café uitgedeelde pepermuntjes blijken xtc-pillen te zijn (Sat, 18 Mar 2023)
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een achttienjarige man aangehouden omdat hij harddrugs bij zich had. De man bood twee vrouwen 'pepermuntjes' aan in een café in Bergen op Zoom. Die snoepjes bleken xtc-pillen te zijn.
>> meer lezen

Chelsea organiseert als eerste topclub iftar in stadion tijdens ramadan (Wed, 15 Mar 2023)
Chelsea organiseert op 26 maart, als eerste voetbalclub ooit in de Premier League, in eigen stadion een iftardiner tijdens de ramadan. Bij Open Iftar, zoals de club het in een aankondiging noemt, schuiven onder meer verschillende lokale moskeeën aan om samen op Stamford Bridge het vasten te breken.
>> meer lezen

Twee enorme ijsbergen in Atlantische Oceaan bedreigen wereldwijde scheepvaart (Mon, 13 Mar 2023)
Twee gigantische ijsbergen drijven op dit moment in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Ze zijn afkomstig van Antarctica en leveren volgens Britse onderzoekers door hun omvang problemen op voor plaatselijke vissers en dieren. Als ze nog verder noordwaarts drijven, kunnen de ijsbergen zelfs de internationale scheepvaart in de weg gaan zitten.
>> meer lezen

Man (35) zat 18 jaar onterecht vast in VS doordat justitie verkeerde foto gebruikte (Fri, 10 Mar 2023)
Een 35-jarige Amerikaan is donderdag vrijgelaten nadat hij achttien jaar lang onterecht had vastgezeten. Sheldon Thomas werd in 2005 veroordeeld voor een fatale schietpartij in New York, doordat justitie met opzet een foto gebruikte van een andere persoon die toevallig dezelfde naam had.
>> meer lezen

Voor het eerst wordt een skelet van een T. Rex geveild in Europa (Sat, 11 Mar 2023)
Voor het eerst komt er in Europa een skelet van een Tyrannosaurus rex op een veiling. Dat heeft het Zwitserse veilinghuis Koller bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang. Volgens een voorzichtige schatting moet het skelet 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is 18 april.
>> meer lezen

Winkeldief heeft spijt en stuurt brief met geld naar Albert Heijn in Rotterdam (Thu, 09 Mar 2023)
Medewerkers van Albert Heijn het Lage Land in Rotterdam zijn deze week blij verrast door een brief met een schuldbekentenis. De briefschrijver zou op jonge leeftijd in de winkel hebben gestolen.
>> meer lezen

Japanse politie arresteert drie mensen om onsmakelijke 'sushiterreur' (Thu, 09 Mar 2023)
In Japan zijn drie mensen gearresteerd omdat ze zich "onhygiënisch" gedroegen in sushirestaurants. Zo likte het drietal aan kommen, tandenstokers en eetstokjes en legden ze die vervolgens terug op tafel. Op sociale media gaan al langer video's rond van restaurantgasten die zich niet gedragen. De Japanse autoriteiten kunnen er niet om lachen en vrezen dat de status van de "respectabele sushicultuur" schade oploopt.
>> meer lezen

Spanjaard moet ex ruim 204.000 euro betalen voor 25 jaar huishoudelijk werk (Thu, 09 Mar 2023)
Een Spaanse man moet zijn ex-vrouw ruim 204.000 euro betalen voor het werk dat zij thuis verrichtte tijdens hun huwelijk. De vrouw verzorgde gedurende die 25 jaar vooral het huishouden, terwijl de man de kost verdiende. Dat terwijl het tweetal niet in gemeenschap van goederen was getrouwd, waardoor de vrouw bij de scheiding met lege handen achterbleef.
>> meer lezen

Oudste verwijzing naar Noordse god Odin gevonden bij schat in Denemarken (Wed, 08 Mar 2023)
In het westen van Denemarken is de tot dusver oudste verwijzing naar de Noordse oppergod Odin gevonden. Het gaat om een markering op een gouden plaat uit de vijfde eeuw.
>> meer lezen

Bijzondere minisfinx met mogelijk gezicht van Romeinse keizer ontdekt in Egypte (Wed, 08 Mar 2023)
In het zuiden van Egypte is een bijzondere minisfinx ontdekt. Archeologen vermoeden dat het gezicht van de Romeinse keizer Claudius zichtbaar is op de sfinx.
>> meer lezen

4,5 jaar cel voor man die voor 1,6 miljoen aan flessen wijn stal in Spanje (Tue, 07 Mar 2023)
Een Roemeense Nederlander die in Spanje voor 1,6 miljoen euro aan flessen wijn heeft gestolen uit een luxerestaurant, moet 4,5 jaar de cel in. De 47-jarige man en zijn vriendin hadden het onder meer voorzien op een uniek exemplaar uit de vroege negentiende eeuw, met een geschatte waarde van 350.000 euro.
>> meer lezen

Politie Bloemendaal zet wijk af voor 'inbreker', blijkt burgemeester met afvalgrijper (Mon, 06 Mar 2023)
De politie in Aerdenhout is zaterdag druk bezig geweest met een zoektocht naar een vermeende inbreker. Een alerte buurtbewoner meldde de politie dat er een verdacht persoon met een knijptang rondliep. Maar na een zoektocht van drie kwartier bleek het om niemand minder te gaan dan de plaatselijke burgemeester.
>> meer lezen

Zwitserse gruyèrekaas hoeft in de VS niet echt uit Zwitserland te komen (Sat, 04 Mar 2023)
Een Amerikaanse rechter heeft vrijdag bepaald dat kaas die niet in de Zwitserse regio Gruyère is gemaakt wel zo mag heten. Kaasproducenten uit Zwitserland en Frankrijk, waar een Franse variant van gruyère wordt gemaakt, hadden daarover een zaak aangespannen in de Amerikaanse staat Virginia.
>> meer lezen

Spoorloos verdwenen Amerikaanse na dertig jaar gevonden in Puerto Rico (Sat, 04 Mar 2023)
Een Amerikaanse verdwijningszaak uit 1992 kent na dertig jaar een onverwachte afloop. Patricia Kopta, een vrouw die spoorloos verdween, blijkt nu 82 jaar oud te zijn en in een verpleeghuis in Puerto Rico te wonen.
>> meer lezen

Canadees bedrijf mag van overheid legaal cocaïne produceren en verkopen (Fri, 03 Mar 2023)
Het Canadese biowetenschappelijke bedrijf Sunshine Earth Labs heeft een vergunning gekregen om cocaïne te produceren en verkopen.
>> meer lezen

Kringloopwinkel in Hoorn ontdekt urn met as tussen oude spullen (Thu, 02 Mar 2023)
Bij een kringloopwinkel in Hoorn is een urn met as aangetroffen. De urn werd binnengebracht in een doos en was verstopt tussen andere spullen.
>> meer lezen

Video | Peruaanse politie treft mummie aan in koeltas van koerier (Tue, 28 Feb 2023)
De Peruaanse politie heeft een eeuwenoude mummie gevonden in de koeltas van een koerier. De tas van de man werd doorzocht omdat hij met vrienden in het openbaar alcohol aan het drinken was.
>> meer lezen

Oss geeft fout toe: nieuw korfbalveld dwars door voetbalveld was niet slim (Tue, 28 Feb 2023)
In de gemeente Oss is een goedbedoeld initiatief uitgelopen op een knullige fout. Twee kinderen vroegen om een korfbalveld en de gemeente ging daar snel mee aan de slag. Te snel, want het veld is dwars door een voetbalveld aangelegd. De gemeente beseft dat dat niet zo handig was en gaat het veld verplaatsen, meldt Omroep Brabant.
>> meer lezen

Leidse hortus heeft opnieuw primeur met bloeiende, stinkende penisplant (Tue, 28 Feb 2023)
Grote opwinding in de Hortus botanicus Leiden: er staat een penisplantensoort in bloei die nog nooit in de botanische tuin of zelfs maar in Nederland gebloeid heeft. En dat is niet het enige hoogtepunt, want er staan maar liefst twee enorm stinkende exemplaren van de Amorphophallus gigas in de knop. De grootste van de twee is ruim 3 meter lang.
>> meer lezen

Verdwaalde alligator uit vijver gehaald in New York (Tue, 21 Feb 2023)
Medewerkers van het parkbeheer van New York hebben afgelopen weekend een alligator gered uit een vijver in een park in Brooklyn. Het meer dan een meter lang reptiel was in slechte gezondheid en is overgebracht naar de Bronx Zoo.
>> meer lezen

Video | Omstanders filmen 'vuurwaterval' in nationaal park in VS (Tue, 21 Feb 2023)
In het Amerikaanse Yosemite National Park was afgelopen week een bijzonder fenomeen te zien. Een paar weken per jaar is met de juiste omstandigheden een 'vuurwaterval' te zien.
>> meer lezen

Romeins gereedschap blijkt tweeduizend jaar oude dildo te zijn (Mon, 20 Feb 2023)
Britse archeologen hebben een ruim tweeduizend jaar oude Romeinse dildo ontdekt. Het object werd in 1992 al gevonden en bestempeld tot een stuk gereedschap, maar hernieuwd onderzoek heeft de echte functie aan het licht gebracht.
>> meer lezen

Piepkleine negenjarige muis in de VS is nu de oudste muis ter wereld (Thu, 09 Feb 2023)
Een muis in de dierentuin van de Amerikaanse stad San Diego is nu officieel de oudste muis ter wereld. Hij is 9 jaar en 209 dagen.
>> meer lezen

Duitse vrouw met hamsterwoede woonde samen met 800 ratten (Tue, 07 Feb 2023)
Een vrouw in het zuidwesten van Duitsland heeft haar eengezinswoning gedeeld met maar liefst 800 ratten. Vermoedelijk lijdt de vrouw aan verzamelwoede.
>> meer lezen

Jager op nazischat in Ommeren ziet steelpan aan voor landmijn (Thu, 02 Feb 2023)
Een man die met een metaaldetector op zoek was naar een nazischat die in het Gelderse Ommeren begraven zou zijn, dacht dat hij op een landmijn was gestuit. De politie en explosievendienst kwamen opdraven en concludeerden dat het voorwerp een steelpan was.
>> meer lezen

Kinderen in Italië mogen volgens hof niet gedwongen worden grootouders te zien (Thu, 02 Feb 2023)
Italiaanse kinderen kunnen niet gedwongen worden om hun grootouders te zien als zij dat niet willen. Het hoogste gerechtshof van Italië heeft dat woensdag geoordeeld in een zaak over een familieruzie.
>> meer lezen

Celstraf en 90.000 euro boete voor Taiwanees omdat z'n papegaai arts verwondde (Wed, 01 Feb 2023)
Een Taiwanese man is door een rechtbank verantwoordelijk gehouden voor de verwondingen van een arts die schrok van zijn papegaai. De man kreeg een celstraf van twee maanden en een boete van omgerekend 90.000 euro opgelegd, melden de BBC en het Taiwanese Central News dinsdag.
>> meer lezen

Vliegtuig landt na vlucht van dertien uur op zelfde luchthaven vanwaar het vertrok (Tue, 31 Jan 2023)
Een vliegtuig dat vrijdag vanuit Dubai richting Auckland was vertrokken, moest halverwege de vlucht omkeren vanwege slecht weer. De bestemming was door zware regenval niet te bereiken. De passagiers waren zo na een vlucht van dertien uur weer terug bij af, schrijft Sky News.
>> meer lezen

Amsterdamse supermarkt laat kwetsbare gezinnen gratis boodschappen doen (Wed, 25 Jan 2023)
In de Amsterdam is dinsdag een supermarkt geopend waar kwetsbare gezinnen gratis boodschappen kunnen doen. Daar zit één voorwaarde aan: de gezinnen moeten ermee akkoord gaan dat een lifecoach hen de komende maanden gaat bijstaan, schrijft Het Parool.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0