Opmerkelijk

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Opmerkelijk

Japanse taxichauffeur opgepakt omdat hij met opzet een duif doodreed (wo, 06 dec 2023)
Een Japanse taxichauffeur is gearresteerd omdat hij een duif heeft doodgereden. De vijftigjarige chauffeur reed in de hoofdstad Tokio met opzet in op een vlucht duiven die over de weg liepen. Een van de dieren overleefde dat niet.
>> meer lezen

Video | Kat springt van elektriciteitspaal om aan reddingswerker te ontkomen (Sun, 10 Dec 2023)
Een kat zat dinsdag vast op een elektriciteitspaal in de Canadese provincie Newfoundland and Labrador. De brandweer moest Coco de kat naar beneden halen. Maar Coco had andere plannen toen een reddingswerker in de buurt kwam.
>> meer lezen

Video | Klimaatactivisten kleuren kanaal in Venetië gifgroen (Sun, 10 Dec 2023)
Klimaatactivisten hebben zaterdag het water van het Canal Grande in Venetië groen gekleurd. Leden van Extinction Rebellion waren verantwoordelijk voor de stunt.
>> meer lezen

Video | Toeristen struikelen continu in beroemde Italiaanse trekpleister (Sat, 09 Dec 2023)
Een video die sinds woensdag rondgaat op sociale media laat de onhandige kant van kabelgoten zien. Nietsvermoedende bezoekers van de Galleria Vittorio Emanuele struikelen om de haverklap.
>> meer lezen

Video | Man steelt kerstboom van auto op Amerikaanse parkeerplaats (Fri, 08 Dec 2023)
In de Amerikaanse staat Californië is vrijdag een net gekochte kerstboom van een auto gestolen.
>> meer lezen

Zes maanden cel voor YouTuber die opzettelijk vliegtuig crashte voor video (Tue, 05 Dec 2023)
Een Amerikaanse YouTuber heeft zes maanden celstraf gekregen voor het tegenwerken van een federaal onderzoek. Trevor Jacob liet vorig jaar november opzettelijk een vliegtuig neerstorten voor een video.
>> meer lezen

Video | Chinese automobilist in verbazing door halo om de maan (Tue, 05 Dec 2023)
Een automobilist heeft vorige week in China een zeldzaam natuurverschijnsel gespot. Deze halo ontstaat doordat ijskristallen het maanlicht weerkaatsten.
>> meer lezen

Brit haalt na zestig pogingen (en ruim 1.600 euro) theorie-examen voor rijbewijs (Mon, 04 Dec 2023)
Een Brit die rijlessen volgt heeft na zestig pogingen eindelijk het theorie-examen gehaald. "De aanhouder wint altijd", reageerde de AA, de Britse tegenhanger van de ANWB.
>> meer lezen

Tuindecoratie van koppel uit Wales blijkt explosieve scheepsgranaat (Mon, 04 Dec 2023)
Een Brits echtpaar werd woensdagavond akelig verrast toen een oude scheepsgranaat die zij jarenlang als decoratie in de tuin hadden staan, een explosief bleek. Een politieagent waarschuwde het stel 's avonds. De volgende dag stond de explosievendienst voor de deur.
>> meer lezen

Beroemde toren van Bologna gaat steeds schever staan en dreigt in te storten (Sat, 02 Dec 2023)
Een middeleeuwse toren in de Italiaanse stad Bologna zakt steeds verder weg en gaat daardoor steeds schever staan. Daarom heeft de gemeente het gebied rond het bouwwerk afgezet, uit angst dat de toren instort.
>> meer lezen

Grieks-Britse ruzie over beroemde beelden laait op door stropdas koning Charles (Sat, 02 Dec 2023)
De langlopende ruzie tussen Griekenland en het Verenigd Koninkrijk over eeuwenoude beeldhouwwerken duurt voort. De Britse koning Charles droeg vrijdag een blauw-witte stropdas met daarop Griekse vlaggetjes, enkele dagen nadat de Britse premier Rishi Sunak een Grieks werkbezoek had afgezegd.
>> meer lezen

Video | Chinezen slaan hun slag: gigantische gratis taart in no time foetsie (Thu, 30 Nov 2023)
Bij de onthulling van een grote taart in China grepen omstanders hun kans. Gewapend met tasjes probeerden ze zo veel mogelijk taart in te pikken.
>> meer lezen

Inwoners Schots eiland redden enige winkel door 'm zelf te kopen (Sun, 26 Nov 2023)
Inwoners en toeristen hebben de enige winkel van het Schotse eiland Lismore gered. Ze besloten 'm te kopen, schrijft BBC News zondag.
>> meer lezen

Video | Kind stapt op bagageband en maakt ritje door luchthaven in Chili (Sun, 26 Nov 2023)
Een driejarig jongetje heeft een bijzonder ritje gemaakt door een luchthaven in Chili. Het kind belandde op de bagageband, waardoor hij werd meegevoerd achter de schermen van het vliegveld.
>> meer lezen

Driejarige cruise om de wereld geannuleerd: bedrijf blijkt geen schip te hebben (Sun, 26 Nov 2023)
Een cruise die in drie jaar tijd een reis om de wereld zou maken is geannuleerd. Het bedrijf, Life at Sea Cruises, heeft nog geen twee weken voor vertrek toegegeven dat het geen schip heeft.
>> meer lezen

Finnen krijgen vrijdag geld toe als ze de sauna induiken (Fri, 24 Nov 2023)
De Finse stroomprijs is vrijdag diep in de min gegaan door een foutje van een beurshandelaar. Daardoor krijgen Finnen 's middags en 's avonds geld toe als ze stroom verbruiken.
>> meer lezen

Verenigde Staten vrezen voor 'invasie van supervarkens' vanuit Canada (Thu, 23 Nov 2023)
De noordelijke Amerikaanse staten Minnesota, North Dakota en Montana nemen maatregelen om een invasie van zogenoemde 'supervarkens' uit Canada te voorkomen. Daar zijn kruisingen ontstaan tussen uit Europa afkomstige wilde zwijnen, die goede overlevingsvaardigheden hebben, en grote lokale zwijnen.
>> meer lezen

Zeldzame whisky voor 2,4 miljoen euro verkocht: duurste fles drank ooit geveild (Sun, 19 Nov 2023)
Een zeldzame fles whisky is zaterdag voor omgerekend bijna 2,4 miljoen euro verkocht. Het is daarmee de duurste fles drank die ooit op een veiling is verkocht.
>> meer lezen

Video | Vrachtwagen komt verticaal vast te zitten onder Spaans viaduct (Fri, 17 Nov 2023)
Een Spaanse vrachtwagenchauffeur bevond zich woensdag in een bizarre situatie. Zijn vrachtwagen raakte verticaal bekneld onder een viaduct.
>> meer lezen

Video | Stuntman rijdt op twee wielen naar een nieuw wereldrecord (Thu, 16 Nov 2023)
Stuntrijder Paul Swift uit North Yorkshire behaalde vorige week een Guinness World Record. Hij reed door de smalste opening waar ooit een pick-uptruck op twee wielen doorheen is gereden.
>> meer lezen

Basisschool krijgt klimrek omdat automobilisten zich aan regels hielden (Wed, 15 Nov 2023)
Een basisschool in Koudekerk aan den Rijn kan een nieuw klimrek tegemoetzien. En dat allemaal doordat automobilisten zich aan de wet hielden, schrijft Omroep West. Voor iedere auto die de afgelopen vier weken niet te hard langsreed, spaarde de gemeente een bedrag.
>> meer lezen

Vliegtuig moet terug naar New York vanwege ontsnapt paard aan boord (Wed, 15 Nov 2023)
Een vrachtvliegtuig is noodgedwongen omgekeerd en teruggevlogen naar New York omdat een paard dertig minuten na het opstijgen uit zijn stal was ontsnapt.
>> meer lezen

Video | Duiker filmt zeebeving bij Indonesië (Tue, 14 Nov 2023)
De Bandazee bij Indonesië is vorige week getroffen door twee zeebevingen. Dit groepje was daar op het moment van een van de bevingen aan het duiken.
>> meer lezen

Video | Waaghalzen dansen op gevel van wolkenkrabber (Tue, 14 Nov 2023)
Drie Amerikanen klommen maandagmiddag met een bijzondere reden op een wolkenkrabber in San Francisco. De waaghalzen voerden een dans uit op de een-na-hoogste wolkenkrabber van de stad.
>> meer lezen

Video | Zeldzame Ferrari voor miljoenen geveild in New York (Tue, 14 Nov 2023)
Een Ferrari 250 GTO uit 1962 is maandag in New York geveild voor een uitzonderlijk hoog bedrag. De auto leverde 48,3 miljoen euro op en is daarmee de op één na duurste auto ooit geveild.
>> meer lezen

Ferrari uit 1962 voor ruim 51 miljoen dollar geveild in New York (Tue, 14 Nov 2023)
Een Ferrari 250 GTO uit 1962 is maandag op een veiling in New York verkocht voor 51,7 miljoen dollar (omgerekend 48,3 miljoen euro). Daarmee is het de op één na duurste auto die ooit is geveild.
>> meer lezen

Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS (Mon, 13 Nov 2023)
Een zeldzame postzegel is in de Verenigde Staten verkocht voor 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro). Het is daarmee de duurste postzegel ooit verkocht in de VS.
>> meer lezen

Menukaart van diner op Titanic brengt 95.000 euro op (Sun, 12 Nov 2023)
Een menukaart voor de eersteklasreizigers op de in 1912 vergane Titanic is voor omgerekend meer dan 95.000 euro op een veiling in Engeland verkocht. Dat is meer geld dan werd verwacht.
>> meer lezen

Video | Keren gaat mis: bestelbus beschadigt Porsche in België (Sat, 11 Nov 2023)
Een chauffeur wilde eind oktober zijn bestelbus keren op een privéterrein waar twee peperdure auto’s stonden. De eigenaar van de Porsche heeft de camerabeelden woensdag gedeeld.
>> meer lezen

Muntje van 1 cent verkocht voor recordbedrag van 110.000 euro (Fri, 10 Nov 2023)
Een Nederlandse munt van 1 cent is deze week in Veldhoven verkocht voor een recordbedrag van 110.000 euro, schrijft de Gelderlander. Nog nooit werd in ons land zo veel geld betaald voor 1 cent.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0