Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Oekraïne krijgt raketten van VS die twee keer zo ver komen als Himars-raket (Fri, 03 Feb 2023)
De Verenigde Staten gaan raketten aan Oekraïne leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde Himars-raketten.
>> meer lezen

Al 1.100 nieuwe stamceldonoren na oproep van ongeneeslijke zieke PSV-perschef (Fri, 03 Feb 2023)
Bij Stichting Matchis, de stamceldonorbank van Nederland, hebben zich sinds donderdagmiddag al 1.100 nieuwe stamceldonoren gemeld. De nieuwe aanmeldingen zijn volgens de stichting direct het gevolg van een oproep van de ongeneeslijk zieke perschef van PSV, Thijs Slegers.
>> meer lezen

IND mag ook in 2023 anderhalf jaar doen over behandeling asielaanvraag (Fri, 03 Feb 2023)
Asielzoekers moeten ook dit jaar misschien langer wachten op een besluit over hun asielaanvraag. Het kabinet heeft vrijdag besloten deze beslistermijn opnieuw van zes naar vijftien maanden te verlengen. Tegelijkertijd probeert de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) het grote aantal asielaanvragen bij te benen, maar loopt de IND tegen zijn grenzen aan.
>> meer lezen

Minister Blinken niet naar Peking wegens Chinese ballon boven VS (Fri, 03 Feb 2023)
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken stelt zijn bezoek aan China uit. Reden daarvoor is de Chinese spionageballon die boven de Verenigde Staten vliegt. Blinken zou zondag naar Peking afreizen om de spanningen tussen beide landen te doen verminderen.
>> meer lezen

Melkveehouders dreigen overleg over landbouwakkoord te verlaten (Fri, 03 Feb 2023)
Het eisenpakket van de overheid aan de landbouw moet afzwakken, anders komt er geen landbouwakkoord. Dat eisen verschillende belangenverenigingen van melkveehouders. Ze vinden de voorwaarden die aan boeren worden gesteld te hoog, waardoor investeringen volgens hen onmogelijk worden.
>> meer lezen

Brazilië wil oud vliegdekschip met asbest in Atlantische Oceaan laten zinken (Fri, 03 Feb 2023)
Brazilië is van plan een oud en beschadigd vliegdekschip vol met asbest tot zinken te brengen in de Atlantische Oceaan. De autoriteiten zeggen dat ze geen andere keuze hebben. Milieuactivisten zijn woedend en geloven niet dat het laten zinken van het schip echt de enige oplossing is.
>> meer lezen

Video | Red Bull presenteert vertrouwde kleurstelling auto voor 2023 (Fri, 03 Feb 2023)
Red Bull Racing rijdt ook dit jaar in de vertrouwde kleuren op de auto van Max Verstappen en Sergio Pérez. Het team presenteerde vrijdag in New York de kleurstelling van de RB19, maar de daadwerkelijke auto waarmee het team gaat rijden bleef nog buiten beeld.
>> meer lezen

Gevangenissen stoppen definitief met kwetsbare berichtendienst eMates (Fri, 03 Feb 2023)
Gevangenissen stoppen helemaal met de berichtendienst eMates, meldt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) vrijdag aan de Tweede Kamer. De dienst lag al bijna een jaar stil na zorgen over mogelijk misbruik door gevangenen zoals Ridouan Taghi.
>> meer lezen

NU+ | 'Echte' nieuwe Red Bull verschilt volgens Verstappen wél van voorganger (Fri, 03 Feb 2023)
De echte nieuwe RB19 vertoont uiterlijk veel meer verschillen dan het model dat Red Bull Racing vrijdag in New York presenteerde. "Dit ging slechts om de kleurstelling", vertelde Max Verstappen na afloop.
>> meer lezen

Chelsea schrijft van PSV gekochte Madueke niet in voor Champions League (Fri, 03 Feb 2023)
Chelsea heeft aankoop Noni Madueke niet ingeschreven voor de Champions League. De van PSV overgekomen aanvaller kan daardoor niet voor de Engelse club uitkomen in het miljoenenbal.
>> meer lezen

Een dode en vier gewonden door bedrijfsongeluk bij Zeeuwse olieraffinaderij (Fri, 03 Feb 2023)
Door een ongeluk bij het bedrijf Zeeland Refinery in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp is vrijdag een persoon om het leven gekomen. Vier anderen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie spreekt van een ernstig arbeidsongeval.
>> meer lezen

Spaanse modeontwerper Paco Rabanne op 88-jarige leeftijd overleden (Fri, 03 Feb 2023)
Paco Rabanne, de Spaanse modeontwerper die ook bekend is van zijn vele parfums, is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat melden naasten van Rabanne aan de Spaanse site Publico.
>> meer lezen

Iraanse regisseur Jafar Panahi na ruim half jaar vrijgelaten uit gevangenis (Fri, 03 Feb 2023)
De Iraanse regisseur Jafar Panahi is na een gevangenisstraf van ruim een half jaar vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran. Dat nieuws werd gemeld door mensenrechtenorganisatie Center for Human Rights in Iran en later door zijn vrouw gedeeld op sociale media.
>> meer lezen

Duitsers moeten meer gas besparen, Nederlanders blijven wel zuinig (Fri, 03 Feb 2023)
Duitsers hebben eind januari te weinig gas bespaard, vindt de Duitse energietoezichthouder. Ze bespaarden in de tweede helft van januari maar 8,6 procent op hun gasverbruik ten opzichte van normaal verbruik tussen 2018 en 2021, terwijl het Duitse doel 20 procent besparing is. Nederlanders blijven wel zuinig aan doen met hun gas.
>> meer lezen

Weekendweerbericht: Grijs en zacht weer, maar zondag slaat het om (Fri, 03 Feb 2023)
Het weekend wordt overwegend grijs en zacht. In het zuiden en zuidwesten kan wat motregen vallen, maar in de rest van het land blijft het droog, verwacht Weerplaza. Zondag breekt de zon eerst door in het noorden. Dat wordt de aftrap van een paar zonnige dagen en koele nachten.
>> meer lezen

Slachtoffers van schuurbrand zijn bewoonster van het pand en vrouw uit Arnhem (Fri, 03 Feb 2023)
De twee slachtoffers die na een grote brand in een schuur in Arnhem zijn aangetroffen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om de 46-jarige bewoonster van de woning boven op het pand en een 51-jarige vrouw uit de Gelderse hoofdstad.
>> meer lezen

Red Bull en Verstappen gaan vanaf 2026 definitief met Ford-motor rijden (Fri, 03 Feb 2023)
Na aanhoudende geruchten heeft Ford het vandaag officieel aangekondigd: per 2026 keren ze terug als motorleverancier in de Formule 1. De Amerikaanse autogigant deed dat vlak voor de presentatie van Red Bull in New York. Het team van Max Verstappen wordt de belangrijkste partner van de fabrikant. Ook AlphaTauri zal gebruik gaan maken van de Ford-motoren.
>> meer lezen

Stukjes mensenhersens in rattenbrein bieden hoop op behandeling hersenschade (Fri, 03 Feb 2023)
Wetenschappers hebben stukjes hersenweefsel van mensen overgezet in hersenen van ratten en die vervolgens laten samenwerken. De techniek betekent mogelijk een doorbraak in de zoektocht naar nieuwe behandelingen tegen ernstig hersenletsel.
>> meer lezen

Rechter fluit Utrechtse burgemeester terug om online gebiedsverbod (Fri, 03 Feb 2023)
Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft in 2021 ten onrechte een online gebiedsverbod opgelegd aan een toen zeventienjarige jongen. De man uit Zeist had opgeroepen tot een protest tegen de coronamaatregelen en het vuurwerkverbod. Volgens de bestuursrechter was de maatregel in strijd met de grondwet.
>> meer lezen

Tientallen arrestaties dankzij nieuwe hack aanbieder versleutelde communicatie (Fri, 03 Feb 2023)
De politie heeft opnieuw een aanbieder van versleutelde communicatie weten te kraken. Zij keek vijf maanden lang mee met berichten van criminelen. Als gevolg hiervan zijn vrijdag 42 mensen gearresteerd. Het gaat om het bedrijf Exclu, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na eerdere berichtgeving van NU.nl.
>> meer lezen

Video | Zo dansten de Oranjes tijdens hun eerste week in Caribisch Nederland (Fri, 03 Feb 2023)
Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn halverwege hun reis door het Caribisch deel van Nederland. Op Bonaire, Aruba en Curaçao vielen vooral de dansmoves van de Oranjes op.
>> meer lezen

Ook personeel van regionale treinen staakt volgende week (Fri, 03 Feb 2023)
Treinpersoneel in het streekvervoer sluit zich aan bij de eerder aangekondigde staking in het regionaal vervoer die volgende week zal plaatsvinden. Dat laat vakbond FNV vrijdag weten. De staking zal vijf dagen duren.
>> meer lezen

Iets meer mensen kregen kanker in 2022: huidkanker nam toe, darmkanker af (Fri, 03 Feb 2023)
In het afgelopen jaar is bij ongeveer 124.000 mensen in Nederland kanker vastgesteld. Dat zijn er zo'n 1.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal huidkankerdiagnoses blijft stijgen, terwijl het aantal darmkankerdiagnoses juist weer aan het dalen is na een tijdelijke stijging door corona.
>> meer lezen

Treinverkeer rond Amsterdam wordt weer opgestart na grote storing (Fri, 03 Feb 2023)
Het treinverkeer rondom Amsterdam wordt weer opgestart, nadat het vrijdagochtend korte tijd had platgelegen. ProRail meldt dat de grote sein- en wisselstoring is opgelost. Volgens de NS rijdt "een groot deel van de treinen" weer volgens de dienstregeling.
>> meer lezen

Pizzabakker in Frankrijk na zestien jaar ontmaskerd als Italiaans maffialid (Fri, 03 Feb 2023)
De Franse politie heeft na zestien jaar een voortvluchtig maffialid gearresteerd. Edgardo Greco kon worden aangehouden in Saint-Étienne waar hij werkte als pizzabakker. De 63-jarige man was eerder actief voor de machtigste Italiaanse maffiaorganisatie en is verantwoordelijk voor zeker twee moorden in Italië.
>> meer lezen

Aangifte tegen Yvonne Coldeweijer vanwege 'leugen' over Koen Pieter van Dijk (Fri, 03 Feb 2023)
Koen Pieter van Dijk heeft aangifte gedaan tegen Yvonne Coldeweijer, omdat de juicevlogger leugens over hem zou hebben verspreid. De realityster, voorheen bekend als Koen Kardashian, zegt dat Coldeweijer hem ten onrechte heeft beschuldigd van het drogeren en bestelen van iemand.
>> meer lezen

Indiase politie pakt in één nacht 1.800 mannen op vanwege kinderhuwelijken (Fri, 03 Feb 2023)
In de oostelijke Indiase staat Assam zijn de politie en justitie een operatie tegen kinderhuwelijken begonnen. Sinds de nacht van donderdag op vrijdag zijn al ruim achttienhonderd mannen opgepakt omdat ze met een minderjarig meisje zijn getrouwd of zouden gaan trouwen.
>> meer lezen

Amerikanen volgen al dagenlang een 'Chinese spionageballon' boven de VS (Fri, 03 Feb 2023)
De Verenigde Staten volgen al enkele dagen een Chinese spionageballon boven Amerikaans grondgebied. Kort is overwogen de ballon neer te halen, maar daarvan is afgezien omdat brokstukken een gevaar zouden kunnen vormen, zeggen Amerikaanse functionarissen.
>> meer lezen

Video | VS spot Chinese ballon die Amerikanen moet bespioneren (Fri, 03 Feb 2023)
Het Amerikaanse ministerie van Defensie houdt al dagen een zogenoemde spionageballon in de gaten. China zou de ballon, die boven de staat Montana zweeft, gebruiken om Amerikanen te bespioneren.
>> meer lezen

Medicijnen afstemmen op DNA blijkt 30 procent aan bijwerkingen te schelen (Fri, 03 Feb 2023)
Patiënten bij wie medicatie is afgestemd op hun DNA hebben 30 procent minder last van ernstige bijwerkingen. Dat meldt een internationaal team van wetenschappers onder leiding van het Leidse ziekenhuis LUMC vrijdag.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0