Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Oekraïne zegt Russische raketten vernietigd te hebben bij nieuwe aanval op de Krim (di, 21 mrt 2023)
Oekraïne beweert dat het maandag een grote voorraad Russische kruisraketten op het schiereiland de Krim heeft vernietigd. Eerder op de dag maakten lokale media al melding van een grote explosie bij de stad Dzhankoi, in het noorden van het schiereiland.
>> meer lezen

Franse overheid moet visverbod instellen nu honderden dode dolfijnen aanspoelen (Mon, 20 Mar 2023)
Nu honderden dolfijnen in korte tijd aan de Franse Atlantische kust dood zijn aangespoeld, moet de Franse regering visverboden instellen. Die moeten de dieren beschermen.
>> meer lezen

Wanneer begint ie eigenlijk? - en nog vier vragen over de ramadan (Tue, 21 Mar 2023)
De meeste van de 900.000 moslims in Nederland beginnen deze week met de ramadan. Wat is de betekenis van deze vastenmaand?
>> meer lezen

Jack van Gelder zegt dat hij niks gemerkt heeft van giftige werksfeer bij NOS Sport (Mon, 20 Mar 2023)
Jack van Gelder vertelt niets te hebben meegekregen van een onveilige werksfeer binnen NOS Sport. De oud-voetbalcommentator keerde maandag na een week afwezigheid terug als tafelgast bij HLF8. Hij reageerde voor het eerst op de misstanden waar de Volkskrant anderhalve week geleden een uitgebreid onderzoek over publiceerde.
>> meer lezen

Franse regering overleeft op het nippertje motie van wantrouwen om pensioenplan (Mon, 20 Mar 2023)
De Franse regering heeft maandag nipt een motie van wantrouwen naar aanleiding van de omstreden pensioenhervormingen overleefd. Als de motie was aangenomen, had de regering van premier Élisabeth Borne moeten opstappen.
>> meer lezen

Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlands deel (Mon, 20 Mar 2023)
Het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda heeft een faillissement aangevraagd voor de activiteiten in ons land. De curator gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Voorlopig blijven de 32 Nederlandse winkels nog gewoon open.
>> meer lezen

Video | Wat zijn thermietbommen, een van de 'wreedste wapens' van Rusland? (Mon, 20 Mar 2023)
Het Oekraïense mijndorp Vuhledar is afgelopen zaterdag bestookt met thermietbommen. Van alle wapens die Rusland gebruikt in de oorlog in Oekraïne behoren deze bommen tot de wreedste, zegt Human Rights Watch. Wat zijn thermietbommen precies?
>> meer lezen

PSV geeft stadionverbod van veertig jaar aan fan die Sevilla-keeper aanviel (Mon, 20 Mar 2023)
PSV heeft een stadionverbod van veertig jaar uitgedeeld aan de supporter die vorige maand Sevilla-keeper Marko Dmitrovic aanviel. De club uit Eindhoven start daarnaast een procedure om de schade op de twintigjarige Dylano K. te kunnen verhalen.
>> meer lezen

NU+ | Zonlicht blokkeren: onbespreekbaar of laatste redmiddel voor het klimaat? (Mon, 20 Mar 2023)
Kunnen we de aarde kunstmatig afkoelen door een deel van het zonlicht te blokkeren? Sommige wetenschappers doen onderzoek naar technologieën daarvoor, maar voor anderen is alleen al het bestuderen van zulke ingrepen onbespreekbaar. "Dit is een compleet nieuwe stap richting God spelen."
>> meer lezen

Rupert Murdoch (92) gaat voor de vijfde keer trouwen (Mon, 20 Mar 2023)
Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft zich verloofd met zijn vriendin Ann Lesley Smith (66), die hij in september leerde kennen. "Ik was bang om verliefd te worden. Ik wist dat dit de laatste keer zou zijn."
>> meer lezen

Spelersvakbond eist actie van KNVB en clubs na klap van fan aan Jetro Willems (Tue, 21 Mar 2023)
Spelersvakbond VVCS vindt dat de KNVB en clubs harder moeten ingrijpen om de veiligheid van de spelers te garanderen. Dat zegt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko maandag in gesprek met NU.nl na de vuistslag die Jetro Willems zondag van een eigen supporter kreeg tijdens FC Groningen-sc Heerenveen.
>> meer lezen

Aderlating voor Oranje: Frenkie de Jong en Bergwijn vallen weg met blessures (Mon, 20 Mar 2023)
Het Nederlands elftal moet het in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag) en Gibraltar (maandag) doen zonder Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. De twee spelers hebben zich afgemeld met blessures. Joey Veerman en Donyell Malen vervangen het duo.
>> meer lezen

Woensdag meer duidelijkheid over nieuwe cao voor streekvervoer (Tue, 21 Mar 2023)
De stakingen in het streekvervoer zijn voor een aantal dagen opgeschort. Twee verkenners proberen de cao-onderhandelingen weer op gang te krijgen. Woensdag moet er meer duidelijkheid komen.
>> meer lezen

Gevangene Krimpen aan den IJssel verdacht van moord of doodslag op celgenoot (Mon, 20 Mar 2023)
De gedetineerde die vorige week in de gevangenis in Krimpen aan den IJssel is opgepakt, wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn celgenoot.
>> meer lezen

Experts na acht jaar onderzoek: 'Gevolgen klimaatverandering groter dan gedacht' (Mon, 20 Mar 2023)
Klimaatverandering wordt snel schadelijker als de aarde verder opwarmt. Dat komt doordat gevolgen als droogte, hitte en achteruitgang van bossen en biodiversiteit elkaar onderling versterken. Dat zijn volgens experts de opvallendste inzichten uit een grote samenvatting van klimaatonderzoek.
>> meer lezen

Verdwenen radioactieve capsule in Thailand gevonden, mogelijk gebroken (Mon, 20 Mar 2023)
Na een zoektocht van tien dagen is een capsule met radioactief materiaal gevonden bij een Thaise metaalgieterij. Volgens lokale autoriteiten van de provincie Prachinburi is de capsule waarschijnlijk gebroken. Dat nieuws veroorzaakt onrust en gezondheidszorgen bij de bevolking.
>> meer lezen

VN: Iran executeerde dit jaar zeker 143 mensen zonder eerlijk proces (Mon, 20 Mar 2023)
Iran heeft dit jaar zeker 143 mensen geëxecuteerd, zonder dat zij een eerlijk proces kregen. En het land beging meer schendingen die kunnen neerkomen op misdaden tegen de menselijkheid, meldt een door de Verenigde Naties aangestelde speciale rapporteur maandag.
>> meer lezen

OM eist 3,5 jaar cel tegen voetballer Rai Vloet voor veroorzaken dodelijk ongeval (Mon, 20 Mar 2023)
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag 3,5 jaar cel geëist tegen voetballer Rai Vloet voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in november 2021. Bij het ongeluk op de A4 bij Hoofddorp kwam een vierjarig kind om het leven.
>> meer lezen

Waarom de astronomische lente begint, terwijl de meteorologische al is begonnen (Mon, 20 Mar 2023)
Vandaag begint de astronomische lente, hoewel het jaargetijde volgens meteorologen al op 1 maart is begonnen. Ook denken velen ten onrechte dat het voorjaar op 21 maart begint. Maar dat is in ieder geval tot het jaar 2101 niet aan de orde. NU.nl legt het verschil tussen de astronomische en meteorologische lente uit.
>> meer lezen

Video | Chinese president Xi en Poetin schudden elkaar de hand in Moskou (Mon, 20 Mar 2023)
Xi Jinping is maandag in Moskou aangekomen voor zijn eerste bezoek aan Rusland sinds de inval in Oekraïne. De Chinese president spreekt met Vladimir Poetin over de oorlog en de samenwerking tussen hun landen.
>> meer lezen

Nootjesfabrikant, bakkers en Jumbo betaalden miljoenen aan raceteam Van Eerd (Mon, 20 Mar 2023)
Leveranciers van groente en fruit, bakkerijen en ook een nootjesfabrikant betaalden gezamenlijk 3,8 miljoen euro sponsorgeld aan het raceteam van mede-eigenaar en voormalig Jumbo-topman Frits van Eerd. Dat schrijft het FD op basis van het jaarverslag van het bedrijf.
>> meer lezen

Droogte in Somalië eiste 43.000 levens in 2022, einde crisis niet in zicht (Mon, 20 Mar 2023)
Naar schatting 43.000 mensen zijn vorig jaar omgekomen door de droogte in Somalië. In de helft van de sterfgevallen ging het waarschijnlijk om kinderen. Het is voor het eerst dat er een dodental is verbonden aan de langste droogte die het Oost-Afrikaanse land ooit gekend heeft.
>> meer lezen

BBB klimt naar 17 zetels in de Eerste Kamer, coalitie verliest nog meer plekken (Mon, 20 Mar 2023)
De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft volgens de recentste prognose van de ANP Verkiezingsdienst 17 zetels in de Eerste Kamer behaald. De partij van Caroline van der Plas wordt daarmee ruim de grootste. Door die verschuiving krijgt de coalitie waarschijnlijk nog minder zetels en moet ze bij andere linkse of rechtse partijen aankloppen voor voldoende steun.
>> meer lezen

Hoe is het om Máxima te spelen? 'Het voelt als een enorme verantwoordelijkheid' (Mon, 20 Mar 2023)
Volgend jaar kunnen we eindelijk kijken naar de serie Máxima, over de jongere jaren van onze koningin. Delfina Chaves kruipt in de huid van Máxima. De Argentijnse actrice vertelt aan NU.nl dat ze qua persoonlijkheid behoorlijk op onze koningin lijkt. Toch is de rol een flinke uitdaging.
>> meer lezen

NU+ | Defensie-expert Ko Colijn over oorlogsmoeheid bij Rusland (en Oekraïne) (Mon, 20 Mar 2023)
Defensie-expert Ko Colijn voorziet Nederlanders al bijna vijftig jaar van duiding bij gewapende conflicten. Voor NU.nl volgt hij de strijd in Oekraïne en geeft hij antwoord op onze (en jullie) vragen. Dit keer bespreekt hij de uitputtingsslag om Bakhmut.
>> meer lezen

Voormalige ING-topman kan aan de bak met overname Credit Suisse (Mon, 20 Mar 2023)
Voormalig ING-topman Ralph Hamers, die sinds 2020 aan het roer staat bij het Zwitserse UBS, kan flink aan de bak. Zijn bank neemt het door problemen geteisterde Credit Suisse over. Reorganiseren is onvermijdelijk.
>> meer lezen

Racismebestrijders: Wijzig wet om discriminatie door overheid aan te pakken (Mon, 20 Mar 2023)
Voel je je gediscrimineerd door de overheid? Dan is het nu ingewikkeld of duur om een klacht daarover te laten beoordelen. En dat terwijl het risico juist groter is geworden door het gebruik van computersystemen. Daarom krijgt het kabinet het advies om de wet aan te passen.
>> meer lezen

Video | Weinig sneeuw en geen regen: hoe een zomerse droogte dreigt in Europa (Mon, 20 Mar 2023)
Europese landen kampen nu al met enorme droogte door weinig neerslag of sneeuw. En omdat er nu zo weinig valt, zijn er al zorgen om aankomende zomer.
>> meer lezen

Noord-Korea oefent met namaakkernkop voor 'nucleaire tegenaanval' (Mon, 20 Mar 2023)
Noord-Korea heeft maandag een test uitgevoerd met een namaakkernkop. De oefening is volgens de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een "sterkere waarschuwing" voor de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Die landen houden sinds vorige week maandag een reeks militaire oefeningen.
>> meer lezen

Livestream | Bekijk de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman (Mon, 20 Mar 2023)
Bondscoach Ronald Koeman geeft maandag een persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Frankrijk en Gibraltar.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0