Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Vier gewonden bij steekpartij in supermarkt in Den Bosch, ook vier arrestaties (wo, 04 okt 2023)
In een supermarkt in Den Bosch zijn woensdagmiddag vier mensen gewond geraakt bij een steekincident. De slachtoffers hebben oppervlakkige verwondingen. De politie heeft vier verdachten aangehouden.
>> meer lezen

Rutte bij verhoor: fraudeaanpak geen groot thema in bij eerste kabinetten (Wed, 04 Oct 2023)
Demissionair premier Mark Rutte weerspreekt het beeld dat fraude met uitkeringen en toeslagen een groot thema was bij de vorming van zijn eerste twee kabinetten. Dat bleek woensdag tijdens het verhoor door de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid onderzoekt.
>> meer lezen

Liveblog | Feyenoord scoort al heel snel in CL-clash met Atlético (Wed, 04 Oct 2023)

>> meer lezen

De zomer is voorbij, maar de mug blijft plakken: veel overlast gemeld (Wed, 04 Oct 2023)
Muggen gedijen momenteel erg goed in het Nederlandse klimaat. Het warme weer in combinatie met regenwater is fantastisch voor de mug, maar voor ons wat minder.
>> meer lezen

NASA-astronauten gaan in Prada-pakken naar de maan (Wed, 04 Oct 2023)
Het Italiaanse modemerk Prada gaat ruimtepakken ontwerpen voor NASA-astronauten die in 2025 naar de maan gaan. Het bedrijf werkt hiervoor samen met het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Axiom Space.
>> meer lezen

Alistair Overeem (43) beëindigt lange vechtsportcarrière en gaat de politiek in (Wed, 04 Oct 2023)
Alistair Overeem zet een punt achter zijn lange vechtsportcarrière, zo heeft hij woensdag bevestigd tegenover Panorama. De 43-jarige Nederlander gaat zich bezighouden met politiek. Hij wordt lijstduwer bij BVNL, de partij van Wybren van Haga.
>> meer lezen

Roep om onderzoek naar naziverleden prins Bernhard na vondst NSDAP-pas (Wed, 04 Oct 2023)
Verschillende partijen willen dat de regering een onderzoek instelt naar het naziverleden van prins Bernhard. Eerder op woensdag werd onthuld dat er bewijs is dat Bernhard tóch lid is geweest van Adolf Hitlers partij NSDAP.
>> meer lezen

Explainer | Wie zijn de radicale Republikeinen die McCarthy wegstemden? (Wed, 04 Oct 2023)
Kevin McCarthy is afgezet als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en dat komt door een klein groepje Republikeinen. Wie zijn zij?
>> meer lezen

Tweede lichaam gevonden in water bij Dinteloord, nog één vermiste (Wed, 04 Oct 2023)
Bij Dinteloord is woensdag het lichaam gevonden van een van de twee personen die dinsdag vermist raakten nadat een boot was omgeslagen. Een andere inzittende van die boot overleed kort na het ongeluk.
>> meer lezen

In Singapore is autorijden alleen voor rijken: vergunning kost 100.000 euro (Wed, 04 Oct 2023)
In Singapore moeten auto-eigenaren omgerekend zo'n 100.000 euro neerleggen voor alleen al een vergunning om een auto te mogen bezitten. Dat maakt het het duurste land ter wereld voor wie een auto wil kopen.
>> meer lezen

Partijen zwakken koopkrachtplannen af: minimumloon iets minder omhoog (Wed, 04 Oct 2023)
De wens in de Tweede Kamer om de koopkracht volgend jaar wat extra te stutten, zijn naar beneden bijgesteld. Zo stijgen het minimumloon en de daaraan gekoppelde AOW volgend jaar met 1,2 procent in plaats van de eerder voorgestelde 1,7 procent.
>> meer lezen

In Erasmus MC gevonden wapen was vermoedelijk van verdachte Fouad L. (Wed, 04 Oct 2023)
Het wapen dat na de dubbele schietpartij in Rotterdam van donderdag in het trappenhuis van het Erasmus MC is gevonden, is gebruikt door verdachte Fouad L. Daar gaan de politie en justitie inmiddels van uit, meldt De Telegraaf woensdag.
>> meer lezen

Feyenoord verrassend met Zerrouki tegen Atlético Madrid, Minteh op de bank (Wed, 04 Oct 2023)
Feyenoord begint woensdagavond verrassend met Ramiz Zerrouki aan het Champions League-duel op bezoek bij Atlético Madrid. Yankuba Minteh zit op de bank en Ayase Ueda is de vervanger van de geschorste Santiago Giménez.
>> meer lezen

Negen maanden cel geëist tegen kroongetuige die loog over moord in Marum (Wed, 04 Oct 2023)
Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van negen maanden geëist tegen Willem P. Hij was kroongetuige in de zaak die bekendstaat als 'de zwembadmoord van Marum', maar zou in zijn verklaring hebben gelogen.
>> meer lezen

WK voetbal 2030 in Spanje, Portugal en Marokko, eerste duels in Zuid-Amerika (Wed, 04 Oct 2023)
Het WK voetbal in 2030 wordt georganiseerd door Spanje, Portugal en Marokko. De eerste drie duels worden vanwege het honderdjarig bestaan van het mondiale eindtoernooi gespeeld in Uruguay, Argentinië en Paraguay.
>> meer lezen

Video | Oekraïne deelt beelden van 'onzichtbaarheidsmantel' voor militairen (Wed, 04 Oct 2023)
De Oekraïense minister Mykhailo Fedorov deelde woensdag beelden van een 'onzichtbaarheidsmantel' voor militairen. De mantel blokkeert de temperatuur van het menselijk lichaam, waardoor de militairen niet te zien zijn op warmtebeeldcamera's.
>> meer lezen

Britse premier haalt streep door miljarden kostende spoorlijn (Wed, 04 Oct 2023)
Een Britse hogesnelheidslijn die Londen moet verbinden met het noorden van het land komt er niet. Premier Rishi Sunak vindt de tientallen miljarden kostende verbinding te duur en wil het geld liever gebruiken voor andere projecten.
>> meer lezen

Privacywaakhond uit zorgen over nieuwe sekswerkwet: 'Kan averechts werken' (Wed, 04 Oct 2023)
De Autoriteit Persoonsgegevens denk dat de nieuwe wet voor sekswerkers ervoor kan zorgen dat juist minder sekswerkers zich gaan registeren. Daardoor kunnen ze slachtoffer worden van uitbuiting of bijvoorbeeld mensenhandel.
>> meer lezen

AI-stickergenerator in Facebook Messenger maakt ook schunnige stickers (Wed, 04 Oct 2023)
De nieuwe stickergenerator in Facebook Messenger kan uitgelokt worden tot het maken van schunnige stickers. Op het sociale netwerk X delen verschillende gebruikers van de berichtendienst creaties met bijvoorbeeld billen, borsten en wapens.
>> meer lezen

NU+ | Astronomisch hoge boete vanwege rommel in de ruimte: zo zit dat (Wed, 04 Oct 2023)
Voor het eerst krijgt een satellietbedrijf een boete omdat het ruimtepuin laat slingeren. Hoe groot is dat probleem?
>> meer lezen

Stelling | 'Door de hoge voedselprijzen koop ik minder vaak vlees' (Wed, 04 Oct 2023)
Nederlanders consumeerden vorig jaar gemiddeld 75 kilo vlees per persoon. Dit was het laagste verbruik sinds 2005. Inflatie lijkt hiervan de oorzaak. Koop jij ook minder vlees vanwege de gestegen voedselprijzen, of houd je daar minder rekening mee? Vandaag is onze stelling: 'Door de hoge voedselprijzen koop ik minder vaak vlees.'
>> meer lezen

Explainer | Tóch de Barbie-film en een iPhone: zo omzeilen Russen de sancties (Wed, 04 Oct 2023)
Het Westen heeft Rusland sinds de start van de oorlog meerdere sancties opgelegd, maar tóch lukt het de Russen om de Barbie-film te zien en aan een iPhone te komen. In deze video zie je hoe dat kan.
>> meer lezen

Erasmus-schutter Fouad L. wordt verdacht van drie moorden en brandstichting (Wed, 04 Oct 2023)
Fouad L., die vastzit in verband met de dubbele schietpartij in Rotterdam, wordt verdacht van drie keer moord, twee keer brandstichting en verboden wapenbezit. De 32-jarige man blijft twee weken langer vastzitten.
>> meer lezen

Nobelprijs voor Scheikunde gaat naar onderzoek naar kwantumstippen (Wed, 04 Oct 2023)
Drie wetenschappers krijgen de Nobelprijs voor de Scheikunde voor hun onderzoek naar kwantumstippen. De erkenning komt niet helemaal als een verrassing: hun namen zijn woensdagochtend al uitgelekt.
>> meer lezen

Slowakije gaat toch ook grenzen controleren om migrantenstroom in te dammen (Wed, 04 Oct 2023)
Ook Slowakije gaat tijdelijk grenscontroles uitvoeren. Die zullen de komende tijd plaatsvinden aan de grens met Hongarije. Polen en Tsjechië besloten eerder al om tijdelijk te gaan controleren aan de grens met Slowakije.
>> meer lezen

Laatste minuten van RKC-Ajax worden op 6 december mét publiek gespeeld (Wed, 04 Oct 2023)
Het korte restant van RKC Waalwijk-Ajax wordt op woensdag 6 december vanaf 20.00 uur gespeeld. Publiek is welkom bij de wedstrijd, die nog zes minuten (plus extra tijd) duurt.
>> meer lezen

Russische journalist die op tv protesteerde krijgt bij verstek celstraf van ruim 8 jaar (Wed, 04 Oct 2023)
Marina Ovsyannikova, de Russische journalist die op televisie protesteerde tegen de oorlog in Oekraïne, heeft in Rusland een celstraf van ruim acht jaar gekregen. Ze was zelf niet in de rechtbank aanwezig, want ze is naar Europa gevlucht.
>> meer lezen

Nog meerdere zwaargewonden na fataal busongeval Venetië, regio is in rouw (Wed, 04 Oct 2023)
Vier van de vijftien mensen die gewond raakten bij het busongeval in Venetië liggen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. De Italiaanse hulpdiensten onderzoeken in de tussentijd hoe het ongeluk, waarbij 21 doden vielen, heeft kunnen gebeuren.
>> meer lezen

Video | Iraans meisje metro uit gedragen na mogelijk geweldsincident (Wed, 04 Oct 2023)
Een Iraans meisje is zondag mogelijk betrokken geraakt bij een geweldsincident. Het gaat om de 16-jarige Iraanse Armita Garawand. De situatie lijkt op die van de Iraanse Mahsa Amini.
>> meer lezen

Vlees wordt steeds duurder en daarom lijken we het steeds minder te eten (Wed, 04 Oct 2023)
Nederlanders consumeerden in 2022 gemiddeld 75 kilo vlees en vleeswaren per persoon. Hoewel de verschillen met het jaar daarvoor klein zijn, was het verbruik niet eerder zo klein sinds het wordt gemeten. Inflatie lijkt de oorzaak.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0