Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Jongeren blijven vaak langer thuiswonen dan zij eigenlijk willen (wo, 19 jun 2024)
Het lukt thuiswonende jongeren die graag het huis uit willen vaak niet om te verhuizen. In de afgelopen drie jaar verhuisde slechts 45 procent van de jongeren die graag op zichzelf wilden gaan wonen.
>> meer lezen

Explainer | Waarom Poetin Noord-Korea bezoekt en zo'n 400.000 arbeiders meeneemt (Wed, 19 Jun 2024)

>> meer lezen

Stemklonen kunnen veel schade veroorzaken: 'Meeste mensen horen verschil niet' (Wed, 19 Jun 2024)
We horen het verschil al bijna niet meer tussen een echte en een nagemaakte stem. Criminelen gaan met stemklonen aan de haal om slachtoffers te misleiden. In het buitenland ging het al een paar keer mis.
>> meer lezen

NU+ | Verbruggen breekt door in Oranje: 'Leef op de grens van held of schlemiel' (Wed, 19 Jun 2024)
Met Bart Verbruggen heeft Nederland dit EK eindelijk weer een onomstreden eerste doelman, al is hij veel jonger dan eerdere Oranjekeepers. Dankzij mentale training, Jelle ten Rouwelaar en een levensles van Vincent Kompany houdt hij zich nu al staande op topniveau.
>> meer lezen

Weerbericht | Droge dag met volop ruimte voor de zon (Wed, 19 Jun 2024)
Na de vele regen van dinsdag belooft woensdag een droge dag te worden met zonnige periodes. Dat is te danken aan een hogedrukgebied dat in de loop van de dag over Nederland trekt, meldt Weerplaza.
>> meer lezen

Politiebureaus blijven hele dag dicht als actie voor vroegpensioen (Wed, 19 Jun 2024)
Politiebureaus met een publieksfunctie blijven woensdag de hele dag dicht, net als vorige week dinsdag. Daarmee voeren de bonden actie voor een structureel vroegpensioen. Er kan vandaag dus geen aangifte worden gedaan op de bureaus.
>> meer lezen

Europa wil over je schouders meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt (Wed, 19 Jun 2024)
Gaat Europa in de strijd tegen online kindermisbruik meekijken welke foto's en filmpjes jij verstuurt via bijvoorbeeld WhatsApp? Onderhandelingen over een Europese wet tegen online kindermisbruik zitten muurvast. Maar daar komt mogelijk in de komende dagen verandering in.
>> meer lezen

Nieuwe huurwet lijkt ook meerderheid in Eerste Kamer te halen (Wed, 19 Jun 2024)
Het lijkt erop dat de nieuwe huurwet van demissionair woonminister Hugo de Jonge ook in de Eerste Kamer voldoende steun krijgt. De wet moet een limiet stellen aan woekerhuren in de vrije sector.
>> meer lezen

Nog acht relschoppers rond voetbalwedstrijd Utrecht aangehouden (Tue, 18 Jun 2024)
De politie heeft deze week nog eens acht verdachten aangehouden voor de rellen na de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles op zondag 26 mei. Het gaat om mannen uit Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten.
>> meer lezen

Video | Verkeerschaos in Rotterdam door uitbundige Turkse voetbalfans (Tue, 18 Jun 2024)

>> meer lezen

Oud-Ajacied Conceiçao bezorgt Portugal kort na invalbeurt late zege op Tsjechië (Tue, 18 Jun 2024)
Portugal is dinsdag ontsnapt aan een teleurstellend begin van het EK voetbal. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez won dankzij een late goal van oud-Ajacied Francisco Conceição met 2-1 van Tsjechië.
>> meer lezen

Video | Zweedse diplomaat doet vriend huwelijksaanzoek na vrijlating uit Iran (Tue, 18 Jun 2024)

>> meer lezen

Oostenrijkse vrouw wil van mega-erfenis af en laat burgers goede doelen uitkiezen (Tue, 18 Jun 2024)
Een panel van vijftig Oostenrijkse burgers heeft bekendgemaakt hoe een groot deel van de erfenis van Marlene Engelhorn wordt verdeeld. De 32-jarige vrouw kondigde in januari aan dat ze maar liefst 25 miljoen euro weggeeft.
>> meer lezen

Dodental bij hadj loopt door extreme temperaturen op tot meer dan 300 (Tue, 18 Jun 2024)
Het dodental als gevolg van de extreme hitte tijdens de hadj is fors opgelopen. Ruim 320 Egyptenaren zijn omgekomen tijdens de bedevaart naar Mekka, melden Saoedi-Arabische diplomaten. De autoriteiten waarschuwen voor temperaturen van rond de 50 graden.
>> meer lezen

Frustraties bij Vitesse na afhaken investeerder: 'Alles leek in kannen en kruiken' (Tue, 18 Jun 2024)
Bij Vitesse is de late afzegging van de Amerikaanse investeerder hard aangekomen. De club leek maandagavond gered te worden, maar de Amerikaan haakte op het laatste moment af. Daardoor dreigt de club binnenkort de proflicentie te verliezen.
>> meer lezen

Curaçaose politie arresteert vierde verdachte van moord op marechaussee (Tue, 18 Jun 2024)
De Curaçaose politie heeft maandag een vierde man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op adjudant Toon Brood van de Koninklijke Marechaussee.
>> meer lezen

PVV'er Faber reageert niet op eigen 'omvolking'-uitspraak: 'Ik kijk vooruit' (Tue, 18 Jun 2024)
Marjolein Faber, de beoogde minister van Asiel en Migratie, wilde dinsdagavond niet reageren op haar omstreden uitspraak over "omvolking". Deze beladen term, die wordt gebruikt in racistische complottheorieën, gebruikte de PVV'er tijdens een debat.
>> meer lezen

NU+ | Hoe een gedragscode wangedrag bij studentenverenigingen moet stoppen (Tue, 18 Jun 2024)
49 studentenverenigingen ondertekenden dinsdag een gedragscode die grensoverschrijdend gedrag binnen de verenigingen moet tegengaan. De nieuwe afspraken moeten "respect, integriteit en verantwoordelijkheid" waarborgen. Vijf vragen.
>> meer lezen

Oudste wijn in vloeibare vorm ooit gevonden in Romeinse tombe in Spanje (Tue, 18 Jun 2024)
Onderzoekers hebben de oudste wijn in vloeibare vorm ooit gevonden. De drank is zo'n tweeduizend jaar oud en werd aangetroffen in een Romeinse tombe in de Spaanse stad Carmona.
>> meer lezen

Ali B vroeg ook Khalid Kasem om advocaat van slachtoffer te benaderen (Tue, 18 Jun 2024)
Khalid Kasem heeft namens Ali B met de advocaat van Jill Helena gebeld in de zedenzaak rondom de rapper. Het telefoontje was een poging om het vermeende slachtoffer aan tafel te krijgen voor een bemiddelingsgesprek.
>> meer lezen

NU+ | Wie is Heinrich XIII, de Duitse 'prins' die Scholz van de troon wilde stoten? (Tue, 18 Jun 2024)
In München is dinsdag het laatste van drie processen tegen een groep zogenaamde Reichsbürger van start gegaan. Zij waren van plan de moderne Duitse staat omver te werpen. Centraal staat de excentrieke prins Heinrich XIII Reuss.
>> meer lezen

Bijna 40.000 nieuwe woningen worden te dicht bij drukke wegen gebouwd (Tue, 18 Jun 2024)
Bijna 40.000 nieuwbouwwoningen komen dichter bij drukke wegen te staan dan de GGD adviseert. De lucht zou te vervuild zijn en daardoor gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Toekomstige bewoners van huurhuizen lijken vooral de klos.
>> meer lezen

Groen licht voor aansluiting BBB en NSC bij Europese Volkspartij in Brussel (Tue, 18 Jun 2024)
BBB en NSC mogen toetreden tot de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement. De christendemocratische familie heeft in totaal veertien nieuwe leden verwelkomd.
>> meer lezen

Mbappé moet EK-duel met Oranje volgens Franse media laten schieten (Tue, 18 Jun 2024)
Kylian Mbappé mist volgens Franse media het EK-duel met Oranje van vrijdagavond. Volgens sportkrant L'Équipe en televisiestation Canal+ is de 25-jarige sterspeler van Frankrijk niet op tijd hersteld van zijn neusbreuk.
>> meer lezen

Wetenschappers zien mogelijk voor het eerst zwart gat 'wakker worden' (Tue, 18 Jun 2024)
Astronomen denken dat ze voor de eerste keer een enorm zwart gat 'wakker' hebben zien worden. Eind 2019 zagen ze dat een sterrenstelsel opeens veel helderder werd, en dat wordt het nog steeds.
>> meer lezen

NU+ | Maakt een vierdaagse werkweek je productiever? 'Focus op weekindeling' (Tue, 18 Jun 2024)
Werknemers van softwarebedrijf AFAS hebben vanaf volgend jaar een vierdaagse werkweek, terwijl de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Het softwarebedrijf hoopt dat medewerkers zich daardoor ontwikkelen en dat hun productiviteit toeneemt. NU.nl-lezers zijn kritisch: zorgt een 32-urige werkweek wel voor meer productiviteit?
>> meer lezen

Basisschool Oss ook woensdag dicht omdat groep 8-leerlingen zijn bedreigd (Tue, 18 Jun 2024)
Basisschool IKC Regenboog in Oss blijft ook woensdag nog gesloten. De school sloot dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 online zouden zijn bedreigd.
>> meer lezen

Duitse spits Füllkrug breekt op EK hand van fan bij misser tijdens warming-up (Tue, 18 Jun 2024)
Een Duitse supporter heeft vrijdag zijn hand gebroken nadat spits Niclas Füllkrug het doel miste tijdens de warming-up. De supporter moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis en miste de EK-openingswedstrijd van zijn thuisland tegen Schotland.
>> meer lezen

EK-vlog | Geen Mbappé statistisch gunstig: 'Oranje is zijn favoriete tegenstander' (Tue, 18 Jun 2024)

>> meer lezen

Nobelprijswinnares Narges Mohammadi krijgt extra jaar cel in Iran (Tue, 18 Jun 2024)
De Iraanse mensenrechtenactiviste Narges Mohammadi, die in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is opnieuw veroordeeld voor "propaganda tegen de staat". Volgens haar advocaat heeft ze een extra jaar celstraf gekregen.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0