Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Britse media plaatsen nieuwe beelden van prinses Kate na gezondheidsgeruchten (di, 19 mrt 2024)
Verschillende Britse media hebben maandagavond nieuwe beelden van Kate Middleton gepubliceerd. Hierop is te zien dat Kate en haar man prins William boodschappen doen bij een buurtwinkel, vlak bij hun huis in Windsor.
>> meer lezen

Gianni de W. krijgt strafeis te horen in grote sextortionzaak (Tue, 19 Mar 2024)
Gianni de W. (25), de verdachte in de grootste sextortionzaak van het land, krijgt de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen. De man uit Etten-Leur staat in Breda terecht voor onlinemisbruik van dertig veelal minderjarige slachtoffers.
>> meer lezen

NU+ | Basis succesteam Ajax werd in 2015 gelegd: 'We hadden niks voor meisjes' (Tue, 19 Mar 2024)
Ajax Vrouwen heeft vanavond tijdens de Champions League-kwartfinale tegen Chelsea de beschikking over tien voetbalsters uit de eigen opleiding. Die basis werd pas in 2015 gelegd. "Opeens liepen er allemaal kleine meiden met staartjes."
>> meer lezen

NU+ | De vragen van Koeman: haalt Memphis zijn niveau van weleer bij Oranje? (Tue, 19 Mar 2024)
Met nog drie maanden te gaan tot het EK voetbal in Duitsland liggen er deze interlandperiode aardig wat vraagstukken op tafel voor bondscoach Ronald Koeman. Halen Georginio Wijnaldum en Memphis Depay hun oude niveau? En wie wordt eerste keeper? Een overzicht.
>> meer lezen

Advies: 90 procent minder uitstoot in 2040 is nét haalbaar en rechtvaardig (Tue, 19 Mar 2024)
Het is voor Nederland (net) haalbaar om de uitstoot van broeikasgassen met 90 procent terug te dringen in 2040. Internationaal gezien is zo'n doel ook (min of meer) rechtvaardig, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving dinsdag.
>> meer lezen

Parijs verspreidt 300.000 condooms in olympisch dorp (Tue, 19 Mar 2024)
In het olympisch dorp voor de Spelen van Parijs worden komende zomer 300.000 condooms uitgedeeld voor de atleten. Drie jaar geleden gebeurde dit niet. In Tokio mochten de atleten vanwege de coronamaatregelen geen fysiek contact met elkaar hebben.
>> meer lezen

Video | Spaanse automobilist vindt slang in auto (Tue, 19 Mar 2024)

>> meer lezen

Weerbericht | Wolkenvelden maken de dienst uit op zachte dag (Tue, 19 Mar 2024)
Dinsdag belooft een overwegend bewolkte dag te worden. In de loop van de middag breekt lokaal de zon door. In het noordwesten is er kans op wat regen.
>> meer lezen

We webshoppen als nooit tevoren: één miljoen aankopen per dag (Tue, 19 Mar 2024)
Nederlanders deden afgelopen jaar 365 miljoen aankopen online. Dat zijn gemiddeld één miljoen bestellingen per dag. Vooral bij buitenlandse webwinkels geven we steeds meer uit.
>> meer lezen

Explainer | Oekraïne wil veel drones, maar corruptie zet dronefabriek buitenspel (Tue, 19 Mar 2024)

>> meer lezen

Rechtszaak tegen Peter Gillis over belastingfraude gaat vandaag van start (Tue, 19 Mar 2024)
Peter Gillis zou jarenlang hebben gesjoemeld met de belastingaangifte van zijn vakantieparken. Dinsdag gaat de rechtszaak van start. Waar gaat deze zaak over en wat loopt er nog meer tegen de Massa is Kassa-ster?
>> meer lezen

Van Barneveld bekroont fraaie zeges met eerste dartstitel in ruim drie jaar (Mon, 18 Mar 2024)
Raymond van Barneveld heeft maandag zijn eerste dartstitel in ruim drie jaar veroverd. De Nederlander schreef het PDC-toernooi in het Duitse Hildesheim op zijn naam.
>> meer lezen

Koeman over steun Memphis aan veroordeelde Promes: 'Zou het zelf niet doen' (Mon, 18 Mar 2024)
Ronald Koeman gaat mogelijk nog met Memphis Depay in gesprek over het feit dat de aanvaller van Oranje op sociale media zijn steun uitspreekt aan de veroordeelde Quincy Promes. De bondscoach vraagt zich af of het verstandig is.
>> meer lezen

Celstraffen tot negen jaar geëist tegen leden van netwerk 'Griekse bankier' (Mon, 18 Mar 2024)
Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen tot negen jaar tegen acht leden van een koeriersnetwerk dat voor bijna 500 miljoen euro aan contant geld verplaatste voor criminelen. De verdachten zouden zijn aangestuurd door de 'Griekse bankier van de onderwereld'.
>> meer lezen

Celstraffen geëist tegen straatracers die zwangere vrouw aanreden in Brabant (Mon, 18 Mar 2024)
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag celstraffen en rijontzeggingen geëist tegen twee verdachten die tijdens een straatrace een zwangere vrouw aanreden. Zowel de vrouw als haar ongeboren baby overleefde het ongeluk.
>> meer lezen

Inwoners Ethiopië pinnen in paar uur tientallen miljoenen euro door systeemfout (Mon, 18 Mar 2024)
Inwoners van Ethiopië konden dit weekend een paar uur lang veel meer geld pinnen dan ze op hun rekening hadden staan. Toen dit eenmaal bekend was, stroomden er in korte tijd tientallen miljoenen dollars uit de pinautomaten, meldt BBC News.
>> meer lezen

NU+ | Naar de huisarts met mentale klachten: zo leg je uit hoe je je voelt (Mon, 18 Mar 2024)
Hoe bepaal je wanneer je met mentale klachten naar de huisarts zou moeten? Lezers delen hun ervaringen en experts vertellen hoe je ervoor kan zorgen dat je serieus wordt genomen.
>> meer lezen

Bestuur Utrechts studentencorps sluit sociëteit twee weken vanwege bangalijst (Mon, 18 Mar 2024)
De sociëteit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) sluit voor twee weken. Reden daarvoor is de seksistische en vernederende 'grietenpresentatie' die twee studenten hadden gemaakt, schrijft het bestuur in een interne brief, die in handen is van NU.nl.
>> meer lezen

EU-landen zetten betrokkenen bij dood Poetin-criticus Navalny op sanctielijst (Mon, 18 Mar 2024)
De EU-landen hebben de sanctielijsten tegen Rusland uitgebreid. Er staan nu ook een aantal namen op van mensen en organisaties die betrokken waren bij de verdachte en onverwachte dood van de Russische oppositieleider Alexei Navalny.
>> meer lezen

Biden uit zorgen in telefoongesprek met Netanyahu over mogelijk offensief Rafah (Mon, 18 Mar 2024)
De Amerikaanse president Joe Biden en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben voor het eerst na een maand weer gebeld over de situatie in Gaza. De VS maakt zich zorgen over een mogelijk grondoffensief in Rafah.
>> meer lezen

EU bereikt overeenstemming over sancties kolonisten Westelijke Jordaanoever (Mon, 18 Mar 2024)
De EU-ministers van Buitenlandse Zaken hebben een akkoord bereikt over sancties tegen de gewelddadige kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Het is de eerste keer dat de 27 lidstaten hierover tot een besluit zijn gekomen.
>> meer lezen

Explainer | Waarom Moldavië een droneaanval ziet als provocatie van de Russen (Mon, 18 Mar 2024)

>> meer lezen

NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken (Mon, 18 Mar 2024)
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt mogelijkheden om puppy-yoga aan te pakken. Zaterdag deed de organisatie een inval bij Puppies & Yoga in Amsterdam na meerdere meldingen van mensen die hun zorgen uitten over het welzijn van de puppy's.
>> meer lezen

Asielzoekers uit Jemen krijgen niet meer standaard een status (Mon, 18 Mar 2024)
Mensen uit Jemen die in Nederland asiel aanvragen, krijgen voortaan niet meer een status enkel door de burgeroorlog die daar heerst. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zal voortaan ook weer kijken naar de individuele risico's die iemand in Jemen loopt.
>> meer lezen

Gewelddadige dood van Mahsa Amini was volgens VN-onderzoek onrechtmatig (Mon, 18 Mar 2024)
De dood van de Iraanse Mahsa Amini was "onrechtmatig" en werd veroorzaakt door geweld, bevestigt een VN-onderzoekscommissie. De 22-jarige vrouw stierf in september 2022, nadat de Iraanse moraalpolitie haar had opgepakt. Ze zou de islamitische kledingvoorschriften niet hebben opgevolgd.
>> meer lezen

Trump kan boete van 454 miljoen dollar in fraudezaak niet ophoesten (Mon, 18 Mar 2024)
De Amerikaanse oud-president Donald Trump krijgt een borg niet bijeen die hij nodig heeft om in beroep te kunnen gaan. Volgens zijn advocaten is geen verzekeringsmaatschappij bereid garant te staan voor de enorme boete van ruim 454 miljoen dollar.
>> meer lezen

Van der Poel lijkt met nieuw contract zijn hele wielercarrière voor Alpecin te rijden (Mon, 18 Mar 2024)
Mathieu van der Poel heeft maandag een nieuw, vijfjarig contract bij Alpecin-Deceuninck getekend. De 29-jarige alleskunner ligt nu tot eind 2028 bij de ploeg waarvoor hij al zijn hele carrière rijdt.
>> meer lezen

Geen internet in delen van Afrika: oorzaak ligt op bodem van de oceaan (Mon, 18 Mar 2024)
Verschillende landen in West- en Centraal-Afrika zitten door schade aan onderzeese kabels sinds eind vorige week zonder internet. Miljoenen mensen kunnen daardoor niet online. De oplossing laat nog weken op zich wachten.
>> meer lezen

Eigenaar Fremantle Highway in de clinch met inspectie die schip als afval ziet (Mon, 18 Mar 2024)
De eigenaar van het door brand beschadigde transportschip Fremantle Highway wil het schip in China verkopen, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is het daarmee oneens en ziet het schip als afval. De eigenaar heeft een kort geding aangespannen.
>> meer lezen

NU praat je bij | Utrecht herdenkt tramaanslag | Nieuw tenue Oranje (Mon, 18 Mar 2024)
In NU praat je bij staan we stil bij de tramaanslag in Utrecht die vijf jaar geleden plaatsvond. We spreken verslaggever Afran Groenewoud over discriminatie van Oost-Aziatische Nederlanders en bekijken het nieuwe tenue van Oranje.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0