Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Wereldkampioen Nederland verrassend uitgeschakeld op 4x100 meter vrij (za, 27 jul 2024)
De Nederlandse estafettezwemsters zijn zaterdag op de Olympische Spelen in Parijs verrassend uitgeschakeld in de series van de 4x100 meter vrije slag. Nederland werd eerder dit jaar nog wereldkampioen op deze discipline.
>> meer lezen

NU+ | Brandweerchef over Europese natuurbranden: 'Tienduizend man staat klaar' (Sat, 27 Jul 2024)
Stephan Wevers, brandweercommandant en voorzitter van de Europese brandweerfederatie, wil brand voorkomen in plaats van alleen bestrijden. Zeker nu er door klimaatverandering meer natuurbranden ontstaan. "Het wordt een steeds grotere uitdaging."
>> meer lezen

Wilde achtervolging nadat dronken man wegrijdt na verkeerscontrole Antwerpen (Sat, 27 Jul 2024)
De Belgische politie heeft zaterdagochtend een wilde achtervolging ingezet nadat een dronken man was weggereden na een verkeerscontrole in Antwerpen. Er zijn waarschuwingsschoten gelost, politieauto's geramd en gewonden gevallen. De man werd uiteindelijk staande gehouden.
>> meer lezen

Veel verkeersdrukte op bekende wegen in Europa, maar juist niet rond Parijs (Sat, 27 Jul 2024)
Het is zaterdag erg druk op de Europese wegen met vakantieverkeer. Hierdoor staan er lange files op de plekken waar je ze verwacht. Behalve rond Parijs, waar de Olympische Spelen zijn begonnen. Weggebruikers lijken te hebben geluisterd naar waarschuwingen.
>> meer lezen

Amerikaanse moeder krijgt 495 miljoen dollar in zaak rond speciaal melkpoeder (Sat, 27 Jul 2024)
Een moeder uit de Amerikaanse staat Illinois krijgt een schadevergoeding van 495 miljoen dollar (455 miljoen euro) van farmaciebedrijf Abbott. De moeder had een rechtszaak aangespannen omdat haar te vroeg geboren kind een gevaarlijke darmaandoening opliep na het drinken van speciaal melkpoeder.
>> meer lezen

NU+ | Ook Nederlandse zwemmers maken zich zorgen na Chinese dopingrel (Sat, 27 Jul 2024)
Een Chinese dopingrel hangt als een donkere wolk boven de start van het olympische zwemtoernooi in Parijs. Topzwemmers van over de hele wereld vragen zich af of het toernooi wel eerlijk verloopt. Ook bij de Nederlanders zijn er twijfels.
>> meer lezen

NU+ | Roxy Dekker maakt fans ongeduldig met teasers, maar stopt er niet mee (Sat, 27 Jul 2024)
Gaan We Weg? van Roxy Dekker hoor je deze zomer overal. Voordat het nummer uitkwam liet de zangeres via sociale media steeds kleine stukjes ervan horen. Soms tot frustratie van fans. Toch is Dekker niet van plan met teasen te stoppen.
>> meer lezen

Video | Koningspaar komt aan bij olympisch dorp: 'We vallen op als Nederland' (Sat, 27 Jul 2024)

>> meer lezen

Na Venetië en Barcelona wil ook Grieks eiland Santorini minder massatoerisme (Sat, 27 Jul 2024)
Het Griekse eiland Santorini zucht onder de miljoenen toeristen die het jaarlijks op bezoek krijgt. Het lokale bestuur wil daarom dat de Griekse regering stappen zet om het massatoerisme op het eiland aan banden te leggen.
>> meer lezen

Nieuw evacuatiebevel voor Khan Younis in Gaza, waar hevig wordt gevochten (Sat, 27 Jul 2024)
De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft een nieuwe evacuatiebevel uitgevaardigd voor het zuiden van Khan Younis. Burgers moeten dat deel van de stad verlaten, nadat hen eerder deze week was opgedragen weg te gaan uit het oosten van de stad.
>> meer lezen

Video | Explosies bij Bulgaarse vuurwerkfabriek tijdens brand (Sat, 27 Jul 2024)

>> meer lezen

Blunder bij opening Spelen: Zuid-Korea boos over aankondiging als Noord-Korea (Sat, 27 Jul 2024)
Zuid-Korea heeft bij het internationaal olympisch comité (IOC) protest aangetekend na een blunder tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. De presentator van het evenement kondigde de boot met Zuid-Koreaanse atleten aan als die van Noord-Korea.
>> meer lezen

Live Olympische Spelen | Droomstart Nederlandse hockeyers tegen Zuid-Afrika (Sat, 27 Jul 2024)

>> meer lezen

FBI verduidelijkt na ophef dat Trump bij aanslag inderdaad is geraakt door kogel (Sat, 27 Jul 2024)
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is bij de aanslag op zijn leven daadwerkelijk geraakt door een kogel. Dat bevestigde de FBI vrijdagavond na ophef over een eerdere verklaring van FBI-baas Christopher Wray.
>> meer lezen

NU+ | Een rustige zomer? Dit zijn jullie tips om buren stil te krijgen (Sat, 27 Jul 2024)
Genieten van een zomerdag in je eigen tuin is een stuk minder leuk als je buren gillen, schreeuwen, boren, buiten eindeloze telefoongesprekken voeren, luidruchtig barbecueën, of tot diep in de nacht feesten. Wij vroegen lezers: wat doen jullie tegen geluidsoverlast?
>> meer lezen

De bouwvak bestaat al decennia niet meer, maar is nog springlevend (Sat, 27 Jul 2024)
In het grootste deel van het land is het nu zover, en de rest volgt snel: de bouwvak. Een bijzonder fenomeen, want het bestaat officieel sinds 1981 niet meer. Toch doet zo'n 80 procent van de bouwbedrijven er nog aan mee.
>> meer lezen

NU+ | Hoe is het als homo in een dorp? 'Misschien wel beter dan in de stad' (Sat, 27 Jul 2024)
Amsterdam viert deze weken Queer & Pride. Maar hoe is het eigenlijk om lhbtqia+ te zijn in een dorp? Krijg je daar meer dan in een grote stad met vooroordelen te maken? Of is juist dát een onterecht vooroordeel? We spraken NU.nl-lezers Patrick, Muun en Esmee.
>> meer lezen

De vraagtekens rond de dertiende gouden medaille van zwemmer Michael Phelps (Sat, 27 Jul 2024)
De olympische geschiedenis barst van de bijzondere verhalen. Elke dag vertellen we er eentje. Vandaag: de opmerkelijke ontknoping van de 100 meter vlinderslag op de Spelen van 2008 in Peking.
>> meer lezen

Weerbericht | In het zuidoosten veel bewolking, op de meeste plaatsen wel droog (Sat, 27 Jul 2024)
Op veel plekken is het zaterdag bewolkt. Dat is vooral in het zuidoosten van ons land het geval. Ondanks de wolkenvelden blijft het op de meeste plaatsen droog. Later op de dag volgen er opklaringen.
>> meer lezen

Ophef over olympiër Van de Velde: 'Waarom hebben slachtoffers geen stem?' (Sat, 27 Jul 2024)
Ondanks protesten van slachtofferorganisaties zal Steven van de Velde zondag in Parijs zijn olympisch debuut maken. De 29-jarige beachvolleyballer is in 2016 veroordeeld voor het seksueel binnendringen bij een minderjarig meisje, waardoor zijn deelname - zeker buiten Nederland - voor ophef zorgt.
>> meer lezen

Video | 45.000 agenten en een gesloten luchtruim: veiligheid op één in Parijs (Sat, 27 Jul 2024)

>> meer lezen

Megaboete in unieke klimaatzaak voor Braziliaanse boer die Amazone ontboste (Fri, 26 Jul 2024)
Een Braziliaanse veehouder moet omgerekend zo'n 47 miljoen euro betalen vanwege illegale ontbossing van het Amazoneregenwoud. Het gaat om de grootste civiele zaak rondom 'klimaatmisdaden' in Brazilië ooit, schrijft The Guardian vrijdag.
>> meer lezen

Olympische Spelen in Parijs begonnen met kletsnatte ceremonie op de Seine (Fri, 26 Jul 2024)
De Olympische Spelen in Parijs zijn vrijdag officieel ingeluid met een kletsnatte openingsceremonie op de Seine. Na een botenparade en veel zang en dans werd even voor 23.30 uur het olympisch vuur aangestoken.
>> meer lezen

Taghi's oudste zoon Faissal vanuit Dubai uitgeleverd en naar Nederland gebracht (Fri, 26 Jul 2024)
Faissal Taghi, de oudste zoon van zijn vader Ridouan, is vrijdag in het geheim uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van het AD en De Telegraaf. Faissal werd vorig jaar in Dubai aangehouden.
>> meer lezen

Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden (Fri, 26 Jul 2024)
Journalist Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden, de krant waarvoor hij schreef. d'Ancona was theaterrecensent, juryvoorzitter bij de Soundmixshow en voetbalscheidsrechter.
>> meer lezen

Meer beveiliging rond Franse spoorlijnen na sabotagepoging (Fri, 26 Jul 2024)
De beveiliging rond de Franse spoorlijnen is vrijdag opgeschroefd nadat het spoor op een aantal plekken was gesaboteerd. Volgens het Franse spoorbedrijf SNCF komt het treinverkeer wel steeds beter op gang.
>> meer lezen

Amerikaanse vrouw vindt verloren hondje na negen jaar terug: 'Een wonder' (Fri, 26 Jul 2024)
Een Amerikaanse vrouw kon haar geluk niet op toen ze vorige week na negen jaar haar verloren hondje terugvond. Een vrouw trof de hond aan, waarna een dierenarts de eigenaar via de microchip van het dier inschakelde.
>> meer lezen

NU+ | Waarom je niet hoeft te vrezen voor blauwtong op je bord (Fri, 26 Jul 2024)
Het aantal dieren dat besmet is met het blauwtongvirus is afgelopen week flink opgelopen. NU.nl-lezers vragen zich af: wat gebeurt er als je het vlees eet van dieren die zijn gestorven aan blauwtong?
>> meer lezen

Overzicht | Rusland mikt al op F-16's nog voordat ze aan Oekraïne geleverd zijn (Fri, 26 Jul 2024)
Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Deze keer: Oekraïne staat op het punt de langverwachte F-16's in ontvangst te nemen. Hoewel dat als belangrijke mijlpaal wordt gevierd, blijft de Russische weerstand groot.
>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0