Nu Algemeen

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land, leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie? Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen. 
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

NU - Algemeen

Archeologen vinden meer dan 2.000 jaar oude muurschildering in Pompeï (Sat, 02 Mar 2024)
Archeologen hebben een bijzondere vondst gedaan in het oude Pompeï: een fresco waarop twee Griekse mythologische figuren staan afgebeeld. De muurschildering geeft een belangrijk inkijkje in het leven tijdens de oudheid.
>> meer lezen

Hoe laat gaat Femke Bol voor goud? Bekijk het schema van de WK indooratletiek (Sat, 02 Mar 2024)
Femke Bol en tal van andere Nederlandse atleten strijden dit weekend om de medailles op de WK indooratletiek in Glasgow. Dit is het resterende programma (Nederlandse tijden).
>> meer lezen

Begeerd PSV-talent Babadi tekent na lange soap alsnog nieuw contract (Sat, 02 Mar 2024)
Isaac Babadi heeft zaterdag zijn aflopende contract bij PSV verlengd. De aanvallende middenvelder ligt nu tot medio 2028 vast in Eindhoven. Mede vanwege zijn aflopende verbintenis waren meerdere clubs geïnteresseerd in het achttienjarige talent, waaronder Feyenoord en Ajax.
>> meer lezen

Video | Orka verslindt in zijn eentje witte haai bij Zuid-Afrika (Sat, 02 Mar 2024)

>> meer lezen

Turkse visser krijgt voor dertiende jaar op rij bezoek van dezelfde ooievaar (Sat, 02 Mar 2024)
In een dorp in de Turkse provincie Bursa heeft een visser deze week voor het dertiende achtereenvolgende jaar bezoek gekregen van dezelfde ooievaar. De vogel strijkt elk jaar in het dorp neer tijdens het broedseizoen.
>> meer lezen

Moleneigenaar overvallen door aandacht na Songfestival-clip Joost Klein (Sat, 02 Mar 2024)
Molen De Breek in het Noord-Hollandse Etersheim, die als decor dient in de videoclip van het Songfestival-nummer van Joost Klein, is sinds donderdag een stuk populairder.
>> meer lezen

Nederland dit jaar weer buiten top twintig beste lhbtiq+-reisbestemmingen (Sat, 02 Mar 2024)
Nederland valt dit jaar weer buiten de top twintig van de internationale lijst met de meest lhbtiq+-vriendelijke reisbestemmingen. Ons land steeg wel ten opzichte van 2023, maar stond in de tien jaar daarvoor steevast in de top vijf.
>> meer lezen

NU+ | Waarom Songfestival-deelname van Israël steeds onwaarschijnlijker wordt (Sat, 02 Mar 2024)
Israël doet nu nog mee aan het Eurovisie Songfestival, maar de deelname van het land wordt steeds onzekerder. Fans roepen al maanden op tot een boycot. Nu blijkt dat het verkozen nummer October Rain heet, wordt het erg lastig voor de songfestivalorganisatie.
>> meer lezen

Rusland luisterde mogelijk Duitse luchtmacht af, regering stelt onderzoek in (Sat, 02 Mar 2024)
Duitse parlementariërs zijn bezorgd over een vertrouwelijk overleg van hoge Duitse officieren dat mogelijk is afgeluisterd door Russen. Er zou gesproken zijn over een aanval op de brug tussen Rusland en de Krim. De Duitse regering is een onderzoek gestart.
>> meer lezen

NU+ | Muf ruikende shirts van zolder: zo fris je ze op (Sat, 02 Mar 2024)
Kleding die een tijdje opgeslagen heeft gelegen, kan muf ruiken. Dat is jammer als je straks op de eerste echte lentedag je lievelingsjurk of korte broek weer wil aantrekken. Wat is die geur, en hoe kom je ervan af?
>> meer lezen

Kat acht dagen na brand in Valencia levend aangetroffen tussen resten van flat (Sat, 02 Mar 2024)
Acht dagen na de fatale brand in Valencia hebben brandweerlieden nog een levende kat tussen de resten van het verwoeste flatgebouw in de Spaanse stad gevonden.
>> meer lezen

Noorse Koning Harald krijgt pacemaker na opname en snelle operatie in Maleisië (Sat, 02 Mar 2024)
De Noorse koning Harald heeft in Maleisië een tijdelijke pacemaker gekregen nadat hij ziek was geworden tijdens zijn vakantie. Zaterdagochtend werd besloten om hem te opereren en de ingreep werd direct uitgevoerd.
>> meer lezen

FIFA resoluut tegen introductie blauwe kaart: 'Dit gaat echt niet gebeuren' (Sat, 02 Mar 2024)
FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet helemaal niets in de introductie van de blauwe kaart. Spelregelcommissie IFAB wil er op lagere niveaus mee testen, maar volgens de wereldvoetbalbond gaat de blauwe kaart nooit deel uitmaken van het voetbal.
>> meer lezen

Ook dag na begrafenis brengen mensen bezoek aan graf Navalny in Moskou (Sat, 02 Mar 2024)
Een dag na de uitvaart van Alexei Navalny in Moskou zijn verschillende mensen naar zijn graf gegaan om afscheid te nemen. Ook Navalny's moeder, die vrijdag bij de begrafenis was, bracht zaterdag opnieuw een bezoek.
>> meer lezen

NU+ | Vooruitblik GP Bahrein: Groot gevecht achter Verstappen aanstaande (Sat, 02 Mar 2024)
Het is geen verrassing dat Max Verstappen de openingsrace van 2024 in Bahrein ingaat als de grote favoriet. De regerend wereldkampioen pakte vrijdag pole en vertrouwt op een sterk tempo in zijn Red Bull.
>> meer lezen

Houthi-rebellen brengen voor het eerst schip tot zinken op Rode Zee (Sat, 02 Mar 2024)
Het vorige maand door Houthi-rebellen geraakte Britse schip is na veertien dagen alsnog gezonken, bevestigt de regering van Jemen. De Rubymar is het eerste vaartuig dat de Houthi-rebellen tot zinken hebben gebracht op de Rode Zee.
>> meer lezen

NU+ | Hoe maak je televisie toegankelijk voor blinden en slechtzienden? (Sat, 02 Mar 2024)
Een film of serie volgen als je weinig tot niets ziet: het kan soms knap lastig zijn. Steeds meer programma’s bieden daarom audiodescriptie aan. Maar hoe vertel je wat mensen niet zien, zonder door gesprekken of muziek heen te praten?
>> meer lezen

Advocaten die streden tegen miljardenbonus Elon Musk willen nu zelf megabedrag (Sat, 02 Mar 2024)
Het team van advocaten dat streed tegen een beloningspakket van ruim 50 miljard euro voor Tesla-topman Elon Musk eist nu zelf miljarden. De betrokken advocatenkantoren erkennen dat het bedrag - ruim 5,5 miljard euro - "ongekend" hoog is.
>> meer lezen

Dode door woningbrand in Landgraaf (Sat, 02 Mar 2024)
In het Limburgse Landgraaf is iemand om het leven gekomen bij een woningbrand, bevestigt de brandweer aan NU.nl. Er zijn voor zover bekend verder geen gewonden gevallen.
>> meer lezen

Kwetsbare ouderen dreigen onverantwoord lang thuis te moeten blijven wonen (Sat, 02 Mar 2024)
Het aantal thuiswonende ouderen dat intensieve zorg nodig heeft zal de komende 25 jaar bijna verdubbelen. Maar door een gebrek aan zorgpersoneel én een naderend tekort aan verpleeghuisplekken dreigt een groeiende groep kwetsbaren onverantwoord lang thuis te moeten blijven wonen.
>> meer lezen

Welke gevolgen heeft de Europese natuurherstelwet voor Nederland? (Sat, 02 Mar 2024)
Nederland heeft een flinke klus te klaren nu het Europees Parlement de omstreden Europese natuurherstelwet heeft aangenomen. Het is duidelijk dat EU-landen veel meer moeten doen om de natuur te beschermen.
>> meer lezen

Schiphol hield rapport over krimp luchthaven tegen onder druk van KLM (Sat, 02 Mar 2024)
KLM heeft Schiphol dwingend verzocht om een rapport over de krimp van de luchthaven niet te publiceren, bevestigen bronnen na berichtgeving van de Volkskrant. De resultaten van het onderzoek zouden namelijk grote gevolgen hebben voor het verdienmodel van KLM.
>> meer lezen

Amerikaanse mode-icoon met grote bril Iris Apfel op 102-jarige leeftijd overleden (Sat, 02 Mar 2024)
Mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse werd op hoge leeftijd nog bekend, vooral door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn".
>> meer lezen

Uitgestapte automobilist omgekomen door aanrijding op A27 bij Almere (Sat, 02 Mar 2024)
Bij een ongeluk op de A27 bij Almere is vrijdagavond een automobilist om het leven gekomen. De man stapte uit nadat hij betrokken was geweest bij een botsing en werd vervolgens aangereden.
>> meer lezen

Kale ananassen en ovale yoghurtbakken dragen steentje bij aan verduurzaming (Sat, 02 Mar 2024)
Bedrijven nemen originele maatregelen om hun CO2-uitstoot te verlagen. Zo worden ananassen uit Ecuador tegenwoordig gekortwiekt voordat ze de oversteek naar de schappen van Albert Heijn maken. Dat lijkt verwaarloosbaar voor de totale CO2-uitstoot, maar experts zijn positief.
>> meer lezen

Bol torenhoge favoriete voor WK-goud: 'In alle opzichten nóg beter geworden' (Sat, 02 Mar 2024)
Ze is beter dan vorig jaar, zegt haar coach Laurent Meuwly. En toen stond er al geen maat op Femke Bol. De Nederlandse is zaterdag de torenhoge favoriete voor de wereldtitel op de 400 meter indoor, al tempert ze zelf de verwachtingen.
>> meer lezen

Vrouw met drugs op zak opgepakt in Tilburg omdat ze beveiligers bijt en schopt (Sat, 02 Mar 2024)
Een 23-jarige vrouw is aangehouden in Tilburg omdat ze twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De vrouw zit nog vast.
>> meer lezen

Weerbericht | Wolken en zon wisselen elkaar af op overwegend droge zaterdag (Sat, 02 Mar 2024)
Hoewel er lokaal eerst nog wat regen kan vallen, wordt het in de loop van zaterdagochtend droog. In de middag wacht ons een mix van wolken en zon. De temperatuur loopt op tot zo'n 13 graden.
>> meer lezen

Explainer | Vragen en speculaties over afwezige Melania Trump: dit speelt er (Sat, 02 Mar 2024)

>> meer lezen

Reactie schrijven

Commentaren: 0