Nieuwe Waterspeeltuin voor De Lilse Bergen

Een van de meest in het oog springende speeltuigen op De Lilse Bergen, de waterspeeltuin met hangbrug, is tijdens de voorbije maanden vervangen. Het nieuwe toeristische seizoen kunnen kinderen zich dus uitleven op een nieuwe installatie!

 

Woensdag 5 juni 2024 opende de provincie Antwerpen en De Lilse Bergen een nieuw, groot speeltuig dat de eyecatcher van de speel- en zwemvijver is voor de komende jaren. Kinderen van de 3master uit Beerse konden als eerste het speeltuig beklimmen. Hoewel de term ‘speeltuig’ de lading niet geheel dekt. Op dit nieuwe ‘speeldorpje’ kunnen wel 90 kinderen tegelijk op.  


De provincie Antwerpen en De Lilse Bergen investeerden 215.000 EUR in de vernieuwing van dit belangrijke stukje recreatief aanbod. Samen met andere investeringen, zoals onder meer een fietsonthaalpunt en laadpalen voor elektrische wagens, toont deze ontwikkeling het engagement van de beheerders om het Recreatiedomein aantrekkelijk, modern en relevant te houden.

 

Foto: Koen Fasseur – vlnr: spelende kinderen, Bart Verheyen (directeur De Lilse Bergen), Marleen Peeters (Burgemeester Lille), Mireille Colson (gedeputeerde Provincie Antwerpen), Jan De Haes (gedeputeerde Provincie Antwerpen)

 

Huzarenstukje

 

De afbraak van de oude trekpleister, en de opbouw van de nieuwe waterspeeltuin was een hele uitdaging, zo vertelde ook de gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen, mevrouw Mireille Colson:   

 

“Het bouwen van een nieuw, groot speeltuig, een publiekstrekker die het gezicht van een domein grotendeels mee bepaalt, is altijd opwindend. Zeker als je dan ziet dat we voor dit project de volledige inhoud van de kleine vijver moesten overpompen naar de zwemvijver. De bouw was een huzarenstukje, maar het was het meer dan waard. Deze nieuwe waterspeeltuin is een volgende en bijkomende stap in de lopende modernisering van De Lilse Bergen. We versterken hiermee de aantrekkingskracht van het domein.”

PRAKTISCHE INFO

 

Waar:

Provinciaal Recreatiedomein De Lilse Bergen, Strandweg 6, 2275 Lille

 

Meer info:

www.delilsebergen.be

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Maand van de markt van Antwerpen, start feestelijk in Lier

Reactie schrijven

Commentaren: 0