Data Sneeuwklokjesmarkt 2024 in Arboretum Kalmthout

Data Sneeuwklokjesdagen 2021 in Arboretum Kalmthout

Sneeuwklokjesliefde in Arboretum Kalmthout 

wandelroute 10>29 feb, verkoop & lezing 10 feb 2024, Kalmthout

 

Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in Arboretum Kalmthout. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken. Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken de grote verscheidenheid van sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en tijdens de verzamelaarsdag op zaterdag 10 februari 2024.


Het bloeiseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken in Arboretum Kalmthout, waar ze elk jaar prachtige, witte bloementapijten vormen. Een uitgestippelde wandelroute leidt je langsheen verschillende soorten sneeuwklokjes (Galanthus), want ze bestaan in duizenden soorten en variëteiten. Onderweg kom je meer te weten over het sneeuwklokje en de uitgebreide collectie van het arboretum. Op meerdere plekken in de tuin zijn er installaties te zien met dit prachtige winterbloeiertje. Zo zullen er in het tuinprieel de Gloriëtte en in de Oude Loods met sneeuwklokjes gevulde jardinières, antieke bollenvazen en sneeuwklokjesglazen te bewonderen zijn.

 

De sneeuwklokjes bloeien van 10 tot en met 29 februari 2024. Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Data Sneeuwklokjesdagen 2021 in Arboretum Kalmthout

 Sneeuwklokjes voor liefhebbers en verzamelaars

 

Op zaterdag 10 februari verwent Arboretum Kalmthout de échte liefhebbers of galanthofielen met een sneeuwklokjesverzamelaarsdag. Op de sneeuwklokjesverkoop met gespecialiseerde kwekers en standhouders uit binnen- en buitenland kun je erg bijzondere exemplaren op de kop tikken. De meeste verkopers bieden hun sneeuwklokjes aan als een bloeiend bloembolletje in the green met het bladloof eraan vast, of klokje per klokje wanneer het om echte zeldzaamheden gaat. Prijzen kunnen sterk variëren, van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s voor de gewilde exemplaren. En ook in het eigen plantencentrum zijn er volop sneeuwklokjes en andere lentebloembollen te vinden.

 

In de namiddag geeft experte Anne Repnow (DE) een lezing over haar passie voor sneeuwklokjes en over haar manier van sneeuwklokjes kweken. In een reeks schitterende foto’s toont ze enkele favorieten uit eigen collectie en vertelt ze erbij wat naar haar mening een sneeuwklokje zo speciaal maakt. Niet te missen!

Data Sneeuwklokjesdagen 2021 in Arboretum Kalmthout

Sneeuwklokjesverzamelaarsdag - zaterdag 10 februari 2024

 

verkoop van sneeuwklokjes van 11 tot 16.30 uur | lezing Anne Repnow (DE) van 14 tot 15.30 uur, € 7,5 of € 5 met jaarkaart, lezing in het Engels.

 

 

 

Tickets voor de lezing op de verzamelaarsdag koop je best vooraf, online of aan de balie.

 

De toegang tot de sneeuwklokjesverkoop is inbegrepen in je ticket voor de tuin.

 

webshop.arboretumkalmthout.be

Professionele standhouders en verzamelaars bieden op de Sneeuwklokjesverzamelaarsdag van Arboretum Kalmthout niet-alledaagse variëteiten aan, die dan ook als bloembollen ‘in the green’ te koop zullen zijn.

  Copyright: Arboretum Kalmthout

BOTANISCH PARADIJS SINDS 1856

 

Provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout is een wonderlijke plek. Sinds 1856 zijn er in de 13,5 hectare bomentuin ruim 11.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. De winter is een bijzondere periode want dan bloeien de toverhazelaars, de grootste en de oudste collectie in de EU. Info & tickets www.arboretumkalmthout.be

 

Elke dag open van 10 tot 17 uur.

De sneeuwklokjes bloeien van

10 tot en met 29 februari 2024, elke dag van 10 tot 17 uur

 

Sneeuwklokjesverzamelaarsdag

 

Zaterdag 10 februari 2024 van 11 tot 16.30 uur

 

Contact- & bezoekadres

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

T +32 (0)3 666 67 41

E info@arboretumkalmthout.be

 

 

Toegangsprijzen tuin

-12 jaar gratis | 12>17 jaar € 7 | +18 jaar € 9 | +65 jaar € 8 | online tickets met € 1 korting | met jaarkaart of museumpas gratis | UiTPAS met kansentarief € 1,60 en andere kortingen op vertoon van pas of kaart aan de kassa

 

Tickets & webshop

 

webshop.arboretumkalmthout.be

 

 

Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria

Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk en elke dag open, ook op zon- en feestdagen (behalve 25/12 en 1/1), van 10 tot 17 uur.

 

Bereikbaarheid

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.

De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.

Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


Data Sneeuwklokjesmarkt 2024 in Arboretum Kalmthout

Reactie schrijven

Commentaren: 0