Witte wijnen zoeken en online bestellen

Witte wijnen zoeken en online bestellen

Op zoek naar een lekkere witte wijn , kijk hier gerust even verder. Een uitgebreid aanbod van lekkere frisse witte wijnen!

Witte wijnen worden in veel landen geproduceerd zoals, Duitsland, Spanje, Italië en Oostenrijk.

De witte wijnen hebben verschillende smaken en het is dus geheel afhankelijk wat u zoekt, de een houd van zoete wijnen, de andere weer van een droge witte wijn.

 

 

Actie:  Voor acties zie Lekkerste wijnen goedkoop online bestellen


Witte wijnen zoeken en online bestellen

Witte wijnen

 

Witte wijn online bestellen? Bij deze gerenommeerde wijnaanbieder vindt u een prachtig assortiment witte wijnen. Afkomstig van bekende wijnhuizen uit de beste wijnlanden en gemaakt van verschillende druivenrassen. Voor iedere wijnliefhebber de juiste fles, passend binnen elk budget. Van een houtgerijpte Chardonnay uit het grote Bourgogne tot een klaterend frisse Sauvignon Blanc uit de beroemde wijnstreek Marlborough in Nieuw-Zeeland. Maak kennis met het assortiment en ontdek welk moois deze leverancier heeft te bieden op het gebied van witte wijn.

 

Leveringsinformatie

 

Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur worden geplaatst, worden de volgende werkdag bij u geleverd. Indien er na 16:00 uur wordt besteld, vind de levering binnen de eerst daaropvolgende werkdag plaats. Wanneer uw bestelling niet op voorraad is wordt er contact met u opgenomen over de levertijd. Mocht de levertijd voor u niet acceptabel zijn neem dan contact op met ons op.

 

 

 

 

 

 


Witte wijnen zoeken en online bestellen

Droge witte wijn

 

We kunnen gemakshalve de witte wijn verdelen in twee categorieën: droge witte wijn en zoete witte wijn. Om dat verschil duidelijk te maken, gaan we terug naar de basis: de druif. Bij het rijpen aan de wijnstok ontwikkelen zich natuurlijke suikers (druivensuiker of dextrose) in de druif. Tijdens het gistingsproces in stalen tanks of op houten vaten worden die suikers omgezet in alcohol. Hoe minder restsuiker aanwezig is, hoe droger de wijn. Droge witte wijnen worden ook wel aangeduid met sec, dry of trocken, halfdroge wijnen met demi sec, semi dry, halbtrocken of feinherb. De meest gedronken droge witte wijnen zijn Chardonnay en Sauvignon Blanc. In smaak variëren de wijnen van droog en fris tot vol en krachtig.

 

Zoete witte wijn

 

Een zoete witte wijn bevat relatief veel restsuikers. Hoe eerder het gistingsproces stopt, hoe zoeter de wijn. Het moment waarop de gisting stopt is afhankelijk van een paar factoren. De hoeveelheid suiker in de druif speelt een zeer belangrijke zoniet de belangrijkste rol. Ook de technieken die de wijnmaker gebruikt zijn van belang. Dat begint al in de wijngaarden, waar de wijnboer ervoor kan kiezen de druiven langer dan gebruikelijk aan de stok te laten hangen waardoor en er nobele of ook wel edele rotting plaatsvindt. Een natuurlijke methode om volzoete wijnen te kunnen maken. Een zoete witte wijn is uitermate geschikt als dessertwijn. Toch is de wijn ook op andere momenten erg toegankelijk en plezierig om te drinken met elegante smaken van gedroogd fruit, honing en zoethout. Krijgt u spontaan trekt in een goed glas wijn? Bekijk het assortiment zoete witte wijnen. 


Witte wijnen zoeken en online bestellen

Reactie schrijven

Commentaren: 0