De lekkerste wijn en spijs combinaties

De lekkerste wijn en spijs combinaties

Het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke wijn  je bij welk gerecht schenkt. Een goede combinatie tussen het eten en de wijn maakt niet alleen het gerecht lekkerder maar ook de wijn. We hebben daarom enkele populaire gerechten voor u onder elkaar gezet, met daarbij de lekkerste wijnen. Want of u nu van vis, vlees of vegetarisch houdt, bij elke maaltijd past een goed glas wijn. 


De lekkerste wijn en spijs combinaties

1. Wijn bij kaas

Een fles wijn op tafel, een plankje kaas ernaast. Gezelliger kan haast niet. Lekkerder evenmin, want wat vormen kaas en wijn een heerlijke combinatie. Ten minste, als u er de juiste wijn bij schenkt. Niet elke wijn gaat namelijk zomaar samen met kaas. Harde kazen gaan bijvoorbeeld heel goed samen met rode wijn en port terwijl zachte kaas vaak beter smaakt in combinatie met een frissere witte wijn. Bekijk de lekkerste wijn en kaas combinaties op de wijn en kaas pagina. 

 

 

 

 

 

De lekkerste wijn en spijs combinaties

2. Wijn bij de barbecue

 

Zodra de zon schijnt halen we graag de barbecue weer tevoorschijn. Maar wat is nu de beste wijn om te schenken bij de barbecue? Dat ligt er maar net aan wat u op de grill legt. In de basis is dat witte wijn bij vis, wit vlees of gevogelte en rode wijn of rosé bij rood vlees, wild, varken en langzaam gegaarde gerechten. Benieuwd naar alle combinaties? Kijk dan op de wijn en BBQ pagina. 

 

 

 

 


De lekkerste wijn en spijs combinaties

3. Wijn bij rood vlees

We noemden hem al kort bij de BBQ gerechten, maar toch willen we rood vlees ook los nog even behandelen. Rood vlees is er namelijk niet alleen van de barbecue, maar in veel meer soorten en maten. Bij rood vlees is met name de bereidingswijze belangrijk voor het kiezen van de wijn. Hoe steviger het vlees, hoe steviger de wijn. Een rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon is dan erg geschikt. Een stoofgerecht met zachtere smaken vraagt juist om een soepelere wijn zoals bijvoorbeeld Pinot Noir. Benieuwd wat de meest geschikte wijn is per vleesgerecht? Neem dan een kijkje op onze wijn en rood vlees pagina. 

Bent u benieuwd naar nog meer wijn en spijs combinaties? Neem dan eens een kijkje bij Wijnvoordeel.nl voor de beste wijn spijs combinaties. 

 


De lekkerste wijn en spijs combinaties

Reactie schrijven

Commentaren: 0