De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen

De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen

De kerst is uiteraard de gelegenheid om eens uit te pakken voor een heerlijke wijn bij de door u bereide maaltijd. Welke wijn moet u nemen wat goed past bij het diner.

Wij proberen het voor u wat gemakkelijker te maken. Bij elke maaltijd hoort natuurlijk een andere wijn, maar wat is de juiste wijn bij het gerecht wat u wilt maken. Denkt u ook eens aan de glazen waarin u de wijn schenkt, hoe leuk is het niet als u wijn schenkt in de glazen van de bekende tv personen van de familie Meiland. Deze glazen kunt u ook hier bestellen.

Vier dit jaar in verband met Corona de kerst in kleine kring, denk aan de gezondheid van de ouderen, u wilt toch vaker kerst met ze vieren! 

 

Voor regelmatige acties kijk hier!


De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen

Wijn & Wild

 

De gezelligste periode van het jaar komt er weer aan, de dagen zijn alweer kort en we hebben weer lange avonden. Kerst, wie houdt er niet van. De kachel is al weer even aan, wordt het dit jaar een witte kerst, het wordt wel weer eens tijd!

Na alle witte wijn en rosé van afgelopen zomer smaken de volle stoere rode wijnen weer hartverwarmend goed. En helemaal wanneer je je glas wijn voorziet van een lekker stukje wild. Het wildseizoen is namelijk weer begonnen en loopt van oktober tot en met december.

Traditioneel is er aan het eind van het jaar veel wild voorhanden omdat er vroeger de vergunningen weer afgegeven werden om wild af te schieten. Er ligt weer volop haas, hert, ree, konijn of gevogelte in de winkel. Ook buiten het seizoen wordt er trouwens wel wild aangeboden, maar dan meestal diepgevroren en niet alle diersoorten zijn op elk moment in het jaar verkrijgbaar. 

 

Neem eens een kijk bij onze aanbevolen wildwijnen, kijk hier!

De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen
Viña Decana Utiel-Requena Reserva DOC

2015 | Spanje, Utiel-Requena

Viña Decana Utiel-Requena Reserva DOC

 

Deze Spaanse klassieker is gemaakt van een fantastische mix van Garnacha, Bobal, Cabernet Sauvignon en Tempranillo en barst bijna uit zijn voegen van het fruit. De wijn komt van Viña Decana, een toonaangevende bodega waar niet alleen lokale wijnboeren, maar ook lokale druivensoorten samenwerken om zo de best mogelijke wijn te maken.

 

Druivenras: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Bobal, Garnacha

 

Deze toonaangevende Spaanse Bodega behoort tot de absolute top. De wijngaarden staan namelijk op een unieke en zeer specifieke omgeving in Utiel-Requena. Gelegen in de Margro Vallei nabij de rivier, en tussen de twee bergen Sierra de Juan Navarro en de Sierra Bicuerca waar een perfect klimaat heerst. Ook de verscheidenheid aan bodemsoorten stelt de Bodega in staat meerdere druivenrassen te laten groeien met uitstekende resultaten. Dankzij de verschillende wijnboeren die hun werk ook nog eens met veel passie uitvoeren, is dit een perfecte combinatie. Wijnmaker Diego Morcillo werkt uitsluitend op traditionele wijze, alle druiven worden met de hand geoogst om zo alleen de beste druiven over te houden. Met behulp van moderne technieken zorgt hij voor een elegante smaakcombinatie van Spaans klassiek met het behoud van alle oorspronkelijk aroma’s.

 

9,99 Speciale prijs4,99 

U bespaart 50%

 

Deze wijn bestellen, klik hier!

 

 


De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen

3. Wijn bij rood vlees

Deze wijn wordt al vaak gebruikt bij de BBQ gerechten, maar toch willen we rood vlees ook los nog even behandelen. Rood vlees is er namelijk niet alleen van de barbecue, maar in veel meer soorten en maten. Bij rood vlees is met name de bereidingswijze belangrijk voor het kiezen van de wijn. Hoe steviger het vlees, hoe steviger de wijn. Een rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon is dan erg geschikt. Een stoofgerecht met zachtere smaken vraagt juist om een soepelere wijn zoals bijvoorbeeld Pinot Noir. Benieuwd wat de meest geschikte wijn is per vleesgerecht? Neem dan een kijkje op onze wijn en rood vlees pagina. 

Bent u benieuwd naar nog meer wijn en spijs combinaties? Neem dan eens hier een kijkje voor de beste wijn spijs combinaties. 

 


Cerro Anon Rioja DOCa Gran Reserva

2011 | Spanje, Rioja

Cerro Anon Rioja DOCa Gran Reserva

Waardering:

100% of100

 

De Gran Reserva van Bodegas Olarra is werkelijk fantastisch. De wijn is klassiek van stijl, verfrissend en goed gebalanceerd. Niet voor niets heeft deze wijn drie gouden en vijf zilveren medailles om zijn nek hangen. Een fantastische Rioja met een al even indrukwekkende en lange afdronk!

 

Prachtige lang gerijpte Rioja

Onwijs lekkere Spaanse Gran Reserva van Bodegas Olarra. De wijn heeft twee jaar op houten vaten gerijpt om vervolgens nog vijf jaar te rijpen op de fles. Diep robijnrood van kleur en met delicate aroma's van rood fruit, kruiden en wat rokerige tonen. De aroma's worden met verloop van tijd complexer en evolueren naar tabak en leer. In de mond komen de smaken van rood fruit, fijn hout en delicate kruiden terug. Een fantastische rioja met een al even indrukwekkende en lange afdronk!

 

Bodegas Olarra

Olarra, opgericht in 1973 aan de rand van Logroño, staat door het prachtige gebouw lokaal bekend als de kathedraal van Rioja. Iets wat de ware klasse van deze wijn nog eens onderstreept. De bodega kent de meest moderne wijnmaaktechnieken, dit in combinatie met ouderwets vakmanschap, perfecte verzorging van en ideale leefomstandigheden voor de druiven vormen de basis van het geheime recept voor de prachtigste rode Spaanse wijnen waar dit wijnhuis om geroemd wordt.

 

Rioja: een van de beste gebieden van Spanje!

Rioja is een van de beste wijngebieden van Spanje. Men maakt in dit gebied al ver voor het begin van onze jaartelling wijn en ook de Romeinen waren al actief in dit gebied. Sinds 1991 kreeg Rioja de status Denominación de origen calificada (DOCa). Deze DOCa-status geldt alleen voor wijnen van de hoogste kwaliteit, die over een lange periode bewezen hebben die kwaliteit te kunnen garanderen. Alle Bodegas kennen hun eigen unieke druivencombinatie, maar veelal bestaat deze uit een blend van Tempranillo, Garnacha en Mazuelo. Uit dit gebied komen echte klassewijnen!

 

8,99 Speciale prijs14,99 

U bespaart 21%

De juiste wijnkeuze maken voor de kerst voor bij uw kerstmaaltijd en online bestellen

Reactie schrijven

Commentaren: 0