9 leuke activiteiten voor sportliefhebbers

Bron: https://unsplash.com/photos/ydehs4zm5EI

Niet alleen bij grote evenementen zoals het recente wereldkampioenschap voetbal in Qatar raken veel mensen enthousiast over sport, maar ook bij kleine, plaatselijke gebeurtenissen genieten we. We houden ervan om onze lokale teams aan te moedigen en te volgen wat er op nationaal en internationaal niveau gebeurt op het gebied van voetbal, hockey, golf of paardrijden. In dit land spelen ook watersporten zoals zeilen een grote rol. 

 

Als je zelfs bereid bent om weddenschappen op het resultaat te plaatsen, vind je online talloze mogelijkheden om een wed te plaatsen. Voordat je dat doet, moet je je echter goed informeren over welke aanbieders als de beste bookmakers worden beschouwd om echt serieuze weddenschapsvoorwaarden met reële winkansen te vinden. 


Als je niet alleen anderen op professioneel niveau wilt zien sporten, maar in plaats daarvan zelf actief wilt worden, heb je ook genoeg mogelijkheden. Natuurlijk denken de meeste mensen eerst aan een teamsport of een lidmaatschap van een sportschool. Natuurlijk is er met beide niets mis. 

Het gaat er immeFsportrs om iets te doen voor je eigen gezondheid en een goede balans te creëren in je stressvolle dagelijkse leven. Toch zijn er vele andere creatieve manieren om te oefenen. Wij presenteren hier de grappigste activiteiten. 

 


Ultimate Frisbee

Toegegeven, deze sport is niet voor beginners, want een goede vaardigheid in het gooien en vangen van de frisbee is een vereiste. Twee teams strijden op een grasveld dat doet denken aan American football en ook het doel is vergelijkbaar: Het doel is om de schijf feilloos in de eindzone te brengen, waar hij wordt gevangen door een teamgenoot. 

Natuurlijk zijn er strikte regels die het moeilijk maken om vooruit te komen, zo mag je niet rennen met de frisbee. Snelle, nauwkeurige passes bepalen dus de dynamiek van het spel.  

 

Crossgolf

Bij deze variant verlaat je de gebruikelijke setting van een golfbaan en speel je bij wijze van spreken op het platteland, namelijk in stadsparken, op braakliggende velden, weilanden of zelfs grote parkeerterreinen. Om te voorkomen dat het geheel een bedreiging wordt voor andere deelnemers, wordt een speciale zachte golfbal gebruikt. 

 


Kangoo Jump

Zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling om zo hoog als een kangoeroe te springen. Dit gebeurt met behulp van zogenaamde rebound sportschoenen. Ze doen denken aan inline skates, maar in plaats van kleine wieltjes hebben ze een elliptische veer aan de onderkant. 

Alleen al het lopen met deze schoenen aan je voeten vergt veel lichaamsspanning en evenwicht. Het wordt echter echt inspannend in fitnesslessen op een maat. Springen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook een uitstekende duurtraining. 

 

Trampolineparken

Lange tijd waren trampolines alleen beschikbaar in overdekte speelparken waar kinderen zich ongeremd konden uitleven. Maar inmiddels zijn er ook locaties waar volwassenen aan hun trekken kunnen komen. Ze zijn uitgerust met trampolines van verschillende afmetingen, die ook verschillen in hun hardheid. 

Als je wilt, kun je gewoon naar hartelust springen of artistieke figuren en hele choreografieën oefenen. Op de trampoline kunnen zelfs balspelen worden gespeeld en soms wordt er zelfs een uitdagende parkour opgezet..

 


Bossaball

Dit snelle en uiterst vermakelijke spel werd uitgevonden in Spanje, hoewel de inspiratie ervoor eigenlijk teruggaat tot de Braziliaanse krijgsdans capoeira. In principe is het een volleybalspel, maar onder extreem moeilijke omstandigheden, want het speelveld is gebouwd op een gigantisch springkussen. Maar dat niet alleen, er is ook een ronde trampoline aan elke kant van het net, zodat de spelers hun springhoogte kunnen variëren.

Het is ook toegestaan om naast de handen de rest van het lichaam te gebruiken om een bal te spelen. In ieder geval moet je in goede conditie zijn en gezonde kniegewrichten hebben.

Het enthousiasme voor bossaball is nu internationaal zo groot dat er in veel landen al kampioenschappen worden gehouden.

 

Onderwaterhockey

Hierbij wordt de puck van 1,3 kilo over de bodem van een zwembad op een diepte van ongeveer 2 tot 3,5 meter geduwd om in het doel van de tegenstander te belanden, dat op de rand van het zwembad is gemarkeerd. De spelers gebruiken vinnen, duikmaskers en snorkels, maar moeten natuurlijk steeds weer naar de oppervlakte komen om adem te happen.

In plaats van een typische hockeystick zijn ze alleen uitgerust met een sikkelachtig werktuig ter grootte van een tafeltennisbatje. Het spel wordt gespeeld met 3 tegen 3 spelers en je raakt zeker buiten adem tijdens deze snelle actiesport.

 

Schaakboksen

Hier worden twee disciplines gecombineerd die nauwelijks meer van elkaar kunnen

verschillen. Tegelijkertijd betekent dit dat je naast een gespierde bouw ook een heldere geest moet hebben om punten te scoren. Stopschaakpartijen van 3 minuten worden afgewisseld met boksrondes van vijf minuten. Om eerlijke speelomtandigheden te garanderen, ontmoeten de spelers elkaar in specifieke gewichtsklassen.

Het doel is om de tegenstander idealiter schaakmat te zetten en hem vervolgens knock-out te slaan in de boksring. Er is geen twijfel mogelijk over dat de grootste uitdaging hier voortkomt uit de snelle afwisseling tussen spier- en geestelijk werk.

 

Loopy Ball of Bubble Ball

Geweldig zweetplezier is deze moderne variant van voetbal, die daardoor ook steeds meer in de mode komt. De spelers zitten vanaf hun knieën vast in opblaasbare transparante ballen, alsof ze omringd zijn door airbags. Des te meer welkom zijn de onvermijdelijke botsingen op het veld, die voor de amusementsfactor zorgen.

Daarom mag het opzettelijk duwen en stoten. Het spel wordt normaal gespeeld op 2 doelen, maar het benaderen ervan is niet zo eenvoudig vanwege de bubbels. Bovendien is het uitzicht enorm beperkt. De sport kan het beste op zand worden gespeeld, want dan ben je altijd verzekerd van een zachte val.

 

Moddervoetbal

Als het echt smerig wordt, is deze variant een geweldige afwisseling voor enthousiaste kickers. Het vergt echter veel meer uithoudingsvermogen, want vooruitkomen op het veld is uiterst moeilijk, want het oppervlak is pure modder waarin je voeten vast komen te zitten.

In Scandinavische landen is het nog moeilijker, omdat de kampeerplaatsen vaak in

natuurlijke moerassen liggen, waar je tot je knieën in kunt wegzakken. Het is absoluut onmogelijk om snel te lopen, maar het zal je toch doen zweten.

Trouwens: als je van modderig houdt, zijn hindernisbanen in de buitenlucht in de stijl van Ninja Warrior misschien een goed idee. Sommige zijn opzettelijk aangelegd met modderpoelen en dergelijke, terwijl andere op natuurlijke wijze na dagenlange regen vergelijkbare omstandigheden vertonen.


 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

https://www.gambling.com/nl/wedden-op-sport/beste-bookmakers

Reactie schrijven

Commentaren: 0