Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

zondag 4 oktober 2020, 10-17 uur, Kalmthout ✅

 

Arboretum Kalmthout kijkt uit naar een bijzondere najaarseditie van de plantendag. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst duizenden tuinliefhebbers. Door de coronacrisis wordt het zondag de eerste -en dus enige- beurs dit jaar. Alle voorbereidingen voor een corona-veilig bezoek zijn gemaakt. Plantenliefhebbers mogen opnieuw met een gerust hart op zoek gaan naar interessante koopjes op de plantenweide. 


Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

De allerbeste kwekers en professionele verzamelaars verkopen tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout hun mooiste planten, bollen en zaden. Tussen de tientallen kramen op het grote grasveld valt er heel wat te ontdekken. Elke standhouder is specialist binnen zijn assortiment. Je vindt er een grote variatie aan najaarsbloeiers, wintergroene planten, voorjaarsknollen en –bollen, en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten. Standhouders geven tips en delen hun kennis over de verzorging van planten. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.

 

Een lijst met alle 37 standhouders vind je op de website.


Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

In het prachtige kader van de arboretumtuin, verkopen 37 standhouders uit België en Nederland hun meest bijzondere en mooiste planten tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout.

  Copyright: Arboretum Kalmthout (archiefbeeld 2019)

 

In het plantencentrum: planten voor droge zomers

 

Wie inspiratie zoekt voor de aanleg van een bloemenborder, of wil genieten van meer herfstkleur of wintergroen in zijn tuin, is in Arboretum Kalmthout op de juiste plek. Ook aan de info- en verkoopstand van het eigen plantencentrum, kunnen bezoekers terecht voor planttips en advies. Tijdens de plantendag wordt er bovendien een bijzondere selectie planten aangeboden die lange droogteperiodes en koude winters kunnen doorstaan, zoals zuiderse eiken of vaste planten met een opvallende nazomerse bloei en herfstkleuren.


In het prachtige kader van de arboretumtuin, verkopen standhouders uit België, Nederland en Duitsland hun meest bijzondere en mooiste planten tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout.

  Copyright: Arboretum Kalmthout (archiefbeeld 2019)

 

Corona-proof grasduinen

 

De ticketverkoop verloopt uitsluitend online en gaat ondertussen erg vlot. Enkel namiddagtickets vanaf 15 uur zijn nog te verkrijgen. Om voldoende afstand tussen de bezoekers onderling te garanderen, kiezen bezoekers vooraf een tijdslot waarin ze de plantendag willen bezoeken. Stewards maken bezoekers wegwijs in en om het domein, van de straatkant tot aan de plantenweide. Overal is duidelijke signalisatie aanwezig, en uitgestippelde looproutes zorgen ervoor dat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. In de gebouwen, op de plantenweide en op drukke plekken zijn bezoekers vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker te dragen. De 12,5 hectare grote arboretumtuin is gelukkig voldoende groot om steeds afstand van andere bezoekers te houden. Wie na zijn aankopen in de tuin een mooie herfstwandeling wil maken, kan dat doen zonder mondmasker.

Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

Bezoekers van de plantendag kunnen van de gelegenheid gebruik maken om alleen of samen met een gids de arboretumtuin te bezoeken, waar bijzondere bomen en planten hun eerste herfstkleuren tonen.

  Copyright: Arboretum Kalmthout (archiefbeeld 2019)

 

Hele dag gratis rondleidingen met gids

Arboretum Kalmthout is 12,5 ha groot en tijdens de plantendag volop in herfstkleur. Het toegangsticket tot de plantendag geldt meteen ook als toegang tot de arboretumtuin. Bezoekers kunnen tussen 11 en 16 uur elk uur aansluiten voor een gratis rondleiding met een gids. Ze ontdekken de hoogtepunten van het seizoen, terwijl de gids er interessante weetjes en anekdotes bij vertelt over bijzondere planten en bomen in de tuin. Om 14 uur is er ook een wandeling voor Franstalige bezoekers. Groepjes worden beperkt tot 15 deelnemers, en het dragen van een mondmasker is gedurende de hele wandeling verplicht.

 

De rondleidingen met een gids starten aan de Oudolf Borders voor het recent gerenoveerde Vangeertenhof, waar bezoekers tijdens de plantendag in de tuinbar van een hapje of een drankje kunnen genieten.

  Copyright: Arboretum Kalmthout

 

Minder plastic, met een eigen draagtas of kruiwagen

 

Arboretum Kalmthout wil helpen de plastic afvalberg te verminderen en vraagt bezoekers om eigen draagtassen of plantenbakjes mee te brengen. Deze plantendag is er geen plantenparking, wél een uitleenpunt met kruiwagens. Wie veel of zware planten koopt, kan een kruiwagen ontlenen om zijn aankopen te vervoeren.

 

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

 

Wanneer

Zondag 4 oktober 2020 van 10 tot 17 uur

 

Waar

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

 

Tickets met tijdslot enkel online in voorkoop

€ 10 | Jaarkaarthouders, museumpas en kinderen -12 jaar gratis.

Website

 

www.arboretumkalmthout.be

 

Meer info

Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

Datum Plantendag 2020 in Arboretum Kalmthout

Reactie schrijven

Commentaren: 0