Sfeervol Delft, stad in kerstsfeer, Lichtjesavond

Sfeervol Delft, stad in kerstsfeer, Lichtjesavond

Delft✅ wordt op 10 december omgetoverd tot een sfeervolle stad in kerstsfeer.

 

Op dinsdag 10 december gaan De Donkere Dagen van Delft officieel van start met een van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt.

 

Er is tijdens Lichtjesavond van alles te doen in Delft. Wat dat is, dat lees je in het programma. Zorg dat je voordat je Lichtjesavond bezoekt de bezoekersinformatie hebt doorgenomen, mede in verband met de extra veiligheidsmaatregelen.


BEZOEKERSINFORMATIE

Algemene informatie

 

Lichtjesavond in Delft is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden te bezoeken. Het kan tijdens Lichtjesavond druk zijn in de stad, let goed op elkaar. 

 

Let op: deze ingangen naar de Markt zijn afgesloten

 

Tijdens Lichtjesavond is het druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. U mag dan niet meer op de Markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in opdracht van gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor uw veiligheid.

 

Deze maatregel geldt voor de kinderopening op 17.45 uur, en voor de twee shows daarna. Kunt u niet terecht bij de show om 18.45 uur? Ga dan naar de show om 20.00 uur. Beide zijn precies hetzelfde. 

 

 

 


Sfeervol Delft, stad in kerstsfeer, Lichtjesavond

Gratis kaarten!

 

Voor mensen die een leuke kerststal, kerststuk of iets anders hebben gemaakt (wat met kerst te maken heeft) of gaan maken en hierover een leuk artikel kunnen schrijven voorzien van leuke foto's hebben wij enkele vrijkaarten beschikbaar. U kunt dan dit artikel vergezeld van meerdere foto's aan ons opsturen. U maakt dan kans op vrijkaarten voor “Victorian Christmas Fayre”. De artikelen zullen dan op onze site geplaatst worden en onder de leukste inzenders verloten wij wat gratis kaarten. Het wordt al kouder dus je bent al snel in de kerststemming!


Familie Meiland wijnen exclusief bij Wijnvoordeel

- 16:00 - 16:30 uur | Stadsbeiaardier Henk Groeneweg speelt op de beiaard van de Nieuwekerkstoren een programma van kerstliedjes uit verschillende Europese  landen. 

 

- 16:30 - 17:00 uur | Dance For Life Studio

 

- 17:15 - 17:45  uur | Popkoor Mikado

- 17:45 - 18:00 uur | Kinderopening waarbij Burgemeester Marja van Bijsterveldt vanaf het middenpodium een spannend kerstverhaal zal voorlezen.

 

- 18:00 - 18:30 uur | Traditionele samenzang onder leiding van Musical- en Popkoor Delft, met songteksten op groot scherm. 

- 18:30 - 18:45 | Inloop

- 18:45 - 19:15 | Openingsshow Lichtjesavond Delft (#1). Let op: ivm verwachte drukte adviseren wij naar de tweede openingsshow te komen.

- 19:45 - 20:00 | Inloop

- 20:00 - 20:30 | Openingsshow Lichtjesavond Delft (#2) Dezelfde show als de eerste. 

- 20:30- 21:15 | The Gospel Queens 

- 21:30 - 22:00 | Popkoor Focus 

 

 

LICHTJESMARKT

 

16:00 -  22:00 uur

 

Binnenstad, Delft

Lichtjesavond is niet compleet zonder het rondstruinen over de sfeervolle Lichtjesmarkt. In de stad staan meer dan honderd kramen en verkooppunten met bijzondere snuisterijen en curiosa, winterse lekkernijen en mooie kerstdecoraties.

 

 

Vergeet niet op de foto te gaan met de kerstman. Hij loopt tussen 18:00 en 22:00 uur rond op de Markt! Onderbreek je wandeltocht door de stad bij de Sjees waar je een warme gluhwein kan halen bij de winterbar van De Sjees.

 

 

 

Voor meer kerstmarkten kijk hier!

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!   


Sfeervol Delft, stad in kerstsfeer, Lichtjesavond

Reactie schrijven

Commentaren: 0