Sprookjesachtige Kerstmarkt bij kasteel Cannenburch in Vaassen

Sprookjesachtige Kerstmarkt bij kasteel Cannenburch in Vaassen

Bij kasteel Cannenburch wordt weer zoals ieder jaar een sprookjesachtige kerstmarkt✅gehouden.

 

Voorplein kasteel Cannenburch ideale locatie voor Kerstmarkt Vaassen.

 

Op vrijdag 13 december, zaterdag 14 december en zondag 15 december wordt midden in het dorp Vaassen het voorplein van kasteel Cannenburch weer vrijgemaakt voor de 32ste editie van de jaarlijks terugkerende Kerstmarkt, waar van alles weer uit de kast gehaald wordt om de vele bezoekers het naar hun zin te maken.


Deze ideale locatie met volop sfeerverlichting zorgt voor een sprookjesachtige beleving. Ook de 100 kramen met kerst gerelateerde artikelen en lekkernijen, het optreden van koren en muziekgroepen, plus de hartverwarmende bijdrage van de plaatselijke verenigingen, inclusief een heuse kerstman en kerststal, dragen bij aan het succes van dit fantastische winterevenement.

 

 

 

 

 

 

 


Sprookjesachtige Kerstmarkt bij kasteel Cannenburch in Vaassen

Gratis kaarten!

 

Voor mensen die een leuke kerststal, kerststuk of iets anders hebben gemaakt (wat met kerst te maken heeft) of gaan maken en hierover een leuk artikel kunnen schrijven voorzien van leuke foto's hebben wij enkele vrijkaarten beschikbaar. U kunt dan dit artikel vergezeld van meerdere foto's aan ons opsturen. U maakt dan kans op vrijkaarten voor “Victorian Christmas Fayre”. De artikelen zullen dan op onze site geplaatst worden en onder de leukste inzenders verloten wij wat gratis kaarten. Het wordt al kouder dus je bent al snel in de kerststemming!


“Dit jaar zijn er ook heel veel nieuwe standhouders. We blijven echter kritisch, want het moet natuurlijk wel kerst gerelateerd zijn en echt iets aan de sfeer toevoegen. Bezoekers uit de regio en de rest van Nederland weten de weg naar ons te vinden. Met dank aan de 100 vrijwilligers die alles in goede banen leiden. Een kaartje kost twee euro vanaf 12 jaar. Ook kun je een passe-partout kopen. Dat is dan inclusief kasteelbezoek in kerstsfeer.”


Familie Meiland wijnen exclusief bij Wijnvoordeel

Goede doelen en lekker eten

 

“Ook nu wordt aandacht besteed aan goede doelen. De Musafir kerk verkoopt loempia’s en Molukse snacks ten behoeve van hun kerkgemeenschap; Stichting Jopas verkoopt kerstartikelen waarvan de opbrengst wordt besteed aan een dorp op de Molukken; Hospice Casa Vera verkoopt vogeltaarten en ook de heer Ben Wissink speelt weer op zijn saxofoon voor KIKA. Verder verkoopt Stichting Martinustoren nog balkenbrij en bloedworst.

 

Daarnaast zetten een aantal verenigingen zich nog in. Zo verkoopt korfbalvereniging Regio ’72 stroopwafels en zorgt de CVO-handbalvereniging voor de horecatent, waar je terecht kunt voor een kop koffie, frisdrank, appeltaart, krentenbrood of een tosti.

De plaatselijke fanfare verkoopt broodjes beenham, terwijl Vereniging Ontspanning Lichamelijk gehandicapten Midden-Nederland kerstartikelen verkoopt en het 21-spel speelt.

 

Het Koetshuis is uiteraard geopend. Daar kun je lekker warm zitten en iets nuttigen. Ook kun je voor koffie met wat lekkers terecht in de Taveerne, in de kelder van het kasteel. Samen met de oliebollen, snacks, Engelse pie’s, glühwein, poffertjes, wafels, paling en chips op een stokje, op het rolstoelvriendelijke terrein zelf, kom je dus echt niets tekort.”

 


Muziek

 

De elektra voorziening en belichting op het terrein van de kerstmarkt wordt verzorgd door CAVENTE licht en geluid. Dit zijn inmiddels ervaren mensen die voortkomen uit de organisatie van het jaarlijkse kinderdorp in Vaassen. Pal voor het kasteel wordt een nostalgisch podium opgebouwd voor de talloze koren en muziekgroepen die deze dagen zullen optreden. Op onze website www.kerstmarktvaassen.nl staat het programmaoverzicht.

 

Voor de sfeer

 

“Onze Kerstman krijgt een eigen huisje. Hier kunnen de kinderen hem bezoeken en een cadeautje in ontvangst nemen. Ook is er nog een kraam waar midwinterhoornblazers laten zien hoe deze instrumenten gemaakt worden. De kinderen kunnen daar dan ook blazen op een miniwinterhoorn. Voorts zijn er twee kerststallen, waarvan één wordt geregeld door buurtvereniging Het Loar, bestaande uit een beeldengroep op een platte wagen. De faciliteiten zijn in de loop der tijd steeds luxer en comfortabeler geworden in vergelijking met hoe we ooit zijn begonnen. Tevreden mensen en een goede sfeer, daar doe je het toch allemaal voor.

Wanneer

De Kerstmarkt in Vaassen is in 2019 geopend op de volgende data en tijden:

 

- 13 December     13.00 uur - 22.00 uur

- 14 December     11.00 uur - 22.00 uur

- 15 December      11.00 uur - 17.00 uur

 

 

Kasteel de Cannenburch is tijdens de kerstmarkt geopend.

 

Kosten

De entree voor de Kerstmarkt in Vaassen bedraagt € 2,- p.p.

Een combikaart voor de Kerstmarkt en het Kasteel bedraagt € 5,- p.p.

 

 

Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

 

Op uw bezoek aan de Kerstmarkt Vaassen zijn algemene voorwaarden voor bezoekers van toepassing.

Algemene voorwaarden bezoekers

 

Voor meer kerstmarkten kijk hier!

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!   


Sprookjesachtige Kerstmarkt bij kasteel Cannenburch in Vaassen

Reactie schrijven

Commentaren: 0