Provincie Antwerpen zorgt deze vakantiemaanden voor extra verfrissing aan de Netedijk.

Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

Ontdekkingsparcours met bio-ijsjes ✅ langs de Netedijk

PIME profileert zich als ideale pauzeplek voor fietsers en wandelaars langs de Nete

 

Een tochtje langs de Nete brengt met een bries in de haren wat verkoeling tijdens de zomer. Provincie Antwerpen zorgt deze vakantiemaanden voor extra verfrissing aan de Netedijk. Zo kun je vlak naast het water alle dagen vrij terecht in de grote tuin van het Provinciaal Instituut voor Milieu-Educatie, kortweg PIME. Ideaal voor gezinnen met kinderen, die zo even tussen de bomen kunnen verpozen of op onderzoek gaan bij de poelen. De vele picknicktafels nodigen uit tot gezellig buiten eten in het groen, en tijdens het weekend kun je er terecht voor heerlijk bio-ijs!


Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

“Vanuit de provincie vinden we het belangrijk dat mensen terecht kunnen in de natuur”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. “De tuin van het PIME is tot nu toe vooral gekend bij schoolgaande jeugd, die er in de tuin en langs de Nete les krijgen over natuur en milieu. Wat niet iedereen weet, is dat je alle dagen het domein vrij kan bezoeken, van zonsopgang tot zonsondergang.”

 

“En met het nieuwe zomeraanbod wordt de tuin nog interessanter, zowel voor een korte pitstop tijdens het wandelen of fietsen, als voor een tof uitstapje met het gezin”, vervolgt gedeputeerde Mireille Colson.

 

De tuin grenst aan de Netedijk en is daardoor zowel te voet als met de fiets heel gemakkelijk bereikbaar. Vanop het fiets- en wandelpad loop je er zo rechtstreeks binnen. Het moderne, witte gebouw van PIME vind je net ten zuiden van de ring van Lier.

 

“Iedereen is welkom om hier in onze tuin gewoon even te rusten of te ravotten”, vertelt PIME-directeur Gerd Goris. “En ook voor nieuwsgierige natuuronderzoekers-in-spe valt er heel wat te beleven. Zo vind je hier een uitgebreid beleefparcours voor kinderen, waarmee ze spelenderwijs ontdekken wat er hier allemaal groeit en leeft in het water, onder de grond of tussen de bomen. Er zijn verschillende plekjes voor een zalige picknick in het groen, die je tijdens het weekend kunt afronden met een lekker ijsje.”

 

 

Bio-ijs langs het water

 

Op zaterdag en zondag vind je hier sinds kort inderdaad ook een ijskraampje met heerlijk bio-ijs.

 

“Ik maak al zeven jaar met veel liefde bio-ijsjes”, zegt Nahid Anwari, zaakvoerder van ‘t IJsateljee in Boortmeerbeek. “De beste en eerlijkste complimenten komen altijd van de kinderen. Als ze me zeggen dat het ijs lekker is en zelfs het beste ijs in de buurt is, dan weet ik dat het goed zit. Voor mij is biologisch de norm. Ons ijs bevat niet meer dan vier of vijf ingrediënten en alles is natuurlijk, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.”

 

Op pad met de domeinwachter

 

Op 28 augustus gidst de domeinwachter van Neteland je gratis rond in dit domein en de tuin van het PIME. Inschrijven kan via deze pagina.

 

Het witte gebouw en de tuin van PIME liggen aan de Mechelsesteenweg 365, tussen Lier en Duffel. De tuin is ook rechtstreeks bereikbaar vanaf de Netedijk en ligt vlakbij fietsknooppunt 31. Je fiets plaats je makkelijk in een van de fietsenstallingen; aan de straatzijde vind je een parking voor auto’s.

 

In de tuin van PIME vind je picknickplekken, zitbanken en een beleefparcours voor jonge kinderen.

 

Ook goed om weten: bij het PIME gebouw vind je enkele openbare toiletten. Altijd handig tijdens een zomerse uitstap!

 

Meer praktische info op de bereikbaarheidspagina van PIME.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 


 

 

 


Provincie Antwerpen zorgt deze vakantiemaanden voor extra verfrissing aan de Netedijk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0