Spoorwegmuseum toont circa 25 modelbanen van Europa’s beste modelbouwers

Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

De wereld in het klein ✅ in het Spoorwegmuseum

Modeltrein Expo On traXS geeft podium aan Europa’s beste modelbouwers

Azië, Cuba, Amerika, Denemarken, Frankrijk; de modelbouwers van de Modeltrein Expo On traXS vinden overal inspiratie. Van 23 t/m 25 september toont het Spoorwegmuseum circa 25 modelbanen van Europa’s beste modelbouwers. Het vakmanschap van de uitgenodigde bouwers zorgt ervoor dat de modelbanen bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Sommige deelnemers ken je misschien van het tv-programma De Grote Kleine Treinencompetitie, zoals de Belgische bouwer Evan Daes. Er zijn demonstraties modelbouw, zowel voor beginners en gevorderden, en kinderen kunnen naar hartenlust speuren, spelen, bouwen en rangeren.


Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Niet zomaar een modelbaan

Alleen de beste bouwers krijgen een plekje, de kwaliteit van de modelbanen is daardoor altijd zeer hoog. De banen komen dit jaar uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs uit Polen. Er zijn veel verschillende modelbanen te zien, van piepkleine diorama’s van slechts één vierkante meter tot een modelbaan van meer dan 30 meter lang. De bouwers staan erbij om de treinen te laten rijden en uitleg te geven. Daarnaast presenteren verschillende specialistische winkeliers en fabrikanten hun nieuwste producten.

Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Foto: Vectron locomotief Shark


Europa’s beste modelbouwers te gast in Spoorwegmuseum

Grote Kleine Treinencompetitie

Een van de modelbouwers die zijn nieuwste project laat zien is Evan Daes. We kennen hem als jurylid van de Grote Kleine Treinencompetitie dat vorig jaar door Omroep Max werd uitgezonden. Bij zijn baan mag je zelf aan de knoppen zitten. Daarnaast zijn er meer bekenden uit het programma aanwezig. Diger Rossel bouwde een modelbaan gebaseerd op de attractie Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs, Marc Rijkhals steelt letterlijk de show met een flitsende miniatuurversie van het Belgische metalfestival Graspop. Ook is de winnende modelbaan van De Grote Kleine Treinencompetitie, geïnspireerd op de Tilburgse Kermis, te bewonderen.

Voor iedereen leuk

Voor kinderen

De Modeltrein Expo On traXS is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor gezinnen met kinderen is het evenement zeker de moeite waard. Opstapjes zorgen ervoor dat de banen ook voor de kleintjes goed te zien zijn. Op het speciale kinderplein kunnen kinderen knutselen en bouwen en ook zelf achter de knoppen om een rangeerdiploma te halen. Met de speurtocht kun je aan de hand van detailfoto’s op zoek naar de juiste modelbanen.

 

Tentoonstelling

Natuurlijk zijn alle attracties van het museum in vol bedrijf, een bezoek aan Stalen Monsters, de Grote Ontdekking, het theater of de Vuurproef maakt een bezoek aan de Modeltrein Expo compleet. Extra is de tentoonstelling ‘Expeditie Posttrein’ over ruim anderhalve eeuw postvervoer per trein. De vijf posttreinen van het museum zijn toegankelijk voor publiek.


Wanneer

Modeltrein Expo On traXS! vindt plaats van 23 t/m 25 september 2022.

 

Meer informatie, ook over alle deelnemers en standhouders, is te vinden op www.modeltreinexpo.nl 

 

Spoorwegmuseum blijft de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet volgen en laat zich hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!        

 

 

Spoorwegmuseum toont circa 25 modelbanen van Europa’s beste modelbouwers

Reactie schrijven

Commentaren: 0