Lego liefhebbers, Kinderen kunnen meebouwen aan LEGO-maquette van Hof Ter Laken

Een leuk dagje uit met de (klein) kinderen, bezoek het attractiepark Slagharen

Kempens Landschap organiseert workshops op 13 november 2021 in het kasteel ✅

 

Björn Ramant en Corneel Clarys, die vorig jaar de finale haalden van het VTM-programma LEGO Masters, laten hun bouwkunsten los op het kasteel van Hof Ter Laken in Heist-op-den-Berg. Op zaterdag 13 november kunnen kinderen hen daarbij helpen in een aantal korte workshops, die ongeveer een uurtje duren. Eerst krijgen ze enkele praktische tips, daarna kunnen ze leuke meubeltjes maken die later eventueel in het kasteel komen te staan. Vooraf inschrijven is verplicht om deel te nemen.


Een leuk dagje uit met de (klein) kinderen, bezoek het attractiepark Slagharen

Hof Ter Laken als uitdaging

 

Het kasteeldomein van Hof ter Laken is gelegen in het hart van Booischot en is een waar erfgoedpareltje. Het park met kasteel en remise bekoort sinds de aankoop en openstelling door Stichting Kempens Landschap en Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg heel wat mensen, zowel van binnen de gemeente als erbuiten. En dat prachtige domein, of toch het kasteel ervan, wou Kempens Landschap dus wel eens in LEGO® laten nabouwen.

 

“Het nabouwen van het kasteel is echter geen evidentie”, vertelt gedeputeerde Kathleen Helsen, covoorzitter van Kempens Landschap. “Het gebouw heeft een dak met patroontekeningen en meerdere torens. Ook de gevels zijn mooi versierd, wat het niet makkelijk maakt om het zomaar na te bootsen met LEGO®-blokjes. Om nog maar te zwijgen van de indrukwekkende eetkamer, bibliotheek en huiskapel in neogotische stijl met plafondschilderingen en muurversieringen. Toch gingen Corneel Clarys en Björn Ramant, de halve finalisten van LEGO Masters 2020, begin dit jaar heel graag op onze vraag in.” 


LEGO-maquette van 55.000 steentjes

 

“Om te weten hoeveel blokjes ze moesten voorzien, maakten Björn en Corneel eerst een digitaal model. Daaruit bleek dat ze maar liefst 55.000 LEGO®-steentjes nodig zouden hebben om een maquette van 1,8 m breed en 0,8 m hoog te kunnen bekomen. Op 11 september startten ze effectief met bouwen. Dat deden ze tijdens een leuke activiteit in het kasteel zelf. Zo’n kleine 500 mensen kwamen die dag een kijkje nemen, wat aantoont dat LEGO® en erfgoed hand in hand kunnen gaan”, gaat burgemeester Luc Vleugels verder.


Bouw mee op 13 november!

 

“Maar Kempens Landschap wilde nog meer doen om jong en oud bij de LEGO®-uitdaging te kunnen betrekken”, vertelt Jan De Haes, gedeputeerde en eveneens covoorzitter van Kempens Landschap. “Dus spraken we samen met Corneel en Björn af om deze keer een dag met workshops te organiseren, opnieuw in het kasteel zelf. Op 13 november is het zover! Kinderen kunnen zich online inschrijven om gedurende een uurtje mee te komen bouwen, in groepjes tot 20 personen. Ze krijgen eerst wat tips & tricks aangeleerd van Björn en Corneel, en krijgen nadien een doos blokjes en wat instructies om zelf aan de slag te gaan. Bedoeling is dat er meubeltjes worden gemaakt voor in het kasteel. De ouders kunnen gerust binnenkomen en mee komen kijken. Ook andere mensen zijn tussendoor uiteraard van harte welkom.”

 

Wil je kind graag deelnemen? Dan moet je het vooraf inschrijven. Dat kan via een online formulier dat je vindt hier vindt! Deelname is gratis.

 

Kom je op zaterdag 13 november graag gewoon langs om een kijkje te nemen in de eetkamer of bibliotheek van het kasteel? Dat kan tussen 9.30 en 17 uur.

 

 

 

Locatie: Kasteel Hof Ter Laken, Hofdreef, Booischot (Heist-op-den-Berg).

 

De Hofdreef is afgesloten voor verkeer. De auto kan je parkeren aan de kerk of in de straat Ter Laken. Van daar is het nog zo’n 10 minuten te voet naar het kasteel zelf. Met de fiets kan je wel tot aan het kasteel rijden.

 

 

 

Breng voor de zekerheid een mondmasker mee. Afhankelijk van de coronamaatregelen van dat moment zou het kunnen dat je het binnen moet dragen.


 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!              

Lego liefhebbers, Kinderen kunnen meebouwen aan LEGO-maquette van Hof Ter Laken

Reactie schrijven

Commentaren: 0