Thomas de trein viert jubileum in Spoorwegmuseum

Thomas de trein viert jubileum in Spoorwegmuseum

Thomas de stoomlocomotief ✅ viert 75ste verjaardag in Spoorwegmuseum

In 1945 schreef de Engelsman Wilbert Vere Awdry het eerste verhaaltje over Thomas de Stoomlocomotief die avonturen beleeft op het denkbeeldige eiland Sodor. Dankzij de televisieserie werd het blauwe stoomlocomotiefje wereldberoemd. Dit jaar wordt Thomas dus 75 jaar oud! Het Spoorwegmuseum viert daarom van 21 t/m 24 mei vier dagen lang een verjaardagsfeestje met Thomas en zijn vrienden tijdens het ‘Dagje uit met Thomas’. Het hele museum staat in het teken van Thomas de Stoomlocomotief en er zijn allerlei leuke activiteiten. De kaartverkoop start op dinsdag 3 maart om 10.00 uur op www.spoorwegmuseum.nl. De eerste kaarten worden online met korting verkocht.


Thomas de trein viert jubileum in Spoorwegmuseum

Programma

‘Dagje uit met Thomas’ begint op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, en duurt vier dagen. De echte Thomas de Stoomlocomotief is onder stoom en rijdt ritjes op het museumterrein. Drie locomotieven van het Spoorwegmuseum veranderen in Emily, Henry en Percy, allen karakters uit de tv-serie. De Dikke Controleur, het enige menselijke personage uit de tv-serie, komt Thomas feliciteren en gaat met alle kinderen op de foto. Er zijn grote speelkleden waar gespeeld en gebouwd kan worden met Thomas speelgoed. In de museumhal zingen acteurs en actrices ieder uur liedjes uit de Thomasmusical, na afloop kan iedereen met hen en Thomas op de foto. In de Thomas-bioscoop draait de laatste Thomasfilm en kinderen kunnen geschminkt worden als Thomas.

Thomas de trein viert jubileum in Spoorwegmuseum

Kaartverkoop

 

Voor het evenement geldt een aparte kaartverkoop waarbij de entree gereguleerd is via tijdsblokken. Op dinsdag 3 maart om 10.00 uur gaat de kaartverkoop van start. De eerste kaarten worden online verkocht met een ‘early bird’ korting, kaarten kosten dan €12,50 (i.p.v. €17,50). Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar zijn er speciale peutertickets te koop, die kosten €4,00 als early bird (i.p.v. €5,00). Ben er snel bij, voor de early bird actie zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

 

Aan de kassa kost een ticket €17,50 resp. €5,00. Museumkaart en BankGiro Loterij VIP-kaart geven gratis entree, reserveren is niet mogelijk.


Thomas de trein viert jubileum in Spoorwegmuseum

Reactie schrijven

Commentaren: 0