Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

Activiteitenkalender

DECEMBER   ✅

Provincie Antwerpen

 

 

Maak je op voor de gezellige maand december. Waarin het heerlijk vertoeven is in de wintersfeer die in de provinciale groendomeinen heerst. Of waarin je jezelf warmloopt tijdens één van de vele winterwandelingen of buitenactiviteiten die de provincie aanbiedt. Wie het liever wat knusser heeft, vindt natuurlijk ook zijn gading. In het pas geopende provinciehuis voor de opmerkelijke tentoonstelling ‘Wankel’ van Frans Van Praet, in de Warande in Turnhout bij ‘overlezen’ of tijdens de weekendopening in het Suske en Wiske Museum. Met al die gezellige momenten schuiven we langzaamaan richting Kerstmis en eindejaar. Waarna we elkaar alweer een gelukkig nieuwjaar mogen toewensen. Vanwege de sluiting van onze diensten tijdens de laatste week van december, alvast bij deze…!

 


Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

Zilvermeercross

1 december, 9 > 16 uur #Mol

 

Ontdek zelf hoe behendig je moet zijn voor een veldrit. Op 1 december wordt op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer de Zilvermeercross georganiseerd door Pro-Cycling. Het programma en parcours kun je vinden op de website van Zilvermeercross: www.zilvermeercross.be

 

Adres: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

 

Perscontact: Dorien Hofkens, M 0493 83 99 21, dorien.hofkens@zilvermeer.be

 

 

 


Bezoek het kasteel Zellaer in Bonheiden

1 december, 14 > 16 uur #Bonheiden

 

Ontdek de negentiende-eeuwse waterburcht Kasteel Zellaer in Bonheiden! Elke eerste zondag van de maand laat een gids je de mooiste vertrekken en plekjes van het domein zien. Sluit aan bij een rondleiding die start om 14 uur en ongeveer 2 uur duurt.

Kostprijs is 4 euro per persoon. Reserveer tijdig door een e-mail te sturen naar gidsen@kasteelzellaer.be met je naam en telefoonnummer. Info: www.kempenslandschap.be/nl/kasteel-zellaer

 

Adres: Kasteel Zellaer, Oude Baan 100, Bonheiden – GPS: Vredesteinlaan, Bonheiden

 

Sprookjes op Zondag

1 december en verder Iedere zondag tot 22 december, 14.00 > 15.30 uur #Deurne

 

Iedere zondag neemt een verteller je mee op een wonderlijke tocht doorheen het sprookjeshuis in het Rivierenhof. Elke kamer zit vol verrassingen en dompelt je onder in een andere sfeer. Je luistert naar verhalen en sprookjes tot je oren er warm van worden. Iedereen vanaf zes jaar is welkom. Verzamelen om 13.45 uur aan het Sprookjeshuis. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Reservatie (bij voorkeur enkele weken vooraf) is verplicht. Meer info via www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

 

Adres: Sprookjeshuis Rivierenhof - Parkweg (tegenover de speeltuin aan het kasteel), Turnhoutsebaan 246, Deurne

 

 

Week 49 van 2 tot 8 december

 

Kamp C geeft gratis bouwadvies

2 en 4 december, 13 > 17 uur #Zwijndrecht #Schoten #Retie

 

Bouw- of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt.

Op maandag 2 december verwelkomen de provinciale experten van Kamp C je van 13 tot 17 uur in de gemeentehuizen van Zwijndrecht en Schoten. Op woensdag 4 december staan ze ter beschikking in het gemeentehuis van Retie. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming of keuze van materialen? Is je woning conform de nieuwe wetgeving? Met het persoonlijk bouwadvies van een onafhankelijk professioneel adviseur geraak je op de juiste weg. Info en inschrijven: www.kampc.be > agenda

 

Adressen: Gemeentehuis Zwijndrecht, Binnenplein 1, Zwijndrecht

Gemeentehuis, Verbertstraat 3, Schoten

Gemeentehuis Markt 1, Retie

 

Boomplantactie Vrijbroekpark

7 december, de hele dag #Mechelen

 

Kom samen met de medewerkers van het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark bomen planten op zaterdag 7 december. Iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur om te helpen. Samen platen we meer dan 1000 bomen planten in de wilgernis. Hier worden verschillende soorten aangeplant, onder andere grauwe wilg, vlier, zwarte els, gele kornoelje, … Meer informatie volgt op de website www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark

 

Adres: Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, Mechelen

 

Plant mee aan het nieuwe stadsbos van Turnhout

8 december, 10 tot 16 uur > #Turnhout

 

De Antwerpse Bosgroepen en stad Turnhout planten begin december meer dan 11.000 bomen aan voor een nieuw stadsbos in Turnhout. Leerlingen, jeugdbewegingen, sympathisanten, ... iedereen is welkom! Plant je mee?

Meer informatie en inschrijven via de website van de provincie Antwerpen.

 

Adres: Nassaulaan, Turnhout. We planten aan op de weilanden naast het parkje met de Lourdesgrot (in de driehoek tussen Nassaulaan, Stoktsedriesen en Oude Beersebaan). 

Perscontact: Marieke Verreet, T 014 85 90 18, M 0474 74 17 31, E marieke.verreet@provincieantwerpen.be

 

Overlezen met Charlotte Van den Broeck en Cathérine Vandoorne

8 december, 10.30 > 12 uur #Turnhout

 

Dichteres Charlotte Van den Broeck (met Turnhoutse roots!) debuteert als prozaschrijver. In ‘Waagstukken’ stelt ze dertien architecten centraal, die allemaal een duister kantje hebben. Al deze bouwmeesters stapten uit het leven, uitgerekend omwille van een gebouw. De altijd sympathieke Cathérine Vandoorne van De Madammen op Radio 2 schuift mee aan tafel in de Warande. Wist je dat Cathérine zot van boeken is? Het Overlezen-panel overlaadt je zoals altijd met nog meer leestips, er is een boekentombola en het duo ‘Tegen Beter Weten In’ zorgt voor livemuziek.. www.warande.be

 

Adres: Provinciaal Cultuurhuis de Warande, Warandestraat 42, Turnhout

Perscontact: Mieke Mermans, T 014 47 23 02, E mieke.mermans@warande.be

 

Week 50 van 9 tot 15 december

 

Kamp C geeft gratis bouwadvies

11 december, 13 > 17 uur #Wommelgem

 

Bouw- of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt.

Op 11 december verwelkomen de provinciale experten van Kamp C je van 13 tot 17 uur in het gemeentehuis van Wommelgem. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming of keuze van materialen? Is je woning conform de nieuwe wetgeving? Met het persoonlijk bouwadvies van een onafhankelijk professioneel adviseur geraak je op de juiste weg. Info en inschrijven: www.kampc.be > agenda

 

Adres: Gemeentehuis Wommelgem, Kaakstraat 2, Wommelgem

Perscontact: Diana Grasso, T 014 27 96 65, E diana.grasso@kampc.be

 

Expo Lost in Translation in de Warande - vernissage

13 december, 19 uur #Turnhout

 

In samenwerking met Omnes vzw organiseert de Warande voor het eerst een grote tentoonstelling in de Expozaal in het kader van Arab cartoon Festival. Vanuit de thematiek van de gelaagde identiteit van de nieuwkomer, legt de tentoonstelling linken met de eigen identiteit, die evenzeer gelaagd blijkt te zijn. Een mens is meer dan zijn land van herkomst. Een mens is meer dan het kind van zijn ouders. Iedereen tracht zijn unieke plek te vinden. www.warande.be

 

Adres: Provinciaal Cultuurhuis de Warande, Warandestraat 42, Turnhout

Perscontact: Mieke Mermans, T 014 47 23 02, E mieke.mermans@warande.be

Wintersfeer op het Zilvermeer

13 december, 18 > 21 uur #Mol

 

Wintersfeer op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer staat voor een feeërieke winterwandeling langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampen, kaarsen, klank- en lichtspelen. Laat je op 13 december verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer. Toegang tot Wintersfeer is enkel mogelijk met een ticket dat je vooraf online via de webshop aankoopt. Zonder ticket krijg je geen toegang tot het evenement. Ook de gratis tickets voor kinderen jonger dan 6 jaar dien je vooraf te bestellen. www.zilvermeer.be

 

Adres: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

Perscontact: Dorien Hofkens, T 014 82 95 14, dorien.hofkens@zilvermeer.be

 

Vurige winteravond in het Vrijbroekpark

13 december, 19 > 23 uur #Mechelen

 

In deze donkere dagen wordt het één avond heel gezellig buiten in het Mechelse Vrijbroekpark. Je volgt de lichtjes en geniet van een sfeervolle en hartverwarmende wandeling. De wandeling kan je starten tussen 19u en 20u30. Aan het eindpunt kun je je verwarmen bij de gezellige vuurkorven en geniet je van warme hapjes en dranken ten voordele van goede doelen. Toegang gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. www.provincieantwerpen.be  > Vrijbroekpark

 

Adres: Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, Mechelen

Perscontact: Sarah Wouters, T 015 45 13 92, E sarah.wouters@provincieantwerpen.be

 

De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo’ op het Warandeplein

13 en 14 december, 20.15 uur – 15 december, 17 uur - Ook op 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28 en 29 december, 20.15 uur #Turnhout

 

Circus Ronaldo strijkt met een heus authentiek circusdorp neer op het Warandeplein. Tot eind december kan je je komen warmen aan het magische kerstfeest van dit beroemde, Vlaamse familiecircus. Tijdens de voorstelling woon je het kerstfeest van de familie Ronaldo in levende lijve bij. Dat kerstdiner is al generaties lang een bijzonder feest. Een internationaal gezelschap van circusdirecteurs en -artiesten wordt ieder jaar uitgenodigd om samen met de familie kerst te vieren. De jongste aan tafel is vier, de oudste intussen al meer dan tachtig. Het opzichtige feestgezelschap zingt, musiceert en durft elkaar na enkele flessen zuiderse wijn al wel eens uit te dagen voor een gewaagd staaltje circus! Deze bruisende feestavond is een bijzondere beleving voor jong en oud, die indruk maakt, ontroert en teruggaat naar de pure en oprechte emotie waar Kerstmis om draait. www.warande.be

 

Adres: Warandeplein (voor provinciaal cultuurhuis de Warande), Turnhout

Perscontact: Mieke Mermans, T 014 47 23 02, E mieke.mermans@warande.be

Putteke Winter in De Schorre

13 en 14 december, 17 > 23 uur #Boom

 

Putteke Winter hult op 13 en 14 december het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze uitdagende figuren, wervelende vuurshows en hartverwarmende poëzie. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van sfeervolle livemuziek.

Tip: dit jaar wordt er voor het eerst gewerkt met een tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets). Hierdoor beperken we de wachtrijen aan de kassa’s, kraampjes en acts. www.deschorre.be

 

Adres: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

Perscontact: Kathleen Vandendriessche, T 03 880 76 32, E kathleen.vandendriessche@deschorre.be

 

Weekendopening Suske en Wiske Museum

14 en 15 december, om 10, 13 of 15 uur #Kalmthout

 

Eén weekend per maand is het provinciaal Suske en Wiske Museum open voor families en geïnteresseerden. Tijdens het weekend van 14 en 15 december kan je om 10, 13 of 15 uur de Striptoer doen. Ga tijdens de Striptoer op tijdreis met de teletijdmachine, ontmoet Vandersteens slechteriken en speel ondertussen zelf mee in een stripverhaal. Wie meer wilt weten over het werk en leven van Willy Vandersteen, brengt ook zeker een bezoek aan Studio Vandersteen. De Striptoer duurt twee uur. Reservatie is aangeraden. In december valt de weekendopening op 14 en 15 december. www.suskeenwiskemuseum.be

 

Adres: Suske en Wiske Museum, Beauvoislaan 98 , Kalmthout

Perscontact: Marleen Van Houselt, T 03 666 64 92, E marleen.vanhouselt@provincieantwerpen.be

 

Natuurwandeling Koude Beekvallei

15 december, 10 uur #Borsbeek

 

Wandel op zondagmorgen 15 december mee met een natuurgids van de Vereniging voor Milieueducatie Provincie Antwerpen (VMPA) in het gebied van de Koude Beek in Borsbeek. Dit stuk open ruimte in de Zuidrand van Antwerpen is verrassend veelzijdig! De wandeling duurt ongeveer twee uur. De route is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Trek stevige schoenen of laarzen aan en voorzie gepaste kledij (ook bij licht regenweer gaat de wandeling door). Inschrijven is niet nodig, de gids verzamelt iets voor 10 uur aan de watertoren op de parking bij de Jozef Reusenslei. www.natuurgidsen-antwerpen.be

 

Adres: Watertoren, Jozef Reusenslei, Borsbeek

Perscontact: Philippe De Backer, M 0478 44 83 86, E Philippe.Debacker@kempenslandschap.be

 

Winterwandeling met soep en chocomelk

15 december, 14 > 16 uur #Retie

 

Het lijkt alsof alles in het bos in winterslaap is. Toch is er ook in de wintertijd heel wat te zien en te beleven. Het Provinciaal Groendomein Prinsenpark organiseert daarom een winterwandeling op zondag 15 december. Duffel je warm in en kom mee kijken naar eekhoorns die hun wintervoorraad zoeken, overwinterende vogels uit het noorden en misschien wel sporen in de sneeuw! Daarna kan je opwarmen bij een heerlijke kop soep of chocomelk. Gratis deelname, inschrijven vóór 11 december is noodzakelijk. www.provincieantwerpen.be > kalender Prinsenpark

 

Adres: Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, Retie

Perscontact: Nancy Wouters, M 0472 76 21 52, E nancy.wouters@provincieantwerpen.be

 

Première HERMAN van De Mannschaft

15 december, 14 > 15 uur #Turnhout

 

Op 15 december is er de première van HERMAN van De Mannschaft in het Provinciaal Cultuurhuis de Warande. Een optimistische voorstelling over het einde van de wereld. Of beter vlak daarna. De wereld is vergaan. Alles is kapot. Alles en iedereen, behalve Herman. Hij verandert de chaos rondom hem in orde. Hermanorde. Hij is de gelukkigste enige mens op de wereld. Tot er plots op zijn deur wordt geklopt, wat raar is, want hij heeft geen deur. Voor hem staat een mensachtig wezen dat erg op hem lijkt, maar ook totaal niet. In ieder geval is er voor het nieuwe wezen geen plaats in de Herman-orde.

‘HERMAN’ is een beeldende voorstelling met weinig woorden, over de zoektocht naar zingeving, naar jezelf en naar de ander. www.warande.be

 

Adres: Provinciaal Cultuurhuis de Warande, Warandestraat 42, Turnhout

Perscontact: Mieke Mermans, T 014 47 23 02, E mieke.mermans@warande.be

 

Week 51 van 16 tot 22 december

 

Expo Lost in Translation in de Warande - vernissage

14 december > 1 maart, 10 > 17 uur #Turnhout

 

In samenwerking met Omnes vzw organiseert de Warande voor het eerst een grote tentoonstelling in de Expozaal in het kader van Arab cartoon Festival. Vanuit de thematiek van de gelaagde identiteit van de nieuwkomer, legt de tentoonstelling linken met de eigen identiteit, die evenzeer gelaagd blijkt te zijn. Een mens is meer dan zijn land van herkomst. Een mens is meer dan het kind van zijn ouders. Iedereen tracht zijn unieke plek te vinden. www.warande.be

 

Adres: Provinciaal Cultuurhuis de Warande, Warandestraat 42, Turnhout

Perscontact: Mieke Mermans, T 014 47 23 02, E mieke.mermans@warande.be

 

Kamp C geeft gratis bouwadvies

16 december, 13 > 17 uur #Borsbeek

 

Bouw- of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt.

Op 16 december verwelkomen de provinciale experten van Kamp C je van 13 tot 17 uur in het gemeentehuis van Borsbeek. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming of keuze van materialen? Is je woning conform de nieuwe wetgeving? Met het persoonlijk bouwadvies van een onafhankelijk professioneel adviseur geraak je op de juiste weg. Info en inschrijven: www.kampc.be > agenda

 

Adressen: Gemeentehuis, de Robianostraat 64, Borsbeek

Perscontact: Diana Grasso, T 014 27 96 65, E diana.grasso@kampc.be

 

Vrijbr90k filmvertoning

18 december, 15 en 19 uur #Mechelen

 

Bert Vannoten, filmmaker en een trouwe bezoeker van het park, maakte een film in het kader van 90 jaar Vrijbroek. Het publiek is welkom om deze film te bekijken op woensdag 18 december in het bezoekerscentrum. Er zijn twee toonmomenten: om 15 uur en om 19 uur. www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark

 

Adres: Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, Mechelen

Perscontact: Sarah Wouters, M 0473 71 21 55, E sarah.wouters@provincieantwerpen.be

 

Kinderworkshop: creatief met kerst

21 december, 10 > 12.30 uur #Kalmthout

 

Met een zelfgemaakt bloemstukje maak je het thuis nóg gezelliger met kerst. Tijdens de kinderworkshop op 21 december in het Arboretum knutsel je een sfeervolle kerstversiering ineen met geurig blad en plantmateriaal uit de arboretumtuin. Lesgeefster Bea Vermeulen toont de kinderen stap voor stap hoe het moet. Aan het einde van de voormiddag neem je je werkstukje kant-en-klaar mee naar huis. Begin alvast maar te fantaseren over het vooruitzicht van de kerstvakantie! Al het materiaal is inbegrepen in de deelnameprijs, tijdens de pauze krijg je er een hapje en een drankje bij. www.arboretumkalmthout.be

 

Adres: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout

 

Perscontact: Bram Rammeloo, T 03 666 67 41, E abraham.rammeloo@arboretumkalmthout.be

 

Reflectortocht ten voordele van VOC Neteland

21 december, 17 > 20 uur #Heist-op-den-Berg #dewarmsteweek

 

Van 18 tot 24 december organiseert Studio Brussel opnieuw De Warmste Week. Ook het Provinciaal Groendomein De Averegten wil zijn steentje bijdragen. Wandel mee met de reflectortocht en steun VOC Neteland, een opvangcentrum voor wilde dieren! De tocht is ongeveer 2 km lang en je start tussen 17 en 20 uur aan het onthaalgebouw. Nadien kan je genieten van een warm kopje soep of een frisse jenever, de bar is geopend van 17 tot 21.30 uur. Kleed je warm aan en breng een zaklamp mee. Deelname kost 2 euro per persoon. Inschrijven is niet nodig. www.provincieantwerpen.be > de Averegten

 

Adres: Provinciaal Groendomein De Averegten, Boonmarkt 4a, Heist-op-den-Berg

Perscontact: Nancy Wouters, T 014 37 91 74, E nancy.wouters@provincieantwerpen.be

 

Sprookjes op Zondag

22 december, 14.00 > 15.30 uur #Deurne

 

Laatste sprookjeszondag van 2019. Een verteller neemt je mee op een wonderlijke tocht doorheen het sprookjeshuis in het Rivierenhof. Elke kamer zit vol verrassingen en dompelt je onder in een andere sfeer. Je luistert naar verhalen en sprookjes tot je oren er warm van worden. Iedereen vanaf zes jaar is welkom. Verzamelen om 13.45 uur aan het Sprookjeshuis. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Reservatie (bij voorkeur enkele weken vooraf) is verplicht. Meer info via www.provincieantwerpen.be > Sprookjes op Zondag

 

Adres: Sprookjeshuis Rivierenhof - Parkweg (tegenover de speeltuin aan het kasteel), Turnhoutsebaan 246, Deurne

Perscontact: Anouche De Keyzer, T 03 360 51 11, E anouche.dekeyzer@provincieantwerpen.be

 

Week 52 van 23 tot 31 december

 

Opening en sluiting provinciale diensten en domeinen

 

De administratieve diensten van het provinciebestuur zijn van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 gesloten.

Kasteel d’Ursel is helemaal in de ban van Kerstmagie tot en met 23 december. Daarna zijn de administratieve diensten gesloten tot en met 8 januari. Het park blijft uiteraard vrij toegankelijk.

De kantoren van Kempens Landschap zijn van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020 gesloten. De meeste domeinen zijn geopend, kijk voor meer informatie op www.kempenslandschap.be

Arboretum Kalmthout is gesloten (tuin & administratie) vanaf maandag 23 december 2019. De administratie gaat terug open op donderdag 2 januari 2020, de tuin (hamamelisfeesten!) op maandag 6 januari 2020.

Het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Van 24 december (15 uur) tot en met 2 januari 2020 is de onthaalbalie van De Schorre gesloten. Ook de administratie en diensten zijn dan gesloten.

De administratieve diensten van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zijn gesloten van 21 december tot en met 2 januari. Het domein blijft geopend, net als de campingreceptie (dagelijks van 7 uur tot 22 uur). Deze is wel uitzonderlijk gesloten op 2 januari 2020 van 9 tot 15 uur.

Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker is volledig gesloten van zaterdag 21 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020. Dit geldt dus ook voor de sportaccommodatie, de binnenspeeltuin Nekki, de cafetaria en zwembad De Nekkerpool. Vanaf zaterdag 4 januari 2020 verwelkomen alle medewerkers van De Nekker je graag terug!

Het Provinciaal groendomein Rivierenhof is vrij toegankelijk tijdens de kerstvakantie. De administratieve diensten zijn gesloten van 24 december 15u tot en met 2 januari 2020. De wachtersbalie Rivierenhof blijft geopend, de Kinderboerderij sluit tot en met 11 januari. Op zondag 12 januari 2020 ontwaakt de boerderij!

Het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark is vrij toegankelijk tijdens de kerstvakantie. De administratieve diensten zijn gesloten van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020. De wachtersbalie blijft geopend.

De Provinciale Groendomeinen De Averegten (Heist-op-den-Berg), Hertberg (Herselt), Hoge Mouw (Kasterlee) en Prinsenpark (Retie) zijn vrij toegankelijk tijdens de kerstvakantie. De administratieve diensten zijn gesloten van 25 december tot en met 2 januari 2020. De wachtersbalies zijn beperkt geopend.

Langlopende activiteiten

 

Tentoonstelling Frans L. Van Praet – WANKEL

> 20 december, elke werkdag 8 > 18 uur #Antwerpen

 

Ontwerper/kunstenaar Frans L. Van Praet werd 80 jaar, en is nog altijd actief. De provincie eert hem met een tentoonstelling in het Antwerpse provinciehuis, die de titel ‘WANKEL’ kreeg. De tentoonstelling voert de bezoeker langs meer dan 80 objecten die een kijk geven op de verscheidenheid van zijn creaties. Vrij te bezoeken tot 20 december op werkdagen van 8 tot 18 uur. Info: www.provincieantwerpen.be > Frans L. Van Praet.

 

Adres: Provinciehuis, publieke zone -1, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen

Perscontact: Faye van Impe, M 0486 60 46 02, faye.vanimpe@provincieantwerpen.be

 

Eindejaarswandelingen in het Arboretum Kalmthout

1 tot 22 december, 10 > 17 uur #Kalmthout

 

Eindejaar in Arboretum Kalmthout was nog nooit zo gezellig. In de coniferenwandeling ontdek je de grote variatie en schoonheid van de coniferen in de arboretumtuin. December is natuurlijk de ideale maand om deze familie te komen bewonderen! Bij je bezoek ontvang je een gratis boekje met informatie over een selectie coniferen uit de tuin.

Je kan ook genieten van een winterwandeling, in de tuin of langs het tuinpad. Drink warme chocolademelk in de cafetaria en kom shoppen voor je kerst-en eindejaarsgeschenken. Op zondagen 1-8-15 en 22 december kun je om 14 uur ook aansluiten voor een rondleiding in de arboretumtuin met een gids. Inschrijven is niet nodig, afspraak aan de vuurschaal. Deelname is inbegrepen in je toegangsticket.  www.arboretumkalmthout.be

 

Adres: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout

Perscontact: Bram Rammeloo, T 03 666 67 41, E abraham.rammeloo@arboretumkalmthout.be

 

Gilbert Uitdenhouwen: Pop-up Art Galery in Arboretum

1 tot 22 december, 10 > 17 uur #Kalmthout

 

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaar Gilbert Uitdenhouwen. In zijn creaties verwerkt hij materialen en foto's die hij nam tijdens wandelingen door de natuur. Ontdek een staalkaart van Gilberts artistieke werk in zijn 'pop-up art galery' in de galerie van Arboretum Kalmthout: tekeningen, aquarellen, acrylschilderijen, foto's, collages… Hij is steeds op zoek naar schoonheid en essentie, ontdaan van alle franjes.

Op zoek naar een origineel geschenk voor eindejaar? De werken uit de tentoonstelling worden te koop aangeboden, als betaalbare kunst. De galerie is vrij toegankelijk en elke dag open van 1 tot en met 22 december, tussen 10 en 17 uur. www.arboretumkalmthout.be

 

Adres: Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, Kalmthout

Perscontact: Bram Rammeloo, T 03 666 67 41, E abraham.rammeloo@arboretumkalmthout.be

 

Tentoonstelling ‘De Warmste Foto’s’ in De Averegten

1 tot 21 december, ma-di-woe-do 13 > 16 uur #Heist-op-den-Berg

 

De Averegten verkoopt een selectie foto’s van vorige tentoonstellingen ten voordele van het goede doel: VOC Neteland in Herenthout. Kom je mooiste en warmste foto uitkiezen! Afhalen kan vanaf 21 december, de actie sluit dan af met een Reflectortocht.

Meer info via www.provincieantwerpen.be > De Averegten

 

Beleidsverantwoordelijke: Jan De Haes, 03 240 51 97

Perscontact: Nancy Wouters, T 014 37 91 74, E nancy.wouters@provincieantwerpen.be

 

Tentoonstelling 'la Pile': elektriciteitswijk van de toekomst

1 december tot 31 januari, 9 > 16 uur #Westerlo

 

In de tentoonstelling ‘La Pile’ op Kamp C ontdek je de elektriciteitswijk van de toekomst.

Wat als we plots geen elektriciteit meer van het net kunnen halen? Zouden we dan ons geautomatiseerde luxeleven zoals we het sinds de fifties bij elkaar fantaseerden voor goed mogen opbergen? Waarschijnlijk niet. Heel wat burgers, bedrijven en onderzoekers experimenteren nu al met alternatieve manieren van stroom opwekken, opslaan en verdelen. Op de schaal van een gebouw, een buurt of de hele stad maken deze initiatieven een andere toekomst klaar voor gebruik.

 

Voor een individueel bezoek kun je gewoon langskomen in het infocentrum op Kamp C van maandag tot vrijdag tussen 9u en 16u en zaterdag 18/01/2020 van 10u tot 15u. Groepsbezoeken dienen aangevraagd te worden via info@kampc.be . www.kampc.be

 

Adres: Kamp C, Britselaan 2, Westerlo

Perscontact: Diana Grasso, T 014 27 96 65, M 0470 66 32 27, diana.grasso@kampc.be

 

 

 


Activiteitenkalender provincie Antwerpen december 2019

Reactie schrijven

Commentaren: 0