De activiteiten van kwekerij de Tuin De Boschhoeve 2020 zijn alweer bekend

De activiteiten van kwekerij de Tuin De Boschhoeve 2020 zijn alweer bekend

Sneeuwklokjesfeest  do. 6, vr. 7 en za. 8 februari van 10.00 - 17.00 uur.

Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes. We hebben gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten. 

In de schuur is veel plaats ingeruimd voor kramen met ‘galanthofilia’: variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, Engels servies, vaasjes, glaasjes en truien met sneeuwklokjes en sieraden.


De activiteiten van kwekerij de Tuin De Boschhoeve 2020 zijn alweer bekend

In de tunnelkas vindt u voorjaarsbloemwerk, de eerste viooltjes en primula’s maar ook onze collectie pioenen en voorjaarsbloeiende heesters.

Kwekers: Cathy Portier: sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten, Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes, kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters, Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamenspecialiteiten,      Maretakkenkwekerij Moergestel: fruitbomen met mistletoe. 

De Boschhoeve biedt sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten, pioenen, voorjaarsbloeiende heesters van Rein en Mark Bulk. 

De zadenrekken zijn weer gevuld en de ouderwetse bollenkisten liggen vol zakken met onze favoriete zomerbollen. Waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar een flink aantal nieuwe cultivars.

De tuin zal bij goed weer open zijn, in de boomgaard, enkele borders en het voorjaarslaantje zijn meer dan 350 verschillende sneeuwklokjes aangeplant. De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt  € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.  

 

Open Sneeuwklokjesdagen: za. 15, za. 22 februari en za. 29 febr. Open tuin en verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. De toegang is deze dagen gratis.

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Open Voorjaarsweekenden in april.

Ruim 30 jaar bollen planten resulteert inmiddels in een lentetuin vol bloei, kleur en geur. Graag laten we iedereen in het weekend mee genieten van deze kleurrijke voorjaarsexplosie. In de moestuinbedden, de schaduwtuin, de boomgaard en het grote grasveld zijn veel soorten narcissen, honderden tulpen en blauwe druifjes, sneeuwroem en sterhyacinten, hondstanden, kievietsbloemen en bosanemonen te bewonderen. In de kleine schuur richt Bert Loman een expositie in met unieke objecten, gemaakt van ‘door de natuur afgedankte materialen’ uit tuin, bos of berm. 

Welkom in de tuin in april op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, op 2e Paasdag i.p.v. 1e Paasdag. Gratis toegang.

 

Lentemarkt za. 18 april van 10.00 - 17.00 uur.

Het voorjaar is wel ons favoriete seizoen. De grond wordt warmer, er kan weer prima geplant worden. En er valt uit zoveel te kiezen! Vrolijk bloeiende voorjaarsbollen en bosanemonen, bloeiende (schaduw-)planten, prachtige bladplanten en natuurlijk zomerbollen. We hebben de volgende kwekers uitgenodigd: Hein Meeuwissen: zomerbloeiende bollen en knollen en bossen tulpen van het land, Hermien Challa: kleinboemige gladiolen, Leslie Leijenhorst: historische bloembollen, kwekerij Alpine Garden Plants: primula’s en bijzondere rotsplanten, kwekerij Suja Plant: exotische en ‘halfzachte’ planten, Bart Wortelboer: bijzondere schaduw-planten. 

Reinier Veldhuyzen brengt mooie metalen vogels mee en José Arts haar prachtig beschilderde zijde en linnen stoffen. 

Expositie van Bert Loman in de kleine schuur: unieke objecten, gemaakt van ‘door de natuur afgedankte materialen’. 

Vrije toegang.

 


Meimarkt za. 23 mei van 10.00 – 17.00 uur.

 

Tijdens deze tuinmarkt staan het erf en de boomgaard vol kramen en stands met allereerst natuurlijk heel veel tuinplanten, maar daarnaast ook mooie, lekkere of functionele tuinartikelen. Denk hierbij aan potten en keramiek, olijfolie, jam, honing en sappen, plantensteunen, tuingereedschap en meststoffen, tuintijdschriften. 

Tanja Hilgers: wilde bloemen- en kruidenboekjes/-kaarten. Huub Kistemaker, hovenier en kunstenaar: plantaardige prints.

Hindry Bos uit IJzendoorn geeft demonstraties boomverzorgen/snoeien. 

Collega-kwekers: kwekerij Rozenrijk: rozen in grote pot, kwekerij Schipper: bijzondere eenjarigen en salvia’s, Anke Pols: kleurrijke groenten, kruiden en bloemen voor de mooie moestuin, Hein Meeuwissen: zomerbollen en –knollen, Low Gardens: bijzondere bomen en heesters, kwekerij Ekkelboom: alpine- en schaduwplanten, kwekerij De Vinkentuin: romantische planten,  kwekerij Alpine Garden Plants: zeldzame rotsplanten en mini hosta’s, Hostadroom: hosta’s in vele soorten en maten, kwekerij Bijenkans: biologische bijen- en vlinderplanten uit de volle grond,  Deborah Megens: eetbare planten uit de natuur en Julia Voskuil: tuinboeken.

Bij de Plantendokter kunt u terecht met al uw vragen over plantenziektes. De Wageningse bloemschikclub maakt weer fraaie boeketten, gratis te ontvangen door elke 50e bezoeker.  Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

 

 

Tour de Brocante vr. 12 en za. 13 juni van 10.00 tot 17.00 uur. 

 

Twee dagen lang wordt De Boschhoeve omgetoverd tot een Franse brocantemarkt: het plein staat vol brocanteurs met een zeer gevarieerd aanbod. Van nostalgische voorwerpen uit grootmoederstijd, antiek en brocante uit binnen- en buitenland, tot allerhande curiosa. Met een landelijke Engelse sfeer of de Franse slag, romantisch en verfijnd of stoer, voor elke smaak is wel iets te vinden. In de boomgaard mag iedereen naar eigen wens picknicken.

Bloembindster Marieke Nolsen uit Leusden verzorgt in de kleine schuur demonstraties met kleurrijk bloemwerk.                                                                                    

De tuin is geopend voor de bezoekers en in de theeschenkerij kunt u terecht voor koffie en thee met zoete of hartige versnaperingen. De organisatie is in samenwerking met Tineke van der Maas van De Engelse Serre. Gratis entree.

 

Dahlia en Tuinbrocante dagen vr. 3 en za. 4 juli, vr. 10 en za. 11 juli van 10.00 – 17.00 uur.

 

Van de lang doorbloeiende zomerbollen genieten we ieder jaar weer intens. We kweken een mooie collectie van deze bollen/knollen op in grote potten. Ze beginnen in juli te bloeien of tonen nu hun veel belovende knoppen. Er is uitgebreid keus uit, veelal donkerbladige, dahlia’s, diverse soorten Agapanthus, verschillende grote en kleine Eucomis soorten, Crocosmia’s, Rhodohypoxis variëteiten en Begonia’s. 

Ook dit jaar is er een aantrekkelijk aanbod tuinbrocante uit binnen- en buitenland om de tuin of het terras mee te verfraaien: oude vazen, serviezen en kannen, tweede hands bankjes en tafels, houten voorraadkisten en ouderwetse manden.  In de grote schuur bevinden zich de stands met brocante van De Boschhoeve en het serviesgoed en glaswerk van Tineke van der Maas (De Engelse Serre). Vrije toegang.

 


Zomerbloemenfestijn vr. 31 juli en za. 1 aug., vr. 7 en za. 8 augustus van 10.00 - 17.00 uur.

 

Een vrolijk zomerfeest met een hoofdrol voor de vele kleurrijke zomerbloemen die we kweken. De decoratieve moestuin en de grote pluktuin zijn op dit moment op hun hoogtepunt. Ook de borders langs het grote grasveld staan in volle bloei.  

Er is nog keus uit onze collectie bloeiende dahlia’s in grote potten, om uw eigen pluktuin mee te creëren. 

Iedereen kan naar harte lust zelf plukken in de moederbedden en in de sfeervolle pluktuin. Een tuin vol met bloeiende vaste planten voor de snij en onvolprezen eenjarigen als zinnia’s in vele kleuren, cosmea’s, lavatera’s, gele en witte dille, dahlia’s, zonnebloemen, afrikanen, leeuwebekken en sierlijke grassen. De toegang is deze dagen gratis.

 

Dahlia Spektakel za. 29 aug. en zo. 30 aug. van 10.00 – 17.00 uur.

 

Open tuinenweekend van vier tuinen met ieder een eigen karakter in Leusden (Sint Hubertushof en de tuin van Marieke Nolsen), Barneveld (De Beukenhof) en Wolfheze (De Boschhoeve). De gemeenschappelijke factor is het inspirerende gebruik van dahlia’s. In veel verschillende variëteiten en kleuren stelen ze de show in de borders, moestuin of pluktuin van elke deelnemende tuin. In onze eigen pluktuin werden met het oog op dit weekend meer dahlia’s aangeplant, geweldig om daar een mooi boeket van te kunnen plukken. Entree € 3,= per tuin, incl. koffie of thee.

 

Oogstfair za. 12 september van 10.00 – 17.00 uur.

 

Onze sfeervolle oogstfair is de laatste tuinmarkt van dit seizoen. In een nog volop bloeiende tuin versieren we elk jaar de moestuin rijkelijk met een deel van de oogst van afgelopen seizoen. Kom vooral kijken en genieten in deze moestuin en voelen, proeven en ruiken in de boomgaard en op  het erf bij de kramen vol met heerlijkheden als: soep, jams en chutneys, smakelijke bessen en aardappelen, appels van oude rassen, honing, kaas en wijn, eetbare planten en tuinboeken. Bovendien vindt u op de markt sieraden, wollen kleding en viltprodukten, prachtige najaarsboeketten en herfstbloemwerk van Anke Pols, potten en zaden, gereedschap, Engelse serviezen en brocante, wenskaarten, tuinkunst en tuintijdschriften. 

Gastkwekers: Hein Meeuwissen: zakken vol bollen en knollen en vele bruikbare adviezen, Deborah Megens: eetbare planten uit de natuur, De Ommuurde Tuin: biologische aardappelen, pompoenen, groenten en kruiden. 

 Bij de Plantendokter kunt u terecht voor raad en daad bij ziekten en plagen in uw tuin. 

U bent ook nog welkom in de pluktuin voor het plukken van een herfstboeket. Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

 

Tableware & flowers vr. 16 en za. 17 okt. van 10.00 - 17.00 uur. 

 

Serviezendagen van De Engelse Serre van Tineke van der Maas in samenwerking met De Boschhoeve. Sfeervol gedekte tafels met een unieke collectie oud en antiek serviesgoed, bijpassende tafelkleden, glaswerk en bestek. De serviezen zijn zowel compleet als in onderdelen te koop. De brocanteafdeling van De Boschhoeve is aangevuld met nieuwe vondsten uit Frankrijk. Herfstkransen, kruidentoefjes en bloemwerk en grote kannen met boeketten uit de pluktuin brengen extra sfeer aan het geheel. 

Bij goed weer zijn de pluktuin en de privétuinen nog te bezoeken. In de theeschenkerij: koffie en thee, verrukkelijke taarten en tulbanden, scones, hartige taart, soep en broodjes. Toegang gratis.

 


Lunch en high tea, feesten, workshops en pluktuin.

 

In de tuin of de theeschenkerij kan voor groepen een lunch of high tea verzorgd worden. Wellicht een origineel idee voor een vrienden-, tuinclub- of bedrijfsuitje, een familiefeest of een dagexcursie (kijk voor ‘dagje uit’ tips op onze website).  

Anke Pols organiseert seizoensgebonden bloemschikworkshops, vol mooie materialen uit eigen tuin en kwekerij. 

Van eind juni tot oktober is de pluktuin (met o.a. keus uit heel veel kleurrijke eenjarige zomerbloemen, dahlia’s en lathyrus) geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Vanaf juni zijn ook kant-en-klare tuinboeketten te bestellen bij Anke Pols.

 

‘De Boschhoeve’ het land in. 

U vindt ons op diverse tuinmarkten: Sneeuwklokjesweekend in Kalmthout (B) op 8 februari, Schneeglöckchentage bij Kloster Knechtsteden in Dormagen (Dld.) op 15 en 16 febr., Schneeglöckchenfest in Hiddenhausen (Dld.) op 7 mrt., de Groenmoesmarkt in Boekel op 7 en 8 maart, tijdens het Lenteweekend in Eibergen op 2 en 3 mei, in Sonsbeekpark bij Arnhem Groenmarkt op zo. 17 mei, bij de kasteeltuin te Hernen op 6 juni.


 

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve

Dineke Logtenberg

Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

Tel. 026-4821231

Website: www.boschhoeve.nl 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


De activiteiten van kwekerij de Tuin De Boschhoeve 2020 zijn alweer bekend

Reactie schrijven

Commentaren: 0