Data Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve in Wolfheze

Voorproefje van de lente  tijdens Sneeuwklokjesfeest 

 

Buiten is de wereld in februari nog winters grijs. Maar op De Boschhoeve in Wolfheze voel je de lente al tijdens het Sneeuwklokjesfeest op donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. Voor alle liefhebbers van vroegbloeiende bolgewassen is dit een speciaal evenement waar velen jaarlijks voor terugkomen. Niet alleen uit eigen land maar van ver over de landsgrenzen.   


In de borders, de boomgaard en het zogeheten ‘voorjaarslaantje’ kunnen bezoekers meer dan 350 soorten sneeuwklokjes bewonderen. De onderlinge verschillen in grootte, kleuren en vormen zijn dan goed te zien. Veel bijzondere cultivars komen inmiddels, na jarenlange zorg en aandacht, uit de eigen tuin van de Boschhoeve. Binnen staan vrolijke kleine tulpjes, krokussen, narcissen en prachtige pioenrozen klaar voor iedereen die op zoek is naar kleur in het vroege voorjaar.  De bollenkisten zijn gevuld met zomerbollen waaronder heel veel dahliasoorten. Collega kwekers komen met variaties van kerstrozen, alpineplanten en vroeg bloeiende heesters en bomen. 

 

In de grote schuur, op het erf en in de tunnel vinden liefhebbers kramen met galanthofilia waaronder wenskaarten, botanische tekeningen, serviesgoed, vazen, servetten, kleding en sieraden, allemaal met het sneeuwklokje in de hoofdrol. In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met lekkers,  soep, broodjes en quiches. 

 

De entree op 6, 7, en 8 februari bedraagt € 4,- p.p.  Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. 

 

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Open Sneeuwklokjesdagen

 

Op  15, 22 en 29 februari  zijn de tuin en de kwekerij eveneens geopend. In de tuinen bloeien dan sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen. In de afgelopen jaren zijn veel soorten uitgegroeid tot forse pollen en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Op deze drie zaterdagen is de toegang gratis. 

 

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve

Dineke Logtenberg

Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

Tel. 026-4821231

Website: www.boschhoeve.nl 

 

Zie ook ons artikel Data Sneeuwklokjesweekend in Arboretum Kalmthout

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


Data Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve in Wolfheze

Reactie schrijven

Commentaren: 0