Data Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve in Wolfheze

Voorproefje van de lente  tijdens Sneeuwklokjesfeest 

 

Als de natuur in februari langzaam maar zeker ontwaakt, is het sneeuwklokje er als de kippen bij om zich te laten zien. Het is een aanblik die zich met weinig laat vergelijken. Het voorjaar komt er aan!

 

Op De Boschhoeve in Wolfheze kun je met volle teugen van dit gevoel genieten tijdens het Sneeuwklokjesfeest op donderdag  11, vrijdag 12 en zaterdag 13 februari. 


Veel van de (vaste) bezoekers zien het als een soort startmoment voor het nieuwe tuinseizoen. Ze komen dan ook van heinde en verre om een keuze te maken uit allerlei vroegbloeiende bolgewassen. 

 

Het sneeuwklokje speelt de hoofdrol, geflankeerd door botanische tulpjes, krokussen,  narcissen, irisjes, hondstand en sieruien. De bollenkisten met  dahlia’s staan klaar. Collega kwekers komen met variaties van kerstrozen, cyclamen,  alpine planten, fruitbomen van historische rassen,  en vroeg bloeiende heesters en vaste planten.  

 

In de tuinen en singels kunnen meer dan  350 soorten sneeuwklokjes  van alle kanten ‘au naturel’ worden bewonderd.  Zo kun je de verschillen in grootte, kleuren en tekening goed zien. Een aanzienlijk  deel daarvan komt  inmiddels uit eigen kweek. 

 

Op diverse plekken vinden liefhebbers een uitgebreide collectie  galanthofilia waaronder wenskaarten, botanische tekeningen, serviesgoed, vazen, servetten, kleding en sieraden.  In de theeschenkerij kunnen bezoekers terecht voor koffie en thee met lekkers,  soep en broodjes.

 

De entree op 11, 12 en 13 februari bedraagt € 4,- p.p.  Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur. 

 

 

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Open Sneeuwklokjesdagen

 

Op zaterdag 20 en 27 februari is de kwekerij, speciaal vanwege de sneeuwklokjes, eveneens geopend.  In de tuinen bloeien dan sneeuwklokjes in combinatie met krokussen, winterakonieten en kerstrozen. Op deze beide zaterdagen is de toegang gratis. 

 

Kwekerij/Tuin De Boschhoeve

Dineke Logtenberg

Boshoeve 3, 6874 NB Wolfheze

Tel. 026-4821231

Website: www.boschhoeve.nl 

 

Zie ook ons artikel Data Sneeuwklokjesweekend in Arboretum Kalmthout

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 


Data Sneeuwklokjesfeest op De Boschhoeve in Wolfheze

Reactie schrijven

Commentaren: 0