Frans Van Praet met tentoonstelling Wankel in het Antwerpse provinciehuis

Gratis ✅ te bezoeken van 21 oktober tot 20 december 2019

 

Van 21 oktober tot 20 december 2019 kan je in het Antwerpse provinciehuis werk van ontwerper-kunstenaar Frans Van Praet bekijken. De veelzijdige ontwerper-kunstenaar Frans Van Praet werd 82 jaar en is nog altijd actief. Het provinciebestuur geeft de kunstenaar de primeur om zijn werk tentoon te stellen in de publieke ruimte van het nieuwe provinciehuis. William Elias is curator van de tentoonstelling.

 


Onder de noemer WANKEL maakt Van Praet nu een genereuze keuze uit zijn lange loopbaan. De tentoonstelling voert de bezoeker langs meer dan 80 objecten die een kijk geven op de verscheidenheid van zijn creaties. Naast de bekende Sevillazitjes, waarmee Van Praet in 1992 doorbrak naar een breder publiek, worden ook recentere meubelobjecten en een keuze uit zijn ‘hommages’ getoond.

 “Toen we met Frans Van Praet gezwind het plan opvatten om samen de eerste tentoonstelling te organiseren in het nieuwe provinciehuis, wisselden een groot enthousiasme en de nodige bezorgdheid elkaar af. Immers, toegankelijk en tactiel is wat de kunst van deze gerenommeerde kunstenaar het meest kenmerkt. Ze nodigt uit om aan te raken, te gebruiken… “, vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor de provinciale kunstcollectie. “En dus rees de vraag of en hoe we een respectabele afstand zouden creëren tussen deze objecten en het publiek in het open huis dat het provinciehuis in essentie is en wil zijn. Frans Van Praet verzekerde ons dat zijn kunst statisch ’ten toon stellen’ geenszins het plan was. De tentoonstelling is een dynamische beleving. Aan het publiek om zijn werk al wandelend, tastend en voelend te ontdekken.”

 

Met de tentoonstelling WANKEL wil Frans Van Praet ook een lans breken voor meer creativiteit en duurzaamheid in onze samenleving. Oplossingen bedenken, creatief te zijn... Het is dát wat Frans Van Praet in onze samenleving steeds meer mist. Dat we steeds minder kiezen voor creëren en steeds meer voor massaconsumptie. Een afzonderlijke sectie in de presentatie is voorbehouden voor de reeks Louteringsberg, met sculpturen die verwijzen naar De goddelijke komedie van Dante.


PRAKTISCHE INFO

 

Wanneer:

 

De tentoonstelling loopt van maandag 21 oktober tot vrijdag 20 december 2019 en is vrij toegankelijk tijdens weekdagen van 8 tot 18 uur. Gesloten tijdens het weekend en op 1, 11 en 15 november.

 

Waar:

Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen.

 

Meer info:

www.provincieantwerpen.be

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 


Frans Van Praet met tentoonstelling Wankel in het Antwerpse provinciehuis

Reactie schrijven

Commentaren: 0