Nationale Kunstdagen waar veel kunstenaars zelf aanwezig zijn

Tiende editie

De Nationale Kunstdagen – georganiseerd door Stichting Kunstweek – viert dit jaar de tiende editie. Op 9 en 10 november exposeren opnieuw circa 200 kunstenaars hun werken in de Beursfabriek in Nieuwegein.

 

Tijdens de kunstbeurs komt men een heel laagdrempelige manier met kunst in aanraking, en kan er direct contact gelegd worden met de kunstenaar om zo het verhaal achter een werk horen. Bovenal is een bezoek aan de Nationale Kunstdagen een gezellig dagje uit. 

 


Opening door Claudy Jongstra

 

Op zaterdag 9 november wordt de jubileumeditie van de Nationale Kunstdagen geopend door Kunstenaar van het jaar 2019; Claudy Jongstra. Zij opent hiermee niet alleen de Nationale Kunstdagen maar gelijktijdig ook de Nationale Kunstweek, die duurt van 9 tot en met 17 november. Ook krijgt Claudy het Jaarboek Kunstenaars 2020, waar op de cover haar werk ‘Lorian Indigo’ prijkt, overhandigd uit handen van de voorzitter van Stichting Kunstweek.

 


Lezersactie, maak kans op twee vrijkaarten!

 

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal over schijven? Stuur dan uw verhaal met bijbehorende foto’s naar ons en maak kans op twee gratis kaarten. Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de Nationale Kunstdagen met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan maakt u kans op twee vrijkaarten. Stuur uw belevenissen op de Fair naar ons op bijgevoegd met wat foto’s.

Veel succes, Redactie VoorPlussers

 


Kunst in alle kleuren, maten en vormen

 

Ruim 200 Nederlandse kunstenaars presenteren tijdens de beurs hun werk. Tezamen laten zij een mooie mix aan uitingen, stijlen en vormen zien. Van schilderkunst tot fotografie en beeldende kunst tot keramiek, olieverf en acryl, realistisch en abstract… De Nationale Kunstdagen zijn bekend om het ‘gewoon lekker ongedwongen kunst kijken’ maar er kan ook zeker kunst gekocht worden, wat dan ook vaak gedaan wordt. 

 

Tickets

 

De feestelijke tiende editie van de Nationale Kunstdagen vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019. U bent van harte uitgenodigd om de beurs te bezoeken!

Toegangskaarten koopt u hiernaast met 35% korting in de voorverkoop

 

Uiteraard zijn ook aan de kassa nog toegangskaarten verkrijgbaar. Daar gelden onderstaande prijzen: 

 

Toegangskaart aan de kassa: € 14,50

Toegangskaart via deze ticketshop (35% korting):

Inclusief gratis catalogus (af te halen op de beurs)! € 9,42

Kinderen onder begeleiding t/m 12 jaar: Gratis

CJP-pashouders (op vertoon aan de kassa): € 9,-

Museumkaart houders: € 10,-

Catalogus Nationale Kunstdagen 2019 € 5,- 

Kunstenaars zelf aanwezig                 

 

Extra aantrekkelijk zijn de Nationale Kunstdagen omdat vrijwel alle kunstenaars ook zelf aanwezig zijn. Er ontstaan geweldige gesprekken waarbij de kunstenaar met passie vertelt over zijn werk, het achterliggende idee en hoe alles tot stand is gekomen. Kunst ontroert, geeft plezier, stemt tot nadenken, verrijkt het leven en is bovenal uniek. Leuke bijkomstigheid is dat de kunstenaar géén commissie over eventuele verkoop hoeft af te dragen, wat weer resulteert in vaak vriendelijke prijzen voor de bezoeker. 

Waar

De Beursfabriek

Adres:

Symfonielaan 5

3438 EX Nieuwegein

Nederland

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!                      


Nationale Kunstdagen waar veel kunstenaars zelf aanwezig zijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0