AOW bedragen gaan flink omhoog

Een bijzondere forse stijging van de AOW geeft gepensioneerden na velen jaren van krimp eindelijk een wat leuker vooruitzicht.Dit neemt niet weg dat de dreiging van korting van op aanvullende pensioenen nog steeds op de loer ligt!

 

Wat houdt het allemaal in?

 

Voor AOW bedragen vanaf 1 januari 2020 kijk hier!


AOW’ers krijgen er in de eerste helft van volgend jaar 2,4 procent aan AOW bij, blijkt uit berekeningen die ABN Amro vandaag presenteert. Het ziet er naar uit dat daar in juli 2020 nog ruim 1 procent bij komt. Alles bij elkaar is dan, in vergelijking met januari van dit jaar, het bedrag met 8,3 procent gestegen.

 

De vooruitzichten voor aanvullende pensioenen zijn nog steeds slecht. Door de rekenregels, moeten de Pensioenfondsen de lage rente, de pensioenbedragen, zoals het er nu uitziet gaan verlagen. De meevaller in de AOW bedragen zou dit mogelijk kunnen gaan compenseren, helemaal zeker is dit nog niet!

De lage (reken) rente maakt het extreem duur om te beloven om in de toekomst geld uit te keren. De pensioenfondsen kunnen er niet meer omheen: dit wordt korten (,werkenden in hun opbouw, gepensioneerden op hun uitkering). 

 

Door een aantal factoren is de stijging van de AOW de komende jaren extra groot.

 

Een hogere AOW-uitkering zou de AOW ‘ers wat lucht kunnen geven, iets waar ze natuurlijk na al die jaren van korten wel recht op hebben natuurlijk.

 

Het AOW-bedrag gaat meestal elk half jaar omhoog, maar de komende jaren is de stijging extra groot. De AOW lift mee met het minimumloon, wat weer is afgeleid van de cao-lonen, die verhoogd zijn met de aangetrokken economie.

 

Doordat op Prinsjesdag bekend werd dat er volgend jaar een forse lastenverlichting gegeven zal worden aan werkenden, zal dit ook doorwerken in de AOW bedragen, zoals dit in de wet is vastgelegd dat fiscale meevallers doorgerekend zullen worden naar de AOW bedragen.

 

Goed nieuws voor gepensioneerden, we moeten het allemaal nog zien natuurlijk, maar mogelijk gaat de groeiende economie ook voor hen doorwerken!

 

beleggingspanden

AOW bedragen gaan flink omhoog

Reactie schrijven

Commentaren: 0