JazzBusters in de Selatuinen

 

Feelgood-Jazz met een bluesy sound

 

Zondagmiddag 15 september om 14.00 

 

Tineke Koops en Leonieke Vermeer hebben beide lichte muziek aan het conservatorium in Groningen gestudeerd. Terugkijkend op die studiejaren  was er nog niet het besef dat de saxen van Tineke zo vloeiend zouden samensmelten met de pianoklanken van  Leonieke. 

Ze speelden ieder voor zich in diverse bands en projecten en niet zonder succes. 

 


JazzBusters werd pas in 2017 een feit, toen Tineke Leonieke ontmoette en ze allebei hun liefde voor de bluesy sound en het improviseren bleken te delen.  Ze vonden in Einko Topper met contrabas en Bas de Jager op drums een stevige  ritmesectie.

Vanaf dat moment was JazzBusters niet meer te weerstaan. De muziek is swingend, meeslepend improviserend en met een stevige groove.

 

 JazzBusters laat de sfeer van de jazzclubs herleven. Ze spelen Feelgood-Jazz en veelal akoestisch, waardoor er een intieme sfeer ontstaat. Het publiek wordt meegenomen op een spannende reis door een verrassend jazzrepertoire, met bewerkingen van bekende en onbekende nummers van de grote namen uit de Swing, Bebop, Souljazz en Latin waarbij het publiek niet stil zal kunnen zitten. 

 

Leonieke Vermeer    piano

Tineke Koops    saxen

Einko Topper  contrabas

Bas de Jager  drums

 

Selatuinen aan De Bult 3 in Appelscha. Entree € 10,00 

www.selatuinen.nl   tel 0622980132-    0516 514992

 


Fotograaf is Serge Duursma

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

JazzBusters in de Selatuinen

Reactie schrijven

Commentaren: 0