Aanbevolen dagtrip, de Tuinen van Appeltern, Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingsinstituut.

De Tuinen van Appeltern ✅ bestaat uit een 12 hectare groot tuinenpark met meer dan 180 verschillende voorbeeldtuinen.

 

Op deze website laten wij u alvast kennismaken met het park.. U zult merken dat een bezoek aan De Tuinen van Appeltern beslist de moeite waard is.

 

Er wordt u sfeervolle tuinbeleving, inspiratie, ideeën en praktische informatie geboden.

 

U wordt voorgesteld aan ontwerpers, hoveniers, kwekers en productleveranciers. Bovendien laten zij u veel foto's en ontwerpen zien ter inspiratie.

 

Naar Appeltern


Een dagje in het tuinenpark is een unieke beleving. Naast het geven van ideeën en informatie kunt u hier volop genieten.

 

De Tuinwinkel (alleen via internet)

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

De productleveranciers en kwekers etaleren vele producten. Vele planten die u tegenkomt tijdens uw bezoek zijn te koop bij de plantenmarkt. De overige producten van de exposanten vindt u in de tuinwinkel (alleen via internet). Hier vindt u de nodige informatie over de leveranciers.

Het park is ruim 12 hectare groot en er zijn inmiddels meer dan 180 verschillende voorbeeldtuinen. De meeste hebben de medewerkers van Appeltern zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuin- en landschapsarchitecten. De Tuinen van Appeltern veranderen elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast. Dit jaar hebben De Tuinen van Appeltern groen licht gekregen om uit te bereiden..

 

 

Meer dan tuinen alleen

 


De Tuinen van Appeltern zijn zo groot dat je minstens vier uur nodig hebt om alles te zien. Nergens in Nederland zijn zoveel planten in een park te zien als hier. Alle Nederlandse fabrikanten en kwekers hebben producten en planten ter beschikking gesteld. Overal staan kleine objectieve informatiebordjes bij. Op deze manier helpen zij u aan ideeën maar ook aan informatie om verder te kunnen. Het park is behalve een voorlichtingspark ook een belevingspark. Voor iedereen die van rust en ruimte houdt of gewoon een ontspannen dagje uit wil zijn, hebben ze van alles in huis. Appeltern mag u gewoon niet missen.


Maak kennis met Nederlands grootste plantencollectie.


Er is ook volop gelegenheid om gezellig even bij te komen.


Parkonderdelen

 

Naast de meer dan 180 compleet aangelegde voorbeeldtuinen is in het park nog veel meer te beleven en te zien. In de beeldentuin bijvoorbeeld treft u een steeds wisselende expositie met beelden van tenminste 15 verschillende kunstenaars.

 

In het park is een Architectuurpaviljoen ingericht door de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitecten.

 

Op de verzamelterreinen zijn veel basismaterialen nog eens overzichtelijk gerangschikt.

 

In De Tuinen van Appeltern treft u uiteraard een uitgebreide bibliotheek en een boekenshop aan met een uitgebreide collectie tuinboeken. Op verzoek wordt u graag de ‘Appeltern film' getoond. Het hele jaar door worden gebouwen en tuinen opgesierd met natuurlijke decoraties en trendy accessoires.

 

Voor de kinderen is een spannende speurtocht uitgezet en zijn speciale speelplaatsen ingericht.

Het park ligt midden in het waterrijke Maas en Waalse polderlandschap. Op diverse plaatsen heeft u een prachtig uitzicht en kunt u genieten van de heerlijke rust en ruimte.

 

Van beeldentuin tot verzamelterrein.

 

OPENINGSTIJDEN

Van maart tot en met november is het park iedere dag geopend, ook op zon- en feestdagen!

 

Voor meer info zie Appeltern

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Aanbevolen dagtrip, de Tuinen van Appeltern, Nederlands enige objectieve tuinvoorlichtingsinstituut.

Reactie schrijven

Commentaren: 0