De Japanse tuin van Clingendael

Als de zon even gaat schijnen in begin mei en u houdt van wandelen in een mooi park ✅, dan moet u beslist eens naar den Haag trekken om daar het park van Clingendael te bezoeken. Ook in andere jaargetijden is het de moeite waard om hier eens te komen kijken. 


Het park van Clingendael heeft nu twee bijzondere elementen, dat zijn het Sterrenbos en de Japanse tuin.

 

Het dichte Sterrenbos, dat naast de Japanse tuin ligt, heeft een onderbegroeiing van schitterende geurende rododendrons. U kunt er een heerlijke wandeling maken en genieten van de vele verschillende soorten ganzen die net als u van het voorjaar genieten. De karpers in de vijver beginnen weer naar boven te komen en zijn ook, als u er oog voor heeft, een lust om te zien....

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Zo zie ik het graag!

 

De Japanse tuin werd rond 1900 aangelegd met hulp van o.m. de Japanse Ambassade. Dit gebeurde op initiatief van Marguerite van Brienen, nadat ze kort voor 1900 een reis had gemaakt naar Japan. 

 

In het park is een restaurant waar u heerlijk in de zon kunt zitten (als die schijnt) en toen wij er waren was er heerlijke appeltaart bij een lekker kopje koffie.

 

Openingstijden

De Japanse Tuin is een aantal weken open in het voorjaar en het najaar. U kunt de tuin buiten deze tijden helaas niet bezoeken (ook niet op afspraak).

 

Voorjaar 2019: open van 27 april tot en met 9 juni, van 9.00 tot 20.00 uur.

Najaar 2019: open van 12 oktober tot en met 27 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur.

Gevolgen kwetsbaarheid

Om de tuin te beschermen zijn er een paar regels:

 

Niet toegestaan zijn: honden, buggy’s en elektrisch aangedreven hulpmiddelen.

Heeft u een rolstoel? Dan kunt u een beperkt deel van de tuin bezoeken. Er is een aparte ingang met een speciale, kortere route door de tuin.

Zijn er veel bezoekers? Dan moet u soms even wachten voor u de tuin in mag. Er mag een maximum aantal bezoekers in de tuin komen.


De Japanse tuin van Clingendael

Reactie schrijven

Commentaren: 0