Een unieke wandeling met huisgids in de Schorre

Themawandeling over natuurgebruiken en volksgeloof  ✅

22 september 2019, 13.30 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom

 

Wil je De Schorre en haar natuur op een andere manier leren kennen? Laat je je graag verrassen door allerlei weetjes? Schrijf je dan in voor een unieke wandeling met huisgids Jan Vaeck. Op 22 september neemt hij je opnieuw mee op een wandeling doorheen De Schorre met als thema natuurgebruiken en volksgeloof. Inschrijven via www.deschorre.be.

 

Wandelen in De Schorre- Copyright: Yannig Van de Wouwer

 


 

Huisgids Jan werkte 30 jaar in De Schorre en kent het domein dan ook als zijn broekzak. Hij kent de namen van alle planten en bloemen, vertelt je meer over geneeskrachtige planten en neemt je mee in de wereld van de (planten)mythologie. 

 

Waarom staat er een haan op de kerktoren? Waarom strooien we rijst voor het bruidspaar? Waarom zeggen we gezondheid als iemand niest? Waarom geven we een bloemenkrans bij een begrafenis? Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens onze wandeling! 

 

De wandeling begint in het onthaal van Congrescentrum De Pitte. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voorzie hiervoor dus de gepaste kledij. De wandeling duurt ongeveer 2u. Inschrijven op voorhand is verplicht.

 

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

 

Wanneer:

22 september 2019, om 13.30 uur. 

 

Waar: 

Verzamelen in Congrescentrum De Pitte, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, Boom 

 

Deelnameprijs:

€ 5 per persoon

 

Inschrijven op voorhand is verplicht.

 

 

 

Website:

www.deschorre.be

 

Meer info:

onthaal@deschorre.be of 03 880 76 00

 

 

 


 

 

 


Een unieke wandeling met huisgids in de Schorre

Reactie schrijven

Commentaren: 0