Slingers maken voor een bijzondere gelegenheid met zelfgemaakte foto!

Heeft u binnenkort een verjaardag met een bijzonder tintje, 40 jaar, 50 jaar of 1 jaar, het maakt eigenlijk niet uit, u kunt altijd een leuke slinger maken voor de jarige. Benodigdheden: 
Wat touw, afhankelijk van de maat van de slinger. 
Een leuke foto. 
Wat plaksel.

 

Zet een leuke foto waarvan u een slinger wilt maken in paint (op bijna iedere p.c. aanwezig) en verklein de foto tot ongeveer de maten breedte 298 hoogte 448.

Tekst op de foto plaatsen: Klik op afbeelding en er verschijnt een menu waarop staat "Ondoorzichtig tekenen" de tekst wordt dan zonder kader op de foto gezet.

In dit voorbeeld is er de leeftijd van de betrokken persoon erop gezet, maar het kan natuurlijk ook de naam van de jarige zijn. Kies een leuke kleur uit. Bevalt de kleur niet klikt dan op ongedaan maken en begin opnieuw.

Ben je tevreden over de tekst bewaar deze foto dan onder een andere naam zodat je de oude foto nog bewaart!


Ga nu de foto met tekst kantelen. Klik op afbeelding en daarna op spiegelen en draaien en daarna op draaihoek 90 graden. Bewaar deze foto met de toevoeging links. 
Hierna de foto weer kantelen maar nu 180%, u krijgt dan de foto de andere kant op. Bewaar ook deze foto met de toevoeging rechts.

 

Open het programma "Word" en start een nieuw document. Begin met het weghalen van alle marges. Klik op bestand (links boven in) en daarna op pagina instelling en zet alle marges op 0, zo krijgt u de meeste ruimte voor de foto's.


Klikt nu op invoegen (boven in menu), dan op figuur en dan op "uit bestand" en zoek de foto met de toevoeging links. Herhaal dit met de foto met de toevoeging rechts. 
De foto's komen nu onder elkaar. Verklein de foto's nu stapje voor stapje (elke foto even groot houden) tot ze naast elkaar op de pagina komen.

Zet nu tussen de foto's een aantal spaties. 
Geef nu twee keer een enter en kopieer de foto's en plak ze onder de bestaande foto's.

U heeft nu vier foto's op een pagina waarvan de hoofden tegenover elkaar staan. Sla deze pagina op zodat u deze nog eens kunt gebruiken (als u bijvoorbeeld foto's te kort komt).

De foto's kunt u nu uitprinten (meerdere keren) afhankelijk van de lengte van de slinger. Knip de foto's nu uit waar bij de twee tegenover elkaar staande foto's natuurlijk niet losgeknipt worden. 
Vouw de foto's in het midden (waar u de spaties had gezet) om en plak deze om de draad tegen elkaar vast. Herhaal dit tot de hele lijn vol zit met de foto's. 
Hou tussen elke foto wat ruimte.

Een prettige verjaardag toegewenst, aan de slinger zal het niet liggen!Sonja dingt met deze bijdrage mee naar twee vrijkaarten voor de LEGO World in Zwolle!
Wilt u ook kans maken op twee gratis kaarten voor één of ander Evenement zoals deze op onze site staan, stuur dan ook een leuk verhaal over uw hobby op vergezeld van meerdere foto's en ook u komt dan in aanmerking voor deze actie!

Met dank aan Sonja!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Slingers maken voor een bijzondere gelegenheid met zelfgemaakte foto!

Reactie schrijven

Commentaren: 0