Zomertip voor thuisblijvers met kinderen avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

Blijft u deze zomer thuis met de vakantie ✅ en wilt u er toch met de kinderen op uit, dan is dit mogelijk iets leuks om te gaan doen! Avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

 

Zomerspeurtocht voor kinderen t/m 31 augustus, elke dag van 10 tot 17 uur

 

Deze zomer gebeuren er raadselachtige dingen in de tuin van Arboretum Kalmthout, het lijkt er wel betoverd! Kaboutertjes lokken je naar het bonsaibos, ananassen en eekhoorns wachten je op om een spelletje te spelen en in de bomen zitten vreemde vogels verstopt. En wat doen al die geitjes in de tuin?!

 

Tijdens de grote vakantie is het arboretum een heerlijke speelplek waar families met kinderen zich geen moment zullen vervelen. Je kunt er elke dag meespelen met de zomerspeurtocht, een betoverend avontuur voor kleine en grote speurneuzen.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar hebben zoals altijd gratis toegang tot de tuin, en kunnen dus de hele zomervakantie lang -en zo vaak ze maar willen- meespelen met de zomerspeurtocht.


Wie deelneemt, maakt kans om op het einde van de grote vakantie één van de zeven geitjes uit de zomerspeurtocht te winnen. De geitjes dragen een halsbandje met hun naam en zijn ieder genoemd naar een Team Lou-stripfiguurtje. 

Copyright: Arboretum Kalmthout

 

‘Het betoverende avontuur’, óók een strip!

 

'Het betoverende avontuur' is niet alleen een speurtocht, maar ook een écht stripverhaal! Het nieuwste en 18de Team Lou stripalbum is bedacht en getekend door jong striptekentalent Sylvia Tops uit Westerloo. Wie de strip leest, herkent meteen een heleboel plekken en figuren uit de zomerspeurtocht van Arboretum Kalmthout. Het verhaal speelt zich namelijk helemaal af in de arboretumtuin.

 

Als onderdeel van de speurtocht, is er in het sprookjesachtige tuinprieel, de Gloriëtte, een leeshoekje ingericht waar kinderen de Team Lou strip van voren naar achteren kunt uitlezen. Wie de avonturen thuis wil herbeleven, kan terecht in de cadeau- en boekenshop van het arboretum. Daar vind je naast de gewone strip ook een gelimiteerde Kalmthoutse editie van de strip te koop.

 

Op de cover van de strip ‘Het betoverende Avontuur’ prijkt op de achtergrond de gevel van het historische Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout, dat gerestaureerd wordt en voor bezoekers in de loop van 2020 bij evenementen opnieuw toegankelijk is.

  Copyright: Sylvia Tops, 2019

 

PRAKTISCHE INFO

 

Wanneer

Elke dag van 10 tot 17 uur, nog tot en met 31 augustus 2019 

 

Waar 

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

 

Deelnameprijs

Deelname aan de zomerspeurtocht is voor iedereen gratis.

Toegang tot de tuin € 7, gratis toegang voor jaarkaart- of museumpashouders, en kinderen -12 jaar

 

Website www.arboretumkalmthout.be 

 

 

Meer info

Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

 

 

 


 

 

 


Zomertip voor thuisblijvers met kinderen avontuur en geitjes in Arboretum Kalmthout

Reactie schrijven

Commentaren: 0