Een leuk dagje uit met de kinderen met leuke strip speurtocht Arboretum Kalmthout

Stripdag ✅ Kalmthout toont nieuw Team Lou album

Arboretum Kalmthout sprookjeslocatie in stripverhaal

 

Stripgemeente Kalmthout pakt tijdens de Stripdag van 23 juni uit met het nieuwste album van Team Lou, dat zich deels in een betoverende sprookjeswereld en deels in de arboretumtuin zelf afspeelt.


Kalmthout profileert zich sinds jaren als stripgemeente. Haar bekendste ‘inwoners’, stripfiguurtjes Suske & Wiske, vloeiden er sinds de jaren 1965 uit de tekenpen van geestelijk vader Willy Vandersteen. Lokaal is stripcoördinator Jan Francken bekend als begeesterd initiatiefnemer van de jaarlijkse Stripdag tussen 1994-2013, en daarna ook als één van de trekkers achter de Striproute initiatieven en de familiedag ‘Strips in het park’ in Arboretum Kalmthout.

 

 

Striptekenares Sylvia Tops toont de gelimiteerde Kalmthout-editie van haar gloednieuwe Team Lou stripavontuur in primeur tijdens de persvoorstelling aan het Vangeertenhof in Arboretum Kalmthout.
  Copyright: © Sylvia Tops -2019-


Het betoverende avontuur in Kalmthout

 

Het succesvolle concept van de oorspronkelijke Stripdag keert na een korte pauze ongewijzigd terug met signeersessies, een stripveiling en vele verkoopstanden met strips in de gebouwen van sporthal GITOK. Opkomend tekentalent Sylvia Tops (23) uit Westerlo stelt er haar nieuwe Team Lou stripalbum voor, ‘Het betoverende avontuur’.

 

Haar 18de album speelt zich volledig af in het provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Op de cover van het album herkennen we de personages van Team Lou voor de recent gerenoveerde gevel van het Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout.

 

Naast de gewone uitgave van de strip zal er tijdens de Stripdag ook een gelimiteerde uitgave in 150 exemplaren te koop aangeboden worden. Deze is voorzien van een speciale editiecover en 4 extra bladzijden.

 

Ook andere stripauteurs tekenen present voor de Stripdag. Eric De Rop (Suske & Wiske), Kristof Berte (Lise, op het monstereiland) en D’Auwe (Den Theeuw, Nieuwmoerse fietsenmaker) signeren er 4 verschillende ex librissen van Kalmthoutse locaties.

www.striproute.be

 

Website

www.arboretumkalmthout.be

www.weekvandeprovinciedomeinen.be

 

 

Meer info

Arboretum Kalmthout, T +32(0)3 666 67 41, E info@arboretumkalmthout.be

 

 


Opnieuw een Stripdag in Kalmthout

 

De Stripdag kent zijn ontstaan rond het Station Heide, Heidestatieplein en St Jozefschool in de jaren 90. Het stijgend aantal bezoekers deed de organisatoren uitkijken naar een andere en grotere locatie. Met ondersteuning van het gemeentebestuur verhuist de Stripdag begin jaren 2000 naar Sporthal Gitok, waar men nog meer standhouders en bezoekers kan verwelkomen. 2013 wordt de kers op de taart: de 100ste verjaardag van Willy Vandersteen vormt een mooie afsluiter. De vraag van vele inwoners en stripfans om opnieuw een Stripdag te organiseren bleef niet uit. Daarom is er na een stilte van 6 jaar opnieuw een Stripdag op 23 juni 2019.

 

Zomerspeurtocht in de arboretumtuin

 

Deze zomer staat de zomerspeurtocht van Arboretum Kalmthout helemaal in het teken van de strip ‘Het betoverende avontuur’ van Team Lou, bedacht en getekend door Sylvia Tops. Er gebeuren raadselachtige dingen in de arboretumtuin. Elfjes en kaboutertjes lokken kleine speurders naar het bonsaibos, waar sprookjesfiguren hen opwachten om spelletjes te spelen. In de bomen zitten vreemde vogels verstopt, en de magische spiegel houdt een geheime boodschap verborgen. Een heleboel figuren en plekken uit de strip komen terug in deze familiespeurtocht. De strip is vanaf de zomer ook te koop in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout. Leuk voor wie thuis alle avonturen wil herbeleven.

 

De zomerspeurtocht loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2019, elke dag van 10 tot 17 uur in Arboretum Kalmthout. Deelname is inbegrepen in het toegangsticket tot de tuin, kinderen -12 jaar gratis.

 

PRAKTISCHE INFO

 

Contact- & bezoekadres

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

T +32 (0)3 666 67 41

E info@arboretumkalmthout.be

 

Openingstijden

Dagelijks van 10 tot 17 uur

 

Toegangsprijzen

Volwassenen 7 euro, studenten 5 euro, jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis

 

Bereikbaarheid

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.

De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.

Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.

Meer informatie bereikbaarheid op de website

 

 


Een leuk dagje uit met de kinderen met leuke strip speurtocht Arboretum Kalmthout

Reactie schrijven

Commentaren: 0