Alternatief kamperen, Pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Boompitten ✅ klaar voor eerste kampeerders in Bornem

 

Voor de derde zomer op rij kan je dit jaar weer gaan pitkamperen in domein De Notelaer in Bornem. Gisteren zijn de vier boompitten van Kempens Landschap opgehangen vlakbij het paviljoen. Zo wordt dit achttiende-eeuwse erfgoedpareltje aan de Schelde omgetoverd tot een avontuurlijk kampeerterrein. Nu is het enkel nog wachten op de eerste kampeerders!


Boompitten op reis

Het pitkamperen is gestart als een project van vzw Kempens Landschap en vzw ’t Pleckske, met een subsidie van LEADER Provincie Antwerpen. In de zomers van 2014, 2015 en 2016 hingen de boompitten in het voormalige kloosterdomein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. “In 2017 verhuisden de boompitten naar domein De Notelaer in Bornem. Het pitkamperen was daar meteen een schot in de roos, twee zomers op rij waren de boompitten volledig verhuurd. Ondertussen staat de derde zomer waarin je kan kamperen aan paviljoen De Notelaer voor de deur, en ook nu kunnen we weer op veel interesse rekenen. Wie nu nog een plaatsje wil bemachtigen, moet zich haasten”, stelt gedeputeerde Kathleen Helsen, covoorzitter van Kempens Landschap.


“Het pitkamperen maakt deel uit van het zomerprogramma van Terra Nova en is hier stilaan een vaste waarde in geworden. Om een leuke vakantie te beleven hoef je helemaal geen vliegtuig te nemen of een lange autorit te maken. We bieden verrassende weekendjes weg aan in heel de provincie”, vult gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes, tevens covoorzitter van Kempens Landschap, aan.

 

 

 

Een unieke kampeerervaring hoog in de bomen

 

Kamperen in een boompit is een unieke ervaring. Je slaapt midden in de natuur op zo’n 3 meter hoogte. De tenten zijn ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. Elke pit biedt onderdak aan maximaal twee volwassenen en twee kinderen. Met een laddertje klim je naar de ingang van de tent. Je nestelt je gezellig in een pit en geniet door de ramen van het prachtige uitzicht. ’s Avonds kan je zelf barbecueën of een kampvuur maken. De volgende ochtend staat er een vers ontbijt voor je klaar.

 

Een achttiende-eeuws erfgoedpareltje

 

Ook wie niet komt pitkamperen, is welkom om gratis het markante paviljoen De Notelaer te bezoeken, dat tijdens de zomermaanden alle dagen geopend is van 14u tot 18u. Je kan er bovendien genieten van een lekker drankje op het tuinterras, midden in de natuur.

 

 

 

 

 


PRAKTISCHE INFO

 

Wanneer:

 

30 juni 2019 – 15 september 2019

 

Kostprijs:

 

80 euro voor een overnachting met 1 ontbijt

 

95 euro voor een overnachting met 2 ontbijten

 

105 euro voor een overnachting met 3 ontbijten

 

115 euro voor een overnachting met 4 ontbijten

 

Waar:

 

De Notelaer, Notelaerdreef 2, 2880 Bornem

 

Meer info:

 

Boek snel op www.terranova.be 

 

 

 


Alternatief kamperen, Pitkamperen aan paviljoen De Notelaer

Reactie schrijven

Commentaren: 0