Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

Het vissen op brasem ✅ is erg populair omdat je ze zonder al te veel inspanningen al flinke hoeveelheden kunt vangen .

Het gaat dan altijd om de vissen die het predicaat "medium " verdienen, de echt grote jongens van 2 kilo of meer zijn wat moeilijker te vangen. Onmogelijk is het echter zeker niet. 

Hoe vaker je gaat vissen, het liefst met iemand die al een ouwe rot is in het vissen en kijk wat hij allemaal doet en .... te vertellen heeft. 

Op een dag ga je vanzelf ook die grote jongens vangen. 

Er wordt meestal gevist op Brasems met de matchhengel of de feederhengel bij de feeder gebruik je een voerkorf om op grotere afstanden te kunnen vissen op de grotere soorten . 

 

 

 


Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

Het aas is erg belangrijk. 

Grote brasems kan je het beste lokken met een voer wat grof is van structuur, het liefst geen kleine maden want dat lokt weer de kleinere vissen aan en dat verstoord de rust van de grotere brasems. Een aantal knapperige casters op de haak is een topper voor grotere brasems. Houd ook altijd wat wormen achter de hand want de ene dag is de andere niet en als het even niet lukt probeer het dan eens met een lekkere vette worm! 

 

Als je er een aan de haak hebt, probeer deze dan zo rustig mogelijk van de voerplek te halen om de overige vissen, die er ongetwijfeld zullen zijn, niet weg te jagen! 

De brasem is een smalle vis met een hoog lichaam. Hij heeft een sterk ingesneden staart. De kleur van de brasem varieert van bronskleurig tot soms bijna zwart. Ze kunnen wel 70 cm lang worden en tot 5 kg zwaar. 


Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

Visstek 

De brasem zwemt meestal in scholen. In bijna alle stilstaande en langzaam stromende wateren komt hij voor. Ze zoeken het liefst een modderige bodem op, waarin ze naar voedsel kunnen wroeten. De brasem heeft een voorkeur voor wat dieper water, maar is zeker in het voorjaar ook in ondiep water te vangen. 

 

Voedsel 

De brasem leeft van insecten, insectenlarven, mosseltjes en wormen. Eigenlijk is hij een alleseter en ook gewoon brood in een pluim gedraaid kan hele goede resultaten opleveren! 

 

Hoe brasem te vangen 

Op brasem is goed te vissen met een vaste hengel en een lijn van 12/00 tot 16/00 millimeter dik. In stilstaand water kan je een slanke dobber voor 1 à 1,5 gram lood gebruiken; in stromend water heb je een zwaardere pen nodig. 

Als haakjes zijn de nummers 10 tot 14 geschikt. 

Het aas moet op de bodem liggen. Brasem kan je het beste vangen met brood, deeg, aardappel, maden, wormen en muggenlarven. 

Een andere manier om op brasem te vissen is met de winkle picker of de feederhengel. Aan de laatste hangt een voerkorfje. Daarin doe je wat zoet lokvoer. Als de brasem aanbijt zie je dat aan rukjes op de dunne hengeltop, net als bij de winkle picker. 


Recept lokvoer voor Brasem 

200 gr. paneermeel 

100 gr. beschuitmeel 

100 gr. broodmeel 

150 gr. koekjesmeel (zoet) 

200 gr. polenta (fijn) 

150 gr. cocos (wit) 

100 gr. copra melasse 

100 gr. speculooskoekjes (gemalen) 

100 gr. arachide (gegrilde) 

100 gr. gekarameliseerde nootjesmengeling als van de ijsventer, mengen met de 100gr beschuit en fijnmalen. 

 

NB. Gebruik VERSE ingrediënten en bevochtig het voer 2 uur voor de wedstrijd in minimum 3 stappen, flink zeven, een weinig levend aas toevoegen en voeren maar! 

 

Heeft u ook nog tips voor het vangen van brasem of wilt u uw geheime aasvoer prijsgeven, geeft dit aan ons door en wij zullen het op deze site plaatsen. 

 

Voor hengelsport artikelen kijk hier!!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

 

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!


Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

Reactie schrijven

Commentaren: 0