Lentetips voor de paasvakantie

De lente is begonnen ✅ en dat merk je zeker in provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Zowel de kerselaars als de magnolia's hebben op hetzelfde moment hun geurige bloemen geopend. Fris loof en jonge blaadjes komen te voorschijn bij de esdoorns, kleurrijke Japanse sierkwee en vele andere lentebloeiers maken het plaatje compleet. De zachte temperaturen zijn ideaal om in alle rust een lentewandeling te maken.

In de paasvakantie staan er bovendien heel wat interessante en plezierige familieactiviteiten op het programma.


Nog t/m 1 mei 2019

 

Japanse kerselaars

nog tot en met 1 mei 2019, 10 > 17 uur 

 

Iets meer dan 60 jaar geleden hebben Jelena en Robert De Belder, grondleggers van Arboretum Kalmthout, de eerste kerselaars in de arboretumtuin aangeplant. Het zijn nu oude en monumentale sierkersen. Later hebben ze vele nieuwe, vaak eigen selecties geïntroduceerd en aangeplant. Door de grote variatie aan Japanse kerselaars, staan er op ieder moment van de lente wel in bloei! Een handige gids met een uitgestippelde route over kerselaars leiden je doorheen de lentetuin.

 

Fotografie van Japanse sierkerselaars

5 april 2019, 15 > 17 uur 

 

De subtiele bloesem van de kerselaar leent zich uitstekend voor macrofotografie. Lesgever Edwin Brosens geeft je tips om de zachte kleuren van de bloemetjes mooi in beeld te brengen. In deze workshop leer je een interessant standpunt kiezen voor je compositie en gebruik maken van licht en schaduw. De arboretumtuin vormt het decor van deze creatieve lenteworkshop.

Paasvakantie 6 t/m 22 april 2019

 

Kinderworkshop Bloemschikken in de lente

6 april 2019, 10 > 12.30 uur 

 

Pasen is in aantocht en daar vrolijk je meteen van op! In deze kinderworkshop bloemschikken maak je een werkje met natuurlijke materialen en frisse kleurtjes. Nodig een vriendje uit en schrijf je samen in voor dubbel zoveel plezier. Je hoeft niets mee te brengen, je krijgt al je knutselmateriaal en een hapje en een drankje er bovenop.

 

Paasspeurtocht

6 tot en met 22 april 2019, 10 > 17 uur 

 

Tijdens de paasvakantie kun je deelnemen aan een leuke paasspeurtocht in de arboretumtuin. De tuiniers verstoppen 99 kleurrijke afbeeldingen van paaseieren tussen de planten. Verzamel zoveel mogelijk eieren op je speurkaart. Vind je ze allemaal? Dan ben je een uitstekende speurneus! Wie zoekt die vindt, en krijgt als beloning een chocolade verrassing. Onderweg kun je wandelen over bomen en schaapjes tellen. Pret verzekerd voor jong en oud! Deelname € 2,50.

 

Paasvakantie 14 t/m 22 april 2019

 

Plantendag voorjaar 14 april 2019, 10 > 17 uur 

 

Tijdens de plantendag verkopen zorgvuldig geselecteerde kwekers uit België en Nederland hun beste tuinplanten. Aan hun standen geven zij praktisch en professioneel advies. Je vindt er bloembollen, kruiden en vaste planten, maar ook bomen en struiken. Wil je een border aanplanten, je bloembakken vullen of zoek je bijzondere groenten voor je moestuin? Kom dan zeker naar de plantendag. Elk uur gratis wandelingen met gids door de arboretumtuin! Tickets zijn reeds in voorverkoop te verkrijgen.

 

Meer info

 

www.arboretumkalmthout.be

 

 

 

Tuinplant - Het grootste aanbod met meer dan 15.000 tuinplanten en bomen

Week van de provinciedomeinen

14 tot en met 22 april 2019, 10 > 17 uur 

 

Kom op adem tijdens de tweede week van de paasvakantie in de provinciedomeinen. Lammetjesfeest, yoga, op zoek naar bijen, met de blote voeten op pad, ravotten in de speeltuinen, wandelen ...  Het zijn maar enkele van de vele activiteiten die je tijdens de Week van de provinciedomeinen kan doen.

 

Voor de derde keer slaan de vijf Vlaamse provincies de handen in elkaar en zetten ze de deuren van hun provinciedomeinen open. De 53 provinciale recreatie- of groendomeinen in Vlaanderen zorgen voor meer dan 100 activiteiten voor jong en oud! In Arboretum Kalmthout kun je terecht voor de Japanse kerselaars, de plantendag en de paasspeurtocht.

 

1 april t/m 30 september 2019

 

Piknikfabrik

1 april t/m 30 september 2019, 10 > 17 uur 

 

Zin in een gezellige picknick, een babbel met familie of vrienden en een wandeling door de arboretumtuin? De Piknikfabrik levert je een kant-en-klare lunch, in de Vlindertuin of in het witte tuinpaviljoen de Gloriëtte. Bestel je picknick op een dag naar keuze, reserveren doe je rechtstreeks bij de Piknikfabrik.

 

 

Meer info: www.piknikfabrik.be

 

ALGEMENE PRAKTISCHE INFO

 

Contact- & bezoekadres

Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België

T +32 (0)3 666 67 41

E info@arboretumkalmthout.be

 

Openingstijden

Dagelijks van 10 tot 17 uur

 

Bereikbaarheid

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.

De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.

Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.

Meer informatie bereikbaarheid op de website

 

Meer info

www.arboretumkalmthout.be

Lentetips voor de paasvakantie

Reactie schrijven

Commentaren: 0