Nieuwe expositie Galerie Het Raadhuis Elwin van der Kolk

PASSIE VOOR VOGELS

16 maart t/m 12 mei ✅

Elwin van der Kolk (1972), is bioloog en natuurschilder.

 

“De schoonheid van de natuur blijft mij boeien. Met name vogels steken daar met kop en vleugels boven uit. Ik ben steeds meer onder de indruk van hun perfectie. De diversiteit aan vormen, kleuren, patronen, gedragingen en geluiden is zo groot, dat ik er nooit genoeg  van zal krijgen. Van jongs af aan probeer ik hun vorm te vangen in klei, potlood, Lego, hout en de afgelopen 30 jaar vooral met acrylverf. Mijn doel is om hun schoonheid vast te houden, te begrijpen. Ontmoetingen met vogels staan dan ook aan de basis van mijn schilderijen. Ik wil de schoonheid laten zien in iets waar anderen misschien aan voorbij gaan. Het mooie van een vierkante meter natuur.”

 

Elwin mag zich één van de bekendste vogelschilders van Nederland noemen. Voor talloze publicaties van o.a. Vogelbescherming en SOVON maakte hij illustraties.Op zaterdag 16 maart om 14.30 uur opent Nico de Haan, dé vogelkenner van ons land en bekend van o.a. het tv-programma De baardmannetjes, de expositie.

 

 

 

Een hartelijke groet van Ankie Onnes.

 

Galerie Het Raadhuis

Raadhuisstraat 17

9967 RA Eenrum

0595-497002

06-30289626 


Nieuwe expositie Galerie Het Raadhuis Elwin van der Kolk

Reactie schrijven

Commentaren: 0