Albanië in de schijnwerpers op de Fiets en Wandelbeurs

Albanië staat de laatste tijd volop in de toeristische spotlights ✅. Op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht (1-3 maart) brengt ambassadeur Adia Sakiqi van Albanië de fiets- en wandelmogelijkheden in haar land uitgebreid onder de aandacht.

 

National Geographic riep het land vorig jaar nog uit tot de toeristische bestemming van de toekomst en ook de Engelse krant The Guardian prees het in haar jaarlijkse toerisme-overzicht aan als ‘the place to visit’.

 

En met redenen. Want dit mediterrane land heeft alles wat een moderne toerist zich wensen kan. En dat zonder de bekende uitwassen van overvolle resorts en de uniforme uitstraling die je overal elders langs de Middellandse Zee zo vaak vindt.

 


Actief toerisme

Behalve een schitterende kust met azuurblauwe zee en intieme strandjes, heeft Albanië ook veel te bieden aan de actieve toerist. De bergen in het noorden en oosten van het land zijn een eldorado voor wandelaars en bergsporters. En de stille wegen in het binnenland bieden fietsers ongekende mogelijkheden.

 

Is er in de afgelopen jaren al een mooi aanbod aan fiets- en wandelroutes uitgezet, in de komende jaren zal dat alleen nog maar toenemen. Zo zijn er plannen voor een heus wandelnetwerk rondom de hoofdstad Tirana. Ook in het zuiden, in de omgeving van de schitterende ruïnes van Butrint, is een netwerk van wandel- en fietsroutes in ontwikkeling.

 

Lezing

De presentatie van Adia Sakiqi is op vrijdag 1 maart in Zaal 6 van Jaarbeurs, vanaf 11.00 uur. Ook geeft Elsi Rizvanolli op de beurs een lezing over wandelen rondom Tirana en staat Thierry Joubert stil bij de Via Dinarica, een wandelroute die zeven Balkanlanden aan elkaar rijgt.

 

Kijk voor het volledige programma op www.fietsenwandelbeurs.nl.

Winterwijnen

Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

 

Veel succes! Redactie VoorPlussers


Albanië in de schijnwerpers op de Fiets en Wandelbeurs

Reactie schrijven

Commentaren: 0