Wie is de winnaar van de Wandelroute van het Jaar 2019

Romeinse Limespad is Wandelroute van het Jaar 2019

Het Romeinse Limespad (LAW 16) in Nederland is uitverkoren tot Wandelroute van het Jaar 2019. De jury reikte vandaag tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent de bijbehorende trofee uit aan routebeheerder Wandelnet.

 

Het 275 km lange pad volgt de loop van de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Het pad rijgt historische plaatsen als Leiden (Romeinse naam: Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Woerden (Laurum), Utrecht (Trajectum) en Nijmegen (Noviomagus) aaneen. En dat door een afwisselend landschap van polders en uiterwaarden, rivieren en kanalen, heuvels en bossen. Verrassend zijn de klompenpaden in het Groene Hart, de steile bospaadjes aan de Veluwezoom en de venijnige Duivelsberg aan de Duitse grens.

 


Onverharde paden

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. “Een zeer verzorgde gids met beschrijving van de route in de twee richtingen en uitstekende achtergrondinformatie over de natuur en de cultuurhistorische aspecten. En als die route daarenboven nog een origineel thema heeft, in dit geval historisch, dan waren dat redenen genoeg voor de jury om eensgezind de trofee toe te kennen aan het Lange Afstand Wandelpad 16 Romeinse Limes van Wandelnet Nederland.”

Shortlist

Vóór het moment van uitreiking waren nog vier andere routes in de race voor de eretitel: Wandelnetwerk Brabantse Kouters (België), Noardlike Fryske Wâldenpad (Nederland), Tour du Brabant Wallon (België) en Walcherse Wandelingen (Nederland). Zij waren weer geselecteerd uit een longlist met in totaal 18 kandidaten. Nieuwe of recent vernieuwde routes in België, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg kunnen meedingen naar de prestigieuze prijs.

 

Het Romeinse Limespad is de opvolger van 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' van Alex Buis, de Wandelroute van het Jaar 2018.

 

 

De verkiezing van de Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. In 2019 vindt deze plaats op 2 en 3 februari in Flanders Expo in Gent en op 1, 2 en 3 maart in Jaarbeurs Utrecht.

 

 Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Van Gogh fietsroute Brabant is Europese Fietsroute van het Jaar 2016

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

 

Veel succes! Redactie VoorPlussers

 

Wie is de winnaar van de Wandelroute van het Jaar 2019

Reactie schrijven

Commentaren: 0